Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M@nH.

    aktív tag

    válasz Spirit #4051 üzenetére

    A váltó áramú izzót csak addig használtam amíg megnézem hogy milyen képe is van, természetesen ezt külön ármarforrásba dugtam, de elég karcsún világította át az lcd-t, de arra elég volt hogy rájöjjek hogy valami nem oké, de szerencsére csak forrasztani kellett kicsit. Tegnap viszont összeraktam a projektort a 150W-os fém halogénnel, ugyanis sikerült felfúratni a gyári reflektort anélkül hogy széttört volna és így már könnyedén belement az új izzó a külső burkolattal együtt :) Viszont még az izzót semmivel sem ragasztottam be, mert jól illeszkedik a furatba és még a sorkapocs (azzal oldottam meg) is tartja hogy ne mozduljon el, de lehet azért nemártana neki a rögzítés/ragasztás. Így 160cm széles képet néztem tegnap 3 órán át és a fényerő is jó volt. Viszont remélem hogy ez a ballaszt még hosszú életet tervez magának, vagy legalább ezt az égőt bírja ki :F Az N-Light problémát meg már kipróbáltam, hogy ha megszakítom (ezt úgy oldottam meg hogy kihajlítottam azt a tüskét az összekötő panel csatlakozójánál ami azt vezeti) akkor mindig van égő :) De ugye most vissza hajlítottam azt a tüskét. Szóval a lényeg hogy most megy a mozizás :)

    Viszont egy tapasztalat: Mivel én mindent az atomjaira szedek típus vagyok ezért a projektor sem volt kivétel :DDD és megnéztem hogyan is épül fel ez az lcd megoldás:
    Fényforrás-->UV/IR szűrő-->Polarizátor-->LCD-->Polarizátor-->Fresnel-->Optika
    Amin meglepődtem hogy a két polarizátor külön üveglapra volt felvíve, persze lehet ez csak nekem újdonság :B

    Köszönöm, hogy leírtad a te megoldásodat is :R Tervezek későbbre egy Xenon megoldást is, de az valószínűleg már egy teljesen saját építésű projektor lesz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák