Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Before

csendes tag

válasz csapos2 #414 üzenetére

Utánajártam ennek a hotmirrornak, való igaz, működhet, de önmagában egyáltalán nem biztos, hogy hőálló, függetlenül attól, hogy elvi működése szerint a nagyobb hőt szállító frekvenciatartományú fényt visszaveri. Amennyire láttam, elsősorban optikai felhasználása van, például kamerákban, tehát inkább az átlagos erejű napfény megszűrésére alkalmas. Ha ráereszted a párszáz fokos lámpát, ki tudja, mit csinál vele. Amire én gondoltam az a hőálló üveg, olyasmi, ami például a sütők ajtaján van. Bent nyomul a 250 fok, de a sütő ajtaja kézzel simán megérinthető.
    Még valamelyik fórumon olvastam, hogy az ilyen kétrétegű búrába zárt lámpák esetében a külső búra általában UV-szűrőként is működik. A márkaboltban megkérdeztem, hogy a burkolat ilyen-e és az eladó szerint igen. Persze jó lenne megbizonyosodni, illetve lemérni, vagy megtudni a lámpa UV-sugárzásának a mértékét.
    Engem a hő sokkal jobban izgat, mert ha az nem túl nagy, akkor egy megfelelő méretű Lexan lap nagyon jól ellátná az UV-szűrést.
    Na, mindegy, én még nagyon nem tartok itt, egyelőre monitorom sincs, bár az építést elkezdhetném lassan... :)
    Ja, utánaolvastam a 10.6 colos samsung panelnak, sajnos nem ér sokat, iszonyú gyenge a teljesítménye, a kontraszt például 250:1 (tipikus, 150:1 a minimum, bár persze minden panelnél a tipikust adják meg). Erre ráeresztesz egy huszonezer lumenes lámpát, simán elmossa a képet a fenébe.
    A lumenlabos adatbázisban keresgéltem nagy kontrasztú 17'' panelek után, az usában nagyon jó áron lehetne venni használtan, de sajna a szállítás elég horrorisztikus és jó esély van arra, hogy le is vámolják.

Új hozzászólás Aktív témák