Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz bluyoo #14371 üzenetére

"Piftuka én megvenném azt a SWiF2 120P abban legalább lessz tartalék mármint légszálítás.Meg ha már van +PWM-vezérelt csatlakozó használd ki.
    mondjuk nem kötelező a SWiF2 de én erröl tudok csak véleményt."

Én pedig hálás vagyok a véleményedért! Ahogyan minden segítő szándékú hozzászólásért! :R

A kérdésem már csak az, hogy gyakorlatban hogyan történik egy ventilátor fordulatszámának a szabályozása?

Úgy értem... mint azt kiderítettük, a házventilátorom nagy valószínűséggel nem PWM-es, s fix. 1200-as fordulatú, mégis 532-es fordulaton megy az alaplapom segítségével.

A lap visszaveszi a feszültségét a ventilátornak?

Számomra azért új mindez, mert 10 évig olyan gépet használtam, ahol az alaplap nem tudott ilyesmit. Abba, amikor csendes ventrit akartam, akkor alacsony fordulatszámú ventilátort kellett vennem, s az azon a fordulaton is pörgött végig.

S ha jól értem a PWM-es Coolink ventri ebben a lapban nem csak a gyárilag ráírt 800-1700 közötti fordulatokon fog üzemelni, hanem energiatakarékos módban ugyanúgy visszaveszi a fordulatát a lap 532-re, mint a fix. 1200-as fordulatú ventriét?

Új hozzászólás Aktív témák