- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
-
PROHARDVER!
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
én ezt tervezem megrendelni, az egyik értelmes árú megoldásnak tűnik.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz King Unique #5386 üzenetére
oké, thx, felesleges szócséplés, te 3.0-nak hívod én meg 3.1 Gen 1-nek. a sebesség ugyanaz (de azt is el tudom képzelni, hogy a szabvány paraméterek se változtak egy milimlétert sem).
nyilván ne keverjük ide a 2x2, meg 3x2 verziókat, a wikipédia cikket már párszászor olvastam, azért azt nem kell szájbarágni. az egész ott vérzik, hogy ez a nevetséges névadás elcseszte az egészet, én nem is tudom, hogy engedhették meg maguknak ezt a keverést...[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz King Unique #5384 üzenetére
azt nem értem csak egyedül, hogy miért referálsz mindig az USB3.0-ra, mikor USB3.1 Gen1-ről beszélek. a kettő nem ugyanaz. (függetlenül attól, hogy mindkettő elvi 5Gbps-re képes).
a 10Gbps mérések, ha eljutok odáig, majd publikálom, mert most már nagyon érdekel, hogy az Orico a szűk keresztmetszet (net alapján nem az lesz).
-
hoffman_
nagyúr
válasz King Unique #5379 üzenetére
Ha csak USB 3.1 Gen 1 (= USB 3.0) kábellel és/vagy USB 3.0 (5 Gb/s) porton van használva az USB 3.1 Gen 2-es külső ház illetve külső SSD, akkor nem meglepő a max. 420 MB/s körüli és USB 3.0-s szintű adatátviteli sebesség
én abban a hitben voltam, hogy 5Gbps hardver esetén simán elérhető az 500-550MB/s, ezek szerint tévedtem. kíváncsi leszek, hogy egy normális 3.1 Gen2 kábellel, ha megjön, hozza-e a "noname" linkelt drive 1GB/s körüli értékeit."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz King Unique #5371 üzenetére
köszi a részletes választ.
azért nem laikusként ültem neki a feladatnak
(bár a megoldás ezt némiképp cáfolhatja...)ahogy írtam is, hogy gyanítom, nem a hőmérséklet volt a gond. oké, hogy egy A2000-nél melegebb, de nekem a gépben aktív hűtés nélkül még nem volt 51°C fölött egy másik ilyen drive. távolról sem kezelhetetlen, ez nem pcie 4.0. egy napi tesztelgetés során a külső házban crystal_info szerint nem értem el 53°C-nál magasabb hőmérsékletet végül.
a linkelt bordázott házak jók, de az egyik csak 5gbps-t tud, a másik meg árban vetekszik az ssd-vel kis túlzással.a megoldás a gyári kábel lett, az okozta a hibát több teszt után is, az egyetlen fix komponens, ami minden esetben bajt okozott. na erre gondolhattam volna előbb is... egy másik 3.1gen1 kábellel a vezérlő kihasználtsága 40-70% között volt és nem is szállt el a drive. vagy a gyári kábel teljesen f*s, vagy pedig ha csúcson van járatva a vezérlő, akkor egyszerűen nem bírja huzamosabb ideig fenntartani. vagy mindkettő. majd megnézem még egy gen2 kábellel is, de gyanús, hogy nem lesz már gond.
azt továbbra sem tudom, hogy 5Gbps porrton miért csak 420MB/s körül másol, ezt már a háznak tudom be...
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
adott egy SX8200Pro 1TB, ami Steam meghajtónak lett vásárolva, külső házzal 10Gbps USB aljzaton. laptopon és PC-n is le lett tesztelve, az 500-600Mb/s írás rendben van egy Orico PVM2-C3 külső házban, viszont piszkosul melegszik, hiába csak PCIE 3.0
ez önmagában nem is lenne baj, nem nagyon megy crystal_info szerint 50-60 fok fölé, a ház tehát jól eldisszipálja. ami már nagyobb baj, hogy egy játék telepítésnél (GTAV, Mortal 11) elfossa magát a drive és leválasztja a Windows. játék közben is előfordult. ezekben az esetekben meleg volt ugyan, de szerintem nem ez volt a gond, nem lépte túl a limiteket (50fok körül írta a crystal_info). volt viszont túlmelegedés is GTA alatt, akkor is kifagyott.
sőt, terhelés nélkül idle a laptop gen 3.1 aljzatában is egyszer felforrta magát csak úgy.nekem az a gyanúm, hogy a benne lévő Jmicron jms583 a vacak, vagy a nyákon egyéb alkatrész nem bírja a folyamatos terhelést.
van esetleg egyéb ötletetek, hogy mit lehet ezzel kezdeni? esetleg megbízható külső házat tudnátok ajánlani hordozható steam library-nek?
köszönöm előre is
szerk.:
még egy jelenség, amit elfelejtettem: crystal disk mark-ot nem is tudok indítani, megtalálja a drive-ot, beállítom és indítás után kifagy a program, a drive, nem lehet leválasztani sem, egyszerűen eltűnik. crystal info látja, de utána az is elszáll ezzel párhuzamosan. nekem ez valami vezérlés gondnak tűnik.
a drive-ot formáztam pcie 3.0 aljaztban, ott is néztem, ott teljesen jól megy a crystal mark is.szerk2.:
most friss pcie 3.0 aljzatos telepítés után feltoltam rá Mortal már a külső házban, 50 fok fölé nem ment, de 23 és 80gb-nál is elszállt a 111gb-ból. miután felment és nyomtam pár meccset, 36 fokot mért a crystal_info.."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
@King Unique:
köszönöm szépen utólag is a tanácsadást, tegnap hoztam el a házat, és élőben még kellemesebb, mint vártam, egy kis pozitív csalódás volt benne. tényleg nagyon igényes, letisztult a forma, jó kézbe venni. még csak formáztam, hogy a benne lévő 1TB HGST-vel mit művelnek majd, az még kiderül, de eddig nagyon elégedett vagyok. tripla piros pont, hogy olcsóbb volt, mint bármely külső terrás disk, a ház talán még szebb is, illetve csereszabatosak a drive-ok.
köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz King Unique #3136 üzenetére
igen, már kiment a rendelés, de egy ilyen mindig hasznos, köszönöm
-
hoffman_
nagyúr
válasz King Unique #3129 üzenetére
ezek a natec házak is egész jók, köszi, hogy említetted. a másik topic nyomán akkor a slim kiesett. azt hiszem, hogy az első volt az igazi, marad a Becrux, már rendelem is, a HGST töltelékkel. köszönöm a gyors és precíz segítséged
szerk.:
igen, nekem is úgy fest, hogy a natec egyes szériája egy az egyben a Becrux, ami nem baj, sőt.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz King Unique #3121 üzenetére
+ jeni:
mindkettőtöknek nagyon köszönöm a részletes választ!
azt gondoltam, hogy a plusz táp miatt kapok Y-t, az nem volt triviális, hogy ezt kötelező-e használni (bármilyen, gyártó általi okból). mivel számomra lényegesen csak usb 3.0-ról lesz hajtva, így nem mérvadó.
a külsőt érintő defektem már más tészta, valóban nem vagyok egyszerű eset de nem kell tovább menni, ez a két említett LC Power ház az, ami az ízlésemnek megfelel, ezen a vonalon keresgéltem, de ami tényleg igényesnek néz ki és esetleg jobb minőségű, azért ritka.
köszönöm a külön linkeket is, mindenképp hasznosak voltak.
akkor ezen kettő között fogok dönteni, de gyakorlati szemponttal kapcsolat kérdés nem maradt, maximum annyi motivál még, hogy az Alu-ról ugye nincsen tapasztalat, lehet, hogy bevállalom. (bár a HDD-re figyelnem kell, annyira nem vészes, azt hiszem ez lesz csak a döntés meghatározója - várhatóan egy HGST Travelstart kap, így a slim kiesik sajna).
köszönöm még egyszer
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #3117 üzenetére
még egy kérdés felmerült bennem ezzel kapcsolatban. a Becrux sima usb aljzatot kapott, viszont duplázott a PC-be menő vége, amit nem szeretek. meg lehet hajtani vajon egy csatlakozós kábellel?
ha nem, akkor a testvére, az Alu ezzel a kombó csatival szerelt, de az nem zavar, amíg a másik fele egy kábeles, és a belsejébe sata hdd megy. erről nem találtam hsz-t, van esetleg ellenjavallat?
-
hoffman_
nagyúr
válasz King Unique #3115 üzenetére
köszönöm a válaszod
a Logilinkkel egy bajom van, amit említesz is, hisz szubjektív. annyira csúf, hogy fel nem raknám az asztalomra. ellenben a Becrux elég szép. az még lehet, hogy befut. tegnap visszatendáltam a My Passport mellé, de ez az LC Power nem olyan vészes. végigböngésztem én tegnap a listát, már úgy jöttem direkt, hogy átfutottam az első hsz-t.
köszi még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
a külső merevlemezes topic olvasgatása után kerültem ide. egy my passport ultrát rendeltem volna lassan, de arra jutottam, hogy szeretném, ha cserélhető lenne a drive. adott tehát egy 2.5" hdd, amihez szükségem lenne egy jó minőségű rack-re. ilyet már baromi régóta keresek, de még sose találtam meg az igazit. ami fontos, hogy fém legyen, baromi egyszerű, baromi letisztult, és nem lehet gagyi. gyakorlatilag ennyi.
jelenleg az Arctic házát néztem ki, és azt venném meg, olcsóbban és drágábban sem találtam olyat, ami jobban tetszene. ahogy néztem, csak sata II, de az usb lesz úgyis a szűk keresztmetszet, szóval nem gond. ami zavar, hogy erről is olvastam, hogy nem túl minőségi. tényleg nem létezik normális külső ház? tudnátok mást ajánlani helyette, amit érdemesebb? vagy egy seagate vagy egy wd vinyó megy bele.
köszönöm szépen előre is
Új hozzászólás Aktív témák
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest