Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bb0t

őstag

LOGOUT blog

válasz FeniX- #28890 üzenetére

Megértem, hogy rosszul esett. Elég nagy balfék volt az ürge, hiszen ha valaki nem magabiztos még, vagy nem ismeri az adott kutyát akkor jól teszi, ha pórázon sétáltatja. Szerintem bele sem gondolt, csak annyi, hogy felesleges megkötni szerencsétlen kutyát. Máskor próbáld megbeszélni ha lesz ilyen, hogy a kutya-ember kapcsolatban nem csak a kutya tanul, fejlődik. Ha pedig nem szoktál póráz nélkül sétáltatni akkor kezdj el bízni a blökikben, vagyis inkább magadban. :)

Velem volt már olyan, hogy egy másik kutya gazdája rám bízta a téren a kutyáján, mondván elugrik a gyerekkel a suliba és jön vissza. Annyit mondott, hogy míg el nem távolodnak látótávolságból ne engedjem el mert lehet utánuk megy. Én hülye elengedtem, mikor eltűntek, a kutya egyből elkezdett sprintelni az úttest fele, arra amerre látta őket elmenni. Bennem megállt az ütő, nagy nehezen behívtam (ordítottam, de isteni csoda, hogy hallgatott rám) és megkötöttem. Hiába kontrollálok egy vagy több kutyát, amelyik nem ismer még azzal nem tudok mit kezdeni.

Ja és ha nem akarsz valakivel együtt sétálni egyszerűen fordulj meg és menj egy darabig a másik irányba. Nagyon jó dolog, hogy elhordjátok a menhelyes blökiket, saját nem lesz? :)

Új hozzászólás Aktív témák