Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz katt777 #9631 üzenetére

"Amikor nekem írnom kellett, inkább újat csináltam, mert gyorsabb és üzembiztosabb, főleg, ha más programját kellett volna módosítanom."

Ez kicsiben lehetséges csak. De a megrendelő nem akarja kifizetni az újraírást, hisz ami működik, azt nem kell megjavítani. Az is necces, ha "csak egy apró módosítás" kell, ami miatt gányolni kell a régi logikát, mert arra nincsen felkészítve. Meg ugye jól hangzik, hogy egységesítenek és minden platformon ugyanazt a kimenetet adja át már a szerver oldal, de ehhez újra kellett volna írni csomó mindent. Helyette a régi és új megoldás hibridje lett kompromisszumként. Amit muszáj volt, azt javítottam, fejlesztettem, de csak az lett teljesen újraírva, amit teljesítmény problémája miatt kértek és kifizettek.

Gyorsan és olcsón, ez a mottó. Itt a konkrét példámban majd 650KB a kód és majd 200KB a megjelenés leíró xml... nem gép generálta. Plusz heteket vagy hónapot jelentett volna nulláról megírni. :)

Gondolom ezért is javítanak olyan nehezen sok hardverhez adott szoftverben banális hibákat is. Amit már eladtak, azt javítani csak plusz kiadás. Ha elvből vagy marketing okokból nem törekednek a jobb eredményre, akkor csak pici-olcó megoldással élnek... ha egyáltalán javítják.

Új hozzászólás Aktív témák