Aktív témák
-
Naota
tag
válasz
WonderCSabo #3830 üzenetére
Analóg: kompozit, komponens, s-video, d-sub, dvi-a.
Digitális: hdmi, dvi-d.
Mindkettő: dvi-i. -
válasz
WonderCSabo #3830 üzenetére
Nem, a D-Sub VGA-n analóg jelet küld ki magából. Digitálisat a DVI küld.
[Szerkesztve] -
Badb0y
addikt
válasz
WonderCSabo #3812 üzenetére
Szerkesztettem a hsz-em
Arra is kérek egy választ
Akkor egy ilyen kell a legfelső [link]
-
Badb0y
addikt
válasz
WonderCSabo #3810 üzenetére
Akkor mivel kéne
DVI -> HDMI
Hogy lehetne a legdurvább képminőséget kihozni belőle? Mert ahogy olvastam valós 1080i-t tud.
[Szerkesztve] -
válasz
WonderCSabo #3775 üzenetére
Most így visszanézve szerintem nem igazán illik ide ebbe a forumba Cifu legutóbbi beírása, amit ráadásul neked írt. Ha valaki nem érti, miért mondom ezt, azt sajnálom, aki érti, az érti. Poénnak szánta, de így visszanézve...
Persze mindenki maga ítéli meg. -
válasz
WonderCSabo #3775 üzenetére
Mert eufóriában van. Nem is láttam még Cifu-t poénkodni. Hmmmmm...
Ezt kimásolom vágólapra esküszöm. -
válasz
WonderCSabo #3771 üzenetére
Te Lacix, most kapcsolok, mi közben egy angol fórumban angolul is kommunikálunk?
Megszáljuk a világot, senki sem menekülhet, honfitársaim előre! -
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #3758 üzenetére
Kipróbáltam. Műxik az izolátor ketyere
.
kerijani: Én Panát venném, kontrasztarány miatt... -
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #3709 üzenetére
Na itt volt az UPC-s srác, tök rendes volt, már be is raktam ezt a szűrőt. Mindjárt kipróbálom.
-
Harti
senior tag
válasz
WonderCSabo #3723 üzenetére
60hz-en van 1360x768-ban VGA módban!
Esetleg áramkábel vagy konnektor hiba??? -
Harti
senior tag
válasz
WonderCSabo #3720 üzenetére
Igen ezzel a TV-vel!
Semmi nincs bedugva, csak a VGA kábel és az áram kábel! -
Lacix29
őstag
válasz
WonderCSabo #3717 üzenetére
De ő azt állítja, hogy nincs se antenna kábel, se kábeltv kábel a tv-re dugva, amikor szg.-ezik.
Ebben az esetben nem tudom mi lehet a hiba oka. -
Harti
senior tag
válasz
WonderCSabo #3709 üzenetére
Mindegy ha tényleg nem lesz baja a masinának akkor kibírom még 1 hónapig itt az ideiglenes lakásban, remélem az újban nem lesz ez!
-
válasz
WonderCSabo #3655 üzenetére
Parancsolj:
''Szóval földhurok az amikor a kábelTV hálózat és az elektromos hálózat védőföldje között földpotenciál különbség van. Ez akkor keletkezik ha a PC közvetlen vagy közvetett (pld. erősítőn keresztül) módon galvanikus kapcsolatba kerül a kábelTV hálózattal. Ez azt jelenti, hogy ha pld. a HIFI erősítő rádiójába be van dugva a kábelTV és a PC hangkártyája be van dugva az erősítőbe akkor földhurok keletkezik. Ugyanez van akkor is ha pld. csak a TV-be (vagy videomagnóba) van bekötve a kábelTV viszont a TV (videomagnó) közvetlen vagy közvetett módon kapcsolatban van azzal az eszközzel ahova a PC is csatlakozik. Minden olyan esetben amikor a PC galvanikus kapcsolatba kerül a kábelTV hálózattal földhurok keletkezik. Ez csak úgy védhető ki ha a kábelTV lakásba bejövő végére (közvetlen az első elosztás előtt) galvanikus leválasztást (isolator) teszünk.
Ha a PC és a monitor védőföldjét kikötjük akkor is megszűnik a földhurok de mivel így egy esetleges zárlat következtében fennáll az áramütés veszélye ezt nem javaslom senkinek. (Ha mégis akkor csak is Fi relén keresztül de ekkor is csak az aki tudja mit csinál mert a 230V-os hálózat nem játék). Szóval ezzel semmilyen amatőr ne próbálkozzon.'' -
WonderCSabo
félisten
válasz
Ja az változtat valamin, hogy a videólejátszóba van bedugva az antenna, és onnan megy át a tv-be?
-
Lacix29
őstag
válasz
Ez a földhurok pontosabban mit takar?
Ebben az estben:
Az antenna földelése és a házban lévő földelés nincs egy potenciálon, ezért a két földelés között áram folyik, ami mindenféle zavarokat okoz. -
válasz
WonderCSabo #3650 üzenetére
Megkérdeztem az én helyi szolgáltatómat és azt a választ kaptam, hogy ezt a hibát ők ingyen szüntetik meg. Ez az ő dolguk. Tehát elvileg neked sem kerül pénzbe.
-
válasz
Hívd ki a szolgáltatót, ők megszüntetik a hibát. Elvileg nem neked kell megoldani a shev7 által említett földhurok dolgot. Hogy ez pénzbe fog e kerülni, az jó kérdés.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
válasz
''Amikor be van dugva az antenna kábel, zavarja a vga-t, mikor kihúzom, eltűnik a vibrálás. LOL. Nem gondoltom, hogy egy ilyen minőségű tv-nek ilyen problémái lehetnek..''
Nem a tv problemaja, hanem a ''lakas villamos halozatae''. A jelenseget ugy hivjak, hogy foldhurok. Foldhurok levalasztot kell tenni az antennakabelre.... -
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #3641 üzenetére
Kipróbáltam laptoppal, igaz, hogy csak 1024*768-as felbontással de nem villogott. A PC-n 1024*768-on villogott, meg minden más felbontással is. Szóval akkor a PC-vel lenne baj.
-
válasz
Van valami ismerősöd, akinek LCD monitorja van? Kíváncsi lennék, hogy ha egy ilyen monitort rákötnél, akkor mit látnánk.
A következő hibalehetőség mindenképp a számítógéphez köthető dolog. Ahogy Fori23 mondja, az az első lépés.
Ha jól sejtem eddig egy régi CRT monitorod volt, ahol nem jött ki a hiba. Ezért mondom az LCD monitort. Lehet szoftveres probléma is, amit talán a VGA driver újratelepítése megold.
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
válasz
Tedd újra a VGA drivert.......Hátha
-
válasz
WonderCSabo #3637 üzenetére
Menj kábelt venni... -
válasz
WonderCSabo #3633 üzenetére
''Eddig emberkék hsz.-aiból azt vontam le, hogy akár 1366*768-ast is tud: Ha S-Video-n jó volt a felbontásod.... Hát ezért volt olyan homályos a kép.''
Egyrészt itt nem emberkék vannak és az ő hsz-eik. Hanem segítőkész emberek vannak, akik nem leszolnak, mert nem tudsz valamit. Másrészt ha volt 200 000-ed tv-re akkor lehetett volna 1 500 Ft-od kábelre is és akkor ezt az egész problémát megspórolhattad volna. -
válasz
WonderCSabo #3633 üzenetére
Nem 1360x768-ról beszéltem S-Video-n keresztül! 1366x768-t pedig sem S-Video, sem VGA-n keresztül sem tudja. (Azt nem tudom, hogy VGA-n keresztül Powerstrip progival pl nem e lehet beállítani ilyen felbontást.)
De minek van ez itt bonyolítva? Kábelcserét már 10 hsz-el ezelőtt leírtam. -
válasz
WonderCSabo #3631 üzenetére
Ha S-Videon jó volt a kép (függetlenül attól, hogy 4:3, vagy milyen felbontás), akkor hacsak a tv VGA bemenetével nincs gond, akkor VGA-n sem szabad vibrálnia a képnek (vagy futnia).
Mindehhez kapcsolódik, hogy a Tv-d kezelési utasításában a 37.-ik oldalon a ''PC Input Signal Reference Chart'' bekezdés alatt írják a 1360x768-as felbontást.
Felesleges a további gondolatmenet erről a hibáról, mert a kábel lesz a rossz! Cseréld ki. -
dabadab
titán
válasz
WonderCSabo #3631 üzenetére
''S-videon kép nem vibrált, de csak 4:3-as felbontásokat tudtam kicsikarni belőle''
ArghS-Videon ket felbontast lehet kicsikarni belole: PAL-t (720*576@50Hz) meg NTSC-t (640x480@60Hz)
-
válasz
WonderCSabo #3627 üzenetére
Ha S-Video-n jó volt a felbontásod és nem VIBRÁLT a kép, akkor minden reményed megvan, hogy VGA-n is jó lesz. Csak cseréld ki valami normálisra azt a szerencsétlen gagyi VGA kábelt, amit vettél.
-
válasz
WonderCSabo #3625 üzenetére
Igen, a TV-d nem támogatja VGA-n keresztül sem akkor az 1:1 pixel mappingot. Állísd be az 1280x720 pixelest felbontást, abban nem fog szaladni a kép valószinüleg.
-
válasz
WonderCSabo #3625 üzenetére
A leggagyibb VGA kábel lesz a gond. Eddig milyen kábellel volt összekötve a monitorral a gép? Mert az eddigi kábeleddel is próbálkozhatnál. Vagy nem is volt monitorod???
Relatív, hogy mi mit ér meg. Ha nem adod ki a QVGA kábelért az 1500 Ft-ot, akkor kiadtad az 600-700-at és kaptad a gagyit, amit nem tudsz használni. Jobban jártál volna az 1500 Ft-ossal elsőre. Az ilyet amúgy is elég egyszer megvenni.
[Szerkesztve] -
válasz
WonderCSabo #3622 üzenetére
Elég sok lehetőség lehet. Lehet kábel, lehet a windows-ban beállítási gond. Próbáld meg másik kábellel. Persze kérdés, hogy milyen messze van a tv-d a géptől. Ha 5 m-nél távolabb, akkor érdemes DVI-HDMI kábelt használni, ha a videókártyádon van DVI kimenet (ha nincs VGA-DVI átalakító is kell). Kérdés még, hogy a tv-d hogy viszonyul az ilyen összekötéshez. Milyen tv-d is van?
Ha 5m-en belül van, akkor marad a VGA, de abból Quality VGA. Ha másik kábellel sem megy rendesen, akkor nézd meg a windows beállításait (csak akkor kell, ha VGA-val kötöd össze). Nézd meg, hogy képfrissítésnek 60Hz legyen megadva (van amelyik monitor 75Hz-et is támogat). Ha több az nem jó. Nézd meg a felbontást. Nagyobb nem lehet, mint amit a tv támogat.
Ha mindez nem segít, akkor a tv-vel is lehet probléma, de az a legutolsó lehetőség!
[Szerkesztve] -
Lacix29
őstag
válasz
WonderCSabo #3622 üzenetére
Új kábel ?
Rádugtad rendesen ? (kontak hiba?) -
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #3603 üzenetére
Semmi tipp?
-
válasz
WonderCSabo #3518 üzenetére
Felismeri, de pont azt írtam az ismeretőben, hogy fontos az 1:1 Pixel mapping, tehát hogy a natív felbontásban (esetedben 1366x768-ban) tud meghajtani a TV-det. A te tévéd tudomásom szerint DVI-HDMI-ről csak 1280x720 pixeles felbontást fog max. engedélyezni.
-
Lacix29
őstag
válasz
WonderCSabo #3511 üzenetére
Nem érdemes DVI-HDMI kábelt venned.
Ez a SONY tv nem támogatja HDMI-n keresztül a natív felbontását.
Vegyél egy jó minőségű analóg VGA kábelt (D-SUB) és azzal kösd rá a számítógépedet a PC bemenetre. (ott van jack bemenet is a hangnak)
( Ezeket az infókat a kézikönyvből néztem ki, neked is ajánlom az olvasását)
[Szerkesztve] -
válasz
WonderCSabo #3446 üzenetére
Gratulálok a TV-dhez!
A képarányok miatt kár volt rettegned, ha beírtál volna előtte, a maradék rettegést is elkerülhetted volna, mert minden tv-nek van olyan funkciója, ami kiszélesíti a 4:3-as képet. Nálam is egy gombnyomásra széles 4:3-ra válthatok, ami alul-felül kicsit kijjebb tolja a képet, így lemaradok számomra amúgy lényegtelen képrészletekről a kép tetején és alján, de ami sokkal fontosabb, nem lesznek tojásfejű emberek. Legalábbis nem annyira lesznek torzak. Aztán van egy ennél is durvább kiszélesítés, ezt találóan ''széles''-nek hívják. Ekkor totál normálisak a fejek, a 4:3-as képet 16:9-ben adja, de ezt nem szeretem, mert ott már túl sok kilóg a képből. Sokszor az emberek fél feje.
[Szerkesztve] -
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #3343 üzenetére
Na megvettük azt a tévét. KIrály. A legjobban rettegtem, hogy a képarányokkal torzításokkal nagyon ronda lesz a 4:3-as adás képe, de a Sony Smart funkciója egész jól kinagyítja 16:9-re
-
Palika71
őstag
válasz
WonderCSabo #3354 üzenetére
Én olyt vettem, aminek van az elején egy USB csati.
Tök kényelmes dolog, pendrájvra feltenni a filmet a PC-ről, és arról nézni! -
válasz
Még annyit a Yamadához, hogy ha pesti vagy, mindenképp az Origami-tól vedd meg, nagyon megbízható, készséges cég. Értsd úgy, ha valami történik a lejátszóval, netán firmware frissítés közben, után történik valami, azonnal cserélik a lejátszót gariidőn belül. Lehet, hogy nem legocsóbb cég, de nem mindig az a legfontosabb.
-
Lacix29
őstag
válasz
Én olyat vennék a helyedben, aminek van HDMI kimenete.
Pl Yamada DVD-Mi220x HDMI 14 e Ft
[link] -
WonderCSabo
félisten
válasz
Ha minden igaz, ma megvesszük ezt a kis tévécskét.
DVD lejátszót milyet ajánltok 15K-ig?
-
Lacix29
őstag
válasz
WonderCSabo #3347 üzenetére
Nézd meg Cifu blogjában a Clouding alatt.
[link]
VGA kábelt pedig számítástechnikai boltban lehet venni, de valószínű az MM-ben stb-ben is. -
Lacix29
őstag
válasz
A Sony KDL-32V2500 megéri 220K-ért?
Jó tv-nek tűnik.
A kör alakú csatlakozó az az S-Videó kimenet, és van olyan bemenete a Sony-nak.
Sony.hu:
[link]
Viszont azon nem lesz olyan jó a kép mint D-SUB (VGA) kimeneten. (HDMI-n keresztül nem láttam hogy lehetne natívan vezérelni (tehát ott csak 1280x720-as felbontás megy az 1360x768 nem) )
Előfordulhat nem egyenletes háttérvilágítás, erre érdemes lehet odafigyelni. ([link])
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest