- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
satmen
tag
válasz
Velorexman #29049 üzenetére
Nekem volt az általad írt tipus (üveg talp) azért az árért, két év garival szerintem korrekt. Fél évig használtam, nagyobbra cserélés miatt váltam meg tőle. Nem tudom Te mit láttál az üzletben, én kb. egyharmad jellemzőkön használtam, de még így is időnként túlszínezettnek tűnt.
Nyilván nem a sokszorosába kerülő neves gyártók termékeit körözi le! Az árát viszont -szerintem- megéri. -
Velorexman
újonc
válasz
#94529552 #29048 üzenetére
Made in EU, gyári oldal szerint ténylegesen Szlovákiában szerelik, hol kínai hol Vestel panellekből, kérdés a minőség, változó szériákat említettek, azért is érdekel most a futó tétel amit árulnak. Alkatrész nincs, ez az ár/lutri arány. A Technika tévék több eladó szerint is problémamentes voltak, nem volt hibás készülék, viszont nagyon gyenge a kontraszt és szín + 50 Hz. Amíg úgy árulják hogy mellette fut a Samu/LG mintadarab, túl nagy a különbség képileg.
-
törölt tag
válasz
Velorexman #29046 üzenetére
Azt olvastam Törökországban készül, de mindegy is, akkor a minősége ezek szerint nincs a topon. Szervize nem nagyon van ezeknek, cserélni szokták, vagy a pénzt vissza. Így elég zsákbamacska lesz, nem gondolod?
Árulnak még ott 50"Technika tv-t is, azokról mit mondanak? -
Velorexman
újonc
Sziasztok. Tudom hogy nem a top minőség és volt már téma, de a Tecsó megint akciózza a Blaupunkt 50" TV-t. 100Hz, Full HD, LCD. Több eladó mesélte hogy az utolsó széria fele kuka volt, a szerviz sem tudott mit kezdeni vele mert alkatrész sem volt hozzájuk. Ez a "műanyagtalpas" széria volt. Most megint "üvegtalpas" széria jött ki, a gyártó United Media Company Slovakia, a TV kódja: Model 50/211I G8-58-FHBKUP-EU, szériaszám: BA50B21BFBKPE041. Esetleg van vkinek ismerete hogy ezt már meg lehet kísérelni vagy ugyanaz a hulladék?
-
bozont
veterán
válasz
BlackSoft #29044 üzenetére
Igen azért mondtam, hogy a monitorok is kompromisszumosak. Viszont egyelőre átalakítót sem találtam, később biztos lesz mert DP->HDMI 1.4 van, de még nagyon új a HDMI 2.0 szerintem.
Egyelőre nem tehetsz mást mint vársz.De van itt van egy táblázat mindenféle UHD kjelzővel és azok csatlakozásaival. Egyedül a Panasonic-nak van DP-s UHD kijelzője az új modellek között, viszont elég nagy méretűek és drágák. De a monitor szekciót érdemes még átböngészni, mert van több nagyobb méretű UHD-s köztük. A kérdés csak az hogy árban is találsz-e megfelelőt.
-
BlackSoft
addikt
válasz
bozont #29043 üzenetére
De itt HDMI 2.0-ról van szó. PC-nél nem létezik (és igazából semmilyen eszközön nincs egyelőre, gondolok itt Blu-Ray-re stb). A sima HDMI egy szar a dual link dvi-hez, és a DP-hez képest, míg a HDMI (2.0 előttiek) 4K-nál max 30hz-et támogat, 1080p-nél max 60hz-et, addig a másik kettő 144hz-et kínál, a DP még 1440p mellett is, 4K-nál pedig biztosított a 60hz, de még a 100hz lehetősége is.
A linkelt kijelzők egyike sem 2160p... Az LG-t én is alternatívának gondoltam, de van pár olyan problémája, ami kimondottan az adott modell-re érvényes, így nem igazán tetszik.
4K kellene, és van is, sőt 150K-ért 60hz-es DP-s samsung van, igaz TN paneles. De van 250 körül már IPS paneles kijelző is. De ezekkel minddel egy a baj, mind 28"-osak. Na most 28" az tökéletes 1440p-re, de 4K-ra 32" legalább kell. Ilyen monitor viszont nincs.
Gondoltam talán TV lesz, de ezek szerint nincs. Akkor viszont van egy másik kérdésem: Van-e olyan, hogy DP-t vagy DVI-t átalakítom HDMI 2.0-ra, és azt dugom a TV-be? Mert akkor veszek 300k körül egy 40"-os samut, vagy LG-t, és meg van oldva a probléma.
-
bozont
veterán
válasz
BlackSoft #29042 üzenetére
Ilyet szerintem nem nagyon fogsz találni, dDVI-t biztos hogy nem tesznek rá, de mivel a PC-k estében is régóta elterjedt a HDMI, szerintem DP sem nagyon. A jelenlegi 4k-s monitorokon is csak HDMI van. Monitorban esetleg találhatsz megfelelő alternatívát, bár még ott sem olyan nagy a választék és kompromisszumos. Ezek vannak: LG, Samsung, BenQ.
-
BlackSoft
addikt
Üdv emberek
Vennék egy TV-t, ami legalább 32", de 40" jobb lenne. Ne haladja meg a 300k-t. 2160p @ 60hz az elvárásom, és ismert márka legyen. Ilyet találtam is dögivel, még 200k körül is. Viszont nekem nem elég a HDMI 2.0. Olyan kellene, amin van DL-DVI vagy pedig DisplayPort 1.2
-
nobela
senior tag
Sziasztok, tönkrement a régi tévém, ezért sos kellene valami helyette.
Én hetente megnézek mondjuk 1 meccset, a család többi tagjának is inkább csak háttérzajnak kell, szóval nem elvárás semmi extra.
Mi az a legolcsóbb HD Ready amit erre a célra már meg lehet venni? Túl nagy nem kell, szerintem 32" jó lehet, akár még valami kisebb is.
-
Bogyi007
veterán
-
mrhero
tag
sziasztok, itthon lehet olyan adaptert kapni, aminek a segítségével vesa 200x200-as konzolra fel lehet szerelni vesa 400x400-as tévét? Amit kinéztem elvileg elbírja. 30 kg a teherbírása, a tévé pedig kevesebb, mint 10 kg, de 400x400-as lyukak vannak a hátulján.
-
Bogyi007
veterán
Sziasztok!
A Metro áruházakban a hétvégén 57900 forintért kapható LG 32LN540B Hd-Ready Ledes Lcd.
Tudtok erről a készülékről információkat? Faternak lenne aki eddig egy hagyományos képcsőves 100Hz-es 72cm-es tévét használt, legtöbbet meccseket és sportközvetítéseket szokott nézni valamint ismeretterjesztő és dokumentumfilmeket. Szolgáltatónk a Digi Kábel így ki tudom használni a Dvb-C tunert is valamint sok Hd műsorunk is lenne , de van Upd Direct is Hd csomaggal.
-
Z0mbi
senior tag
Tegnap modomban volt megnezni az LG 55os OLED jet.
Vegyes erzelmek..
Azt meg kell hagyni hogy betekintesi szog az csak azert definialhato mert hatulrol nem latom a kepet.
Bitang kontraszt bitang fekete (meg jo)
Viszont nekem mintha ugy tunt volna hogy 'vereznek' a szinek.
Lehet elcseszett beallitas volt.
A hajlitott feluletre nem mondok semmit.
Szoval jo iranyba megyunk. Az tuti tobb LCDt nem veszek. Inkabb varok.
Egyebkent kereken egy misi ez a cucc most. (Annyit szerintem nem er) -
törölt tag
válasz
Celtis #29031 üzenetére
LB LB670-től LB731-ig biztos, meg még ez alapján az LB630 is: [link]
Ezeken én is jónak tartom a színeket és a képminőséget illetően, saját tapasztalat alapján.
Hát igen, ezért érdemes megnézni, saját benyomás mindig többet ér, mint néhány, ki tudja milyen érdekből jövő ellenjavaslat.
Tavalyi modellekben is van LD, de azokat nem nagyon ismerem.Az LM6705 az pedig inkább tavalyelőtti modell lehet. Ha LG-ről érdeklődsz, itt a saját topicja is : [link] -
Gicz
addikt
válasz
Celtis #29031 üzenetére
Nincs olyan üzlet ahol normálisan meg lehetne nézni a feketéket a tv-ken. Én tök sötétben szoktam filmet nézni, és ott nagyon gáz az IPS. Local dimminggel lehet csalni, de az abszolut nem ugyanaz. Nagyon belenyúl a képbe, nem azt látod ami a BD lemezen van, hanem amit a tv ugy gondol h megmutat. A direct ledes-ek sokkal jobbak ilyen téren, de összességében az is szar, mert van kb mennyi? 40-50-60 zónád? És hány képpontot kéne local dimmingelni? 2 milliót!
Szóval halottnak a csók kategória.nekem van LM671S illetve ST60, szó szerint összehasonlíthatatlan a 2-n a kontraszt és a fekete. Az LG a nappaliban van híradóbézősnek, arra jó, mozizni ott a plazma.
-
Celtis
veterán
Ma bementem az Alleeban a Bestbyte üzletébe, ahol viszonylag gyenge fényben vannak kitéve a TV-k. Volt H6xxx Samsung és LM6705 LG. A Samsungon azért érezhető volt a fekete felületeken a háttérfény jelenléte, illetve szögből a bevilágítás.
Az LG-n viszont nem hittem a szememnek. Azt hitttem rá van ragasztva a kijelzőre a logo. Ott világított középen, de mindenütt körülötte tök feketeség.
Most megnézve a specifikációt, látom, hogy local dimminges ez a TV, szóval ez a magyarázat. A mostaniak közül melyik ilyen? -
törölt tag
Nem értem, hogy te miért mindig a vitatkozást kezdeményezed az összes tévés topicban? Úgy veszem észre állandó vitapartnered /BBéci/ más szóra sem méltat, és hát azért ez jellemez téged.
Köszi a linket, ügyes vagy. Tök jó rewiew, szuper tv, de már én linkeltem ilyet.
Javaslom az LB730, és más LG tv után érdeklődőknek az LG-topic [LG LCD és LED TV-k] felkeresését. Mostanában többen is vettek 730V-t, (sajnos nem én) ők tudnak korrekt tapasztalatokon alapuló tájékoztatást adni.
-
blakey
titán
0,002 cd/m2 feketét csak a KURO-k és a VT/ZT60
Mint ahogy van 0,17 cd/m2 és 0,12 cd/m2 IPS panel is. Általános megállapítás volt. Való igaz nem írtam intervallumot.
5000:1-es LCD-t én sem láttam, de 4000+-t igen, ezért írtam intervallumot.
A számok amúgyis mindent elárulnak, nem kell porba tipirni az IPS-t egy 30000:1-hez kontrasztú számmal.
(#29024) nismoka
Enyém 3490:1-hez, pl. -
nismoka
addikt
Egy nagyon jó LCD kb 3000:1 valós kontrasztal rendelkezik többel én sem találkoztam.
-
BBéci
legenda
válasz
blakey #29022 üzenetére
0,002 cd/m2 feketét csak a KURO-k és a VT/ZT60 tudnak, viszont ahhoz nem 12000:1 kontraszt, hanem a háromszorosa, négyszerese társul.
LCD tévéktől az 5000:1 kivételesen magas érték, én még nem találkoztam olyannal.(#29021) Pumma
Fogalmam sincs. Naponta több órán át böngészek a neten, ha nagyon akarnám, akkor sem találnám meg az említett cikket. Bevallom, nem is érdekel. De Googleval biztosan számos statisztikai adatot találsz. -
blakey
titán
válasz
Celtis #29011 üzenetére
A legjobb IPS panelek sem mennek 0,12 cd/m2 alá, a VA panelek valahol 0,03-0,04 cd/m2 között vannak, a plazmák meg ugye 0,002 cd/m2. Lehet számolgatni, hasonlítgatni. Számok alapján az IPS-nek nincs feketéje, a kontrasztja meg max 1500:1-hez a VA 4-5000:1-hez ill a plazma 12000:1-hez kontrasztjához. A technológiák elérték a maximális tudásukat, nincs új a nap alatt, a 2 évvel ezelőtti LG panel nem tud kevesebbet a 2014-essel szemben. Ettől függetlenül egy jól kalibrált TV-n nézhető az adott műsor.
-
BBéci
legenda
válasz
#94529552 #29017 üzenetére
Hányszor írjam le, hogy a kontraszt csúszka nem befolyásolja a kontrasztot, a legvilágosabb és legsötétebb képterületek közti arányt. Azok hardveres adottságok. A maximális és a minimális fényerőtől függ a kontraszt, utóbbit feketeszintnek nevezik. Ha az magas, nem lehet jó a kontraszt, akárhová állítod a kontraszt csúszkát.
2-3 napja olvastam egy cikket a tévés piacról, de nem emlékszem arra, hogy hol. Csak az maradt meg bennem, hogy a Samsung a piacvezető.(#29018) Z0mbi
A túlszaturáltság csakis beállítás kérdése. Ha a tévékett műszerrel kalibrálod, biztosan nem lesz túlszaturáltabb egy koreai egy japánnál. -
douggutaby
tag
Sziasztok!
Kicsit több mint két éve vettem tv-t (persze a gari 2 év
, amire most szép függőleges pixel csík került. Szerelő szerint javítás több, mint egy új tv, úgyhogy hozzátok fordulok ismét.
Eddig egy LG 32LK530-at használtam (köszönöm nightshadow az akkori segítséget, tényleg bevállt).
TV adást nem nézek, 32-es méret megfelel, PC-hez van kötve, 1080p, 720p filmeket/sorozatokat nézek, valamint Xbox 360-van rákötve. Csatlakozók szempontjából csak a 2db HDMI az elvárás.
3D és Smart nem kell.A fentit akkor 95ért vettem, többet most se szánnék rá, de remélem egy hasonló képességűt olcsóbban is be tudok szerezni.
Kicsit off: Ilyen hibájú tv-t érdemes árulni, tud ezzel bárki kezdeni valamit?
Előre is köszi
-
Z0mbi
senior tag
válasz
nagyszegi #29013 üzenetére
nem akarok kotekedos lenni:
400Hz? Mi az? mire hasznositanad? miert megallni 400 nal mikor 1000Hz is lehetne
viccet felreteve sajnos a TV vasarlas olyan hogy el kell biza menni es megnezni valahol hogy kinek mi tetszik.
A szep kep eleg szubjektiv dolog. Valaki okadni tudna a tulszaturalt koreaiaktol valaki meg nem nez semmire ra ami nem paszteles THX
hidd el nem a 400Hz hianya lesz a legnagyobb baja egy tv nek. Ezek a szamok elcsepelt, de szaros marketing gepezet reszei. -
törölt tag
Mondtam, hogy mindegy a sorrend
, de ha már itt tartunk beszúrnál egy hivatalos statisztikát, mint szakmabeli?
Értsd: 80-ason van a kontraszt a tévén és 100-on már túlvezérelt lenne, akkor miért lenne indokolt ezen a tévén, hogy 300-ig lehessen állítani a kontrasztot. Így könnyebb érteni a lényeget. -
BBéci
legenda
válasz
#94529552 #29015 üzenetére
A kontraszt nézhetetlen maximális értéken?
Ez micsoda böszmeség? Te kevered a kontraszt csúszka maximumra húzásával, aminek a mérhető és látható, tényleges kontraszthoz semmi köze.
Mellesleg sok esetben előfordul, hogy kalibráláskor a műszer kéri, hogy 90-100 % közé húzzuk azt a csúszkát.Annak semmi köze a minőséghez, hogy a Samsung vezeti az eladási listát és az LG a második. Nagyrészt az agresszív marketing eredménye. Amikor a magyarországi autóeladási listák élén, évekig a Suzuki trónolt, akkor kijelenthető volt, hogy azok a legjobb autók? Egy frászt. Ugyanez igaz a tévékre is.
Eszembe jut a "több milliárd légy nem tévedhet" mondás. -
törölt tag
Igazából mindegy is, mindkettő panel jó a mai kornak megfelelő jó minőségű tévék gyártásához. Bizonyítja ezt az eladási listák elején az LG és a Samsung. Talán ebben a sorrendben, de ez is mindegy. Nekem véletlenül van mindkét márkából, tehát paneltípusból, és tudom értékelni is. Jah, és hiába is van egyiknek nagyobb kontrasztja,
amikor semmi előnye nincs, ugyanis nézhetetlen lenne maximális értéken. -
nagyszegi
tag
Heló!
Kéne egy kis segítség. Szeretnék tv-t venni és nem tudom, hogy melyik típust szabad megvenni mert hát mindegyiknél vannak negatív vélemények is. Aminek meg kéne felelnie a tv-nek az a full hd felbontás, 40"-42"-os méret, 400Hz-es frissítés (esetleg 200Hz ha a tv kifejezetten ajánlott egyéb tulajdonságai miatt) a 3d egyáltalán nem feltétel illetve a smart funkció sem. Főleg pc-ről hd filmek nézésére lesz használva. Amennyiben ezt adott készülék wifi-n is képes megoldani az előny de nem feltétel. A pénzügyi korlát 130 körül van de a használt készülékek is szóba jöhetnek! Mibe gondolkodjak? -
Celtis
veterán
válasz
#94529552 #29004 üzenetére
Ok, nem a legfrissebb teszt, de van nem UHD LG is:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-42la620v-201308023214.htm. Sajnos itt még rosszabb a fekete szint 0.174 cd/m2 a UE40H6400 0.041 cd/m2-éhez képest. Ez négyszeres különbség.Igen a felhősödés is zavar, de a fekete szint nekem a legfontosabb.
-
nismoka
addikt
válasz
#94529552 #29008 üzenetére
Te meg fárasztó, az alábbit ott írták hát ez mindenről szól csak az LG tv minőségéről nem...
"This is my fourth purchase with richer sounds over a ten year period. The reason for this is knowledgeable staff who know what they are talking about.
The price is always competitive they always have what I want in stock ready to go.
Had a problem with connecting my new tv with an Onkyo receiver one helpful phone call and all was well.
Well done guys at the Plymouth branch!!" -
Robi81
tag
Sziasztok
Tv vásárlása előtt állok és gondolkodom egy samsung UE48H6500 tv-n
vagy más márkába de azokba nem tudom milyen a médialejátszó része mert fontos lenne az is.
Ha más márka akkor hasonló árba mi jöhetne szóba,esetleg veszek akkor egy komolyabb médialejátszót is. -
nismoka
addikt
-
törölt tag
válasz
Celtis #29003 üzenetére
Én meg ismerem a 671V-t ami kis különbséggel megegyezik a 730V-vel. Tudom milyen a kontrasztja a feketéje, és az egész tv minősége, meg itt egy teszt [link]
Ugyanilyen IPS panellel gyárt tv-ket sony és Panasonic is.
Az említett oldalon nem találtam tesztet a 730V-ről és társairól, idei LG HDtv-ről sincs teszt. Az UHD-vel példálózni pedig nem sok értelme van. Más panel , más technológia, szezon a fazonnal.
Nem meglepetés tőle: "árat is figyelembe véve samsung, de leginkább sony"
Felhősödést, és bevilágítási hibákat is figyelembe véve?
Ha valaki 55"-ost akar venni, nem értem ezt az 50-est. Itt inkább nagyobbat szoktak ajánlani mint kisebbet.
Saját tapasztalat a legjobb, időt kell rá szánni, és megnézni több helyen is. -
törölt tag
válasz
Celtis #28999 üzenetére
[LG 55LB671V]Én ajánlom az LG-t, az "IPS feketéje gyatra szerű" pletykákkal nem foglalkoznék. Érdemes lenne élőben szemügyre venni a tévéket, esetleg saját pendrive-os anyaggal letesztelni. Fekete szint szabályozás, és Helyi sötétítés is állítható. Szerintem korrekt a feketéje.
Aktív témák
Hirdetés
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest