Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hoffman_

    nagyúr

    sziasztok,

    adott egy SX8200Pro 1TB, ami Steam meghajtónak lett vásárolva, külső házzal 10Gbps USB aljzaton. laptopon és PC-n is le lett tesztelve, az 500-600Mb/s írás rendben van egy Orico PVM2-C3 külső házban, viszont piszkosul melegszik, hiába csak PCIE 3.0

    ez önmagában nem is lenne baj, nem nagyon megy crystal_info szerint 50-60 fok fölé, a ház tehát jól eldisszipálja. ami már nagyobb baj, hogy egy játék telepítésnél (GTAV, Mortal 11) elfossa magát a drive és leválasztja a Windows. játék közben is előfordult. ezekben az esetekben meleg volt ugyan, de szerintem nem ez volt a gond, nem lépte túl a limiteket (50fok körül írta a crystal_info). volt viszont túlmelegedés is GTA alatt, akkor is kifagyott.
    sőt, terhelés nélkül idle a laptop gen 3.1 aljzatában is egyszer felforrta magát csak úgy.

    nekem az a gyanúm, hogy a benne lévő Jmicron jms583 a vacak, vagy a nyákon egyéb alkatrész nem bírja a folyamatos terhelést.

    van esetleg egyéb ötletetek, hogy mit lehet ezzel kezdeni? esetleg megbízható külső házat tudnátok ajánlani hordozható steam library-nek?

    köszönöm előre is :R

    szerk.:

    még egy jelenség, amit elfelejtettem: crystal disk mark-ot nem is tudok indítani, megtalálja a drive-ot, beállítom és indítás után kifagy a program, a drive, nem lehet leválasztani sem, egyszerűen eltűnik. crystal info látja, de utána az is elszáll ezzel párhuzamosan. nekem ez valami vezérlés gondnak tűnik.
    a drive-ot formáztam pcie 3.0 aljaztban, ott is néztem, ott teljesen jól megy a crystal mark is.

    szerk2.:
    most friss pcie 3.0 aljzatos telepítés után feltoltam rá Mortal már a külső házban, 50 fok fölé nem ment, de 23 és 80gb-nál is elszállt a 111gb-ból. miután felment és nyomtam pár meccset, 36 fokot mért a crystal_info..

    "The time you enjoy wasting is not wasted time."

Új hozzászólás Aktív témák