- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
molvany
aktív tag
YW ( Yanwen ) postázás, ami a Kínai határig él. Magyarul nem biztosított és valamikor megérkezik ( ha a postás el nem lopja mivel nem aláírásos ).
Ez is változó. Nekem tegnap jött meg egy ilyen, amit 04.16. - án vettem. Kilenc nap rendeléstöl az érkezésig.
De van 2 ugyan ilyenem, 04.03. - i vásárlás, még se híre sem hamva egyiknek sem. -
maj-viktor
őstag
válasz
molvany #56101 üzenetére
Sellers shipping method esetén sanszos a Yanwen... de a Registered China esetén is eljátszák... hogy jajj sorry my friend... hidd el, hogy ez neked jobb és gyorsabb, stb. és adak YN-es vagy követhetetlen számot... azaz feladják regisztrálatlanul... mivel mind2 opció free shippinges, így túl sok balhéra nem ad okot... mármint persze adhatna, hogy azt hinné az ember, hogy kap valós TN-t, közbe meg nem... de rendszerint ezeket ilyen ~10-15$-os tétel alatt csinálják! Így most mit akarjon ott az ember!? 1$-os partial refundot!?
Inkább hagyom a francba és gebedjen meg, amiért nem tudja kiválasztani a "Sellers Shipping Method"-ot... és berakja, hogy "Registeredként" adja fel... de ali esetén sajnos muszáj, azért trüközznek! Cserébe okkal kérhetsz refundot, ha nem jön meg! Mármint nem tudja bizonyítani, hogy feladta! (szerencsére azért 10-ből 8esetben megszokott jönni a nem regisztrált is... gyorsabban is, mint a TN-es... van 1 eset mondjuk amikor ilyen jó 1-2hónap alatt esik csak be... és mondjuk 1, ami elveszik... és "refund követelés"! Amit kénytelen megadni, mert nincs élő TN!
-
molvany
aktív tag
Nem tudom, más is észlelt - e hasonlót, de az elmúlt 8 - 12 napban három vásárlásom is az eladó ( 3 különbözö ) Yanwennel adta fel a vásárolt terméket, annak ellenére, hogy 1. Nem is szerepel a kínálatában 2. mindháromnál ez volt megadva : China Post Registered Air Mail Vagyis Kínai TN - es küldés.
Kezd érdekes lenni. -
426os
őstag
Sziasztok, egy (igaz filléres, $2) rendelésemnek se híre se hamva már jóval több, mint egy hónapja.
Kaptam hozzá egy YAxxxxxxxxxCN formátumú TN-t, ami a CN honlapján nem követhető, Trackitonline.ru viszont Yanwen-nek mondja, két semmitmondó bejegyzéssel. Hivatkozhatok arra, hogy kamu a TN, vagy azért valami valóságalapja van neki? -
maj-viktor
őstag
Na az már durva! És mind a 9esetnél voltál benn!? És "panaszkodtál"? És széttárták a kezüket!?
(mert előfordulhat, hogy csak az értesítőt nem kaptál és folyton visszament a címzetthez... rossz csengő - lusta postás, etc.)Mert 1-2 kósza eset előfordul (mondom ezt több százas feladás / megkapásokkal), de 9... ilyen ügyet "nem felderíteni" postán belül... azért kérdem, hogy mindnél tettél panaszt!? Mert ha nem teszel a helyi postán, az olyan, mintha mi sem történt volna... (tényleg nem lehet, hogy csak nem tudták kézbesíteni és visszakerült a postára!? Mondjuk basszus, akkor a track történetben, elilveg látszódnia kéne, hogy "Sikertelen kézbesítés" - "Postán átvehető" és egyebek... Nem irigyellek, hogy ahhoz - ilyen postához tartozol!
(#55204) arfer
Ezzel sokan vagyunk így... hosszú várakozás - ÁFA - vámolás, stb.
Ez együtt jár a külföldi rendeléssel... mondjuk a magas jelenleg "csak" 280 Ft-os $ is... volt már 290Ft is pár napja... (régen meg ugyebár stabil 220-230 Ft között... ez +20%)
De ez nem a forint hiábája, hanem a dollár erősödése, minden más valutával szemben! Így már közel 1-1-be lehetne váltani a $-€-t... elég szomorú!(#55206) Bembee12
CN22 - CN23 gyakorlatilag ugyanaz... csak a CN22 levélre van (2kg alatt), míg a CN23 csomagra (mely lehet 2kg felett is)(#55208) Bembee12
Erősködj jobban, mert basszus, azt úgy elkéne fogadniuk... (bár a CN-es kérés is jogos részükről... de arról amúgy se tudnál eredeti példányt mutatni, mert az a csomagra kell ragasztani egy példányban... szóval max. egy mobilos képet tudnál / tudtál volna csinálni)Ez esetbe most mondjam, hogy csinálj egy kamu CN22-ről képet most!? (eskü jobb ötletem nincs)
Rajta "érték" - meg repair - warranty mobile, stb. jelzésekkel
HA épp kifogtál egy ilyen k*cseg vámost... amikor a csekk alapján elkéne fogadnia!
(sajnos valszeg sokan trükköznek - trükköztek ezzel és azért szigorúbban veszik)(#55209) thefreeman
flyt kamu, mint a WS meg a YanWen és társai
Mármint a csomag nem biztos, hogy kamu, csak a nyomkövetési státuszok... -
maj-viktor
őstag
Más... WEDO express...
www.wedoexpress.comazt ugyebár tudjuk / írtátok, hogy olyan kamu a track történet, mint a WS meg Yanwen esetén....
De pozitív tapasztalat nekem most... friss alis vétel...
Kaptam WEDO-s követési linket, de rendes R-s regisztrált számmal, szal nem W-s wedo-s számmal!
És ja, van a csomagról kép... (bár én már más webshopnál is találkoztam ilyennel)
De kiírja még a város-t, ahova jön, meg a csomag súlyát... (mint régebben az SG-s csomagok esetén a 4pix talán?)
(ja és a csomagon is az élő R-es track van, szal tényleg adott hozzá élő TN számot ilyen gyorsan és olcsó termékre... ~<5$)A "furaság", melyből látszik, hogy kamu a track történet, hogy a wedo-son 3bejegyzés kamu.... a 17track-en ugyanaz a R-es szám meg egy bejegyzés, tök más dátummal... viszont tényleg tök gyorsan feladta, mert él a szám! (Ja és "csak" 3,68$-os termék)
Order Time: 10:25 Mar. 20 2015
Processing Time: 3days voltE-mail a feladásról ekkor jött: 2015. március 21. 16:33
Dear xxx xxx
It is a pleasant to inform you that your order xxxxxxxxxxxxxxx has been shipped on 2015-03-21 23:20:06
The Tracking number is : RLxxxxxxxxxCNyou can track the sending process on the web: http://www.wedoexpress.com/rest?carrier=中国邮政&tracknum=RLxxxxxxxxxCN
1. If you are satisfied with the items you have received, please click ‘ Confirm Order Received ’and give me 5 star feedback.
2. If you have not received your items, or you are not satisfied with your items, pls contact me at once, we will help you solve the problem.
3. If you would like to extend your Purchase Protection you can contact me directly , we will extend the delivery time for you.
If you have any further questions, please do not hesitate to contact me by the email: xxxxxxxx@gmail.com, have a nice day!Sincerely,
Jack Chen
2015-03-21 23:33:08Egyenesen Jackie Chen-től!? Ajjjajj már nem megy a színészet!? (najó ez köcsögség névvel hülyülni, mert most olyan, hogy az ott biztos elterjedt, mint itt a Kovács István... de nem a volt bokszoló KOKO attól még!
)
Meg amúgyis mindig kitalálnak valami "amcsi nevet"... John meg Mary meg mittudomén van mindig CHAT supportba! -
D@reeo
aktív tag
Na ilyen se volt még
Alin rendeltem valamit, kaptam China postos tracking #-t. Egy ideje már a rendelésnek, de fel sem adottnak jelezték a tracking oldalak. Mondom felmegyek alira és ránézek...
Mindkét rendelésnél a chinapostos # áthúzva, és fölé biggyesztve a fake YANWEN szám: PK1502xx12x82
Kezdjek aggódni, hogy fel sem adta, vagy ez bevett szokás a költségek csökkentésére Alin? -
válasz
wolpertinger #54836 üzenetére
a TN nem "R" kezdődik?
Mert nemzetközileg csak azt ismerik el, ami meg nem, azt max országon/szolgáltatón belül működikez gondolom yanwen kamu TN lehet
-
aytukabozs
addikt
válasz
wolpertinger #54836 üzenetére
Yanwen re keress rá itt a topicban...
-
maj-viktor
őstag
válasz
aytukabozs #54593 üzenetére
Naja...
Mondjuk elég furcsa anomália... mert tényleg rajta van azaz SG-s track, de akkor hogy jött el idáig... sehol nem lett "lecsippantva", csak amikor átvettem!? O.o
(mert ugyebár csak az az info került be a track történetbe)Ám nem nem követhető a yanwen, hanem a rendszer renerál egy kamu tn infót, ami csak nagyjából áll közel a valósághoz, mert futja jó esetben a normál 2-3hetes regisztrálatlan levelek útját... (és ha a kínainak szerencséje van nagyjából közel áll a valósághoz, ha nem, és nem jön meg jó 1,5hónap után sem akkor meg refund)
Szal nem a csomag kamu... az jön, mint sima nem regisztált levél (azaz postaládába is berakhatják, ha befér - nem aláírós történet, mint a normál regisztált - trackes CN post)
Ám 17track külön yanwen keresője megvolt!?:
http://www.17track.net/en/result/express-details-190012.shtmlMeg mintahogy itt van 2db tök random ali-s eladótól - két yanwen, amire jéé ugyanazt dobja ki!
(csak az egyiket ténylegesen megkaptam, a másik meg sehol - semmi)
(mindegyik az LH721-essel jön, mind 18:00-kor van feladva... 20:00-kor szortírozzák... 0:00-kor változik stáuszuk, mind 5nap alatt itt van az országban, stb. ez is a kötelező ali-s track miatt "jött létre"... mintha igazi lenne, hogy valamivel kibökhessék az ember szemét... de tudják ők is jól, hogy kamu, mert ha panaszkodsz - szinte szónélkül refundolnak... csak rájátszanak, hogy 10$ alatt nekik sem éri még kifizetni a "valós track" 1-2$-ját, így a WS és YN-es trackek azért általában 10$ alattiaknál jelenik meg (esetleg még 20$), de azért 20-30$ felett már talán kapsz egy normál CN-est (egy 20$-termékbe simán belefér már a kínainak is, hogy biztosra ideérjen... vita esetén normálisan bizonyítani tudja, hogy feladta, stb.) -
aytukabozs
addikt
válasz
maj-viktor #54591 üzenetére
Lehet a kiskinai egyenesen a postaládádba dobta a cuccot, aztán beszólt a postára hogy minden O.K.
(#54592) drumkiller
Persze hogy ugyanaz a szám, de nem a nemlétező yanwen teszi a borítékra hanem az eladó.
Ha megnézed elvileg kell ott lenni egy pl. chinapostos pecsétnek is.
Eddig sem az volt az állítás hogy aYW cuccok nem jönnek meg, hanem hogy nem követhetöek. -
drumkiller
csendes tag
szerda reggel megjött a yanwen kamu TN-es cuccom, 2hét. hümm azért az érdekes hogy a TN a bubis borítékon is ugyan az, akkor mi nem tudja követni, vagy maga a yanwen tracking oldal a kamu oldal? igaz a magyar postán errort dobott a számsor. végülis mindegy, ideért mielőtt megkérdezhettem volna hogy ezek ide is érnek vagy menjek le egy sörért méregoldónak?
-
aytukabozs
addikt
válasz
Micsurin #54312 üzenetére
Azért nem szürkeimport mert ahogy olvasom, te hozod (rendeled) be az országba a cuccokat, egy angol/francia cégtől vásárolva.
A számlád is egy angol számla lesz €-ban.(#54313) drumkiller
mindig-minden yanwen trackes csomag az LH721-el jön, akárhol is adták fel és akárhova is megy, szegény pilóta má' tök fáradt lehet....
(Amugy ha lecsekkolod a járatszámot látni fogod hogy akkor épp tök máshol járt a gép)
-
-
drumkiller
csendes tag
26.02.2015 18:00 Shenzhen Accepted from sender Unknown Unknown
26.02.2015 20:00 Shenzhen Left postal office
28.02.2015 00:00 Beijing Internationg Mail Center Arrived at postal office
28.02.2015 00:00 Beijing Arrived at Beijing Internationg Mail Center
01.03.2015 00:00 Beijing Internationg Mail Center Sorting
02.03.2015 00:00 Flight No. Lh721 Handed over to Airline/Transporter
03.03.2015 00:00 Hungary Arrive at Airport-(Yanwen\'s Track End) Yanwen's Track EndLH721 ?
Frankfurtban landolt másodikán?
akkó minyá meggyün?
-
drumkiller
csendes tag
válasz
Anonymus23 #54005 üzenetére
végre feladták az egyik rendelésem, talán elkezdtek melózni, Jet Li biztos szigorúan nézett már
szóval ez a Yanwen-es TN kamu? Mert én is olyat kaptam, csak egy számsor és annyi
-
Anonymus23
veterán
Az ünnepek előtt rendelt és fel is adott 3 cuccosból 1 ami kamu Yanwenes TN-el rendelkezett, tegnap délután a postaládában landolt, míg a másik 2, amihez korrekt CN post TN van, még mindig valahol a kínai postahivatalok között bolyong
A kamus gyakorlatilag 2 hetes időt futott fizetéstől számítvaLehet itt tényleg a Lufthansa hozta egész véletlenül
-
bl4ze
veterán
lightinthebox lett a nyerő, ami vicces : akciós termék USD 20 az ára és USD 0.64-én EXPEDITED shipping delivery time 3-5 days. Na ez mi lesz..... ekkora értéknél nem hiszem, hogy FedEx vagy DHL lenne.
Döbbenet. Tuti nem futár lesz, mondjuk bőven vám alatt van USD 20.63 postával.MÁS: YANWEN megérkezett ma, de full kamu volt mint eddig is tudtuk.....
09.02.2015 18:00 Special line-YW Accepted from sender : ShangHai
14.02.2015 00:00 Special line-YW Arrive at Airport-(Yanwen's Track End) HungaryEhhez képest az igazság : sima CN post airmail : feladás : 2015.02.13.
ja és ami full vicces : tartalom : FINDING (haha találja ki a vámos vagy mire gondoltak mégis?
-
enterlaci
senior tag
YanWen-es TN ami feb7-én feladott tegnap érkezett Kínából. Úgy látszik kezdenek kijózanodni?
Ez a csomag meg ezek szerint most indult Guangzhou-ból, ha jól értem?
-
maj-viktor
őstag
Kis "statisztikának"
Ma befutott 2db 2015.Feb.5.-ei fizetésű YN - YanWen-es csomagom, így 19nap (12munkanap) jöttek meg... a track továbbra is kamu, de a csomag megjött...
Aztán egy szintén 2015.Feb.5.-ei regisztráltalan befutott ma 19nap (12munkanap)
Illetve egy 2015.Jan.17.-ei vásárlású ebay-es, elvileg Jan.18.-ai "shipped" státusz feladású futott be ma... 2015.Feb.23.-án, így ez meg 37nap (26munkanap)
Szóval van remény mindenre!
Türelem-türelem, rózsát terem! -
enterlaci
senior tag
válasz
wwenigma #53565 üzenetére
Nna, akkor ma én lehetnék az első.
Most olvasom itt a topicban, akkor ezt a link Yanwen Express-t ne is keressem - és ne is várjam?
Szerencsére ez csak egy 2,5 dolláros tökre nem fontos csomag az ebayről - de nyilván refundot kérek ha nem akar megérkezni pl 3 hét múlva. -
bl4ze
veterán
ez a YW tényleg full kamu, vásárlás után 1 hétig semmit nem mutatott, majd hirtelen 2 nap alatt behozott 10 eseményt és már "itt is van"
12.02.2015 00:00
Sorting
Beijing Internationg Mail Center13.02.2015 00:00
Handed over to Airline/Transporter
Flight No. LH72114.02.2015 00:00
No further track and trace service available
Hungary
Yanwen's Track End...hogyne!
-
-
maj-viktor
őstag
Eadu - Feidu track... kicsit sem hasonlít egy bizonyos kamu Yanwen Track oldalra...
-
El_Diablo
tag
YANWEN Express: Dec. 30-ai rendelés, jan. 3-án adták fel és ma kézben. Rendeléstől számított 21-ik napon. Ez jónak számít.
-
lililááá
csendes tag
Számomra hihetetlen hogy megérkezett..
Destination Country-Hungary
2015-01-17 00:00 Hungary Arrive at Hungary Airport-(Yanwen's Track End)
Original Country-Yanwen[YC435250027YW] To China Post Air Mail[YC435250027YW]
2015-01-16 00:00 BeiJing Handled by Airline,Flight No. LH721
2015-01-15 00:00 Beijing Internationg Mail Center Prepare to Dispatch
2015-01-14 00:00 BeiJing Arrived at Beijing Internationg Mail Center
2015-01-14 00:00 Beijing Internationg Mail Center Received
2015-01-12 20:00 ShenZhen Despatched from ShenZhen Yanwen Sorting Center
2015-01-12 18:00 ShenZhen Arrived at ShenZhen Yanwen Sorting Center -
El_Diablo
tag
válasz
rendesadam #51809 üzenetére
YANWEN Express. Használd a keresőt lesz róla infó.
-
Ankh
újonc
Sziasztok!
Elég sok terméket vásároltam már Aliexpressről és Ebayról is. Eddig problémám nem volt, de most 2 termékkel is. Mind a kettő ebayes. Az egyikhez nem kaptam tracking numbert, november 12-én rendeltem, és "szerencsémre" letelt a 60 nap, az ebay lezárta az aukciót. Nyitottam egy "requestet". Kérdés, hogy volt e már valaki ilyen helyzetben és megtérítették-e neki?
A másik ebayes termékhez kaptam tracking numbert, YANWEN-es, ami az értesítés szerint dec 20-án megérkezett magyarországra, de azóta semmi (korábbi yanwenes csomagomnál 1 hetes csúszás volt). Második kérdésem, hogy érdemes-e magyar postán érdeklődni, hogy mégis mi van, de a YW-s tracking number nincs benne az adatbázisban! Vagy eladónál érdeklődjek?
2014-12-20 00:00 Hungary Arrive at Hungary Airport-(Yanwen's Track End)
Original Country-Yanwen *** To China Post Air Mail ***
2014-12-18 00:00 BeiJing Handled by Airline,Flight No. LH721
2014-12-17 00:00 Beijing Internationg Mail Center Prepare to Dispatch
2014-12-16 00:00 BeiJing Arrived at Beijing Internationg Mail Center
2014-12-16 00:00 Beijing Internationg Mail Center Received
2014-12-15 20:00 BeiJing Despatched from BeiJing Yanwen Sorting Center
2014-12-15 18:00 BeiJing Arrived at BeiJing Yanwen Sorting CenterKöszönöm a válaszokat!
-
Kacsanova
csendes tag
YANWEN-es TN-ek után most kaptam egy CNZExpress TN-t az Alin... Hát kíváncsi leszek... Úgy látszik már a (sok) gyémántos eladók is előszeretettel alkalmazzák ezeket a módszereket. Mellesleg nekem jobb időt futottak a YW csomagok, mint a valódi TN-es CN postal küldöttek.
Geekbuyinggal nekem eddig nem volt gondom, most is hamar postára adták a csomagot és megint belga posta, ami legutóbb igen jól teljesített, pedig karácsonyi káosz volt. Meglátjuk most is így lesz-e vagy csak szerencsém volt
-
lililááá
csendes tag
Sziasztok,az létezik hogy 22-óta ott dekkol?
Destination Country-Hungary
2014-12-22 00:00 Hungary Arrive at Hungary Airport-(Yanwen's Track End)
Original Country-Yanwen[YC412657118YW] To China Post Air Mail[YC412657118YW]
2014-12-22 00:00 BeiJing Handled by Airline,Flight No. LH721
2014-12-21 00:00 Beijing Internationg Mail Center Prepare to Dispatch
2014-12-20 00:00 BeiJing Arrived at Beijing Internationg Mail Center
2014-12-20 00:00 Beijing Internationg Mail Center Received
2014-12-18 20:00 ShenZhen Despatched from ShenZhen Yanwen Sorting Center
2014-12-18 18:00 ShenZhen Arrived at ShenZhen Yanwen Sorting Center -
maj-viktor
őstag
Hála az égnek nekem nem szoktam elveszett csomagjaim lenni, mivel csak TN-el rendelek... néha befutok 1-1 kamu alis eladóba főleg mostanság, akik Yanwen és WS-es TN-ekkel bökik ki a szememet, amiből a Yanwen-t még csak-csak megkapom, de a WS-est még sohasem sikerült... én inkább fizetek +2$ még egy 2$-os cuccra is, de legyen TN... nekem is biztosabb hogy megjön... neki is hogy nem kell refundolnia, azaz neki mínusz áru - mínusz pénz stb. (szóval nekem ez ilyen 100-1 eset)
még eBayről jönnek olcsóbb cuccok TN nélkül... bár most volt ez a meglepő dec.11.-én feladott és dec.19 körül megkapott TN nélküli cuccos
-
junhum
tag
Sziasztok!
"2014-12-04 00:00 Hungary Arrive at Hungary Airport-(Yanwen's Track End)
2014-12-04 00:00 BeiJing Handled by Airline,Flight No. LH721
2014-12-03 00:00 Beijing Internationg Mail Center Prepare to Dispatch
2014-12-02 00:00 BeiJing Arrived at Beijing Internationg Mail Center
2014-12-02 00:00 Beijing Internationg Mail Center Received
2014-11-30 00:00 ShenZhen Despatched from ShenZhen Yanwen Sorting Center
2014-11-27 18:00 ShenZhen Arrived at ShenZhen Yanwen Sorting Center"Erre a csomag kézbesítésére meddig várjak?
Vagy tudok valahol érdeklődni? van gép szám is. -
maj-viktor
őstag
flytexpress-es tapasztalat... 1hó+ után jött meg (regisztrálatlan levélként - postaládába bedobós történet)
Egyszóval mint a Yanwen és WS-shippinges történetek... látszólag "élő TN szám", de a valóságban semmi... -
szili.tamas1
senior tag
válasz
maj-viktor #49792 üzenetére
Lehet akkor valami olyasmi lehet (mar ha tenyleg egy letezo ceg ez a yanwen) hogy o begyujti a csomagokat, es egybe felszorja a postara, ezaltal kap kedvezmenyt a mennyisegre. Masra tenyleg nem tudok gondolni. Ellenben a wedo az tenyleg full kamu.
-
Dominó85
addikt
válasz
maj-viktor #49792 üzenetére
Aham és akkor én miért YanWen-est kaptam az Alistól és miért nem a CN-eket. És miért dobta be a postás a csomagot a postaládámba valamennyi alkalommal? Hivatalosan alá kellett volna írnom, nem? Az egyik postásnál kellett személyit villantani a pakkok átvételekor, a másiknál meg csak alá kellett irni a normál, CN, SG, NL és egyéb csetresz értékűt... Akkor hogyan is van ez? Rohadtul vannak anomáliák a rendszerben, nem is kevés. Mindent te sem tudhatsz pontosan.
-
Dominó85
addikt
válasz
maj-viktor #49710 üzenetére
Én leírtam a puszta tényeket. Valamennyi YanWen-vel kapott csomagomon ott virított egy szabványos Registered airmal-es RF1835382925CN TN is! Én az eladótól csak és kizárólag a YW127253272825 xart kaptam meg amit kenhettem a hajamra. Valamennyi ilyen csomagom lazán landolt a postaládában aláírási kötelezettség nélkül. Ez van, ez történt. Pont.
-
maj-viktor
őstag
válasz
Dominó85 #49649 üzenetére
Tévedsz... ha regisztrált lett volna nem lenne postaládába bedobós... ha meg valós CN TN-t kaptál ami a csomagon is rajta volt, akkor miért nem azt követted és miért a YanWen-es TN-T!? O.o
YanWen = regisztrálatlan CN post
érdekes folyamatosan panaszkodok a megnem érkező YanWen-es csomagokra az eladóknál és 1levélváltás után ~1hónapos rendelésekre kapom a refundokat... csakhogy ne dispute-oljak... vaj van a fülük mögött és tudják! Különbe 60napig le sem szarnának és nem refundolnának 30-40 nap után, mert "panaszkodok"... Érdekes a valós CN-es eladó ragaszkodik a 60naphoz, ezek meg szónélkül refundolnak.. (ma is 2 így tett, mert merészeltem panaszkodni) És persze a tényen nem változtat, hogy nem kaptam semmit, így rendelhetem máshonnan!
-
El_Diablo
tag
válasz
FreedomHUN #49640 üzenetére
Hát akkor te vagy a kiválasztott. Nekem eddig YANWEN-es még 30 napnál korábban sosem jött meg. Egyébként meg ezt is leírtam már: ez sima CN post. És sehol sincs regisztrálva. A TN azért van, hogy a magadfajták nyugodtabban tudjanak aludni.
-
Dominó85
addikt
válasz
RVR400 #49650 üzenetére
Igen, és igen. Konkrétan mindegyik a címemre jött. Ennyit erről a YanWen-ről. Kamu, nem tagadom, de valós TN is van mögötte. A lényeg azon van, hogy a kicsi kínai még ezen is spórolhat valamit, ha nem az eredeti CN vagy más TN-t adja. Nem tudom, de nem is érdekel, amíg viszonylag jó időkkel a kezemben vannak ezek a csomagok is.
-
FreedomHUN
senior tag
válasz
maj-viktor #49637 üzenetére
egy napon rendeltem vagy 8 apróbb cuccot 10 dodó alatt, mindegyik yanwenes volt, ugyan azzal a járattal jött mindegyik, hétfőn volt az első és minden nap volt a postaládában valami, tegnap pl. 4 csomag, szerintem a reptéren kotlanak rajta. nekem csak yw tn volt rajta és szerintem gyors volt ez a fajta kézbesítés,8-10 nap.
Mai napig is van még a reptéren már csak 1 darab ebből a pakkból, szerintem az ma fog megjönni. hétfő-péntek, mi a fenét csinálnak 5 napig? -
Dominó85
addikt
válasz
maj-viktor #49637 üzenetére
Az összes eddigi YanWen csomagomon CN nyomkövetési szám volt. Valószínűleg ezen is spórol a kicsi kínai valahogyan. A vicc, hogy a postás ezeket csak úgy behajítja a postaládámba és kész, pedig lárszik mindegyiken a CN TN.
Hja és CN-es átlagidőket futnak a csomagok (9-15 nap). Vagy csak eddig suerencsém volt, ki tudja.
-
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #49635 üzenetére
Itt egy másik YanWen formátum:
YC123456789YW
Ez sem akarodzik megjönni... elvileg a kamu HUNGARY airport +9nap, az ma van, az eladó a türelmemet kéri bla-bla-bla, ha holnap megjön "megkegyelmezek", ha nem eszkalálunk... (bár a másik eladónál elég volt csak belengetni, hogy ácsi ez kamu TN és nem valós adatokat közöl és máris refundolt)
Bár most tény a Karácsonyi időszakba simán csúszhat még a sima TN nélküli is 1,5hó+-ra, hiába szokta tartani a 2-3hetes megkapást... de akkoris, akkor miért írja, hogy Registered CN-el küldi, ha nem... jelezze, hogy "Seller's Shipping Method" és küldje random, akkor minek van megjelölve, hogy registeredként jön.. ezt úgy utálom, amikor kikapok egy ilyet... még ha megjön nem is baj... de ha nem is jön meg....1,5hó után... ááááh!!!
-
El_Diablo
tag
válasz
maj-viktor #49635 üzenetére
World Shipping Post sem kamu csak marha lassú. (Erről már írtam régebben.)
De ha már itt tartunk:
CNZ Express: 2014-10-13 rendelés, 2014-10-20 kínai postás bélyegző, 2014-12-08 kézbesítés
YANWEN Express: 2014-11-11 rendelés, 2014-11-14 Yanwen-es dátum, 2014-11-17 kínai postás bélyegző, 2014-12-10 kézbesítés.Mellesleg nincs recept, hogy mikor kap az ember ilyen gagyi TN-t. Én pl $10 felett is kaptam ilyet, de most pl ~$4,5-nél valóst kaptam (CN reg)...
-
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #48103 üzenetére
Folytatom a YanWen-es és WS-Shipping tapasztalat megosztásomat... sajnos mostanában én is sorba kapom az olcsóbb ali-s vásárlások esetén... (<10$)
Szóval adott a "kamu TN szám", mely 7szám és egy B betűből áll
Ez az oldal ugyebár mutat valami TNtörténetet, de ezek kamu infók:
www.yw56.com.cn
http://track.yw56.com.cn/en-US/Nov.17-ei alis rendelés ma (dec.11-én megkapva), továbbra is regisztráltalan az egész, magán a csomagon az infók:
2014-11-23-as feladási dátum és egy 2014-11-26-os CN postos "bélyegző matrica""Állítólag ugyebár" 2014-12-02-én már a Hungary Airporton volt, de csak ma 2014-12-11-én "kaptam meg"
Múltkor 6nap kellett a "Hungary Airport" megérkezés után, ez most akkor 9nap volt...
És mivel nem regisztrált így továbbra is megerősítem hogy a kamu a TN történet az egész YanWen és WS-es cumókra! (tudom már volt téma, csak én is írok egy megerősítést, hogy aki rákeres a kulcsszókra, idetaláljon)Más:
Viszont a nov.1.-ei rendeléses WS Track-es csomag sehol.... viszont "panaszkodtam", indítottam ügyet ali-n, jeleztem, hogy kamu a track és refundoltattak... ezekszerint ők is tudják, hogy kamu... mivel akkor nem refundoltatnának ilyen track infóval:
(mert ez alapján "állítólag" a vámon van)Szóval részemről eddig a Yanwen "pozitív csalódás" az itt leírt tapasztalatok alapján (persze nem regisztrált levélként jön, szóval szopacs, de szerencsére megjött rendben), viszont a ws-shipping.com nem túl nyerő!
Legalább az ali-s vásárlóvédelem jól szuperál és nem hagy sz*rba, ha nem jön meg a csomag, csak az a felesleges 1-1,5hónapos várakozás a semmire, de legalább a pénzénél marad az ember! -
molvany
aktív tag
válasz
El_Diablo #49478 üzenetére
Azért ez a százalékos dolog is érdekes. Októberben vásároltam egy olyan eladótól ( Ali ) akinek akkor 3 értékelése volt. Meglepöen ( Yanwennel ) kb. 3 hét alatt meg is kaptam. Jelenleg is van töle egy rendelésem ( Nov. 19. - i ) ami most CN - el jön, de jön, követhetö. Ez most lehet nem fér bele a három hétbe, de már a Karácsonyi hullám megy, érthetö is. Ja, idöközen már 21 db. 100% - os értékelése van.
Tehát amennyire fontos a sok értékelés és százalék, sokszor lehet ugyan olyan csalós is. -
tfalcon96
aktív tag
Yanwen trackingje kamu, ez igazából egy track nélküli China Postos csomag, ami majd valamikor meggyün.
-
molvany
aktív tag
válasz
bsz199 #48166 üzenetére
Ez Yanwen küldemény. Itt tudod követni
Bár itt is csak azt adja ki amit a másik, vagyis 20. - án MO - ra érkezett.
Ha a rendelésed óta eltelt 34 - 35 nap kérd vissza a pénzedet az Ali oldalán. -
bsz199
újonc
Sziasztok!
YC kezdetű csomagszámokkal kapcsolatban tudna valaki segíteni nekem?
2 éve rendelgetek külföldről rendszeresen, de ilyennel még csak most sikerült találkoznom Aliexpressen, rögtön 2-vel, és meg is gyűlt vele a bajom.
A magyar posta szerint ilyen nyomkövetési szám nem létezik. Ez kilőve akkor.
Trackitonline.ru szerint ez a helyzet, 10.20. óta a reptéren van:08.10.2014 00:00 Shenzhen Despatched from Yanwen Sorting Center Yc273955106yw Hungary China Post Air Mail
08.10.2014 00:00 Shenzhen Arrived at Yanwen Sorting Center
15.10.2014 00:00 Beijing Arrive at Outward Office of Exchange
15.10.2014 00:00 Beijing Arrive at Post Office Processing Centre
16.10.2014 00:00 Beijing Departure from Outward Office of Exchange
17.10.2014 00:00 Flight No. Lh721 Hand over to Airport
20.10.2014 00:00 Hungary Arrive at Hungary AirportPontosan 1 hónap telt el, a reptérre érése óta semmi frissítés nincs, és a kézbesítést sem kisérelte meg senki, értesítőt nem kaptam róla.
Mit lehet ilyenkor tenni? Kihez lehet fordulni a problémámmal? Gondolom a magyar posta felé nem, hiszen az ő nyomkövetési oldaluk szerint nincs is ilyen.
Másik YC számú küldeményem 4 napja van az országban, hasonló a helyzet, de annak hagyok időt még, de ez az 1 hónapos eléggé aggasztó! -
maj-viktor
őstag
válasz
maj-viktor #47739 üzenetére
yanwen ma meggyütt!
2014-11-04-es feladási valami van rajta a csomagon, illetve 2014.11.07-és China Post-os matrica
Szal 2014.11.01-es rendelés feladva 3nappal később 2014.11.04.-én és kézbesítve 2014.11.19-én... persze ragszám nélküli, így postaládába bedobós történet... de hozta a 2hetes regisztrálatlan csomagok idejét, szóval tök jó... itt leírt tapasztalatok alapján rosszabbra számítottam...
Viszont a másik egyidőbe vásárolt WS TN-es még sehol... majd meglátjuk milyen időt fut!
Bár most a WS "állítólagos kamu trackje", így néz ki:
2014-11-05, 2014-11-05, Acceptance, CHINA
2014-11-08, Export of international mail, China
2014-11-13, Processing, left China
2014-11-14, Import of international mail
2014-11-17, Handed to customs
2014-11-19, Customs clearance completedSzal ez alapján esélyes egy holnap - holnaputáni kézbesítés... meglátjuk!
-
maj-viktor
őstag
Adott 2 ali-s rendelésem 10-10$... bekaptam én is a Yanwen és WS-es TN-eket... most csekkoltam, mondom rájuk nézek, mégha kamuk is...
Nov.1.-ei rendelés mind2!
A Yanwen-es elég érdekes infót közült már... másnál is "ilyen hamar megérkezett" az országba a kamujelzése!? (illetve mindenkinek LH721 - es repcsi hozzá!?
)
http://ws-shipping.com/chain/search_shippinginfo.shtmlA másik WS-es TN meg:
www.yw56.com.cnSok jót nem várok tőlük az itt leírt tapasztalatok alapján... de meglássuk mi sül ki majd belőle - jelentkezek, ha ténylegesen megjönnek!
-
Indy1
tag
Yanwen post milyen oldalon kovetheto?
Ezt a szamot kaptam
18010694474BJ
Apro tetelrol van szo. -
El_Diablo
tag
válasz
molvany #47332 üzenetére
És hány csomagod érkezett YANWEN-nel? Nekem egy rakás és ha végig olvastad volna a találatokat pont én írtam, hogy olyan is volt amit szépen végig követett az oldal, szerinte meg is érkezett az eladó pedig közölte, hogy visszament hozzá. Na? Akkor mi is akart lenni a mondanivalója?
-
ftsaba28
csendes tag
Rendeltem egy kütyüt az Ali-ról és az eladó Yanwen Expressel adta fel a csomagot.
Yanwen tracking oldal szerint a csomag 4-én megérkezett Magyarországra de azóta se kaptam még meg.
A postánál érdeklődtem ők azt mondták, hogy "közölt azonosítószám, nem postai azonosító. Adatbázisunkban erre az azonosítóra nem találtunk eredményt.".
Ilyenkor mi a teendő? -
El_Diablo
tag
YANWEN Express tapasztalatok:
1.: Október 1-ei rendelés, másnapi csomagolás, egy 11-ei dátum jelzés egy újabb állomásról (Peking) és 14-ei China Post-os bélyegző. Két hét volt a postára kerülés, és kerek 21 nap a kézbesítés (nov 4-én kézbesítve).
2.: Október 11-ei rendelés, másnapi csomagolás, egy 12-ei dátum jelzés egy újabb állomásról (Peking) és 18-ai China Post-os bélyegző. Egy hét volt a postára kerülés, és kerek 19 nap a kézbesítés (nov 6-án kézbesítve).
Önmagában nem lassú a regisztrálatlan CN Post-os küldemény, de láthatóan gyűjtő rendszereben működik ez a "csodafutár" megoldás. Náluk ül a küldemény 1-2 hetet. (Természetesen a "nyomkövetési adatokkal" ez köszönő viszonyban sincs!
)
-
Baloo27
aktív tag
válasz
maj-viktor #47097 üzenetére
Egy kabátot rendeltem, az eladó nem 0-ás volt, de persze nem is gyémántos. Nem számít, a pénz ma visszajött és rendeltem mástól, mivel jelenleg nagyon sok alis felhasználónál félár van. Ma feladták, tracking pedig már él a feladástól. És kifejezetten örülök, hogy kivételesen nem yanwen
-
DJ Diablo
tag
Szerintetek ez a csomag fel van adva? Egyedül a 17track lát belőle ennyit. Semmi más nyomkövető oldal nem mutat mozgást. Panda szerint 10.27-én postázva lett.
Alin kaptam yanwenes TN-t. Tudom hogy alapból kamu, de ez 30 napja not found
Ma ráírtam az eladóra, adott linket a yanwenhez és azt mondja az alis rendelés számot írjam be. WTF?
Na arra írt valami 2 bejegyzést, de az is októberi, azóta semmi.
Ezek szerint már "rendes" kamu TN-t is lusták adni? -
Gépötty
senior tag
válasz
Daywalker #46985 üzenetére
A Yanwen nem rendes tracking, egyszerűen generálja a küldemény mozgását, és nem valós adatokat mutat. Nem is mutathat, mert nyomkövetés nélküli szállításról van szó. Egy program megtippeli, hol jár éppen a cuccod, és te azt nézegeted. Ezzel az erővel beírhatnád ide a topikba is a kérdést, hogy mikor fog megérkezni, pont ugyanilyen eséllyel (sőt) meg tudnánk tippelni, ahogy a fenti szolgáltatás is.
Rendes nyomkövetési számot mire kérnél? Ha az eladó adott egy kamusat, mert az kevesebbe került neki, mintha rendes TN-t adó szolgáltatásra fizet be, akkor honnan adna? -
Daywalker
addikt
Hmm, csodák csodájára működik a Yanwen tracking...ami szerint 22én beérkezett az országba a cucc. Az az érdekes, hogy filléres dolgot rendeltem (600 ft) és még nincs róla semmi infó, pedig vámmentes...lehet, hogy az eladó nem töltött ki vámmentes papírt és ráült a vám? Mindenesetre megpróbálok rendes tracket kérni, ami működik a posta rendszerével, hogy lássam mi a fene...
Mostanság nem tudom mi van, de HK-ból sem ért még ide a rendelés szept 25 óta...az is vámmentes de nincs track... -
El_Diablo
tag
válasz
RVR400 #46852 üzenetére
WS Shipping-ről írtam, hogy szinte napra pontosan 1 hónap a menetidő, a YANWEN-es cuccok nem nagyon érkeznek meg. Kezd romlani az arányom emiatt, mert szépen nyitogatom a dispute-okat. Még a végén engem fognak seggbe billenteni. A sima HK-s küldemények 2 hét alatt itt vannak. Jött egy WeDo-s cuccom 50 napra, úgy nézett ki, mint amit a kutya szájából húztak ki, a benne lévő cucc karcos és nem is működött. Csodás
(#46854) SymbianOS: Honnan veszed, hogy kinyitották?
-
El_Diablo
tag
válasz
D@reeo #46727 üzenetére
Erről van szó. Az értékelések begyűjtése. Ez egyfajta promóció.
Csak mellesleg jegyzem meg (magán vélemény), hogy a YANWEN buli szerintem miként működik. Előfizetsz erre a hulladék szolgáltatásra, kapsz egy partnerkódod, regisztrálsz és magad írhatod be, hogy van egy küldeményed. Kapsz egy sorszámot (TN-t) amit elküldesz a partnernek. Erre a kis oldal generálja a baromságait a naiv vevő pedig boldog. Közben a kis sóher kínai feladja sima CN postai küldeményként, nyomkövetés nélkül. Ali-n már olyan pofátlanok, hogy $5-10 közötti cuccokat is ezzel küldik.
Nekem spec a régi módszer jobban tetszik: kapsz egy kamu számot és szól az eladó, hogy mi a helyzet de nyugi, mert megy. Ez a kamu TN-ezés felháborít!És főleg azért, mert fél éve még az $5 és feletti cuccokat rendes TN-el küldték.
Plusz még jóval lassabb is. A sima HK-s 2hét...
-
El_Diablo
tag
válasz
D@reeo #46721 üzenetére
Üdv a klubban. Éppen tegnap kérdeztem a YANWEN-es retkek érkezési idejét a többiektől. 30-40 napokat mondtak. A TN csak van, de köszönő viszonyban sincs a valósággal. A "nyomkövető" oldaluk szemtelenül vicces: 9-11 napokat ír az országba érkezésre. Ami persze fals információ. Nem is érdemes figyelni az oldalt. A védelem lejárta előtt pár nappal nyiss dispute-ot.
-
-
El_Diablo
tag
Ha volt valakinek mostanában YANWEN Express-es küldeménye érdeklődnék, hogy milyen időt futott?
-
fecs
senior tag
Szeptember 27-én rendeltem egy kártyát Ali-n. Még nem érkezett meg, pedig 2 későbbi rendelésem a kezemben van már tegnap óta. Yanwen-es számot adott meg az eladó, október 10 óta célországba érkezett...
Van értelme valami lépésnek?
-
El_Diablo
tag
válasz
gubabela #45944 üzenetére
Én pedig a szokásos YANWEN Express, WeDo Express küldeményekkel szívok. Nem érkeznek meg. Némelyik augusztus közepe óta jön. A sima postások 2-3 hét alatt max. ideérnek. Mellesleg aki ezt a kamu TN-ezést kitalálta @&# meg! Csak az egy hét, hogy a kínai postára eljuttassák a küldeményeket...
(#45945) ruszi_tomi: Mellesleg a FedEx-nek és a DHL-nek is saját vámügyintézése van. Max kaptak a nyakukba egy hivatali kukacot pluszban de ez lényegesen nem lassíthatja a metódust. Simán nincs nekik és hazudnak!
-
El_Diablo
tag
Valaki mondta, hogy van egy szabály Ali-n arra, hogy adott érték felett kötelező a TN. Kerestem de nem találtam. Tudja valaki nekem ezt linkelni? Kezd tele lenni a hócipőm, hogy már nem csak $1-2 értékű küldeményekhez adják a YANWEN és WeDo féle "TN"-eket. És természetesen nem érkeznek meg. A sima postai küldemények TN nélkül meg 2 hét alatt!
-
El_Diablo
tag
válasz
Kacsanova #45485 üzenetére
No para! Én is tele vagyok pont ilyenekkel. Egyiket sem lehet még "nyomkövetni" sem a megadott oldalon... De most már kezd tele lenni a hócipőm a Yanwen, WeDo és társai megoldásokkal. A sima küldemények max 3 hét de leginkább 2 alatt itt vannak ezek meg egyáltalán nem érnek ide.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest