- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni. Van egy kb. 10 és fél éves német juhász kutyusunk. Sajnos már egy ideje rosszak az ízületei, amire eddig is kapott kezelést. A lépcsőn (4-5 fok) is nehezen, csak segítséggel közlekedik. Most egy hosszú kúrát szeretnénk.
Az lenne a kérdés, hogy szerintetek, esetleg mit tapasztaltatok, melyik a jobb a zöld kagyló vagy a cápaporc?
Köszi szépen! -
válasz
FeniX- #28895 üzenetére
Ja igen már emlékszem. A 11 óra az sok, legalább is kezdetben, bár nekünk is kb ennyit kellett otthon hagyni a kutyát, és ő még kölyök volt. Mondjuk meg is bosszulta a pusztításaival. Ma már szerencsére itthon vagyok vele egész nap és mindenhová viszem/visszük magunkkal.
-
FeniX-
senior tag
válasz
bajnokpityu #28894 üzenetére
Köszönöm, no de pont ezért hezitálok, agyalok annyit rajta.
Tökre örülnék amúgy, ha olyan gazdit találna ( ill. Őt találnák meg ) aki pl. kertes házban, és több időt tudna vele tölteni.
Így mi csak kijárunk hozzá, és haverkodás van. Az örökbefogadást egyelőre nem vállalom be. -
philoxenia
MODERÁTOR
-
FeniX-
senior tag
Szia, köszönöm!
De, folyamatosan gondolkozok sajáton, már a többiek itt párszor biztosítottak róla, hogy nem akkora nagy gond, ha sokat van egyedül, csak még mindig ez a gondom, hogy munkábajárás + meló + hazaút = 11 óra átlagosan, vagy legyen 10,5. Ennyit lenne egyedül a kutyus, és nekem ez még mindig nagy dilemma.Pláne, hogy amelyiket szoktuk vinni és már összehaverkodtunk, őt az elején megpróbáltam és otthon rámmorgott egy hülye helyzetben.
Azóta sokat voltunk együtt sétálni, minket ismer már, a maga módján örül is.
( nem foglalkoztak vele, nem szerették, így ő sem igazán tud/igényli, hogy simizzék, stb. )
De a lényeg a lényeg, hogy "előző" életében nem volt egy panelkutya. :-DA kis Matolcsy szemeivel, a drágám. :-D
-
válasz
FeniX- #28890 üzenetére
Megértem, hogy rosszul esett. Elég nagy balfék volt az ürge, hiszen ha valaki nem magabiztos még, vagy nem ismeri az adott kutyát akkor jól teszi, ha pórázon sétáltatja. Szerintem bele sem gondolt, csak annyi, hogy felesleges megkötni szerencsétlen kutyát. Máskor próbáld megbeszélni ha lesz ilyen, hogy a kutya-ember kapcsolatban nem csak a kutya tanul, fejlődik. Ha pedig nem szoktál póráz nélkül sétáltatni akkor kezdj el bízni a blökikben, vagyis inkább magadban.
Velem volt már olyan, hogy egy másik kutya gazdája rám bízta a téren a kutyáján, mondván elugrik a gyerekkel a suliba és jön vissza. Annyit mondott, hogy míg el nem távolodnak látótávolságból ne engedjem el mert lehet utánuk megy. Én hülye elengedtem, mikor eltűntek, a kutya egyből elkezdett sprintelni az úttest fele, arra amerre látta őket elmenni. Bennem megállt az ütő, nagy nehezen behívtam (ordítottam, de isteni csoda, hogy hallgatott rám) és megkötöttem. Hiába kontrollálok egy vagy több kutyát, amelyik nem ismer még azzal nem tudok mit kezdeni.
Ja és ha nem akarsz valakivel együtt sétálni egyszerűen fordulj meg és menj egy darabig a másik irányba. Nagyon jó dolog, hogy elhordjátok a menhelyes blökiket, saját nem lesz?
-
FeniX-
senior tag
Csak egy kis panaszkodás, zsörtölődés hétvégére:
Minap a menhelyen a szokásos sétakör után, még akartunk két "random" kutyát vinni a párommal, mondván szép az idő, belefér még egy kör séta.
Kihoztunk egy németjuhászt, kivisszük, eltöltünk egy kis időt vele, mire beér minket egy másik pár, 2 vagy 3 kutyával.
Odajön a pacák, azzal, hogy ismerik a kutyát, és se szó, se beszéd a hapsi leveszi róla a pórázomat, és mondja, hogy "nézzétek, ilyet is tud." és hogy persze a kutya ment velük, mellettük, mellettünk.
Egy kis ideig a barátnőm beszélgetett a nővel, hogy nekik is otthon van egy csomó kutyájuk, és hogy ismerik ezt a kutyát, amelyiket kihoztuk. De a kutya, ránk, rám van bízva, ő meg össze-vissza leoldozgatja nekem a pórázt, ráadásul meg sem kérdezi, hogy szabad-e.
Utána még menet közben egy visszafele jövő csávótól is ugyanígy "elvittek" egy kutyát az ő két kutyája közül, akiket sétáltatott.
Majd mondtam a páromnak, hogy mi visszafordulunk és kössük vissza a pórázra a "mi" kutyánkat.
Oké, megfordulunk, majd egy tíz méter megtétele után utánunk rohan a csaj, hogy ha nem baj, ők viszik tovább ezt a kutyát, és ismét leoldotta. Aztán mi bandukolhattunk vissza 1 km-en keresztül kutya nélkül a sárban.
No nem is azért a húsz fillérért, de nekem ez az egy alkalom van a héten, mikor tudnék kutyázni, ezeknek meg "500" kutyájuk van, aztán mástól is elhappolják.Meg, ami nagyon nem volt szimpi, hogy nem kérdezi meg, csak odajön, üdvözli a kutyát, és - hopp - már le is oldotta, meg elviszi.
No, zsörtölődés befejezve, csak gondoltam, elmesélem.
Mindig az emberekkel van ban, nem az állatokkal, és manapság egyre inkább.Nálunk is sokszor van, hogy a "mi" kutyánkat, akihez mindig kijárunk első körben más viszi el, és én sem megyek oda, hogy "szia kutyi, gyere velünk" és leoldanám a pórázról a sajátomra.
Tudom, én is béna voltam, csak annyira leforrázott a dolog, hogy köpni-nyelni nem tudtam.
-
rwin5
őstag
válasz
philoxenia #28887 üzenetére
Övé nedves, köszi!
-
rwin5
őstag
Skacok ma a kutya étvágytalan volt. Anyám rám hozta a frászt, én reggel dolgoztam így nem voltam otthon sokat. Amikor utána találkoztam vele akkor mászkáltunk, kicsit lustább volt mint szokott de különösebb bajt nem láttam rajta. A vacsorához kicsit lassan kezdett neki de azért megette, igaz kisebb zóna adagot kapott mert itthoniak szerint elrontotta a gyomrát, (bár nem tudom mivel mert tápot evett tegnap is) szerintem meg inkább valami nátha szerű lehet, úgyhogy behoztam a házba. A feje nem meleg (bár őszintén szólva nem tudom, hogy a kutya lázát észre lehet-e venni) amúgy nagyjából a tunyaságon kívül minden rendben működött, wc-zés, figyelemmel kísérte a dolgokat, szaglászás stb.
Ha holnap reggel nem akar kajálni (most télen etetem reggel is, állatorvos tanácsolta, hogy kinti kutya aztán legyen melegítő) akkor kihívjam a dokit?
-
bigrob
őstag
válasz
monti0222w #28883 üzenetére
Köszi sikerült hétfő reggel 10-re időpontot foglalni és fényévekkel jobban felszerelt mint a kerületi énekes utcai rendelő... Kicsit megnyugodtam hogy itt nem lesz probléma
-
Rivaul
addikt
Ohh dehogy nem. Pont hogy az ilyenek szokták igazán megváltoztatni azt akit meg lehet. A munkahelyi előléptetés, médiába való szereplés, hírnév vagy hatalmi helyzet. Ez mind áremelő és személyiségtorzító tényező a mai világba. Inkább az a ritka ha valakit nem változtatm meg ilyesmi.
-
-
Rivaul
addikt
válasz
bigrob #28876 üzenetére
Én biztos nem vinném műttetni egy netről kikeresett orvoshoz. Nem a szomszéd de ha olyat akarsz aki korrekt áron úgy műti a kutyád ahogy a sajátját tenné akkor hívd fel Hábor Krisztiánt a Brútusz rendelőből. Saját maga műt és ő oda fog figyelni. Az rtl is csinált már vele riportot de ez se az árakon se a személyiségen nem jelentkezik. Egy végtelen jó és ügyes ember aki az állatok szeretete miatt csinálja az egészet. Nem tudom ilyet műt vagy nem de én más kezébe nem adnám semmilyen állatom nem csak a kutyám. Igazából bár ki megbízható orvost keres az elmentheti a nevét. Tipikusan olyan amilyen autószerelőt, hentest, humán orvost vagy bár mi mást keres az ember egy életre magának. És ez nem csak az én véleményem, bátran rá lehet keresni neten.
-
bigrob
őstag
válasz
bigrob #28875 üzenetére
Holnap reggel felhívom az Újpest-Vet-et.
-
bigrob
őstag
Budapesten (esetleg a 15. kerület környékén) tudtok olyan állatorvost aki rendesen alagút/zsebes technikával műti a cseresznye szemet?
A közeli állatorvoshoz nem én vittem és csak hétfőre tudott időpontot adni de egyre csúnyább a kis füles szeme és nem mondta hogy műtét címszó alatt kívágja vagy a fentebb írt technikával oldaná meg... -
z123456789
addikt
Ha egy politikai párt jelen van, akkor abból politika lesz. Nem mintha elmennék Pestre tüntetni. De ha Győrben lenne, sem mennék el, ha jelen lenne akármelyik polpárt. Így értettem, nem úgy, hogy elmegyek mellette...hah, én aztán nem megyek el semmi mellett szó nélkül, még a mekis zacskót eldobáló szarjankók mellett sem, megnyugtatlak.
-
Nem feltétlen politikai, hanem érdekvédelem! A kutyásoknak nincs egy normális érdekvédelmi szervezete. Minket Szegeden ellehetetlenítenek, nyúlfarknyi futtatók vannak, az se mindegyik városrészben, 150 ezres bírság jár, ha parkban elengeded a kutyát, a kijelölt kutyafuttató helyek, mint a körtöltés ártér stb. meg veszélyes. Múltkor 50 kutyás sétált az algyői tanösvényen, rá egy hétre ugyanott valakinek a kutyája hurokba akadt.
És azt látom, hogy ha történik egy ilyen vadászos eset, aki nem összefognak az emberek, hanem egymást kezdik el b.sztatni, hogy biztos az ő hibája volt, mert miért ott, miért úgy, miért akkor. És kutyás mondja a kutyásnak, hogy jó dolog a 150 ezres bírság. Aztán elkezdenek személyeskedni, egymást meg Magyarországot szidni. Ahelyett, hogy odapirítanánk ahova kell, ez megy.
A kiskutyát baltával megölő férfit eltiltották az állattartástól és kész.
A felgyújtott menhelyen főként kölyökkutyák voltak, kettő gazdisodott volna a hétvégén. Az ügyben sem tesz fel senki sem kérdéseket.
Szóval, van az a pont amikor már nem vonhatod ki magad minden közérdekű kérdés alól, szerintem.
-
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu #28869 üzenetére
Nem politizálok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789 #28868 üzenetére
lesz némi megmozdulás az üggyel kapcsolatban szombaton. face
többet nem tudok róla, nem tudom mi a pontos célja, stb..
-
z123456789
addikt
válasz
bajnokpityu #28865 üzenetére
Egyébként a cikk szerint nekem is ez volt érdekes. Mintha szürkületet írtak volna. Miből gondolja, hogy nincs ott a gazdája is? És ha véletlenül őt is meglövi?
Tényleg jó szó rájuk, hogy ösztönlény. Nem bírja ki lövöldözés nélkül....
Elképesztő, hogy kimegyek sétálni a kutyámmal, és nem csatangolhat tőlem akár 50 m-es körzetben, mert attól kell tartani, hogy lelövik. Az a szag kavalkád ami kint található a szabadban, a menyország számára, naná, hogy engedem neki a szimatolást, futkosást. Aztán ha nem veszi észre magát, és túl messze ment, akkor behívom. De általában figyel rám, hogy merre járok. -
monti0222w
addikt
válasz
Én csak azt kérdezem, milyen vadász az, aki úgy lő hogy nem látja a célt?! Többet meg nem mondanék, mert ha igen az itt durva lenne!
Nem egyszer csavarogtunk Zénivel Dobogókőn a hegyekben, de nem volt soha ilyen gondunk, engedtem kitombolni magát, örülni a szabadnak, utána meg jött mellettem. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Látja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
philoxenia #28864 üzenetére
én azt a felét nem értem, hogy hogy a bánatba nem látja, mire lő?
és, ha egy kisgyerek? -
Daffni2
addikt
Húú...eleve gyűlölöm a vadászokat.
Azért azt érdekes lenne kivesézni,hogy mi az hogy a törvény értelmében,ha űzi a vadat,vagy megzavarja akkor intézkedhet.Mi van??? A természetben vannak ragadozók és zsákmány állatok,nem az a természetes közeg,hogy egy ragadozó "megzavarja,űzi a vadat,nem mindegy,hogy az "házi állat" vagy vadon élő? -
válasz
Doki-HUN1978 #28861 üzenetére
Lehet, hogy megfázott, de lehet, hogy kennelköhögés. Szerintem vidd el orvoshoz. HA kennelköhögés akkor nem mehet közösségbe.
-
Doki-HUN1978
senior tag
Mit javasolt tenni, ha köhög a kutyus?
Ma hallottam először 2 alkalommal....
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #28859 üzenetére
Dehogynem. Fel kell jelenteni, hogy rád lőtt, aztán tisztázza magát ha tudja... Te csak egy süvítő hangot hallottál, utána egy dörrenést.
-
bajnokpityu
félisten
ismerek én is vadászokat. lapozzunk, mert tényleg csak felb*ssza az agyam, hogy már a törvények is őket védik, nagyjából semmit se tehetünk ellenük.
láttátok már? szivférgesség
-
rwin5
őstag
válasz
forintuser #28855 üzenetére
Ami a (hazai? de szerintem mindenhol) vadászok körében megy önmagában röhej. Nem akarom kifejteni nekem volt hozzá szerencsém. Alkohol, szórakozottság, kb; mindent lelőni ami mozog. Biztosan vannak kivételek, de általában ez megy. Hatalmas kapcsolatokat lehet egyébként ott kiépíteni, nem véletlen "szórakozása" a politikusainknak.
-
Azt mondják nem is annyira önfejű mint mondják. Nagyon család centrikus, de erős kéz kell hozzá. Idegenekkel bizalmatlan. És az ilyen fajta kutyák azért tényleg el tudnak kurvulni. Ismerősömnek huskyja van, ért a kutyákhoz, sulizik velük és mégis, a huskyval sokat kínlódott mire letörte a szarvait.
Más:
Mit szóltok már megint ehhez a vadászos esethez?
Engem leginkább az zavar, hogy a vadászkamara még mindig nem szállt le a magas lóról. Jönnek azzal, hogy a kutya ösztönlény...
mintha ez bármit is jelentene rájuk nézve. Mint ha a gazdájuk nem tudná féken tartani a kutyájukat. Inkább ők az ösztönlények, mert nem bírják ki, hogy ne húzzák meg a ravaszt.
Más:
Zooplustól vasárnap rendeltem, még aznap írták, hogy feladták a csomagomat. Ma meghozták. A kaja árán kaptam egy óriás mancsos plédet is. A pontjaimból pedig tál alátétet rendeltem.elégedett vagyok velük.
-
Pardise
senior tag
válasz
philoxenia #28851 üzenetére
Tudom. Az a film valós esemény alapján van. Olyan nagy hülyeség nem lehet.
-
Pardise
senior tag
válasz
philoxenia #28849 üzenetére
Olvasni fogok még róla. Azért írtam ide hátha ír olyan akinek van ilyen kutyája. A világ legbutább megökörebb győzike családját nem veszem alapul de még emberszámba sem. Inkább a hacsi című film. Példa arra hogy az állat meghalalja a gondolkodást.
-
Pardise
senior tag
válasz
philoxenia #28847 üzenetére
Sem az idő sem a pénz nem akadály. Szívesen rászánom mind a kettőt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pardise #28846 üzenetére
Nagyon önfejű fajta, sok időt igényel, ha van időd és kedved foglalkozni vele, akkor érdemes csak próbálkozni. Amúgy elég drága is tudtommal.
Amerikai van de erről most olvastam én is először. -
Pardise
senior tag
Sziasztok!
Nagyon tetszenek az Akita kutyák, lehet vennék is magamnak. Akinek van ilyen kutyája írna róla? Milyen fajta akitát érdemes venni? Ahogy tudom van japán és angol akita, ha jól tudom, lehet rosszul emlékszem
Csak a wikipédián olvasott infóim vannak akitáról. Várom olyan emberek véleményét, akiknek akita van. Mindenre kíváncsi vagyok
Köszönöm!
-
Rivaul
addikt
-
-
monti0222w
addikt
Nem kell foglalkozni vele, természetes dolog, az emberek is csinálnak hasonlót (beszélnek, fogat csikorgatnak, megrándulnak, stb,) ugyanígy a kutyáknál is van ez a jelenség, mint említették már feljebb, újra élik álmukba ami megtörtént velük. Elég megsimizni, sisegni nekik, ha zavar.
-
bajnokpityu
félisten
Alfa ugat, nyüszit, piheg, mesél, fut álmában.
volt egy video is a youtuben, ahol a kutya fut álmában, köcsög gazdi felébreszti, kutya felugrik, majd fut tovább, neki a falnak.
egyébként a gyerekeim is beszélgetnek, sőt volt, h mondókáztak álmukban. sztem velünk is előfordult. miért lenne ez baj? újra éli az aznapi történést.
-
Dorian
félisten
Persze, volt már nyüszögés, játékra hívó vakkantás, és ugatás, de utóbbinál felébredt magától.
Sima ügy, álmodnak, mint mi. Azt hallottam nem szabad felébreszteni, hogy magában rendezze le agyilag a történetet, max simogatni, odatenni a kezet, ilyesmi, ha nyugtatni kell. -
rwin5
őstag
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy ugat a kutyája álmában? Én már párszor, rászólok aztán felébred egyből. Nem tudom mi okozhatja, mert kiegyensúlyozott kutya, így nem is tudom mi hozhatja elő belőle.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
válasz
gabormgp #28832 üzenetére
egy hét hónapos kutya olyan mint egy őzike, borzasztóan néznek ki
persze megvan a bájuk, csak majd pont azután fognak kutyásodni. az enyém nyakigláb volt. Nekem a jobb oldali nem tetszik, nem értek a rotikhoz, de van benne valami aránytalanság. A kicsi biztos szép lesz nagyon. bendés póráz forever
-
gabormgp
senior tag
válasz
monti0222w #28831 üzenetére
Ez majdnem minden fajtánál így van, a szikárabb,izmosabb könnyebben mozog.
-
gabormgp
senior tag
válasz
monti0222w #28829 üzenetére
Amúgy nekem az nem tetszik a nagyban,hogy a homloka,a stoppja nagyon nagy..
A színe,hogy az egyik sárgásabb,másik vörösösebb,az meg kinek mi -
gabormgp
senior tag
válasz
bajnokpityu #28823 üzenetére
Na az nincs sajnos...Annyit meg roluk,hogy a kisebbnek atletikus testalkata van mig a nagyobbnak testesebb,lomhabb..
Fejuket nezzetek csak!
Na joo,mondjuk a bal oldali csak 7 honapos.Meg eztan nő,szélesedik a feje meg mindene. -
-
FeniX-
senior tag
válasz
monti0222w #28816 üzenetére
Na, az ilyenekben gondolom fel sem merül az, ami engem folyton bosszantana, hogy "szegény kutya, vajon hogy bírja ki azt a 11 órát, amíg nem vagyok otthon."
Ja, hogy ezek nem dolgoznak.. :-)
No, ne menjünk el un-Polkorrekt irányba, bocsánat. -
bigrob
őstag
Tegnap este a kis fülesnek megint begyulladt a szeme
Doki múltkor adott Tobradex szemcseppet, de akkor már elmúlt egy este kamillázás után, most viszont csak egy kicsit lejjebb ment viszont pirosabb lett..
Más is ilyen szemcseppet kapott cseresznyeszem problémára?Köszi
-
monti0222w
addikt
Tényleg leült.
Ma láttam egy fiatal kisebbségi párt, amint igyekeznek megszabadulni egy szép kis juhász kutya fajtájú kutyustól, állították hogy nem ők a gazdák, de őket figyelte állandóan és rohant utánuk, ők meg rugdalták azzal a címszóval, hogy mikor a kutyus felugrót rájuk akkor harap. Az érdekes az volt senki máshoz nem mentek oda, előlem is elment mikor felé mentem, nem támadott semmi ilyen nem volt, szerintem a kutyus lazán megérezte hogy kiakarják b@szni és nem akarta ezt. Úgy szóltam rájuk is, mert nem szerettem ha előttem rugdalják az állatot, aztán átment a pár a Váci úton, míg én a kutyusra figyeltem, ő meg rám, aztán kiszúrta hogy nincsenek és utánuk startolt, végül is nem tudom mi lett a kutyus sorsa, ha megtudtam volna fogni, akkor hívtam volna az Újpesti állatvédőket, de így biztos nem jönnek ki hogy nincs kutya. -
rwin5
őstag
Mi a helyzet skacok?! Leült a topik
Nálunk nagyon jó az idő, tervezek majd valami túraszerűséget a jövőhéten, most még kicsit saras ahhoz, bár csizmában be lehetne vállalni
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
z123456789
addikt
válasz
Winner_hun #28810 üzenetére
Szép munka.
Mármint a nevelés. (Na jó, a fotó is.
)
-
Winner_hun
félisten
Tavasszal lesz 2 éve hogy vannak csirkéink. Mondtam anyukámnak hogy amint itt vannak a jércék a kutyával megyek közéjük. Tiltakozott, de nem érdekelt. Ugrott volna rájuk, de mindig időben el volt kapva és helyre lett rakva. Viszonylag gyorsan megszokta őket. Aztán volt egy időszak amikor 1-2 csirke ki tudott jönni, barangoltak az udvaron. Az elején még ment volna utánuk, de szerencsére mindig észrevettem és rászóltam, egyre kevesebbszer akart utánuk menni, majd nem is ment már.
Nagyjából 1 éve pakoltunk az udvaron, azt hallom hogy a kutya helyéről rikácsolás jön. Odanéztem, az egyik csirke bent volt a kenelben, Brúnó meg ment volna lefeküdni vagy inni, de a csirke az megijedt és csapkodva / rikácsolva jött ki, a kutya lábai között. Kicammogtak, kutya megállt, csire szárnycsapkodva elrohant. Nem szóltam rá, csak mikor elment a csirke akkor megdícsértem. Onnantól tudtam hogy most, ha szárnycsapkodva ott van a csirke nem történt semmi akkor már nem is fog.
A néma kacsák tavaly májusban kerültek ide, persze vittem egyből a kutyához szimatolásra. Ekkor a tyúkok már nem tudtak kijönni. Egy ideig be voltak zárva, aztán mikor nagyobbak lettek ki lettek engedve. Egy ideig nagyon féltek, ha a kutya 2-3 méterre volt tőlük már menekültek szárnycsapkodva. Ha itt megindult akkor rászóltam, tudta hogy nem szabad bántani, elfogadta őket. Mára az 1 gácsér (képen szereplő fekete példány) a legbátrabb, nem menekül se kutyától se embertől, sőt, oda is jön és van hogy engedi a simogatást is
A tojók (3 db) van, hogy a kutyát már jobban elviselik mint az embert(!) ha elmegy mellettük, nem menekülnek, nem futnak.
Régóta le akartam már fényképezni a szimatolást, csak vagy nem volt nálam erre alkalmas készülék vagy rossz pillanatban készült felvétel. Volt közelebbi, szemtől szembe helyzet is, az lett volna a legjobb. Akkor döntöttem úgy hogy ezt valamikor meg kell örökíteni.
-
rwin5
őstag
válasz
Winner_hun #28810 üzenetére
A lap alját hozta be kattintáskor, azt hittem róka van az utolsó képen
Érdekes, hogy milyen nyugis
-
z123456789
addikt
válasz
Doki-HUN1978 #28795 üzenetére
Gyereket miért nem zavartad le az ágyról a visítás után?
Jól csinálod. Vasmarok kell. AHogy a többiek is írják. -
-
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w #28804 üzenetére
Igen nálam Boncinál teljesen mindegy hogy grabancozom vagy épp ha úgy áll akkor kap egy maflást. Egyiket sem érzi meg. Viszont mindkettő lelkileg hatja meg és tudja miért jött a kellemetlen történet
A büntetés módja ember és fajta függő. Egy csivava ha kap egy tockost, kiesik a szeme. Egy staff ezt észre se veszi. A lényeg a jó időzítésen van és akkor eléri célját bármilyen "foglalkozás".
-
válasz
philoxenia #28803 üzenetére
Tartson a gyerek az apjától, de nem féljen tőle. Szerintem nagy különbség. Én azért magyaráznám el, mert meg kell érteni, hogy apu nem agresszív állat, csak nevel.
-
monti0222w
addikt
válasz
Doki-HUN1978 #28801 üzenetére
A megverést még mindig ellenzem, viszont a grabancánál megfogni és megrázni amit a szülő anyja is csinál, azt elégségesnek tartom, ennél több nem hiszem hogy kellene a kis termeténél fogva. Enyhe legyintés a farra, orra ami figyelmeztetésnek is jó.
Rivaulnál más a helyzet neki azért amstaffja van, ezért kell is a keménység, de hozzáteszem én Zénót sosem vertem meg, egyet-egyet kapott farra, orra, volt leszorítás, megadó pózba görgetés, kicsit kiemelve arrébb dobás, kiabálás nagyon mérgesen, de megverve nem volt, pedig itt nálunk a telepen neve, híre, tekintélye volt.
Az ágyból való kitiltást jól csinálod és csak akkor enged vissza, ha már nem csinálja a családdal az említett eseteket. -
válasz
Doki-HUN1978 #28799 üzenetére
Nem lesz depressziós, szerintem boldogabb lesz úgy ha nincs rajta a falkavezérség terhe. Nagyon hálásak tudnak lenni ha helyreteszik őket. A mienk elejében nem jöhetett fel az ágyra, mostanában fel szoktuk engedni, mert olyan aranyos. De mivel korábban nem engedtük ezért 1-2 perc után magától lemegy. Nekünk az a módszerünk, hogy egy-egy játékos odakapás után jól lebirkózzuk játékosan, amit ő úgy értékel, hogy komolyan ledomináljuk.
Amúgy ha kapar, ugat nem szabad menni hozzá, mert ha összekapcsolja, hogy jön a gazdi ha rosszalkodok, akkor még jobban fogja csinálni. Nem számít, hogy ilyenkor leszidod, mert a negatív figyelem is figyelem. Viszont ha azt látja, hogy semmi eredménye nincs annak ha kapar vagy ugat akkor nem fogja csinálni
A gyerkőccel meg szerintem beszéld meg, hogy szereted a kutyát, és nem bántod, de az állatok ösztönlények, és erő dominanciából értenek. És ne ijedjen meg ha kicsit szigorúbb vagy vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- NAVEE N65 roller eladó
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Egyedi ékszerdobozka
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest