- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
daniel2121
őstag
válasz nightshadow #6590 üzenetére
Állítólag semmi különbség nincs a kettő között, csak az egyik a MM-nek készült.
-
gulyasa
őstag
Nekem meg az lenne a legutolsó szempont, hogy mit visz egy TV USB-je...
Bár én könnyen beszélek, mert van médiadobozom. Igaz csak egy 72 cm-es CRT-m van és amíg az ki nem nyiffan véglegesen, addig sosem lesz semmilyen FullHD vagy HDReady TV-m...Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
vlevi
nagyúr
válasz nightshadow #6592 üzenetére
"A Samsungnak elég fejlett a beépített médialejátszója, viszi az mkv-ét is. A Sony-é csak DivX-es,"
Pedig azért vesz az ember ilyen tévét, mert jobb minőségű képet akar látni, mint a korábbi tévéjén. Ehhez képest azé' eléggáz egy fullhd tévétől, hogy csak a divx avikat viszi. Amit már az 55centis tévén is csak zúgolódva voltam hajlandó megnézni. -
ToBeY
nagyúr
Mit jelent a DTV?Mert csatorna beállításoknál van olyan hogy DTV és Kábeltelevizió és a DTV üres.
-
nightshadow
veterán
válasz theartofdota #6591 üzenetére
Szerintem 130k-ért a Samsung C650-et és a Sony EX500-at érdemes megnézni. Nagyjából ugyanaz a kategória a két tv. A Samsungnak elég fejlett a beépített médialejátszója, viszi az mkv-ét is. A Sony-é csak DivX-es, ezért ehhez mindenképp kell külön media playert venni, ha mkv-ét akarsz nézni rajta.
A két tv egyedül monitornak nem az igazi, mert mindkettőnek magas az input lagje. -
theartofdota
tag
hali 82~+- cm nagyságú lcd tévét szeretnék venni melyiket ajánlanátok ár 130 k-ig segítsetek plz melyik legyen?
-
nightshadow
veterán
Nem vagyok képbe, hogy hogyan van a számozás egy adott sorozaton belül a Philips-nél, s hogy mi a különbség közöttük. Mindenesetre itt egy teszt az 5605-ről, hátha hasznát veszed: [link]
Az argep.hu szerint ugyanannyiba kerül az 5605 és az 5625 is. Lehet, hogy csak designbeli eltérés van a két tv között?[ Szerkesztve ]
-
suba11
csendes tag
SZIASZTOK!
Szeretném megkérni a fórumozókat,hogy írjanak véleményt-tapasztalatott PHILIPS5625-ös led tv-ről! -
RexpecT
addikt
Ahogy nézegetem most a teszteket ez a best buy:
Samsung - LE-32C530 -
Tv
senior tag
-
Tv
senior tag
Rosszul írtam ott az utolsó mondatot most látom Az az átalakító nem kompozitot hanem komponens kimenetet csinál az s-videóból. A régi tv-re más módon nem nagyon lehetett rádugni sajnos. Scart volt rajta, de annak meg valami kínja volt, kontakthiba szerű. Egyelőre komponesen dugom rá a dvd-t. A gépet meg majd megnézem, hogy d-subon vagy komponensen a jobb.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz gulyasa #6571 üzenetére
Valóban kényelmesebbek, praktikusabbak a médialejátszók, de attól még nem kellene sorozatosan téves, hibás, félrevezető kijelentéseket tenned!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
RexpecT
addikt
Szerintetek megéri egy ilyet venni?
LG - 32LD350
Monitorként használnám játékra illetve filmekre .
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Nekem ez úgy műxik (ATI kátya), hogy az alapértelmezett lejátszót beállítottam az ATI HDMI kimenetre. Persze ezt akkor tettem, amikor a tévé kimenet aktív volt. Ezzel azt értem el, hogy amikor filmezéshez, jáccáshoz bekapcsolom a tévé kimenetet, akkor azonnal a tévére megy a hang is, a hangkártya csöndben van. Amikor a tévé kimenet nem aktív, akkor az ATI eltünteti a hangeszközök közül a HDMI Audio-t, és ilyenkor a számítógép visszakapcsol a sima hangkártyára.
-
ztoldy
senior tag
Így van, simán átmegy a hang vga hdmi kimenetén keresztül.
Verzérlőpultban, a Hang beállításoknál a lejátszóeszközt át kell tenni a HDMI forrásra és máris lesz hang. Ilyenkor a gépen nincs, film után vissza kell állítani az alaplapi lejátszóeszközre vagy a hangkártyára, ha külön van a gépben.https://www.refundo.hu/?ref=175161
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
82cm méretben tudtok ajánlani valami jó vételt? 100Hz, fullHD és LED lenne a kívánság, ár és márka annyira nem fontos.
Főként (egyenlőre) analóg kábeltv azon belül is sok sport (foci) menne rajta.Köszi!
-
Rick4
félisten
válasz gulyasa #6565 üzenetére
Tanuld újra ezt a dolgot, lemaradtál a fejlődéstől 5-6 évet... A HDMI-vel simán átmegy a hang is. Az eszközkezelő nálam (de gondolom másnál is) külön hangeszköznek látja a videokarim hangrészét... Bedugom, van hang van kép..
Sőt, van olyan DVI- HDMI kábelem, ami a hangot is átviszi DVI-ről...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
gulyasa
őstag
válasz jimmy74 #6568 üzenetére
De rég használtam már TV-kimenetet - főleg, hogy valójában már nem is olyan, mint régen.
Annakidején - ha jól emlékszem - volt egy nView rész, amiben a klón vagy DualView módot kiválasztva egyes lejátszó programokon belül (konkrétan emlékszem a Windows Media Player-ben és a PowerDVD-ben is van ilyen) be lehetett állítani, hogy a lejátszott videó teljes képernyőn jelenjen meg a másodlagos kijelzőn - esetünkben a TV-n.
Sokat néztem így filmeket PC-ről a TV-n, de mióta megvan a DVD felvevő és nem olyan régóta egy kis médiadoboz is, azóta nem használom ezt a funkciót.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz jimmy74 #6566 üzenetére
A videokártyák csak videojelet (képet) szolgáltatnak. A hang a hangkártyából jön (vagy az alaplapi rendszernél a megfelelő csatlakozókból).
Az utóbbi többféle módon megoldható.A legegyszerűbb (és legjobb), ha a hangot egy házimozi erősítőbe vezeted - főleg 5.1-es vagy jobb hangrendszerről esetén optikai vagy kompozit kimenetről is szó lehet.
A másik, hogy talán létezik olyan átalakító, amire egyszerre ráköthető a videokártya DVI-kimenete és a hangkártya megfelelő sztereó kimenete és ennek az "átalakítónak" a másik végén egy teljes értékű HDMI csatlakozó van, amit a TV-be "dughatsz"...
Talán létezik ilyen, de ha van is, nem tudom a pontos nevét ennek az átalakítónak.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz jimmy74 #6564 üzenetére
A GF kártyák esetében be kell menned az "NVIDIA Vezérlőpult"-ba (NVIDIA Control Panel), azon belül a "Display / Set up multiple display" részbe és ott beállítani.
Másrészt csak videokártyáról HDMI-n sosem fog a hang átmenni, mert a VGA olyat nem szolgáltat. Azt külön neked kell átvezetned a PC/hangkártya hangkimenetéről.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
jimmy74
őstag
Sziasztok valaki tud segiteni abban hogy a tv-t összekötöttem a PC-vel hdmi-hdmi-vel és hogy kell mert gondolom kell a videokártyát beállitani hogy ok legyen,mert kép csak akkor volt ha khuztam a monitorét,hang meg nem volt a tv-n.Nvidia gts 250 avkártya.
WoT:jimmbo
-
Lefty
addikt
Köszi! Amúgy van, hogy ráteszi amikor elindítom, de nem tudom meghatározni, hogy melyiket tegye rá, a hangot viszont tudom állítani.
Másik: valaki mondja már meg kérem, hogy mit kellene beállítani, a csatorna nevét nem lehet elolvasni olyan maszatos a kép vagy hogy mondjam, mintha festve lenne a kép ecsettel.
-
Lefty
addikt
Meg még egy kérdés C650 tulajok felé, usb-n keresztül játszok most le filmet. Megtaláltam, hogyan lehet váltani a nyelvek között, de a feliratokat továbbra sem engedi változtatni. Tegyek mellé külön egy .srt fájlt vagy van rá rendes megoldás?
-
Lefty
addikt
Megjött a LE40C650, szuper meg minden. Kérdésem az lenne, hogy van-e valami "kötelezően" beállítandó dolog a tv-n így üzembe helyezés után? Meg nem tudom az, hogy a legtöbb adás esetében a kép kicsit "pacsmag", ezzel lehet tenni valamit vagy azért ilyen, mert nem hd az adás? Meg az is milyen már, hogy beszereltek új beltéri egységeket, ilyen T-home cucc, és akkor csak scart van rajta.
-
vlevi
nagyúr
Nem, számítógépen a HDMI a legjobb. Ha nincs HDMI a videókártyádon, csak DVI, abból egy DVI-HDMI átalakítóval tudsz csinálni HDMI kimenetet. De talán van is olyan kábel, ami DVI-HDMI, és akkor nem kell átalakító.
De ha máshogy nem megy, mert nagyon régi a videókártyád, vagy a lapoton nincs, akkor marad a sima VGA. -
Lokids
addikt
Ha ennyire rossz, akkor inkább egyedi a problémád.
32"-os 5405-m van, és az meglepően jól szól (már ahhoz képest mekkora a hangszóró benne). Vagy csak botfülü vagyok.Neked nem csinál olyant a Philipsed, hogy bekapcsolás után pár perc múlva el megy a kép 1-2 secre azután minden működik tovább ahogy kell?
[ Szerkesztve ]
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Tv
senior tag
Uhh még egy kérdés. Ha pc-t akarok rádugni a tv-re, arra d-sub on is van lehetőség. Itt gondolom egyértelműen ez a legjobb megoldás vagy tévedek? Még ami lehetséges, hogy a gépből s-video csatin jön ki a jel és az vagy sima A/V módon megy a tv-be, vagy a videókártyámhoz kaptam olyan "átalakítót" ami az s-video-ból csinál kompzit kimenetet.
-
Tv
senior tag
válasz hattorihanzo #6550 üzenetére
Köszi a választ. Igen olvasgattam erről korábban és akkor is azt vettem ki belőle, hogy ezek közül a komponens lenne célszerű, de azért itt is meg akartam kérdezni, mert ezt a fórumot tartom hiteles forrásnak. Egyelőre akkor összekötöm komponenssel aztán meglátjuk milyen. Köszi mégegyszer
-
Lupus70
csendes tag
Döntésképtelen,bizonytalan emberek figyelmébe ajánlom:
Sony 46ex500 digitall.hu-n 230k+1500 posta.Ezt persze eddig is tudtuk.
Ami engem is meglepett az az ,hogy tegnap megküldték! Hibátlan! -
hattorihanzo
aktív tag
A felsoroltak között ( nyilván tudod ) a komponens adja a legszebb képet elvileg. Sima RCA-k ( mindjárt jön valaki, és azt tanácsolja, hogy legalább 5000 Ft/m árú kábelt vegyél, mert az jobb ). Az én tapasztalatom, hogy mivel úgyis a tv végzi a felskálázást, a SCART RGB semmivel sem rosszabb, és legalább a dvd bekapcsolásakor a tv-t is átkapcsolja.
-
Tv
senior tag
Adjon Isten. Vásároltunk egy LCD tv-t és szeretném kérdezni, hogy mely csatlakozón lenne optimális összekötözni a dvd letátszóval. A dvd-n komponens, koaxial (digital), A/V, scart kimenetek vannak (tahát hdmi nincsen). A tévén gyakorlatileg mindenféle eltejedt bemenet van. A régi crt tévére sima A/V ment a jel, de gondolom van ennél jobb is. A komponens-hez sima rca-k kellenek ugye? Úgyértem nincs köztük "keresztkábel" vagy ilyesmi ? Melyiket javasoljátok ezek közül?
-
ROLANDMESTER
csendes tag
Sziasztok
nos lenne egy olyan gondom hogy van egy ORION 22TS tipusú hd tv-m és valamiért pc-re kötve nem tudok semmilyen folbontáson se tiszta képet kapni pedig próbáltam sima d-sub kábelell és hdmi kábelell is de semmi aki tud segíteni az pls pü-ben írja meg mi lehet a gond -
Chosen
addikt
Sziasztok!
Másik topikba már írtam, de ide is beírom, hátha itt előbb kapok választ. Most vettem egy Philips 37PFL5405H TV-t, de elég nagy problémám akadt vele. A gyári hangszórói nagyon gyenge minőségűek, doboz hangja van, szarul is szól, egyszerűen katasztrófális az egész. A 10éves CRT TV-m oda-vissza veri hangzásban. Ez gyári hiba vagy nincs valami jól beállítva vagy tényleg ennyire szar az egész? Ha legutóbbi akkor a Philips eláshatja magát hogy 140ezerért nem tud legalább tisztességes hangon szóló hangszórókat beletenni, most úgy szól mint egy 500Ft-os legalja Tescos cucc.
-
Kofic13
csendes tag
És az 1080p-s filmeket is kezeli gond nélkül?
-
Kofic13
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem volna egy kis segítségre.Van egy Samsung LE40C530-as full hd TV-m, és arra lennék kíváncsi,hogy usb-n keresztül külső vinyót mennyire tud kezelni és milyen méretig.
Mert ha nem szükséges akkor nem vennék mkv lejátszót. -
PeterPH
senior tag
Milyen LCD TV-t ajánlanátok amik teljesítik a következő paramtéreket:
1. DVB-C tuner.
2. MKV lejátszás hálózatról (nem DLNA alapon, hanem egyszerű SAMBA/CIFS megosztásról).
3. DTS, AC3 kiküldése optikai kimeneten.
4. LED ,vagy nem LED mindegy, csak a többi teljesüljön.[ Szerkesztve ]
-
frici69
tag
Philips 32PFL5604H Lcd-m van. A honlapon az utolsó firmware dátuma 2010.08.25,azóta semmi.Ezek szerint már több frissítés erre a típusra nem várhatok?
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
c41r0^
őstag
-
Lefty
addikt
Na voltam a mediamarkt-ban, néztünk egy LE-37C630-at, 40C650 nem volt, úgyhogy ez volt a legoptimálisabb. Plazmát kiejtettük a sorból, mivel sűrűn menne nappali fénynél a tv, LED tv-t meg nem éri meg 50hz-eset, 100-as meg már drága. Illetve a csávó aki segített mondta, hogy ez a fajta samsung usb-ről mindent lejátszik az égvilágon problémamentesen, ami elég pozitív dolog. Írtad nekem korábban, hogy a 40C650 kb. 167k, tudnál adni valami megbízható online store linket? mert én ennyiért csak áfa nélkül találtam. Egyébként a 37C630 189k volt a mediaban.
-
prime_adam
aktív tag
Helló!
Saturnban ajánlották a Samsung UEC8000-es tv-t és a Bravia 40 HX800-as tv-t. Ti melyiket mondanátok inkább?
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #6522 üzenetére
én is pont így vagyok annyi különbséggel h nincs állandó keresetem (fősulis vagyok) és jelenleg messze nincs 1 tvre valónyi pénzem :]
utánad lévőnek meg de lehet faragni a lagon, ha ügyesek a gyártók és a képjavítók finomhangolásával ill úgy kikapcsolásával h nem lesz szar a kép, egyébként az olednél nincs lag (legalábbis mondják), az hozza a crt tulajdonságát e téren, de mire azok tömeggyártásba mennek nagy méretben legalább 5-6 év, több mint 100 millió csak konzolos játékos van úgyhogy okosnak kell lenniük a gyártóknak, állítólag a 2010es modellek után elég nagy sarat kaptak a gyártók
15 ms lag lehet azt garantáltan nem érzed meg csak ha marvel szuperhős vagy
de 30 alatt is alig látják az érzékenyek, szóval most is van bőven megfelelő tv, inkább az anyagiak miatt várok :]ja és ne feledjük h sok esetben a kontroller is késik akkor meg hiába késik a tv 0-át
don't tell me what i can't do!
-
Scoobyka
addikt
Jatszani jobb az amva ez nem vitas...spva meg szebb egy hangyabokanyial....
Kar hogy nincs tokeletes valasztas...de akkor mindenki azt venne...lcd-nek is van sok hatranya meg plazmanak is... Crtnek is....olednek is...atlagod felhasznalo meg orul ha jot fog ki es elvezi ennyi...ezert nem szabad melyre asni,mert akkor megzavarodik az ember.
-
-
Scoobyka
addikt
plazmánál meg ott van a ghosting hud beégés......meg a kép sem olyan éles.
Játékra LCD! ezt minden szakmai forumon leírták már. Plazma filmnézésre és Tv nézésre.
A S-PVA nál van ,hogy utánhuzás szerú,ott marad a fekete kicsikét jobban,mig AMVA-nál nem.
Cserébe az SPVA feketélye mélyebb és elvileg nagyobb a kontrasztja.
Mindenhol van pro és kontra....nincs olyan,hogy tőkéletes.
-
Canonfan
senior tag
válasz hattorihanzo #6509 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat, azt szeretném még megkérdezni, hogy szerinted mennyire lehet gond esetleg, ha csíkos marad a képernyő, úgy értem, hogy ha tv nézéskor nem látszik akkor kell foglalkozni vele, okozhat esetleg fényerő, vagy élességcsökkenést, vagy nem jelent problémát?
Bocs, ha nagyon hülye a kérdés, csak azért kérdezem, mert nekem még csak ez az első lcd tv-m, eddig csak kizárólag képcsöves tv-im voltak, és szeretnék képben lenni a témában...
Bármilyen infót előre is köszi szépen!
-
gejala
őstag
válasz GeneraL_XTX #6522 üzenetére
Ha egy LCD-t telenyomnak mindenféle képjavító elektronikával, abból nem tudnak 10 ms lagot kihozni game módban se. Ez nem akarás kérdése.
Egyébként a gémerek egy plazmával járnak a legjobban. Ott nincs elmosódás és a legtöbb plazmának elhanyagolható az input lagja is.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz nightshadow #6521 üzenetére
igen, úgy látszik a panel és annak mérete is kihatással van a lagra. pl az Ex700 32colban igen alacsony laggal bír míg a 40colos tesója már jóval magasabbal.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz fatallerror #6519 üzenetére
én úgy döntöttem hogy most már kivárok a január-februári készletsöprésig (ha egyáltalán lesz ilyen) hátha kifogok jó áron valamit (persze az input lag miatt igencsak szűk a választási lehetőség)
ha nem lesz semmi, inkább megvárom a 2011-es modelleket remélem az új szériáknál már figyelemmel lesznek a gémerekre is, addig meg legalább még gyűlik a pénz
-
nightshadow
veterán
válasz GeneraL_XTX #6518 üzenetére
Az EX500 alacsony input lagje nekem is feltűnt. Lehet, hogy azért ilyen alacsony, mert sajnos a 37”-est tesztelték, amibe ugye nem Sony-Samsung panel van. Egy másik teszt oldal valóban 60ms mért a 40”-re.
-
ToBeY
nagyúr
Az LG LD550 széria képes USB keresztűl filmeket lejátszani,mondjuk USB vinyóról?
-
fatallerror
addikt
válasz GeneraL_XTX #6518 üzenetére
túlzás h alacsonyak, csak néhány modellnek alacsony
nem figyeltem h te hogy állsz szóval megkérdem h te választottál már tv-t?
don't tell me what i can't do!
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz nightshadow #6517 üzenetére
Érdekes itt a sony-knak miyen alacsony imput lagot írnak ( ex500/600/700) màshol meg kb 60ms-ot:S fura....
-
nightshadow
veterán
Másik fórumon van egy olasz teszt oldal, ahol jó pár tévét leteszteltek input lag tekintetében. A zöld részen látható az input lag Normál mode-ban, a kék részen meg Game mode-ban milliszekundumban: [link]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Panasonic TX-P42G20E megvéve, köszönöm a segítségeteket!
Még egyelőre dobozolva van, én csak csütörtökön utazom haza, lehet akkor lesz csak beüzemelve. Már csak egy médialejátszó kell hozzá, azt még csütörtökig be kell szereznem, milyet javasoltok konkrétan? Árban láttam elég széles a skála.
Hangrendszer valószínű későbbre marad, mert olcsót nem akarunk hozzá venni, inkább valami komolyabbat és később."I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Scoobyka
addikt
hello mindenki!
Mar reg nem irtam ide:
Az lenne az eszrevetelem,hogy aki b650 illetve c650es keszulekkel rendelkezik megfigyelte-e mar hogy amikor mozog oldalasan a kamera tv adasnal akkor a kepernyon latszik halvanyan a vizszintesen vonalazas. Csak gyors mozgasnal veheto eszre. Nem utanhuzasrol van szo(hiszen 5-6ms),hanem csak enyhe vonalazas ami termeszetesen nem
marad ott. Hd filmeknel is megfigyelheto. Igazan nem zavaro csak az olyan sziszimuszik veszik eszre mint en. Samsung monitoromnal is latszik amikor figyelem.
Ja es merettol fuggetlen 40-46 colosoknal.
Mas is vette mar eszre?
Mert ergo olyan mintha onnan is kapna a tv megvilagitast nem csak a 4sarokbol.
Ez ilyen lcd sajatossag lenne? Vagy hogy?
Bellitasoknal nem valtozik. -
c41r0^
őstag
válasz hattorihanzo #6505 üzenetére
a Samsung jó középkategóriája teljesen megegyezik az LG-vel véleményem szerint LCD fronton, egy LD650/750 semmivel sem rosszabb funkciókban, mint egy C650, sőt...
szerintem is részben alaptalanul van lehúzva itt a fórumon az LG...
azonban LG-nél a gond a panelek inhomogenitásával és az összeszerelésnél van, nem az elektronikánál vagy az alkatrészek minőségénél, az megegyezik a Samsung kategóriával
sajnos elég nagy a valószínűsége, hogy egy olyan LG példányt fogsz ki, amely panelje nem illeszkedik belül 100%-osan, és emiatt a széleken nagyobb bevilágítás van (vagy szét kéne szedni és lazítani a csavarokon, de akkor ugrott a gari, vagy pedig sötétben végig a foltos képernyőt nézed, ami a széleken áthajlik sötétlilába keményen...), tehát az efféle szórás igen nagy, igaz, hogy ez a hiányosság sötétben jön csak elő, míg Samsung esetében sokkal kisebb ennek az előfordulása, ott "csak" a panellottóval kell számolni
monitornak és játékra mostinkább vennék LG-t, mint Samsungot...
arra viszont mindenki mérget vehet, hogy mind2 márkánál jó, ha 4-5 évig eldöcög a készülék, mert utána jó eséllyel meg fogja magát adni egy kritikus alkatrész (alaplap vagy inverter, és nem a háttérvilágítás, ezért tökmind1, hogy CCFL, EEFL vagy LED)
de szerintem te ezzel tisztában vagy, nem is igazán neked szántam ezt, hanem úgy mindenkinek
-
Lefty
addikt
-
runner 125
nagyúr
Egyetértek.
Igaz, én belépő 47"-os modellt használok, de teljes elégedettséggel.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
hattorihanzo
aktív tag
-
SM1
csendes tag
Mondjuk ebben van v.mi de megmondom oszinen eddig es sem voltam tul jo velemennyel az LG-rol.
Mondjuk ugy vagyok vele, h ennyi penzert nagyon jo lehetoseg es nem fogom kihagyni, de azert jo lenne tajekozodni mert a tesztek azert sokszor szigoruak. Vagy inkabb ugy fogalmazok, h ami egy atlag embernek megfelel az lehuzzak vagy csak atlagosnak titulaljak. -
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Bocs, ha már volt téma, azt szeretném megkérdezni, hogy az lcd tv-k képernyőjének tisztítására mi a legjobb módszer szerintetek, illetve mennyire sérülékenyek amúgy?
Illetve még annyit szeretnék megkérdezni, hogy mennyire gond esetleg, ha nem csíkmentesen szárad meg a képernyő, mert én próbáltam a tv-hez kapott mikroszálas kendővel tisztítani, de nem sikerült csíkmentesre törölnöm, sajnos csíkos és foltos maradt, bár tv nézéskor a képen nem látszik.
Szóval abban szeretném a tanácsotokat kérni, hogy maradhat-e így, illetve, hogy mi erre a legjobb módszer, ti hogy szoktátok tisztítani a képernyőt?
Bevallom óvatosan mertem csak törölgetni, nem akartam megkarcolni a képernyőt esetleg...Bármilyen infót előre is köszi szépen!
-
hattorihanzo
aktív tag
Itt az LG-ket alaposan, és szerintem alaptalanul szidják. Tehát aki ilyet vesz, az nem írogat ide. Ergo sosem fogjuk megtudni, kinek milyen tapasztalata van vele, mert akinek nincs LG-je, az rögtön jobban tudja, hogy milyen is az a tv, mint maga a tulaj, aki a végén szégyenében nem jön ide többet. Itt egy Samsungos közösség alakult ki, sértés ilyeneket kérdezni. Ha nem Samuban gondolkodsz, hüle vagy és nem értesz hozzá.
-
vlevi
nagyúr
Viszont, ha USB-n játszod le, akkor tudsz hangsávot váltani az mkv-ban. Az azért királyság
Viszont a felirat dolog tényleg nem a legjobb így. A kmplayer pl. úgy tudja a feliratot kezelni, hogy ha van egy valami.mkv állományod, akkor a valami.srt, valami.hu.srt, valami.en.srt, valami.de.srt közül mindegyiket kezeli. Ezt tényleg jó lenne, ha tudná a tévé is. -
tobias40
veterán
6487-re vki?
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Eredeti játékok OFF topik
- Bitcoin topic
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest