Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Véreshurka #4658 üzenetére

    Szia!

    Nála más probléma volt, ami a hozzászólásában világosan le van írva, illetve a válaszban szintén részletezve volt. Az viszont nem derült ki, hogy esetedben ezzel kapcsolatban mi a helyzet. Az USB-chip pontos típusát valóban leginkább csak szemrevételezéssel lehetne megállapítani, amihez szét kellene szedni a dokkolót. Viszont az garanciavesztéssel járhat, pláne ha a szétszerelés csak némi roncsolással, illetve külsérelmi nyomokkal oldható meg! A firmware esetleges frissítésénél pedig eleve jó lenne tudni a chip pontos típusát, mert ha nem a megfelelő chiphez való firmware-rel történik a frissítés, akkor a JMicron vezérlőknél (is) könnyen "téglásítani" lehet az eszközt!

    Ahogyan nézem a másik topikba is beírtad a problémát, ahol már jobban részletezve lett. Az valóban furcsa, hogy a 2 HDD-nél szinte ugyanazokat az értékeket mutatja a HDS. Valamint a fejparkolás értéke is tényleg kissé magas, pláne hogy elvileg a Purple sorozat nem / alig parkol, ami a merevlemezes téma topikjában is többször említve volt. Másik diagnosztikai szoftverrel (példa) is le lehetne csekkolni az információkat, valamint ha van rá lehetőség, akkor a gépben, SATA-n csatlakoztatva a merevlemezeket.

    A szoftveres leválasztásra vonatkozó kérdésednél az nem újdonság, ha a Windows olykor nem engedi. Ez korábban egy másik topikban feltett kérdésekre adott válaszokban bővebben is részletezve volt.

    Az általad linkelt adapter 2,5"-os HDD / SSD meghajtókhoz való, illetve külön tápegységet sem mellékelnek hozzá. A 3,5"-os HDD-khez viszont pont olyan kellene, aminél a külső tápellátás is megoldott (példa). De ez utóbbi csak példaként lett említve, ellenben hogy az előbb részletezett dolgokat illetően biztosan megfelelne-e, arról nincsen konkrét információ!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák