- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga8
senior tag
válasz
Butcher82 #4200 üzenetére
Levágtam, értem.
Picit visszamegyünk az időben, ezért nem volt minden sarkon fullszintetikus 2T olaj, vagy ha volt, nagyon drágán.
A jó nép ( árérzékeny) inkább az olcsóbbat veszi. Ezt már tudták akkor is.
Valószínűleg emiatt van az 1:25 arány erőltetve, HA nem fullszintetikust használsz. Komolyabb gépek könyvében benne van.
Ugye a kínai egykaptafa, gyakorlatilag japán Komatsu klónok. A kalapos piacos is, meg az olcsóbb Oleo, vagy pl Hecht. A Hecht gépeken látszik némi dolmárosodás ( kuplung, légszűrő), de alapjaiban a Komatsu másolat az is.
A Hechtnek már 1:40 van írva, az Oleonak meg 1:50. Az igaz, hogy kínában gyártottak ők is, de minőségben jobbak. ( szimering, csapágyak, főtengely).
A kínai olyat gyárt, amit kérsz, csak pénz kérdése.
Az Oleo, Hecht gépeket sokan 1:50-ben is használják, DE! JÓ olajjal.
A Hecht gyárilag túl van dúsítva, ( nekem Hecht58-am volt kíváncsiságképp, kb 11.200 rpm a gyári végfordulat, ami beállítva kb 11.800 lesz, ezt szegényítéssel éred el) biztos, hogy nem lesz baja, főleg, ha kiszeded a kipuból a katalizátort. ( erősebb is lesz érezhetően utána)
Az 1:40 és JÓ olajjal olyan tartalékot képez, ami esetlegesen egy szűrő dugulás miatti elszegényedést is kibír. Próbáltam
( Mesterségesen szegényítettem a H csavarral) Persze, hogy kínain, a drága gépeim nem akartam.
Volt régen egy Schindaiwám is, na annak korrekt a gépkönyve! Keress rá neten, ha érdekel.
Ők 1:40-et ajánlanak. Még külön diagramm is van benne, ha túlszegényíted a H csavarral, mennyire emelkedik meg a kipufogógáz hőmérséklete.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- E-roller topik
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- The First Berserker: Khazan
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest