- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
Aktív témák
-
Trak
addikt
válasz Sk8erPeter #26957 üzenetére
Speciel az LG-nél a manual-al nincs gond, azokat le lehet tölteni minden nyelven (a régiekét is, pl. azét a típusét is, amiről itt beszéltünk), de a régi termékek oldalát én hiányolom.
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
válasz Sk8erPeter #26928 üzenetére
Azért nem találod a hivatalos oldalakon, mert ez egy régi típus, hivatalosan már nem is gyártja az LG, a weboldalakon a jelenleg futó modellek vannak fent.
Ez mellett persze szerintem hülyeség teljesen levenni a régi modelleket az oldalukról...
De persze nem néztem meg alaposan az oldalt, az is lehet, hogy van egy régi modellek menüpont (bár nem úgy ismerem őket ).[ Szerkesztve ]
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
válasz grandtour2 #26555 üzenetére
A beállításoknál is, de akár a Q.MENU gombot megnyomva is a képüzemmódnál (intelligens szenzor).
Néha nem mindig tetszik, ahogy beállítja, de nálam általában be van kapcsolva, sokkal kevesebbet is fogyaszt így állatólag, leveszi a felesleges fényerőt.Hol találom meg a firmware verziót?
-
-
Trak
addikt
válasz BITBOYS #26539 üzenetére
Ugyanez van nekem, csak 42-es, a csatornaváltás valóban picit lassú, de engem annyira nem zavar, túl sokat amúgy sem TV-zek (bár akkor kicsit mégis zavar, amikor kapcsolgatok, és véletlenül olyan csatorna jön, ahol a győzike só megy, vagy akárcsak az előzetese, és nem fél másodperc alatt tudom elkapcsolni, hanem 1.5, és az már majdnem sok nekem )
Azt, h nincs benne pip már akkor is tudhattad, mielőtt megvetted, ha Neked pedig kell, akkor miért ilyet vettél
A betekintési szöggel még nem volt problémám, de amúgy is vagy szemből, ágyból, vagy picit oldalról a gép mellől nézem. Az utolsó mondattal egyetértek''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
válasz dabadab #25020 üzenetére
Nekem problémám van kábellel egy ideje... de annyira nem foglalkoztam vele.
HDMI - DVI kábel, de nem a legújabb.
A régi 32"-os HD ready tv-mhez jó volt a kábel, a mostani 42-es full hd-snál viszont 720p 1280x720 -nál még jó a kép, de felette színes csíkok vannak.
Gondolom a kábellel van gond...
Milyet vegyek, amivel biztos jó lesz?''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
válasz lajosx #24710 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy DVI-on nem megy ki hang.
Most olvastam el amit írtál... nem teljesen értem.
A VGA HDMI-s, és a VGA-hoz csatlakoztattad az alaplapi hangkártyát?
Így még talán működhetne is, de DVI átalakítóval már biztos, hogy nem...''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
Szép lista
Ha már OFF:
Ha lemezről játszol le egy ilyen 720p-s filmet, akkor simán megy? Nincs probléma. Nekem is van 1-2 ilyen filmem, de még nem "mertem" kiírni őket, féltem, hogy lemezről nem menne jól.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
válasz bigdigit #24672 üzenetére
Nem olyan ronda az
Először nekem sem tetszett, de a tudása miatt mégis azt választottam. Már annyira megszoktam, hogy tetszik... Furcsa lenne, ha nem ilyen lenne.
Eddig csak pozitív visszajelzés volt mindenkitő, aki látta.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
Ha biztos lenne, akkor azt mondom ok, amúgy is kell vennem egy HDMI-HDMI kábelt is a dvd-tv összekötéshez, de ha nem az a baj, akkor megint lesz egy újabb felesleges szar a lakásban... Mennyi bajom van
A kábelt hagyom utoljára, hátha megoldódik mással.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
Más forrásnál nincsenek csíkok, úgyhogy biztos valami beállítás lesz, vagy maximum a kábel. De az előző 32-es tv több, mint fél évig ment ezzel a kábellel, és 1280x1024-es felbontásban ennél sincsenek csíkok. Lehet, hogy nem bírja a kábel az 1920x1080-as felbontást?
Nekem gyanus, h ez is valami hülye nvidia beállítás miatt lehet.
Majd kipróbálom amiket írtál, aztán meglátjuk.Thx
Nem baj, mostanában én is rászoktam a minőségibb borokra, remélem az már jó...
[ Szerkesztve ]
-
Trak
addikt
Megtettem, megjavult... eddig nagyon jó DE
Vízszintesen csíkozódik a kép... leginkább a képernyő felső részén, de kicsit lejjebb is van egy.
Ha az asztalon vagyok (sötét háttér), akkor kékszínűek, ha pl net, vagy pdf fehér háttérrel, akkor meg sárga színűek.Ha még ezt is el tudod tüntetni, akkor jövök néhány sörrel
-
Trak
addikt
De rég írtam ide...
Problémába ütköztem:
Adott egy LG42LG6000 LCD TV és egy Geforce 7900GTO VGA, HDMI-DVI kábellel összekötve. A TV-n az egyessel jelölt HDMI helyre dugtam, ahova ajánlják is.
Már régebben is nagyon megszenvedtem egy másik TV beállításával, az végül sikerült, de most már elegem van, egyre jobban útálom az Nvidia-tSehogy sem tudom beállítani, hogy a TV-n normális képet kapjak. Hiába állítom be 1920x1080-ra, kilóg minden oldalon a kép, homályos is, néha csíkozódik, szóval nem jó, a TV menüjében semmi állítás nincs ehhez.
Most véletlenül valahogy beállítottam az 1280x1024-et (próbálgatás közben vlahogy rányomtam), és ott minden tökéletes, a színek, az élesség csak ugye ez a felbontás nem túl jó ezen a tévén.
Várom a javaslatokat...
Amúgy ha érdekel valakit a TV nagyon-nagyon jó, mindent tud amit lehet, kell. A design kicsit fura elsőre, de szerintem hamar meg lehet szokni.
[ Szerkesztve ]
-
Trak
addikt
Előre szólok: éjfél körül, fáradtan próbáltam, tehát még nem néztem meg minden beállítást, csak a kézenfekvőket.
A videókártyán kettő darab DVI van, egyiken a monitor van, a másikra kötöttem a TV-t (a TV-n az első HDMI-be dugtam, arra írja, hogy PC-s), átállítottam a TV-t elsődlegesnek, és már rosszul jelent meg a kép, nagyobb volt mint kellett volna, és homályos.
Bármilyen felbontásra állítom, mindenhol villog és rossz a kép, csak 1920-on nem, de az meg ugye nem a legjobb.
A TV menüben is nézelődtem, de nem sok lehetőséget láttam, de fáradt voltam, majd ha hazaértem, megnézem.
Jelenleg nincs asztali dvd lejátszóm, ezért mindenképpen veszek egyet, 3-4000 ft a különbség a sima, és a HDMI-s között, ezért gondolkodtam el rajta.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
LG 32LC51 - istennek sem megy DVI - HDMI kábellel 1360x768-on.
Látja a TV-t, a felbontás is választható, de hiába állítom be, nem abban a felbontásban jelenik meg. Legújabb nvidia driverrel.
Régen is belefutottam ebbe egy másik LG-vel: korábban ment rendesen, de egy 8800GTS-el és az új Nvidia driverrel már nem, így a kártya vissza lett cserélve a régi 7900-esre + régi driverre, így azóta is tökéletesen működik.
Kipróbálom majd ezen a TV-n is egy régi driverrel, ha azzal megy, akkor csuklani fognak az nvidiánál, mert akkor egyértelműen driver probléma.
Van esetleg valami megoldás az új nvidia driverekben, amiről nem tudok, és esetleg segít?
Másik: érdemes HDMI csatlakozós asztali dvd lejátszót venni, vagy nem járok vele jobban, mint egy normál komponens csatlakozóssal? A HDMI-s még tud 1080i Scaling-et.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Projektor topic
- Linux kezdőknek
- Sorozatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...