Keresés

Aktív témák

• Warlock_42

senior tag

:) Hát akkor összegezzük az eddig elhangzottakat: :)

- vegyünk átalakítót itt-ott, keresgéljünk... hmm. nem rossz de akkor inkább elküldöm a srácot a márkaszervízbe, úgyis azon erőlködik

- vegyünk/tegyünk bele ezt-azt: ez sem rossz, de attól félek, hogy a szokásos
    M$ tegye be a telepítő cd-t, dvd-t, hdd-t, flopyy-t dumával jön majd a windows
    ez még szerintem a szabvány modemnél is előfordulna

de kösz szépen mindenkinek tanultam egy-két dolgot... mondjuk azért járok ide

még egy: az a konverter cucc nem hagy nyugodni.... egyszer láttam egy ilyet, egy 486-osban zakatolt egy laptop hdd a segítségével. Ahogy körbenéztem, csak egy egyszerű panel volt az egyik oldalon a laptop hdd csatival, a másik oldalon pedig egy ide és egy táp kábel lógott le róla. Különösebb alkatrészt nem láttam rajta. Tényleg csak ennyi lenne a sokezer forintos konverter vagy az tud valami extrát is? Esetleg az újabb laptop hdd-k már másmilyenek ?

• Warlock_42

senior tag

válasz Pötyi #12 üzenetére

:DD Hm. :DD Naggyon pici a világ ??
    Yes Ajka. Közelebbről Warlock, PokolGep, Samurai meg amit akartok :DD

Nem is hittem volna hogy kis környékünkön vannak értelmes emberek ha számtechről van szó :DD :DD :DD

Közelebbit rólad?

Vagy mailben?

• Warlock_42

senior tag

válasz Flashcash #8 üzenetére

Ez a WinComm elég jó ötlet de talán van is fennt valamerre, fel se kellene tölteni. Max nem regisztrált, de az nem mozgat. Soros modemet meg biztosss gyorsabban tudunk szerezni mint pcmcia cuccokat. Reméljük a modemet meg megeszi az NT.
    Ezt megpróbáljuk, köszi!

Szóval akkor a direkt linket biztos nem lehet megoldani NT alatt ?
    Az általa használt Dos-ban nem maradt benne véletlenül a sima Dos-nak a direkt linkhez szükséges cucca ? Vagy kiszedték volna M$-ék mint lehetséges kiskaput?

• Warlock_42

senior tag

válasz biker #2 üzenetére

Pcmcia odáig oké, csak nem óhajt venni a srác még egy pcmcia kártyát is x magyar forintért sajnos :( Egyéb kártya pedig nincs :(

A soros/párh. portra mi is gondoltunk de állítólag ez az M$ WiN által ''direkt kábeles kapcsolatnak'' vagy valami hasonlónak hívott dolog nincs benne az NT 4-esben. Még ha plusszba kellene feltelepni az se menne mert ugyebár NT telepelőt sem tudunk elérni.

Az a fő gond itt, hogy egyszerre kellene olcsó + egyszerű megoldás. Azért gondoltunk az infrára mint legolcsóbb cuccra. Sok adatot úgysem akar a srác később átvinni. A Win98 is az infra-támogatás miatt kellene.

Már arra gondoltunk, hogy a haver majd úgyis jár Pesten, benéz egy HP szakszervízbe ott talán van hozzá valami cuccos.

• Warlock_42

senior tag

válasz Den #3 üzenetére

Khm. Hát igen asztali gépnél a legegyszerűbb módszer a winyó ki/be lenne de laptop hdd-ket nem lehet csak úgy rákötni sima IDE-re sajnos. Nekem van itt egy laptop winyó a polcomon (egyszer mondjuk már sikerült levernem) és totál más a csatlakozója. Állítólag még a szervizesek sem mernek ilyesmi mutatványt elvégezni. Tényleg ilyen sima/laptop HDD konvertert lehet kapni ? Egyszer láttam ugyan egy összegányoltat de az nem műkszött.

• Warlock_42

senior tag

Egyik haverom beszerzett egy (vszinűleg lomizásból származó) HP Omnibook
    P166-os laptopot. Ékes német nyelvű (na innét gondolom, hogy lomis) NT 4.0
    van rá telepítve. Plusszként van hozzá még egy dokkoló egység is.
    A probléma az, hogy szeretnénk rá Win98-at telepni, meg egyáltalán adatokat in/output-olni. Erre azonban nem találtunk semmi megoldást.
    A következőket próbáltuk:

- alapban se floppy/semmilyen egyéb cumó nincs rajta :(
    - van egy infra port, de azzal nem tudtak mit kezdeni, ha jól emléXem az NT
    alapban nem támogatja :(
    - a dokkolóba beletűztek egy isa-s IDE kártyát és arra CD-t, HDD-t, Floppy-t
    de ez sem akart működni, talán a dokkoló nemjó vagy nem volt hajlandó
    megismerni az IDE kártyát ? :(
    - szereztek egy serial-os CD-Romot de alapból ezt sem volt hajlandó felismerni, a
    drivereket meg ugyebár nem tudjuk feljuttatni :(

Én még a serial/com linkre gondoltam, de haver szerint ezeket nem támogatja az NT. Ha jól emléXem még DOS alatt linkeltünk ilyesmivel és ott ment. Nem lehet mégis valahogy előcsalni NT 4.0 alatt ?

:( A vegyünk hozzá/telepítsünk megoldások sajnos nem jók... :(

Aktív témák

Hirdetés