Hirdetés
- Computex 2025: "ragadozó" QD-OLED monitorok az Acer fémjelzésével
- Computex 2025: Acer monitorok kreatív profik számára
- Computex 2025: épp bemutatkozott a Wooting 60HE v2, és már ki is állították
- Perelik a CrowdStrike-ot a 7000 törölt repülőjárat miatt
- Meggondolta magát az NVIDIA, kvantumgépes cégbe fektetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grande Ale
őstag
Tegnap megjött az okirat, ma a pénz.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Grande Ale
őstag
Tegnap este sikerült végre beadnom, remélem minden rendben lesz.
Köszönöm szépen mindenkinek, aki a felmerülő kérdéseimre válaszolt, segített! -
Grande Ale
őstag
válasz
fogtunder #2939 üzenetére
Köszi, hogy mondtad, már szétvetett az ideg!
Még valamiben ha tudnál, tudnátok segíteni, annak örülnék:
Konyhabútorra van egy előleg számla meg egy végszámla.
Végszámlán szerepel a munkadíj.
Ebben az esetben azt le kell vonnom a számla összegéből, és úgy szétválasztanom?
Mert ha a számla végösszegét írom és külön a munkadíjat akkor már ugye több lesz.
Itt vannak a számlák, remélem érthető: [kép] [kép]Anyag: 2511880ft, munkadij: 850000Ft
-
Grande Ale
őstag
A számlaösszesítő excel táblát hogyan lehet bőviteni?
Jelszót kér. -
Grande Ale
őstag
Az egyik vállalkozói szerződést a fiam tanuzta, akire igényeljuk a támogatást. Lehet ebből gond? Illetve van még egy példány ebből a szerződésből, elektronikusan kitöltve, de lemaradt a helyrajzi szám. Beirhatom utólag kézzel, és akkor legyen más inkabb a tanú?
-
Grande Ale
őstag
Ezek TEÁOR kódok vannak a vállalkozó tevékenységi körében:
412001 szakmakód - Épületszerkezet felújítás
412002 szakmakód - Lakó- és nem lakóépület kivitelezése
439904 szakmakód - Kőművesmunka
Ebbe a tételbe tartozik:
- a falazás téglával, blokkokkal, kővel
- a kéménykészítés
- az egyéb kőművesmunka pl. Ytong téglából konyhabútor, fürdőszobai mosdó kialakítása
Nem ebbe a tételbe tartozik:
- a padló- és falburkolás, lásd: 4333 szakágazatGyakorlatilag a hidegbuirkolas egyikben sincs konkrétan, attól függetlenül beirhatom a lapozast? Kicsit most elbizonytalanodtam...
-
Grande Ale
őstag
Bocsi, még annyit, hogy az igazolványokat lehet fényképezni is, vagy scannelni kell mindenképp?
-
Grande Ale
őstag
A kérelemnél az igényelt támogatás összegéhez beírom, hogy 3 millió úgy jó? A maxot szeretném, gondolom ezt kell?
a feleségemmel 50-50 a tulajdoni hányadunk, akkor 100% -ot kell irni, vagy 100.00-át? Mert két tizedes pontosságot ir. -
Grande Ale
őstag
Elég a pecsét aláírás a vállalkozási szerződésre, vagy kell az 1.-es nyomtatványra a is?
-
Grande Ale
őstag
Egy lehet, buta kérdés:
Az egyértelmű, hogy minden vállalkozóval kell vállakozói szerződés, de az 1.-es számú melléklet az lehet közös? A végén azért kell összesíteni? Vagy mindenkinél az is külön legyen? -
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Ha egy vállalkozó fest, lapoz, laminált padlóz, az mehet egy számlára, igaz?
Úgy hallottam, hogy nem is kell négyzetmétert írni, elég ha a munkadijnal az van, hogy burkolás, ennyi összeg, festés, ennyi összeg stb?
Az anyag számlák az én nevemen lesznek. -
Grande Ale
őstag
Nekünk készpénz van több számlán is, de bankkartyaval lett fizetve, gondolom az nem probléma, igaz?
-
Grande Ale
őstag
A számlán a címnél társasháznál elég a házszám, vagy kell emelet ajtó is? A lakcímkártyán szerepel az emelet, ajtó is, de eddig nem írtam sehova. Beleköthetnek?
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Lenne egy , lehet hogy buta kérdésem:
A megrendelt konyhabútor és gépek, stb számlája az én nevemre lesz kiállítva. Kérdésem, hogy a visszaigénylésnel számít, hogy a feleségem számlájáról lesz utalva az ára, vagy fontos, hogy az enyemrol legyen?
Nyilván bankkártyás fizetéssel is lesz más rendezve a jövőben, annál is ugyanez merült fel.Ha kp-val fizetnénk nyilván ilyen fel sem merülne, de azért gondoltam megkérdezem, nehogy elszurjuk.
Köszönöm!
-
Grande Ale
őstag
válasz
molnarpeter #2645 üzenetére
Akkor mehet, ha jól értelmezem?
-
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Szeretnénk mi is igénybe venni a lakásfelújítási támogatást. Festés lenne és lapozas. A festő vállakozó alanyi adómentes, azt mondja, hogy kőműves munkák is bele vannak véve a tevékenységi körbe, tehát nem kimondott burkolás, hanem így, hogy kőműves munkák.
Adhat ettől függetlenül számlát a burkolasrol is?Olvastam feljebb a konyhabutoros hozzaszolast, kíváncsi leszek, nekünk is lenne konyha, azt mondta a konyhastudio, hogy 75-25 arányban ki tudja állítani a számlát. Teljesen külön kell legyen az anyag és a munkadíj? Ott vesszük a gépeket is, az is benne lenne gondolom az anyag költségben. Így jó?
Elnézést kérek, ha volt ez már, olvasgattam vissza, nem találtam ezekre konkrét választ.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Gamer PC - Ry5 5600, RX 6800 XT és 16gb RAM + GARANCIA
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LSP3BLAXXE) FREESTYLE PROJEKTOR ! AKCO!!!
- SAMSUNG (QE85QN95BATXXH) 217CM NEO Q-LED SMART 100hz ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest