- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Projektor topic
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
ZeUS2140
aktív tag
hát ti nagyon zárt közösség vagytok úgy látom.
Na mind1.hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
vajonmilesz
csendes tag
válasz vajonmilesz #8197 üzenetére
ja, s még egy kérdés:
most van rajta pvr. ha frissítő file kell a youtube-hoz, akkor elképzelhető, hogy már nem tudom visszarakni rá a pvr-t?
vajonmilesz@freemail.hu
-
vajonmilesz
csendes tag
sziasztok,
két kérdésem volna:1.youtube-ot hogyan lehet rápakolni a 32c650-re? s ha már elérhető a tv-ről, akkor mit lehet megnézni rajta? van youtube fiókom, ide kell berakni a linkeket/tartalmat a neten, és aztán ezt látom a tv-ről?
2.a tv képernyője baromira szívja a port magára. van valamilyen portaszító kence ez ellen?vajonmilesz@freemail.hu
-
Levin01
őstag
Azt hiszem lassan formálódik bennem a jelenlegi LCD-m utódja.
Másfél éve egy Sharp 42DH77E típust nyúzok. Nagyon elégedett vagyok vele és a következő tv-met is ebből a márkából néztem ki: Sharp 46LE810E
Nagyobb, LED-es, RGBY panel, kb harmadát fogyasztja az eddigi tv-mnek. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés
Jelenleg 300K-ért hozzá lehet már jutni de szerintem ez még fél év alatt 50-et simán le fog menni.
Ha valaki esetleg rendelkezik már ezzel a típussal, akár más méretben is, akkor szívesen veszem a véleményeket róla.
Akárki, akármit mond, igen is meglátszik és érződik, hogy ezeknek a tv-knek a hátulján "Made in Japan" található[ Szerkesztve ]
-
bélanea
csendes tag
Szevasztok!
Kinéztem két versenyzőt, Samsung 32C650 vagy Philips 32PFL5605H. Vajon melyiket válasszam? Monitorként nem használnám csak filmezés, vagy tv.
Eredetileg ezt néztem ki: Philips 32PFL5405H. Erről most olvastam pár rossz véleményt...betekintési szög, stb...
Illetve eléggé érzékeny a szemem az LCD-re. Attól félek, hogy a (Ledes) Philipsnek intenzívebb a képe ami jobban zavarhatja a szememet.
Szóval Samu vagy Philips? -
c41r0^
őstag
a TV származása mindegy, a lényeg, hogy EU-n belülről legyen és a Samsung cég hivatalos garanciáját kapjad (HU-s vagy EU-s, ha van ilyen, erről még nem olvastam megerősítést), csak előfordulhat, hogy az embereket ( valamennyire jogosan) elhajtják a szürkeimportos webshopból vásárolt TV garis ügyintézésénél a Samu szakszervizben, mivel a Samsung Hungary adatbázisába nem történt meg a TV gyári kódjának regisztrációja (mivelhogy szürkeimportos a TV), tehát ez egy olyan kifogás, ami aduász az itthoni szakszerviznek, ezzel szerintem sajnos bármikor élhet is, mint egyfajta joker kártyával... de a jelenlegi tendencia az, hogy ezeket a TV-ket is javítják szó nélkül
csak ki tudja, mit hoz a jövő és ez milyen irányba változik...
elvileg a józan ész azt diktálná, hogy ha akárhol az EU-ban vásároltam, akkor az itthoni hivatalos szakszervizben kutyakötelességük garanciálisan foglalkozni vele (mivel a "globális" Samsung hivatalos kirendeltsége), lévén EU tagállam vagyunk, ehhez képest jó magyar szokás szerint megy a kavarás...
no de mindegy, kifaggatom majd az eladót és ha nem tudja lepecsételni és aláírni a HU garipapírt, nem veszem meg a terméket... akkor inkább 159K-ért választom a kalocsaiakat
-
BBéci
legenda
válasz #46372352 #8174 üzenetére
Az utóbbi másfél évben 4 Samsung tévé volt nálam. mindegyik analóg tunerjével maximálisan elégedett voltam. LG, Sony, Panasonic és Sharp tévékkel hasonlítottam össze.
(#8179) Ton1
Nekem 50 hertzes ingyen sem kellene. Utálom a elmosódott vízfestéket.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ton1
tag
ne aggódj annyit, ha HU garit kapsz, akkor javitják ugyis, ha probléma is lenne a származása, (ami nem hiszem hogy előfordul), akkor is megcsinálják
[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
pl. a kalocsai cég és társai esetében is minden TV olcsón, az EU-ból jön be (szürkeimport, ahogy a ma átveendő TV-m esetében is így van), csak azt nem értem, hogy miért gyári garival hirdetik, mikor ezek a TV-k nem kerülnek regisztrálásra a Samsung Magyarországnál, tehát sántít a dolog... az a valószínű, hogy nemes gesztus a hivatalos Samu szakszervizben, hogy elfogadják ezeket a garipapíros TV-ket is, ha eléggé vered az asztalt gondolom, vagy pedig a hivatalos garancia csak a vevő megnyugtatását szolgálja ezen szürkeimportos cégek felől, mivel elvileg a weblapjuk alapján ők viszik el garanciás javításra (sőt, még cserekészüléket is biztosítanak elvileg), tehát egyáltalán nem biztos, hogy a hivatalos szakszervizben szervizelik, hanem ők rendelik be az alkatrészt és javítják meg
mondjuk ez egyáltalán nem lenne gond, a lényeg, hogy valóban 2+1 évig tartson a garancia, az teljesen mindegy (legalábbis pl. nekem), hogy helyileg hol szervizelnek, ha szakember végzi... főleg mivel általában panel, alaplap, táp, inverter cseréből áll a javítás és csókolom, mivel olcsóbb, mint keresgélni pl. egy elektronikai kontakthibát...
csak azt nem értem, hogy akkor miért hivatalos Samsung garival reklámozzák ezek a cégek a termékeket, miért megy a - a logikusan következtethető, de magánvélemény alapú - félrevezetés, ahelyett, hogy kiírnák, hogy 2+1 év gari van a TV-re ugyanúgy, mint a gyári garancia esetében, ugyanolyan fecnit is kapsz, csak hiba esetén az alkatrészeket mi szerezzük be valakitől és saját magunk javítjuk a garancia ideje alatt, nem pedig a márkaszerviz
-
Bandus99
őstag
válasz nightshadow #8178 üzenetére
Koszonom az infokat
Amugy itt a garancias idokhoz mondanam, meg par napig az extremdigitalnal par tipus a samsung tvk kozul 5 ev garanciaval arulnak.
Nem reklamot szeretnek, nincs kozom hozzajuk, csak eppen tvt szeretnek vasarolni es ez nekem tetszik, hogy 3 ev helyett 5 ev a gar.Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
nightshadow
veterán
válasz zsoltika29 #8170 üzenetére
Még nincs róla hivatalos infó.
-
Mlnr To'm
tag
Halihó.
Volt egy olyan problémám, hogy az lg 42ld450-es tv-m összeveszik a UPC direct es beltérivel hdmi kapcsolat esetén (a kép néha eltűnik egy pillanatra). A két cég egymásra mutogat.
Elegem van, szóval vennék egy új tv-t.
Legalább 42-es, de nem bánnám ha nagyobb, nem lg, lenne rá 300k-m.Mit ajánlanátok? Led-es megéri?
-
c41r0^
őstag
azért kérdezem, mert egy webshopoknak is szállító emberkétől veszem a TV-t elvileg ma, webshop árnál kicsit olcsóbban, de 3 év hivatalos garral van hirdetve a TV, tehát le kéne pecsételnie a garilevelet az eladónak, szóval ha nem tudja lepecsételni, akkor ez kizáró ok lesz a vásárlásnál...
Ha HU-s helyett pl. EU-s a garilevél (már ha van ilyen, de mintha úgy olvastam volna, hogy van), az is kötelezi a szervizt a gyári garancia betartására, nemde? Lévén EU tagállam vagyunk. De attól gondolom még azt is pecsételnie kell az értékesítőnek. A Samu szakszerviz gyári garis ügyintézés esetén leellenőrzi, hogy mely forgalmazó értékesítette a készüléket, a pecsét/aláírás alapján?
Gondolom nekem ezt kéne kapnom, és ki is kéne töltenie. - Samsung jótállási jegy (nem lehet közvetlenül linkelni csak a mintaképet) És célszerű regelni is a terméketa +2 hónap gari miatt, valamint ez is egy plussz biztosíték gondolom.
-
gejala
őstag
válasz nightshadow #8178 üzenetére
Ultra Clear Panel csak 40"-tól kezdve van, ez mindig elfelejtődik...
-
Ton1
tag
én most vettem 50 hz-est, tökéletesen elégedett vagyok vele
-
nightshadow
veterán
válasz Bandus99 #8175 üzenetére
Mint írtam korábban, szerintem 50Hz-es tévét nem érdemes venni. A Samsungok közül a legolcsóbb 100Hz-es a 32C630, ebben nincs internet@tv, viszont kb. 3k-val olcsóbb. Ezért a C650 a jobb vétel.
C630 [link]
- nincs Ultra Clear Panel, ezért nem tükröződik a képernyő
- dinamikus kontraszt 120,000:1
- nincs internet@tvC650 [link]
- Ultra Clear Panel miatt tükröződik
- dinamikus kontraszt 150,000:1
- van internet@tv
más különbség nincsen[ Szerkesztve ]
-
c41r0^
őstag
Lenne egy fontos kérdésem:
Ha az ember egy webshopban vásárolja a TV-t (pl. a kalocsai cég), a 2+1 éves (2 év teljeskörű, 1 év a fő alkatrészekre) Samsung hivatalos gyári garanciát, az EU garilevelet lepecsételik, azaz a kereskedőnek azt kell valahogyan hitelesítenie pecséttel+aláírással?
Vagy csak benne van a bontatlan dobozban (vagy esetleg a dobozon nejlonban), és kitöltetlenül, üresen is elfogadják azt a Samsung hivatalos szervizekben?
előre is köszi!
-
Bandus99
őstag
válasz nightshadow #8169 üzenetére
Szia
Ez a 32C650 valoban jonak tunik szolgaltatasait tekintve
Kerdesem, ha nincs szuksegem az internetes tartalmakra a mozilejatszasra
"csak" annyi az igenyem hogy full HD 32" digitalis foldfelszini adas, akkor mit javasolnal jo vetelnek?Picit vacilalok mivel jarok jobban, ha veszek egy alap tvt ami csak ezeket tudja es idovel egy HTPCt teszek melle, vagy a C650 onmagaban.
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
gejala
őstag
válasz #46372352 #8171 üzenetére
A búgás a 37" tévékre jellemző, de ez ugyanígy előfordul a Sony-knál is.
Analóg tuner meg ne legyen már szempont 2011-ben, amikor lassan minden háztartásban van digitális adás, ahol ennyiért vesznek tévét. SD képminőségben egyébként a C650 az egyik legjobb a kategóriájában, köszönhetően a Samsung rendkívül jó minőségű Valencia processzorának (sokkal jobb, mint például a Sony-é).
Konkrétan annyira jó a Samsung feldolgozása, hogy felülmúlta az ATI videókártyák méltán legendás saját algoritmusát, amit más gyártó nem mondhat el magáról. Egy jó minőségű dvd egészen lenyűgöző képet ad, jobbat, mint amit a legtöbb felskálázó dvd-lejátszó tud![ Szerkesztve ]
-
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok.
Rövid időn belül tv-t szeretnék venni.
Ezt néztem ki: Philips 42PFL5405H
Erről a típusról tudtok mondani valamit? Hátrány, tapasztalat?
Több helyen olvasgattam és igazából nem sok problémát írtak le.
2.5-3.5m között lenne használva. TV, film, netezés, játék. Szóval már majdnem monitorként lenne használva. Hz, ms jónak tűnik.
Régen olvastam valami olyat, hogy később jelenítette meg a tv a pc által küldött képet. Lag-olt gyakorlatilag. Ilyen létezik még? Vagy félre értettem valamit?
Előre is köszi a válaszokat, infókat.
Üdv!hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
zsoltika29
tag
válasz nightshadow #8168 üzenetére
Az idei szériában nem valószínű, hogy lesz a c650-hez hasonló minőségű tv?
Mármint úgy értem, hogy ccfl-es háttér világítású.
-
nightshadow
veterán
Én még hozzátennék kb. 25k-át, mert szerintem nem érdemes 50Hz-es tévét venni. Jelenleg szerintem 32-sek közül két best buy van:
1. Samsung 32C650 [link]
2. Sony 32EX500 [link]A két tévé képminőségben nagyjából egy szinten van. A Samsung mellett szól a beépített médialejátszó, hátránya a tükröződő képernyő. A Sony mellé mindenképp kell külön lejátszó, mert az mkv-ét nem viszi, csak a DivX-es avi-t, viszont matt a képernyő.
80-100k-ért nem kapsz Led-es LCD-ét, ami nem baj, mert semmivel nem jobb a képminőség, viszont nagyobb esély van a bevilágításra, felhősödésre.Ha mindenképp 100k a keret, akkor talán a Samsung 32C550-et érdemes megnézni: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz zsoltika29 #8161 üzenetére
Szerintem ugyanaz lesz, mint a Sonynál, azaz csak a belépőszinten lesz 1-2 típus, a középkategoriában már csak edge Led-es LCD lesz.
-
VW
aktív tag
Üdv
Lecserélném a régi 72centis képcsöves tévém.Elsősorban filmnézésre kellene.
32"-os full HD LCD tévék közül melyik a legjobb ár-érték arányú készülék 80-100ezer forint környékén?
esetleg gondolkozzak inkább LED-ben?21 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
vlevi
nagyúr
válasz nightshadow #8160 üzenetére
Tyűha, már 10 helyett 15W-os a két beépített hangszóró! Aztamindenit!
2 helyett 3 USB. Jajjdefinom
Motion Plus, Ultra Clear, Anynet, ... eddig is volt
Talán annyi, hogy ebben már benne van a Wi-Fi, nem kell külön megvenni. Persze csak annak, aki használná Wi-Fi-n keresztül a hálózatos dolgait, pl. DLNA filmnézésre. De csak akkor, ha az átviteli sebesség elég hozzá, amit elsőre kétségesnek érzek... -
jancsi90
tag
Sziasztok!
Nálunk lehozták a Samsung 32C450 árát 84e forintra, megéri megvenni? Szerintem ez a legjobb ebben az árkategóriában és a fullHD hát annyira nem motivál 81 centin...
Mit ajánlotok?''Ami igazán számít, az az intuíció'' A. Einstein
-
gejala
őstag
válasz zsoltika29 #8161 üzenetére
Nem hinném.
Mindenesetre elvileg még ebben a hónapban bejelentik hivatalosan az összes idei tévéjüket. -
zsoltika29
tag
A samsung le áll a ccfl-s lcd tv-k gyártásával?
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
D6000 az amerikai Samsung oldalon: [link]
-
Imifej
senior tag
Kaptam kölcsönbe egy Alcor HD-1800 Digi tunert, és ezzel még rosszabbul jöttek az adók. Például a Duna TV, és az Autonomia abszolút be sem jött. A többi is jobban kockásodott mint a C650 saját tunerével. Viszont meglepett, hogy a gagyi Alcor lejátszotta a FLAC-ot. Az Avatart is vitte, de hang nélkül (MKV). Divx, Xvid, AVI meg sem mozdult. Viszont az Alcor tud kiadni az erősítőnek 5V-ot, holnap ki is próbálom egy tápfeladós erősítős antennával.
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Ton1
tag
válasz runner 125 #8155 üzenetére
nem igen lesz itt csere nagyon kicsi a hiba, ha nem bújok bele fél méterre direkt teszttel, akkor sose venném észre... és tény hogy ennél kisebb hibája nem lehet már csak nagyobb
ha valaki meg nem győz, hogy bizony nagy százalék hibátlan, akkor maradok ennél[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Hm?! Ez milyen dolog?
Szerintem a TV-knél is úgy van, mint a telefonoknál, ha 3 napon belül jelentkezik a hiba, kötelesek cserélni 1:1-ben. Illetve, ha garis időn belül következik be a hiba, 3x-i javítás után, ismét csere - vagy újabb típust ajánlanak fel, esetleges kp.-s kiegyenlítéssel.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Ton1
tag
válasz runner 125 #8151 üzenetére
csak attól félek, hogy a következőn is lesz, meg még több is :S
vagy búgni fog a táp, vagy nem tudom, hallottam ilyeneket is néhány tv-nélegyébként felhívott a boltos, miután írtam nekik, és azt mondta, hogy a tesztek még rontják a pixeleket is, hogy sokáig egy színen világítanak. eléggé kétkedve fogadtam a dolgot.
de abban szerintem van igazság, hogy lehet a következők még rosszabbak lesznek :S
-
gejala
őstag
válasz runner 125 #8151 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy csere után a kis hiba helyett nagy hiba is lehet.
Egyik ismerősöm is elkezdte egyszer cserélgetni az LCD-ket egy kis hiba miatt és egyre rosszabb lett minden cseredarab után. A végén az elsőt sírta vissza...[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Személyes vélemény, de ha én kiadok több száz k-t egy TV-re, és van egy apró hibája, engem tuti zavar. - Szerintem vidd csak vissza.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Ton1
tag
üdv, abban szeretnék véleményeket kérni, hogy érdemes-e cseréltetni a tv-t, ha van 1 db alpixel hibája, az is csak feketénél?
full HD a tv.
azért gondolkozom rajta, mert lehet még rosszabb lesz a következő, viszont a samsung vállalta rá az alpixel hibára is a 3 napos garanciát. -
Bigmasterl
tag
Van tapasztalata valakinek az LG 42LD565 tel kapcsolatban? 1080 filmek lejátszása , képminőség stb.
Előre is kösz -
törölt tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok.
Egy LG 32LD350-re esett a választásom.
Tapasztalat? -
BBéci
legenda
BD25 film 17 gigás ts-re átnevezett darabját lejátszotta a C9000 és a 7790 plazma is. A többi 30-42 gigás ISO-ba nem nyúltam bele, azokat rábíztam a Dunére.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dh66e
veterán
Köszönöm.írtam régebben hogy a barátomnak leszedtem egy pár filmet és mindegyiken elhasalt a tv médialejátszója(C550).Mindegy most kisebb bit rátájúakkal próbálkozok hátha azokat szereti.Ezért kérdeztem hogy mi a helyzet a C650 lejátszójával mert azt meg egy másik ismerős nézegeti én meg mondtam neki hogy ua a lejátszó van benne mint a 550-ben.Jó tudni hogy nem.
Ne legyen igazam de az Avatar-nál szerintem minden tv médialejátszója csődöt mondana.Sőt még a régebbi "rendes" médialejátszók is beparáznak ilyen bit rátánál.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
gejala
Valóban nem tudja leírás szerint ezeket a 30p, 24p-s dolgokat, amit most kinéztem LG-t, ott vannak ilyen funkciók, de mindig ott van mellette a HDMI. Én meg azt most még nem használom. De ha HDMI-n tudja, akkor pendrive-ról is kellene?
vlevi
Az lesz, bizony, itt a pen, rajta a film, meg fogom nézni azokon a tévéken, amik most a listámon vannak, mert engem ez zavar. Amúgy meg sima filmnél alig venni észre, de természetfilmeknél folyamatosan.
exDigi
-
vlevi
nagyúr
Volt egy film, amiben az egyik részben (főhős szép lassan körbenéz), láttam, hogy olyan szaggatásféle a képe. A Motionplus ki volt kapcsolva. Amikor bekapcsoltam, normál módban, szebb, egész pontosan egyenletesebb lett a mozgás.
Samu LE40C650 TV-m.Egyébként megbizonyosodni akkor tudsz a dologról, ha fogod azt a filmet (vagy legalábbis valami hasonló, de kisebb méretűt), és a Mediamarktban megnézed, melyik tévé mit csinál vele. Samu tévénél Motion plusnak hívják a 100Hz-es "trükközést", ebből van pár üzemmód, azokat érdemes megnézni, hogy melyik milyen hatással van a filmre.
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Hát szerintem meg nem, mert ez 720p volt és néztem már 1080i-t is (tévé, 25 fps) és nyoma sem volt semmi hibának. A 23,976-os filmekkel van tele már a hócipőm.
Itt sem akadásról lehet beszélni, egyszerűen olyan, mintha 1-1 képkocka kimaradna, de ez lehet, hogy pont a 25 fps-hez szokott szemem miatt van, mert a 24 pont 1 képkockával kevesebb.
Lesz külső lejátszó is majd, de csak felvétel miatt.
Amikor 75Hz-ről váltottam 60Hz-re, azt is megéreztem.[ Szerkesztve ]
exDigi
-
gejala
őstag
Ehhez mediainfokat kellene gyűjteni hobbiból, mert "hivatalos" lista nincs.
A 650 ilyen 20-25 gigás 1080p-t simán visz. Durvább BDRemuxot nem néztem, Avatart kellene kipróbálni, hogy, amikor felmegy 45 mbitre, akkor mit csinál a tévé.Nekem a 650 eddig egyedül az avikban használatos MPEG Audio Layer 1/2/3 (mpga) hangsávot nem vitte. Illetve az egyik dokumentumfilmbe belefagyott a szoftvere betöltés közben. De kivettem a 2. hangsávot, meg bütyköltem a flagekkel és utána ment, nem tudom, mi baja volt.
A CRF kódolású dolgoknál valami beállításra érzékeny lehet, mert volt pár olyan, amit nem játszott le, de csak egy bizonyos rippertől és tőle se mind volt ilyen.
HD hangsávokat se tud, de a DTS-HD MA-ból talán ki tudja kódolni a core-t, de ezt nem néztem (ha csak simán DTS Core van a filmben, azt viszi).nfsu17:
Sok 50 hz-es tévé nem tud 24p lejátszást még 3:2 cadence-el se, gondolom a tied is ilyen lehet akkor. 100 hz-esek közül se mind tudja rendesen (pedig kellene), utána kell nézni, melyik jó.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
Tudnátok még segíteni egy picit?
50Hz a tévénk képfrissítése elméletileg.
Most nézek pendrive-ról egy természetfilmet, amiben sok az egyenletes kameramozgás. De nekem nem tűnik olyan egyenletesnek, mint a sima tévéadás. A film 23,976 fps.
Tudom mi az a judder, a 60Hz-es monitorom is ezért nem szeretem, azt hittem legalább a tévén eltűnik.
Köze van ehhez az 50Hz-nek? Nem kellene lejjebb vennie a frissítést?Ha veszek egy 100/200Hz-es tévét, akkor az mindig úgy fog menni? RTL forma1 alatt, pendriveról lejátszva, stb?
Vagy be kell valamit állítani?
exDigi
-
Axel007
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok egy 46"-ban gondolkodtam, nézési táv úgy 2,5-3m lenne.
Legtöbbet filmnézésre (mkv notin keresztül), tv nézés (kábeles tv), és egy kis pc játék (fps, autós).Eddig kiszemeltek:
Sony KDL-46EX715 (vagy később EX720)Samu UE46C7000
Mást alternatívák vagy esetleg várjam meg az új 2011-es modelleket.
-
satee76
aktív tag
sziasztok !
Egy Integrated Mirage IGP-ről szeretnék egy HD-Ready Tv-re 1366*768-as felbontást varázsolni, de a chip nem támogatja. Mit lehet ilyenkor tenni?
köszi
satee76 -
scenices
csendes tag
sziasztok lenne egy nagy kérésem lg 37le5500-as tv-t vennék,a kérdésem,hogy monitorként használható-e !!
-
nfsu17
veterán
Elég jókat írtok a Samsung 32C650-ről.
Viszont valahol írták, hogy bár tudja a wifis dlna-t, de csak külön megvásárolható wifi adapterrel, amúgy csak lan kábellel megy.
Erről vki tud valami biztosat?
Nem vagyok még otthon ebben a "hálózatba kötöm a tévét" dologgal, kicsit nekem még olyan jövő feature ez az egész, nem volt dolgom még ilyennel, de tetszik a dolog.
A 100Hz-ről is jókat írtok, hogy nagyon folyamatossé teszi a képet.
Viszont valaki meg azt írta, hogy az LG-n ugyan az a 720p meg mégis folyamatosabb volt.Ha minden igaz akkor a "társa" az LG 32LD650.
Aminek meg a feketéje, kontrasztja nem jó, de kb ugyan azt tudja.Most akkor meg vagyok lőve.
exDigi
-
Rick4
félisten
Ha fontos a beépített médialejátszó, akkor csak Samsung jöhet szóba, abból is inkább 6-os szériától felfelé.
Aminek tökéletesen ellent mond az, hogy az én 5-ös szériájú plazmám szinte minden formátumot tud.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
BBéci
legenda
válasz djcsefa #8117 üzenetére
Én egyből külső merevlemezre töltöm a filmeket, hiszen úgyis arról fogom lejátszani. Így nem kell még 5 perc sem a másoláshoz, bár az nem elveszett idő, bármikor megtörténhet, miközben az ember más egyéb tevékenységet folytat.
-
nfsu17
veterán
Értem.
Csak mert gyártói oldal speckók alapján azért nem tűnt szegényesnek a kodekek ismerete.Ez a DLNA most megfogott, egész jó dolognak tűnik, hogy nem kell hdd-vel mászkálni a szobák között, ezentúl ezt is figyelem, melyik tudja.
Később lesz hozzá egy pvr-es felvevő, ami szintén kezel hdd-t, stb, meg le is tud játszani, szóval most még eldönteni sem tudom, hogy kell-e annyira a beépített vagy nem, de inkább az igenre szavaznék.exDigi
-
nfsu17
veterán
Ez a 32LD565 nem okés, azt olvastam, csak trükközve játsza le az usb-ről a dolgokat, nekem ez így nem oké.
Most amit kinéztem megint, az a LG 32LD750.
Ezen ugye már megy az mkv, avi, felirat. Nem kell trükközni, stb.
200Hz, nem LED.Mi van benne buktató, amit mégsem vettem észre?
Ez a DLNA ez mi pontosan és hogy működik?
[ Szerkesztve ]
exDigi
-
djcsefa
tag
válasz Enszuke #8115 üzenetére
ha hdmi-t használsz kiterjesztett asztal móddal...akkor lehet a gépen dolgozni és közben filmezni a tvn....de továbbra se tartom nagy fárdtságnak a külső winyó használatát.. mibe kerül kihúzni a tvböl , racsatolni a pcre+ rámásolni a filmet??. 5perc??
:i7 8700k -Asus Maximus X hero-Corsair dominator platinum 16Gb ddr4 2400Mhz EVGA Hydro copper-GTX1080ti-Ocz revodrive 3 x2+ 1x Samsung 850 evo 500gb - EVGA 80+ gold 750ws táp - Corsair 800D ház+ 2L víz :D
-
djcsefa
tag
válasz Enszuke #8102 üzenetére
Azt gondolom h nem olyan nagy munka a géptöl a tv-ig elvinni a winyót.(én például egyszerre több filmet rakok a winyóra). egyéb lehetőség: usb kapcsólós elosztó.( egy gombbal tudod váltogatni a kapcsolatokat). .....amugy meg szerintem ha valaki filmezni akar akkor közben nem gépezik.....és lehet ha gépezik akkor csak hallgatni akarja (és csak néha ránézni) , de ez esetben fölösleges a tvre vinni a jelet(úgyis a monitor elött ül )
:i7 8700k -Asus Maximus X hero-Corsair dominator platinum 16Gb ddr4 2400Mhz EVGA Hydro copper-GTX1080ti-Ocz revodrive 3 x2+ 1x Samsung 850 evo 500gb - EVGA 80+ gold 750ws táp - Corsair 800D ház+ 2L víz :D
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Mi a véleményetek az LG 32LD565-ről? Olvasgattam itt, hogy nem elég jó a feketéje, meg lehet bevilágítás. Én ezekre annyira nem vagyok allergiás.
Van nekünk már egy LG 42LE4500-ünk, LED-es, tök jól működik a szolgáltatói Conax modullal, valami ehhez hasonlót szeretnék, csak nem LED-eset.
Mert bár senkit nem zavar a családban a bevilágítása, engem is csak full feketénél, de azért nem tetszett meg a dolog annyira, hogy nekem ez kell. De mondom, nincs baj vele, simán nézhető a kép.Szóval amire kell: CI modul, usb-ről filmek lejátszása, pendrive, hdd, mkv, avi, stb. DTS nincs tudom, nem is kell. Később lesz hozzá egy mediabox, amibe majd beleteszem a Conax-ot és hdmi-vel kötöm össze a tévével. Így ugye menni fog minden hd adás, minőségromlás nélkül és felvenni is tudok...mert a box ezt majd tudni fogja.
Ja, meg nagyon jól jönne a 100Hz, mert nagyon mosódnak a dolgok 50Hz-en, szgépen, monitoron 60Hz-en meg judder van, szóval szeretnék már normálisan filmet nézni, ami nem akad jobbra balra, meg nem mosódik (annyira).
Kinéztem már az LG26LE5500-öt, de a LED-ről le is beszéltem magam, mert Ti sem ajánljátok.
Szóval mit nem tud a tévé, amit mondjuk kategóriatársai tudnak és nem vettem észre és alap dolog, de fontos lehet. Ha van ilyen.
Köszi.
exDigi
-
tomic
addikt
BBéci!
Meg szeretném kérdezni mi a véleményed a samu c6800 készülékéről.
Mi esetleg a különbség a 7000 sorozattal szemben? Esetleg ez gyengébb valamiben, vagy épp ellenkezőleg?
7000 szériával foglalkozott a ph teszt is , azt olvastam.
Csak azért kérdem, mert tegnap elkezdtem párommal szelektálni a tv-ket, és közben meg akadt a szeme ezen.
Nekem is tetszett.köszi
[ Szerkesztve ]
-
Imifej
senior tag
Akkor a problémára a válasz adott. A magyar adás minősége lehet a ludas, ha az osztrák hiba nélkül fogható. Én egyébként kecskeméten lakom, és minden adó elég messze van innen. Külföldieket sem tudom így kipróbálni.Tökéletes térerő mellett is jelentkezik vajon másnak is a blokkosodás?
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
nagyúr
Nem akarlak elkeseríteni, de azt soha életben nem fogod te tudni megoldani, amit akarsz.
A PC nem egy flash drive, hogy bármire rákötöd, és látszik a tartalma.
Amúgy meg nem értem a problémád, ha a külső HDD neked nem megoldás, és így is úgy is menne a gép filmezés közben, akkor vegyél egy PC távvezérlőt, feldobod rá az XBMC-t pl, veszel egy 5m HDMI kábelt, és gond letudva.Everybody lies.
-
ximan
csendes tag
válasz Enszuke #8102 üzenetére
Jól látod nekem ugyanez a problémám. Valami hasonlóra gondoltam amit belinkeltél.
Nálam a PC a szomszéd szobába van így a hangja ne is zavarna tv nézés közben kb 5m a távolság a kettő közt így elég egy usb hosszabbító.Nekem is van hordozható hdd-m de nem az igazi , ráadásul nem is hangtalan,
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest