- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mini-ITX
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
prohardwer
csendes tag
Meghibásodott a monitorom: HannsG HI221DP 22" és szeretném szétszedni,tud valaki segíteni vagy valami videót ajánlani,hogy kezdjek hozzá,mert sajnos én nem találtam semmit.
Erről lenne szó https://edigital.hu/monitor/hannsg-hi221dp-22-lcd-monitor-p44660
Köszönöm szépen. -
sanya1128
csendes tag
Udv megkoszonnem ha vki tudna segiteni van egy 22 colos full hd dell monitirom es nem kapcsol be csak keken villog a led rajta tegnap meg semmi baja nem volt,esetleg vki tudja, hogy mi baja lehet?elore is koszonom a segitseget!!
-
mm89
őstag
Sikerült szétszedni, legalábbis a hátulja már lejött, de még a kábelek összekötik, csatlakozókkal, de van olyan amelyik úgy tűnik, hogy nem fog oldani. Van két-két darab csatlakozós, és van egy hosszabb csík, ami inkább forrasztásnak tűnik, bár szerintem logikusabb, ha csatlakozó, viszont nem merem feszegetni..
[link]
[link2]
[link3]
[link4]szerk.:
naszép... simán lejött, viszont a többivel birkózok rendesen... -
mm89
őstag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens L19w-3 monitorom, ami tegnap kissé meghülyült.
Kipróbáltam másik géppel is, másik op.rendszerrel is, szóval biztos a monitornak van baja.
A lényeg:
Bekapcsolom a gépet, bekapcsol a monitor, majd kb 2-3 másodperc után elsötétedik. A kis led alul világít, jelzi, hogy be van kapcsolva, de a kép sötét. Aztán jobban megnéztem és kiderült, hogy a háttérvilágítás adja meg magát pár másodperc után, mert ha elég közelről és elég sötétben nézem, akkor látszik, hogy meg akarja mutatni a tartalmat
Szeretném szétszedni, hogy körülnézhessek benne, hátha látszik valami a világítással kapcsolatban.
A monitor alján van négy csavar, azokat kiszedtem, ill. leszedtem a lábát. Még mindig ugyanolyan masszív mint előtte volt. Le kellene valahol pattintani a hátulját? Nem merek erősebben próbálkozni.
Ha valaki tud valami leírást, vagy videót mutatni róla, nagyon megköszönném! (én nem találtam semmit..)
Köszi!szerk.:
Addig is EZT megpróbálom -
zottyoka1500
csendes tag
nekem van egy Philips 190C monitorom es se ki se be nem tudom kapcsolni . ha ki akarom kapcsolni akkor ki kell huznom es ha beakarrom kapcsolni akkor be kell dugnom a konnektorba. de ha megnyomok egy barmien gombot mikor be van kapcsolva akkor kiir egy ojat,hogy levan zarva es elvesztek az adatok
-
Kloden
senior tag
Nekem egy beragadt gomb miatt kellett szétszednem a moncsit.
A szétszedés garanciavesztéssel és apró szépséghibával jár a monitor káváján, hacsak nincs puha műanyag csavarhúzónk.
Hátuljából ki kel csavarni mindegyik csavart, (nálam ez 3db) aztán alul van két kis rés ahol meg lehet indítani a szétszerelést aminek a módja a csavarhúzóval való szétpattintgatás, kb 5 centinként van egy kis fül, azt kell kipattintgatni. Nem nehéz. Aztán már szét is esik az egész.. mindenhez hozzá lehet férni gyakorlatilag. -
zsolt1129
addikt
Meg is oldódott a probléma.Elnézést hogy teleirom a topikot
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok
Ma vetem egy Samu 2235LW monitort.Be is állitottam csak észrevettem hogy az a kis állvány ami a talpra csatlakozik forditva van és egy kicsit igy előre dől a monitorom (nem veszélyesen). Meg akartam forditani de nem tudom kiszedni belőle feszegetni meg nem akarom.Azt hozzá tenném hogy a manuálban sincsen semmi infó róla.A közelben sem pöcköt vagy egyéb gombot nem találtam.Ha valakinek esetleg tudja hogy mit kell csinálni vele az irjon.Előre is köszi a válaszokat -
dane
senior tag
Idézet:
Sikerült szétszednem a monitort, köszi xxxx!!
Nos, úgy néz ki megcsinálni is sikerült, legalább is eddig semmi jele a hibának.
Amit csináltam:
Kiszereltem a logikai panelt és az inverter panelt. Jól megtisztítottam a szalagkábeleket, majd próba.
Bekapcsolás után újra rossz volt a kép. Később észrevettem, hogy van még egy harmadik panel is, ami magát a tft panelt vezérli. Ez a panel gyári (Philips-LG) része. Ez úgy néz ki hogy ezen a panelen van egy aljzat amibe az a szalagábel csatlakozik ami a logic board-al van összekötve. Ezt is átmozgattam aminek az eredménye az volt hogy még az OSD menü is eltünt! Újabb erősebb mozgatásra pedig visszajött a kép mindenféle hiba nélkül tű élesen! Azóta a monitor szétszedve hibátlanul üzemel.
A gyanúm:A hibát valószínűleg kontakt hiba okozta. A kontakt hibát pedig a tft panel által termelt hőmérséklet eredményezhette.
Ha valakit érdekel akkor (amíg szét van szedve a monitor) lefényképezhetem azt a bizonyos csatlakozót!Köszi Mindenkinek!
-
dane
senior tag
válasz
Depression #15 üzenetére
Beírtam a megoldást oda ahol segítettek. Pontosabban oda ahol érdekelt valakit a probléma!
Igen, ide szándékosan nem írtam be. -
Depression
veterán
Nyitottál egy topicot, egy konkrét kérdéssel. Aztán magad megoldottad ,de persze ezt már nem jelezted. Sőt! Nem írtad le a megoldást, hogy más is tanuljon belőle! Téged is csak addig érdekelt a fórum, amíg neked volt bajod. Ez elég gonosz hozzáállás. Tőlem kapsz egy jelképes fekete pontot.
És mielőtt támadnál, inkább a megodását írd le. -
dane
senior tag
Köszönöm a segítőkész hozzászólásokat így 2 hónap után.
Fontos lett volna akkor a segítség, viszont azóta már megoldottam a problémát.
Nem csak szétszedtem de meg is javítottam a monitort. Sőt azóta többet is!
Ha valakinek szúrja a szemét akkor nyugodtan lehet zárni! -
g-spot
csendes tag
Miért nem a nagy monitor topikban érdeklődsz?Ott talán esélyesebb lenne. Ezt valszeg zárják.
-
dane
senior tag
Valaki szét tudná nekem szedni a monitorom?
Vagy segítene valaki? -
dane
senior tag
Előre is köszi a segítséget!
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én is valószinüleg rászánom magam, hogy szétszedjem a 200P-t. Már ugysem garis... Majd jövök a fejleményekkel.
Szerencsére nekem is akad TV-szervizes kézközelben, remélem bizhatok benne...
Jah, az indíték: Nem teccik a szine
-
dane
senior tag
Igaz írtam a "monitor hiba" topicba de senki nem írt eddig.
A lényeg hogy a monitor teljesen véletlen szerüen bepixelesedik, furcsa pixel képzaj jelenik meg. Van amikor magától eltűnik, van amikor a felső sarkát megütöm és jó lesz.Első sorban szeretném megtudni hogy melyik panelen van hibás komponens.
Ha megvan akkor megpróbálom megtalálni a hibás (remélhetőleg kontakt) komponenst.
Ezután hőlégfúvóval átmelegítem. Ha nem javul akkor megrendelem e-bay-ről a komplett panelt pár dollárért.Nem adom szerelő kezébe. Nem állok úgy anyagilag hogy kidobhassak 40-60ezret a semmiért.
Pár kép a hibáról:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
dane
senior tag
Sziasztok!
A napokban meghibásodott a már nem garanciális monitorom.
Egy Viewsonic VP201-ről van szó ami még manapság is sok felsőkategóriás monitort megaláz (már amikor működik), ígyhát nem szivesen dobnám ki.
Még nem tudom mi okozza a hibát.
Szeretnék belenézni, viszont a szétszedése gondot okozott.
Tudna nekem segíteni valaki a szétszedésben?Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- FÓLIÁS LG UltraGear 27GN800P-B IPS Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 1ms / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K SMART WIFI GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- 24" EIZO Full HD LED monitor, Több db + 2 év bolti Garancia + Számla!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest