Hirdetés
- Mini-ITX
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Autóhifi
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Lenovo IdeaTab A7-40 A3500-FL
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
likeaRAINBOW #1299 üzenetére
Google Play-ről frissíthető. Frissítés után, az app indítását követően a bináris fájlnál a "normál" telepítést válaszd.
-
likeaRAINBOW
senior tag
Sikerült összeraknom, mondjuk a 2.02 verziót tettem fel, majd a supersu frissítette elvileg. Így nem kell felvenni recoveryból a 2.40et igaz?
-
törölt tag
válasz
likeaRAINBOW #1295 üzenetére
További tudnivaló: a leírásban szereplő "4.4ROOT_RU.zip" fájl helyett az itt található zip fájlt másold az SD kártyára, valamint azt követően flasheld.
-
törölt tag
válasz
likeaRAINBOW #1295 üzenetére
Itt megtalálod a root folyamatát.
-
likeaRAINBOW
senior tag
Segítséget szeretnék kérni, rootolni szeretném a tabletet, de nem találom a leírást. Illetve ha rootolom akkor fel tudom oldani a külső adattároló csak olvasás korátját? Jó lenne ha tudnék törölni az sd kártyáról ha úgy adódik a helyzet
-
törölt tag
válasz
sanchomuzax #1252 üzenetére
adb? heimdall?
-
Hamci35
újonc
Sziasztok!
A rendszere előretelepített Route 66 navigációs szoftver nektek is, email címet kér?
Üdv:
Ham -
törölt tag
válasz
sanhose #1290 üzenetére
Nagyon szépen köszönjük, hogy időt s energiát fordítottál a fordításra!
Részben kapcsolódó megjegyzés: mivel az elmúlt időszakban összegyűlt néhány információ a készülékkel kapcsolatban (gondolok itt pl. a rootra, tippekre, trükkökre), a jövőbeli kényelem és átláthatóság érdekében feljegyezhetnénk ezeket a nyitó hozzászólásba. Felveszem a kapcsolatot az illetékes felhasználóval.
-
sanhose
tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel elkészült a felhasználói kézikönyv magyar fordítása.
Ez az első fordításom, van még benne hiba, ezeket probálom javítani, ha időm engedi. -
sanchomuzax
aktív tag
Autós navigációra próbálta már valaki offline módban a Waze-t?
Vagy mobilnetről osztott hotspot-on át az online navigációt?
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
sanchomuzax #1252 üzenetére
Windows 7 alatt sikerült a root. Kellett a 8.1-hez hasonlóan a nem aláírt driver engedélyezés adminként kiadva. Sehol sincsen leírva, hogy ez hogyan megy pontosan, így küzdöttem vele rendesen.
-
haris
őstag
Lenovo A10 smart cover:
[link] -
Frozzy
őstag
megszületett a választás, már meg is vettem a cuccokat!
Fólia igaz kicsit drágább. de 6db-os német minőség és még ebben az évben megérkezik.
Tok Fekete színben. Igazából ez olcsó is volt szerintem. És január végére meg is fog érkezni..
ha van rá igény majd csinálok fotót és/vagy videót is a cuccokról ha megjönnek!
és ezzel kívánnék nektek kellemes karácsonyt!!
-
blakey
titán
válasz
vanezigy #1272 üzenetére
Párhuzamosan nem használtam, így érdemi infót nem tudok írni de van aki használta és állítja, hogy partiba van a fizetőssel uh. már nem használja a dedikált gps-ét.
Nekem eddig nagyon jól működik.
(#1277) AtaWrc
A wp-s nagyon jól működik, más platformról nem tudok nyilatkozni. -
vanezigy
aktív tag
-
AtaWrc
aktív tag
-
Hamci35
újonc
Sziasztok!
Akárhogy keresem nem találok rajta Feladatkezelőt.
Valaki tudja, hová rejtették?valamint, ha vissza gombbal hagyom el az alkalmazást akkor bezárja azt?
Elnézést, de kezdő tablet használó vagyok.
Ham
-
haris
őstag
válasz
vanezigy #1255 üzenetére
"Nem fog ébreszteni semmit :-) fizikai képtelenség.
A fedél laposan a tetejéhez illeszkedik egy kicsi csík mágnes segítségével, a bekapcsoló gombot nem érinti."Az nagy baj, mert a "Smart Cover" az nekem az aktív tokot jelenti, amikor is valami mágnessel vagy tudom is én hogy érzékeli amikor kinyitom, és ébreszti a gépet. Semmi köze a bekapcsoló gombhoz.
Mint mondtam, a Lenovo Ideapad A10 tokja ilyen (délután töltök fel yt-ra egy videót róla), ezért is rendeltem az A7-re is a fiamnak. Ha ez nem aktív tok, akkor biza reklamálni fogok, és vagy refund, de minimum részleges refundot fogok kérni.
Ez így nem Smart Cover, csak Cover. Na nem pörgetem magam előre, majd meglátom ha megjön.Amúgy az sem érdekel, ha fizikailag nem tudja ezt a funkciót a tablet, mert akkor is a hírdető a f@sz, minek hírdeti Smart -ként. Mert simán lehet, hogy ezért az árért a lenovo nem tette bele ezt a funkciót.
AtaWrc
Csak arra lennék kíváncsi, miért kell lopott holmikat használni és reklámozni is, amikor léteznek ingyenes és legális cuccok. Mert azt ugye tudjuk, hogy Te sem Izrael-ben vagy és nem is azt használod... -
flashouse
csendes tag
Nekem is szarakodik néha az érintők, de a restart mindig megoldja. Ennyi pénzért belefér
-
multipass4
csendes tag
Sziasztok!
Mielőtt megrendelem csak annyit szeretnék tudni hogy a mindennapos dolgok nem e okoznak gondot.
Alapjáraton mennyi RAM van szabadon?
Érezhető fagyás vagy szaggatás?
Gyári launcher barátságos?
Nagyobb játékok gondot okoznak neki? -
sanchomuzax
aktív tag
Windows 7 alatt szívok, nem jön össze. Ott akadok el, hogy kikapcsolt módban a Windows alá a driver telepítés nem fut le végig. A tableten eközben a zöld akkumulátor ikon jelenik meg, majd mikor megszakad a driver telepítés a Windows-on, akkor átvált a kék hullámzós akku ikonra. Amúgy a bekapcsolt tablette látja, a belső tárhely látszik, de akkor is jelzi, hogy az A3500-FL drivert nem sikerült telepítenie.
Ubuntu alá létezik valami flash tool?
(Az elmúlt 10 évben pár eszközt rootoltam, flasheltem, jöhet töményen is a válasz.
)
-
haris
őstag
válasz
vanezigy #1246 üzenetére
Hali, én is várom a miénket, de még utazik. Azt szeretném kérdezni, hogy a tok kinyitása ébreszti-e a tabletet, vagy mindig a gombbal kell manuálisan.
Csak azért kérdem, mert a nevében is írják hogy Smart Cover, de valaki régebben mondta, hogy nem fog működni. A 10 colos tudja ezt, a 7-esen is működik? Csak hogy tudjam mire számítsak.
Köszi a választ. -
Hamci35
újonc
Sziasztok!
Ezt találtam az első töltéssel kapcsolatban:
"Bár ezeket az akkumulátorokat gyárilag feltöltik, előfordulhat, hogy a készülékbe helyezve az nem kapcsol be. Ebben az esetben még akkor is tölteni kell az akkumulátort, ha a töltéskijelző nem jelez töltést. A töltési folyamat ebben az esetben is zavartalan, sőt néhány perc elteltével a töltéskijelző már jelzi a töltődést. A készülék 15-30 perc elteltével már bekapcsolható. Ezeket az akkumulátorokat nem kell formázni, egyszeri feltöltéssel elérik maximális kapacitásukat. A különböző akkumulátorok tulajdonságai kisebb-nagyobb mértékben eltérnek. Ki kell emelni, hogy főleg a technikai paraméterekben ragadhatóak meg ezek a különbségek. Sokáig élt az a tévhit a felhasználókban, hogy az akkumulátorok élettartama a túltöltés miatt csökken leginkább. A mobiltelefon akkumulátorokat a saját töltőjükkel gyakorlatilag nem lehet túltölteni. Erről egy elektronikus védelem gondoskodik, amely a maximális töltésszint elérése után csepptöltésre állítja a készüléket, vagyis kikapcsolt készülék esetében minimális a további töltődés; bekapcsolt készülék esetében pedig az elveszett energiamennyiséget pótolja csak a töltő.
A modern Li-ion és Li-poly akkumulátorok lemerítése és kisütése pedig már szükségtelen. Li-Ion telepek 1000-szer tölthetőek újra, és csak ezután kezdenek fáradni. Kapacitáscsökkenést mutat a túlzott lemerítés."
Igazság szerint, az akkumulátor kérdéssel foglalkozó fórumok, és webek átböngészése, valamint a saját tapasztalataim számításba vétele után, úgy gondolom annak idején (1-1,5 éve) sem formáztam az aksit laptop és telefon esetében.
Kérlek, cáfoljatok meg ha mégis ajánlatos a töltőn tartani 10-12 órát.
Ham
-
vanezigy
aktív tag
Maga a tartó rész erős, masszívan tartja a tabot. Kinyitva kényelmetlen a kézben tartani, tartónak összecsukva könnyen előre dőlhet a tab. Lehet ha betörik jobb lesz... a fólia vastag, kissé matt, nem csúszik mint a kijelző. A stylus ezen a tabon lusta, s4 minivel fürge, így ezt betudom a tabnak... fényképezni nincs mit rajta, olyan mint a linkelt weboldalon...
-
Hamci35
újonc
Sziasztok!
Megjött a gép.
Érdeklődnék, hogy ki -hogyan kezdte meg használni a tabot.Szóval bármilyen információ jöhet az első használattal kapcsolatban.
- Első töltési idő? [ kiemelten érdekelne ]
(meddig töltöttétek időben?, és a 100% -os töltés szint után hagytátok-e még a töltön, ha igen meddig? stb.)[[ plusz minden olyan infó amit hasznosnak gondoltok az első használat során. ]]
Előre is köszi,
Ham
-
Balesz123
csendes tag
válasz
LordRajZoL #1242 üzenetére
A Lenovo launcher nem tartalmaz app menüt.
Ha szeretnél, akkor tölts le egy másik launchert, én a novát ajánlom. -
blakey
titán
válasz
LordRajZoL #1242 üzenetére
Szerintem nincs semmi baj a töltési idővel. Az alma sem tölt gyorsabban, sőt a wp telóm se. Legalább tovább bírják. 😊
A launcher neg amolyan "almás". 😊 Ha nem tetszik telepíts olyat ami tetszik. -
LordRajZoL
aktív tag
Tegnap én is vettem egyet . Már 4.4.2 van rajta egy utolsó pár megás frissités kellet csak rá. Eddig nem rossz. De
Töltés
Hát nem egy villám az biztos. De ha üzemidö tényleg tudja amit igértek akkor nagy kaland.Ami zavar minden ikon a kezdöképernyön. Miért nincs app menü?
Vagy csak én nem találom?
Rohadt gyorsan forgatja képernyöt s méretezi át. Tetszik
Idözitett on/off külsö progit tudtok rá?
Root nem sikerült mivel note dobja gépet -
törölt tag
Valaki rendelt már [link]ilyen univerzális fóliát ?
Sokkal olcsóbb mint a méretpontos arra lennék kiváncsi,hogy a tabletra milyen lenne ez a fólia.
Hangszorót eltakarja vajon vagy nem.
-
stewe780
őstag
Hali!
Nálam volt/van ilyen, eléggé hazavágja a használati élményt, aztán teljesen véletlenül rájöttem, hogy nekem mi okozza. Már majdnem visszavittem, erre nyomtam egy rebootot, és megjavult. Aztán néha utána is előjött.
Szóval nekem akkor áll be az érintő érzékelője, ha nem a hozzáadott töltővel töltöm. Van egy nokia 750mA-es töltő az asztalon, ha arra dugom, akkor nagyon nehezen érzékeli az ujam. Ha lehúzom a töltőről akkor is marad ez az állapota mindaddig, amíg egy rebootot nem nyomok neki.
Te mivel töltöd? Reboot nem oldja meg? -
-
Frozzy
őstag
válasz
olasz69 #1226 üzenetére
nekem is 4.4.2 legújabb frissítéssel. és igazából ez idegesít a legjobban!
amúgy fasza kis tab lenne.
nem hiszem amúgy, hogy KK hibája lenne..
Nexus 5-ön semmi ilyen nincs. sőtt S3-on sincs
és optimus F6-on sincs jelen.. szóval tuti a tab gondja.. na most kérdéses, hogy FW vagy hardware hiba-e :S
-
Frozzy
őstag
Tapasztalt már valaki olyat ennél a táblagépnél, hogy néha nem úgy veszi az érintést mint ahogyan kéne? van amikor ikonra kattintva 2-3x nyomni kell, hogy bevegye.. ugyan úgy húzásnál is van ilyen probléma.
multi touch testel próbálgattam is és tényleg látszódik, hogy valami nem okés ilyen téren
várható valami firmware frissítés ami orvosolná a hibát ? (ugye bár a digitizert lehetne érzékenyebbre állítani)
vagy garanciális lesz ez a hiba ?
köszi a segítséget! szép estét!
-
tibor23
senior tag
Túranavigációra használom főként ezt a tabletet, és nyugodtan állíthatom, hogy tökéletesen teljesít. Navitel program fut rajt a turistautak térképpel. Olyan érzékeny, hogy a lakás közepén min. 2m-re a legközelebbi ablaktól is lát 4-5 holdat, sűrű erdőben is mindig van vétel. A nagy kijelző miatt nagyon jól lehet vele tájékozódni, persze ez hátrány is kissé a hordozásában. Reggeltől estig gond nélkül működik, ha kikapcsolom a kijelzőt mikor nem nézem, de elég gyakran nézem az utak keresése közben. Régebbi kimondottan navigációs céleszközök közel sem ilyen érzékenyek. Pl. egy régebbi GARMIN ETrex-et kaptam kölcsön, aminek most is komoly ára van, de a lakásban az ablaktól 10cm-re már nem talál jelet.
-
stewe780
őstag
Kikapcsolt állapotban fény felé fordítva nálatok is látszik valami fura csíkozódás a kijelzőn? Mintha valami nyomtatott áramköri vezető vonalak lennének. Bekapcsolva nem venni észre a kijelző fénye elveszi, meg kikapcsolva is csak bizonyos szögben a fény felé fordítva. Csak érdekel, hogy mindenkié ilyen?
-
blakey
titán
Na, frissítettem 4.4.2-re, végülis megéri, youtube megjavult, app-okat lehet SD-re telepíteni, szóval egyelőre nem tűnik rossz döntésnek.
-
-
Berreh
tag
válasz
Freestyle79 #1211 üzenetére
Azt elárulod, milyen szoftverrel és térképpel használod? Biztos többünket érdekel.
-
Freestyle79
tag
Szia!
Bátran mondhatom majd 2 hónap, és 34000 km megtétele után, hogy tökéletes navigációra.
GPS jelet gyorsan, 20-30 mp alatt simán talál.
És ezt alagúton kívül csak 2 esetben vesztette el, azt is csak néhány másodpercre. Az Alpokban, szűk, mély kanyonokban se volt probléma, legkevesebb 6 műhold mindíg aktív volt.Kollegám is teljes megelégedettséggel használja immáron negyedik hónapja.
-
reelc
veterán
Nem értek a témához, de egyetértek (#1209) haris véleményével.
Egy olcsó multifunkcionális eszköztől nem várható el az, ami egy külön erre a célra gyártott hardvertől.
Ha mindenáron a GPS a lényeg, talán érdeklődj a Milyen GPS-t vegyek topicban - ha még nem tetted - ott biztos tudnak segíteni, hogy a te árkategóriádban és igényeiddel mit érdemes megvenni. Ha az sem lesz megfelelő, akkor egy tablet pláne nem, abban biztos lehetsz.
Ráadásul gondolom pl. a szoftver is komolyabb magán a GPS-en, esetleg kedvezőbb akkuidő - nem értek hozzá, de én ezeket is figyelembe venném. -
haris
őstag
1,
Szerintem a tablet nem egyenlő GPS. Persze tud navigálni, de szerintem badarság azt várni tőle, hogy kiváltson egy erre a célra tervezett céleszközt.
Amúgy szerintem nem mindegy, hogy a GPS-edet tudod-e tabletnek használni, vagy a tableteddel tudsz-e navigálni. Bár 1formának tűnik amit írtam, de mégsem ugyanazt jelenti2.
Igen működik a GPS-e net nélkül is, csak olyan program is kell a gépre.
pl:
BeOnRoad -
Le35
újonc
+++
előbb kimaradt:Az eszköz navigációja működik internet nélkül?
tehát (wifi kapcsolat, internet kapcsolat, -nélkül)Le35
-
Le35
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, az eszköz navigációs képességét illetően.
Egyenlőre még nem jutottam hozzá a készülékhez, de érdeklődnék azoknál akik már használták \ használják, hogy GPS -nek megéri-e megvásárolni? (kizárólag a navigáció miatt)GPS főszempontok:
- gyors jel találás [KIEMELVE]
- pontos, érthető utasítok
... de tudjátok, a szokásos.., ami egy ,,autós" navigációs eszköztől elvárható.Nézegettem ,,autós" GPS-ket, de egyik sem nyűgözött le 20.000 - 30.000 Ft között.
Szinte már az összes 60 ezer forint alatti navigációs eszköz "tabletizálodni" próbál, teljesen felesleges módon.
Így arra gondoltam akkor már nem csak "tabletizálodó" eszközt vásárolok, hanem egy egész tabletet.Tehát, szeretném a véleményeiteket \ tapasztalataitokat kérni, hogy megéri-e a Lenovo A3500-FL tablet modelljét GPS -nek (navigációs eszköznek) vásárolni?
(( ....valamint szerintetek, ,,autós" navigációs eszközt vagy a fent említett tabletet érdemes választani kizárólag navigálásra?.... - amint említettem, én ilyen árfekvésben nem találtam megfelelő minőségű ,,autós" gps eszközt.))
Üdv:
Le35 -
törölt tag
Köszönöm!!
-
törölt tag
Hdd külső merev lemezre godotam 1 terrásra
-
olasz69
senior tag
válasz
#08520192 #1201 üzenetére
Igen! 4.2.X felett már támogatja az OTG-t /tudtommal/
Alap estben úgytudom
az ntfs partíciót nem támogatja ,de total commander plungin-el igen!
totalcommander usb plungin -
törölt tag
iGear micro USB OTG kábel. Ha veszek egy ilyet ès összekötöm egy külső merevlemezzel, működni fog? Tehát a merevlemezen lèvő filmeket letudom játszani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest