Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy monitor hiba / gond / probléma topik (kiemelt téma)

(#9001) fero02 válasza tomic (#9000) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezek közt nincs? :U

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#9002) tomic válasza fero02 (#9001) üzenetére

tomic
(őstag)

Megvan a bibi. Sajna kell egy usb kábel is a kapcsolathoz. Nem driver a gond.

Ha a kacsa nem tud úszni, nem biztos, hogy a víz a hülye.

(#9003) fero02 válasza tomic (#9002) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:C :W

És eddig mi volt az elképzelésed? :U A dsub-on ment volna a kártyaolvasó? :DDD ;]

"...Nem szándékoztam eladni, de két doboz Borsodi csere tárgyát képezheti. Megélhetési alkoholista vagyok." - by TeeBee73

(#9004) tomic válasza fero02 (#9003) üzenetére

tomic
(őstag)

Barátságos kis koma lehetsz!
Ha nem értek valamihez akkor megkérdezem. Erre is való a fórum.

Ha a kacsa nem tud úszni, nem biztos, hogy a víz a hülye.

(#9005) fero02 válasza tomic (#9004) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ráhibáztál, az vagyok! :P :K

Az oké, hogy nem érthet mindenki mindenhez, de egy kis józan paraszti ész: min kommunikál az esetek 99%-ban egy kártyaolvasó? USB-n. USB-vel kapcsolatban (kábel jelen esetben) miket láttál? USB toldó/hosszabító kábel, nyomtató kábel, micro USB kábelek telefonokhoz, digitális fényképezőkhöz, stb...

Fentieknek mi köze alapesetben egy monitorhoz? Semmi. Max plusz szolgáltatásként beleintegrálják (lásd a Te példád). De ettől a szabványos portok megmaradnak. ;)

[ Szerkesztve ]

(#9006) Chiller

Chiller
(fanatikus tag)

Sziasztok, ide írok, mert nem akartam nekrózni a 2005-ös "pattog a monitor" topikot.

Szóval nekem is pattog. :( Azt már kiderítettem, hogy a külső burkolat pattog, és jellemzően bekapcsolás után (amíg bemelegszik), majd kikapcsolás után (amikor lehűl).
AOC-928-am, van (19" TFT) a táp külön van.
Ennek ellenére kikapcsolás után még simán elpattog egy órán át kb. összesen 5-6 alkalommal.
Természetesen ez is össze van pattintva, nincs csavar, kérdés, hogy érdemes-e nekiállnom megpróbálni szétszedni, portalanítani, vagy törődjek bele?

(#9007) fero02 válasza Chiller (#9006) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagy valószínűséggel a kijelző hőjétől melegszik fel annyira a készülék háza, hogy mozogni kezd (hő hatására az anyagok tágulnak, pár kivételtől eltekintve).

Ezen a portalanítás nem segít. Szétszedni szerintem nincs értelme, legalábbis én emiatt nem tenném. Max húzgáld meg a csavarokat picit, hátha "húz" annyit a burkolaton, hogy elhalkul...

(#9008) Chiller válasza fero02 (#9007) üzenetére

Chiller
(fanatikus tag)

Persze, egyértelmű a hőingadozástól van, írtam is.
Csak nem tudom elképzelni, hogy nincs erre megoldás.
Esetleg ha végigmegyek rajta pillanatragasztóval? :DDD

(#9009) fero02 válasza Chiller (#9008) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha szétszeded (és nincs elég rutinod), akkor jó eséllyel a műanyag kis pöckök amik egymásba kapcsolódnak el fognak repedni/törni és akkor még kevésbé fog tartani. Mondjuk lehet ez is jó lenne.
Pillanat ragasztó elég kókány lenne szerintem, de hát Tied a monitor. :)

(#9010) Whaazzup válasza Chiller (#9008) üzenetére

Whaazzup
(senior tag)

Szia.A pillanat ragasztótól még ridegebb sőt kifog fehéredni a ragasztásnál és semmit nem segít.Szerintem előbb utóbb beadja a derekát,vagy az invertertrafó vagy a neon mert ez a kettő melegszik most,ezért pattog a műanyag akár teljesen szét éghet az inverter része később,ha evvel van gond tedd rá a bal hátuljára a tenyeredet fentebb,és jó meleget áraszt hiba van,mert simán kéz melegnek kell lennie max 40"-nek.ÜDV.

Alaplap,Xbox,VGA,BGA,gólyozás, LCD javítása, panel,neon csövek,stb alkatrész, eladás. Boxer, imádom! whazzuup.uw.hu /www.bgagolyozas.hu

(#9011) Chiller válasza Whaazzup (#9010) üzenetére

Chiller
(fanatikus tag)

Sejtettem, hogy a pillanatragasztó nem jó ötlet :)

Nincs túlmelegedés, kb. 30 fokos a külső burkolat tapogatás alapján hosszabb üzemidő után is.
A kávájának a közepe "nyöszörög" (azaz onnan jön a pattogás is), ha kicsit "megmasszírozom". Egyébként neon csak fent és lent van.

(#9012) Sanci789

Sanci789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok :)

Monitorom Samsung P2270. Egy kisebb idegesítő gondom van: mikor elindítom a gépet, sokáig váltakozik több fekete képernyő (bal felső sarokban ezek váltakoznak: Digital, Analog, HDMI). Tehát már mindig akkor "kapcsol be", mikor a windows töltődik, így lemaradok a biosról is.

Tehát a kérdés: be lehet úgy állítani, hogy egyből normálisan bejöjjön feketség nélkül?

(#9013) gezatata

gezatata
(tag)

sziasztok
van egy dell inspirion notebookom i5 proci, 4 Gb ram, 5470 videokártya, eredeti felbontás 1366x768.
szeretnék venni mellé egy monitort Dell UltraSharp U2412M aminek a felbontása 1920x1200
el lehet érni, hogy a videokártya 1920x1080 felbontáson hajtsa meg a monitort?
- ha igen ez jelentősen megterhelné a gépet vagy szép csöndben menne mint eddig?
nettezésre és film nézésre használnám

[ Szerkesztve ]

(#9014) Whaazzup válasza Chiller (#9011) üzenetére

Whaazzup
(senior tag)

Szia.Akkor nincs gond,neon ennél a típusnál 4db 2db lent és fent.ÜDV.

Alaplap,Xbox,VGA,BGA,gólyozás, LCD javítása, panel,neon csövek,stb alkatrész, eladás. Boxer, imádom! whazzuup.uw.hu /www.bgagolyozas.hu

(#9015) fero02 válasza Sanci789 (#9012) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez normális jelenség. A gép is "kapcsolgatja a képet" amikor a boot folyamat megy végbe egészen az asztal betöltődéséig.

A monitorod ilyenkor keresi a jelet a bemenetein, azért váltogat.

(#9016) br4adam

br4adam
(újonc)

Egy olyan problémám lenne, hogy van egy ASUS X54HY notebook nálam és többször is észrevettem szabálytalan (háromszögek főként), villódzó alakokat a képernyőn. Ha fullscreenben játszom akkor állandóan villognak és nagyon idegesítő. A probléma akkor múlik el ha nincs konnektorhoz csatlakoztatva a gép. Valaki tud erre megoldást?

[ Szerkesztve ]

(#9017) Fang

Fang
(újonc)

Sziasztok egy gyors kérdésem volna
A monitor típusa: Samsung SyncMaster 2333sw

Kb egy hete 1-2 függőleges színes csík jelent meg a monitoromom ami most már kb 10-15 db. (nem esett le vagy ilyesmi)

A kérdés az volna (ha ennyi infóból tudtok vmit mondani), hogy a hiba javítható-e és ha igen kb mennyibe kerül. gondolom teljes panel cserére szorul...

[ Szerkesztve ]

(#9018) fero02 válasza Fang (#9017) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elvileg javítható, de elég körülményes a dolog. Keresd meg axlrose32 kolegát.

br4adam: ne csatlakoztasd a hálózatra! :DDD

Szoftveres problémákat kizártad már? Egészen biztos, hogy hardveres jellegű a gond? :U

[ Szerkesztve ]

(#9019) Cseri0058

Cseri0058
(fanatikus tag)

Sziasztok! Van egy LG M2362D tipusú monitor tv-m. Olyan problémám lenne hogy elméletileg támogatja a 75hz de valahogyan nem engedi beállítani csak 60hz engedi. Hogyan lehet elő csalogatni belőle a 75hz-t?

Battlelog: Cseri-HUN-

(#9020) Whaazzup válasza Cseri0058 (#9019) üzenetére

Whaazzup
(senior tag)

Szia.Például ha valaki her-zeg neki vagy csigabiga gyereki mert kell a 75HZ.Tréfát félre téve nem sok a különbség a két herz között,alapból 60hz megfelelő ez nem egy CRT.ÜDv.

Válasz.Fang-nak kijelző hiba néha javítható legtöbbször nem!

[ Szerkesztve ]

(#9021) tomiee85

tomiee85
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Egy Lcd monitorral kapcsolatban lenne egy kérdésem. Adott egy zsanérhibás laptop, mely a használat során elvágta a képen bal oldalt látható fehér kábelt. (jobb oldalt feketeként folytatódik). Tudja valaki hogy ez a kábel mire szolgál? Cserélhető esetleg forrasztható?

Köszi előre is

(#9022) Whaazzup válasza tomiee85 (#9021) üzenetére

Whaazzup
(senior tag)

Szia.Forraszd össze ,szigeteld le mikrofon kábel.ÜDV.

(#9023) tomiee85 válasza Whaazzup (#9022) üzenetére

tomiee85
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi. Tehát ha nem kapcsolódik be a monitor akkor nem ez lesz a gond. Sejtettem.
Amúgy ha jól néztem a monitor tetején egy fémlemezhez van hozzákötve, ezért elsőre valamiféle földelésnek gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#9024) fero02 válasza tomiee85 (#9023) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vagy éppen lehet wifi antenna is.

(#9025) Whaazzup válasza fero02 (#9024) üzenetére

Whaazzup
(senior tag)

Szia.Igen az is lehet,de ha jobban megnézem a képet talán látshttp://prohardver.hu/tag/tomiee85.htmlzik a zümi kis kerek,ha megnézi a takaró keretet és van rajta szellőző rés.mikrofon.A lényeg semmi gondot nem okoz,nem ettől lesz gondja.ÜDV

tomiee85-nak ha gép megy de nincs kép jobbra van a inverter csati nézd meg a kábeleket is,a felmenő vezérlő kábelt ami a kijelző mögött van,esetleg kicsúszott, de maga az inverter is lehet rossz,de inkább az alaplapon lévő SMd 2A-bizti ha rossz,VGA-is lehet,meg még jó pár dolog.

[ Szerkesztve ]

(#9026) tomiee85 válasza fero02 (#9024) üzenetére

tomiee85
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi a tipp jó volt, beazonosítottam egy kis szétszerelés után, a wifin van 2 csatlakozó melyből 1 fehér és 1 fekete kábel jön ki, ez lesz az valószínű.

Köszi a tippeket, a gép felpörög, de nincs kép, viszont a HDD is már eléggé a tűrőképességének a határán van, rengeteg volt a bad sector mikor utoljára volt kép. Tehát akkor vagy az inverter, vagy a hátérvilágítás vagy a Hdd lehet a ludas.

(#9027) fero02 válasza tomiee85 (#9026) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha külső monitorra kötöd, akkor kizárásos alapon megállapítható a hiba oka.

(#9028) tomiee85 válasza fero02 (#9027) üzenetére

tomiee85
(senior tag)
LOGOUT blog

:) Erre nem is gondoltam, köszi az ötletet:)

(#9029) fero02 válasza tomiee85 (#9028) üzenetére

fero02
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mármint csak arra jó, hogy megtudd a gép-e a rossz, vagy a kijelző/inverter a hibás.

(#9030) tomiee85 válasza fero02 (#9029) üzenetére

tomiee85
(senior tag)
LOGOUT blog

Sajnos nem a monitor a hibás, mert külsö monitor se mutat semmit. :S Köszönöm mindenkinek a segítséget, a továbbiakat próbálom másik topicban:)

(#9031) Whaazzup válasza tomiee85 (#9026) üzenetére

Whaazzup
(senior tag)

Szia.Ne haragudj de tényleg más topikon érdeklődj,nem megy ez neked,mert HDD,KIjelző inverter,optikai meghajtó nélkül is kellene képet mutatnia külső monitoron.Elég a RAM,és proci,billentyűzet,persze az alaplapnak és a VGA -á nak jónak kell lenni,ez esetben a VGA -chip hibás 80%-vagy az alaplapi hát ennyi így távlatokban de semmit nem lehet kizárni csak amit már felsoroltam.ÜDV.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Nagy monitor hiba / gond / probléma topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.