Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyesteb

    tag

    Sziasztok!

    Van egy 5 és fél hónapos labi kutyánk (az idősebb, 4,5 éves labi-vizsla keverék mellett), aki miatt kérdeznék. Pár hete elkezdte kihányni a kölyöktápot, FitActive Next Puppy-t kapott. Majdnem 410g-ot kellett ennie belőle a táblázat szerint, de minden étkezés után hányt. Elvittük a dokihoz, vékonybél gyulladása volt, kikezeltük. A doki tanácsára lecseréltük a felnőtt kutya tápjára, ami szintén Fitactive Next volt, csak a 5 Reds. Ezt nem hányta ki. Kisebb is lett a széklet mennyisége, jobb a minősége, nem hasmenéses, stb. Ellenben több helyről hallottam, hogy ettől hirtelen nőni fog.
    Na, ennek az ellenkezőjét tapasztalom, azóta alig nő. A súlya is 15 kiló körül mozog, magasságra pedig alig nőtt pár centit. Tudom, még bő fél éve van nőni, csak kérdezném, mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Van, aki szerint inkább gyerektápot adjak neki, de van, aki pont azt mondja, hogy legyen inkább a felnőtt.
    Kap mellé porcvédőt, néha probiotikumot, egészséges, életvidám, sokat fut és sajna sokat ugrál is. Lépcső max 4 fok van, ami a pincébe vezet, oda szeretnek bemenni a meleg elől, de a kerítés mellett sokat ugrál és persze a nagy kutyára is sokszor ráugrik. Nem beszélve, ha kint van a kerti szék, akkor oda is felugrik. Kölyök még. Tanítjuk, vele is járunk alapozó képzésre, jól viselkedik, egész sokszor hallgat is a parancsra, de az ugrálást nem tudom kibeszélni belőle.
    A felnőtt táppal egyébként abbamaradt a hányás és hasmenés. Gondoltuk jutifalatnak kaphatja, de pénteken, amikor többet kapott jutiba, akkor is kijött belőle. A több sem marokszám, de nem 1-2 db, hanem mondjuk 15db-ot abból a kis lencse méretből. De az is kint találta magát sok fűvel karöltve. Persze utána feleszi a kis lökött.

    Szóval lehet gond abból, hogy felnőtt tápot kap? Fog még nőni tőle? A szülei munka vonalúak, nem nagy darabok, de azért jó 15cm-el nagyobbak a picinél.
    A feje egyébként nagyon megnőtt. Az már nagyobb, mint a nagyé. :)

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák