Hirdetés
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
feregabo
csendes tag
Nem próbáltad, hogy másikkal kérd? Nekem azt írták, hogy holland gyorsabb mint a szingapúri, ezért küldik azzal. Gondolom csak meg lehet kérni, hogy küldjék a kínaival, vagy a szingapúrival. Ők is jobban járnak. Bár ezt még mindig nem egészen értem, ha itt tűnik el akkor mi köze a holland postának ehhez?
-
Xes
csendes tag
válasz
maj-viktor #55192 üzenetére
62-es számú posta. Mérgemben átnéztem a rendeléseimet és becsúszott egy 3. is tehát így összesen 9 küldeményt loptak el, egyre jobb.
2015.03.16
13:16
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2015.03.18
01:37
Küldemény információ:
Kézbesítésre továbbítva / Forwarded for deliveryMilyen érdekes egyébként, hogy csak azok a küldemények tűnnek el, amik átcsúsznak vámon.
-
maj-viktor
őstag
Ez esetben az a posta tényleg egy feketelyuk... az egyik dolgozó dézsmálja a csomagokat... akkor állítólag meg sem érkezik oda... így akkor az a kocsis futár, aki odaviszi a csomagokat... (mondjuk ha már nagyobb posta, akkor lehet teherszállító / kamionos postás kocsi visz... asszem a Nyugati tér-i postáról volt szó ugye!?)
Írd már meg pontosabban melyik postához tartozol...
84.számú posta, stb. (Nyugati tér) vagy mi a "hivatalos neve"...
Nekik kéne kivizsgálni - kirúgniuk azt akinél eltűnik a csomag... mert ez alapján tuti szervezetten megy a lopás... simán nyomon követhető hol volt még meg és hol nem! Így az tartozik felelelőséggel az adott csomaggal... tételesen el kell számolnia vele / átvétel - leadás!
-
beg
veterán
válasz
Bembee12 #55189 üzenetére
Szívás. Sajnos ki kellett volna tölteni egy CN22/23 nyomtatványt és arról egy másolatot készíteni, mikor feladtad a hibásat. Nem elég a sima ajánlott küldemény.
Itt egy hozzászólásban a kiküldés előtt informálódott a delikvens:
Amikor én küldtem vissza, a postaimport a kérdésemre - hogy ne kelljen visszafele adót fizetni - ezt írta:
"A kiküldésről az igazolást / feladó vevény / ill. a vámkezelési okmányokat /- CN 23 vámárú nyilatkozat, vámhatározat / meg kell őrizni.
Amikor a javításból vissza érkezik a készülék ezekre az okmányokra lesz szükség a vámkezeléskor." -
Bembee12
aktív tag
Segítsetek
Garanciába visszaküldtem (kínába) egy tabletet.
Jó, megcsinálták, fel is adták postán.
Már itt van Magyarországon, de NAV elkapta, és vámolni akarja újra.
Írtam nekik, h amikor először jött Magyarországra akkor már meg volt vámolva, és most csak garanciából jött vissza.(csatoltam nekik cn23-at, meg csekket is). Megmondtam nekik a nyomkövető számot amivel Kínába ment, (elküldtem nekik a feladóvevényt), el küldtem nekik az email-es beszélgetésemet az eladóval, amiből kiderül, h azt a tabot adom fel amit tőlük vettem, és ők azt javítva küldik vissza (benne volt az email-be minden nyomkövetős szám is) de kitalálták, h a feladóvevény nem elég, és h küldjek nekik egy CN23-at, amit akkor kellet volna kapnom amikor feladtam Kínába a tabot.
Nos nekem nincs olyanom. Sima nyomkövetős levélként adtam fel, Postán mondták, h nem kell semmi külön.Na most akkor mi van? Nem akarok újra fizetni.
Ezt írja a NAV email-be "Szükségem lenne még a kimenő CN23-ra, amivel igazolható,hogy valóban fel lett adva" -
ZS3NI
őstag
Sziasztok!
Pandawilles vámbiztosítás működik mostanság? Tabletet vásárolnék.
-
fagyalllo
őstag
Sziasztok!
Az órás topikban nagyon népszerű szingapúri webshopról írtam egy rövid ismertetőt, főleg olcsóbb Seiko órákból hatalmas a kínálat, sokszor az itthoni árak feléért: [link]
-
Xes
csendes tag
válasz
maj-viktor #55157 üzenetére
Telefonon tettem megint panaszt, hogy 2 új külföldi levelemmel már ez lesz a 8. ami eltűnik, voltam bent postán is beszéltem dolgozóval, felvettek ismét panaszt, ott volt kézbesítő osztály területi vezetője ő is emlékszik a nevemre illetve tudják, hogy sok eltűnt, posta ügyfélszolgálatot is kérdeztem lehet-e valamit csinálni, szokásos válaszok, kivizsgálják de egyebet nem tud mondani majd értesítenek. Kérdeztem hogyhogy csak ezen a postán van a legtöbb eltűnés illetve mondtam mások is panaszkodnak, ők nem tudnak mit kezdeni ezzel hisz hozzájuk be se érkezik a küldemény tehát feléjük lopja ki valaki. Szegény kínainak már nem is mertem mondani az 1ik új levelet, még az előző 4 nek se értünk a végére, a másik most egy új eladótól van.
-
dReFiX
senior tag
Kicsit OFF
Szlovákiában van Postaponthoz hasonló postai átvételes "csomagküldési" lehetőség ? Köszi
-
Sanzaa
senior tag
Sziasztok!
Meizu M1 Note-ot vásárolnék EU-n belül. Szlovák webshopot vagy más EU-s webshopot tudnátok linkelni, ahol megúszhatom a vámot és az áfát? -
LámaZ
addikt
válasz
maj-viktor #55164 üzenetére
Én értettem. ☺
A kínaiak lassan minden trükköt, disznóságot kitanulnak marketing terén is.
Csak egy példa: ha megnézed ezt a férfi fehérneműreklámot, akkor látható, hogy a srácnak merev a farka. No, mármost, az csak természetes, hogy minden férfi olyan fehérneműre vágyik, amiben feláll a farka, nem olyant, amiben lekókad, netán észrevehetetlen. Ha érted, hogy mire gondolok. -
Pipikék
tag
Sziasztok!
Spain Warehouse van geekbuying oldalon [link]
Oldalon ez van leirva
Attention:GeekBuying's ES warehouse only ships to the following EU countries:
Spain/Portugal, France, Germany, Austria, Belgium, Netherlands, Italy, UK, Denmark, Slovakia, Slovenia, Czech republic, Finland, Hungary, Sweden, Poland, Ireland, Romania, Bulgaria, Estonia, Greece, Latvia, Lithuania, CroatiaMagyaran nincs AFa es Vam ? Spanyol raktarbol inditjak el csomagot ?
Elore is koszonom a valaszotokat
-
TheCsory
csendes tag
Sziasztok!
Már lassan két hónapja várok UK-ból megrendelt SJ4000-es kamerámra a banggoodról.
Írtam nekik ezt válaszolták:
Thanks for your letter.
Sorry for the inconvience caused by us.
For you order .........,I'm sorry to hear that the package is lost by transit,Would you like to resend it or refund?
Looking forward to hearing from you soon.Számíthatok arra, hogy újra postázzák?
Válaszoltam is nekik, hogy az újra küldést szeretném, majd meglátjuk, mit írnak. -
maj-viktor
őstag
Nem értem miért raktad ezt be...
(jó csaj képen... lemosható tetkó... ovis gyerekek meg odavannak érte)Vagy ha most a "csajon" vagy kiakadva.. múltkor volt talán indexen/velveten, hogy az aliexpress-es kínai modell csajoknak nincs mellbimbójuk - p*inájuk (meg ugyebár "sexy" cuccoknál ha nem takarják ki, akkor kiretusálják... és barbie szeméremdobot kap)
/szerk
Meg van a link (18+?):
http://velvet.hu/elet/2015/01/30/barbie-baba_puncit_retusaltak_az_azsiai_modellekre/De a leírásában ez a kép amúgy hasznos
(mármint kezdő rendelőnek, hogy átlag 1hónappal számolhat):Seller -> Post -> Customs (Export) -> Airport -> Airplane -> Local Airport -> Local Custom -> Local Posta -> Buyer
-
LámaZ
addikt
válasz
flashpointer #55133 üzenetére
Ez engem is érdekelne!
Lehet guglizni, de hátha valakinek van személyes tapasztalata.(#55138) aytukabozs
Amit viszont nem nagyon találok: túlfeszültség ellen védő elosztó vagy aljzat.
(Kulcsszó: surge protector) -
LámaZ
addikt
válasz
flashpointer #55133 üzenetére
Ismerős probléma!
Én régebben bikaerősnek hazudott cipőragasztóval ragasztottam ezeket össze, de újabban áttértem a géles pillanatragasztóra. Fontos a géles, mert a másik szétfolyik, nem lehet vele rendesen dolgozni.
Szóval, ilyen pill.ragasztóval megragasztom, hagyom egy éjszaka kötni, és másnap van egy betonkemény EU-s villásdugóm. -
Headless
őstag
válasz
aytukabozs #55156 üzenetére
Köszi a választ
Akkor én leköröztelek
nekem csak 12 perc volt2015-03-16 14:43
The item is being processed by customs
2015-03-16 14:31
The item has been processed in the country of destination
2015-03-14 07:20
The item is on transport to the country of destination
2015-03-14 02:30
The item is at the PostNL sorting center -
Upo
addikt
Micsoda matricák...
-
maj-viktor
őstag
Postát felhívtad!? Voltál benn érdeklődni az adott ragszámmal!?
(valszeg a helyi postán lesz... illletve türelem 1-4nap között mozog a "Továbbítás" után, ha ötödik napon sincs semmi én biztos bemennék rákérdezni személyesen... ha meg "nem találják - elveszett - ellopták", akkor paypal refund)(#55156) aytukabozs
Simán előfordul, hogy külföldi trackbe látszik, hogy gyorsan átvergődött a csomag... persze nem ez a jellemző... de előfordul / előfordult már nekem is! -
aytukabozs
addikt
válasz
Headless #55155 üzenetére
elég a PP és a Bolt visszaigazolása
MÁS:
Valaki a DHL nevében vírusokat küldözget, remek :/ ;
Mondjuk elég átlátszó, béna trükk, de na....
Mégmásabbosabb:
Holland postánál az normális hogy a Magyar Posta Célországba megérkezett státusa után fél órával, már The item is being processed by customs, HUNGARY-t ír a PostNL követője?
Vagy ez csak hurráoptimizmus részükről a mi vámosaink tempóját illetően?
-
Headless
őstag
válasz
®abstract® #55151 üzenetére
Nekem is 16-án érkezett, és most jött percekkel ezelőtt az sms, hogy küldjem be a papirokat.
Első kérdésem, hogy az smsben kapott link-en (posta.hu/vam) van két formanyomtatvány. Egyszeri import vámkezelési megbízás, valamint nyilatkozat vámkezeléshez. Ezeket is be kell küldeni, vagy elég csak a paypal tranzakció meg a bolttól a visszaigazolás?
És hogy kb hány nap miután ezeket beküldöm? 1 hét? -
Xcharles
csendes tag
Tiszteletem!
Hardver vásárolnék, gondoltam bepróbálom a külföldi rendelést (csakis EU-n belülről).
Összefoglalót átnyálazva én nem találtam konkrétan külföldi hardverüzletek listáját.Ha átsiklottam fölötte, akkor előre is köszönöm bárkinek az útbaigazítást. Amennyiben jó helyen érdeklődöm, úgy ha valaki felsorolná nekem a megbízható EU-s hardverboltokat azt megköszönném.
-
zsiz
őstag
külföldről szokott itt valaki cipőt rendelni? érdekelne honnan lehet/érdemes.
-
klarkzone
tag
válasz
aytukabozs #55144 üzenetére
Igazad van, csak ilyenkor 200 a vérnyomásom, értettem én a választ.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
aytukabozs #55144 üzenetére
Jaja, nem kerdesnek szantam.
-
Xes
csendes tag
Milyen érdekes, kb. 5 ezer ft-os küldeményem:
2015.03.21
22:39
Küldemény információ:
Kézbesítésre továbbítva / Forwarded for deliveryés ma kihozta a postás
15 ezer ft os küldemények:
2015.03.19
22:24
Küldemény információ:
Kézbesítésre továbbítva / Forwarded for delivery,
2015.03.19
22:24
Küldemény információ:
Kézbesítésre továbbítva / Forwarded for deliveryHa azt kihozták ami szombaton lett továbbítva akkor a csütörtökivel mi a helyzet?
Ez valami katasztrófa, ha megint lenyúlták őket. -
klarkzone
tag
Sziasztok, rendelnék pandawill-ről, és most kicsit elgondolkoztam a 20% vámbiztosításon, csak az a bibi, hogy ha a vámbiztosítással növelt összegről küldöm az átutalási bizonylatot, gondolom az is beleszámít az árba, akkor 25.545 forintot kell fizetnem áfával, kezelési költséggel együtt, és a dilemma, hogy van-e ennek értelme egyáltalán:
Vámbiztosítás nélkül a termék: 15.450
Áfázva, kezelési költséggel: 21.620Vábmittosítással a termék: 18.540
Áfázva, kezelési költséggel: 25.545
Nem hinném, hogy azt a 7.000-et visszatéríti nekem bárki is.Szóval nem értem mi ennek az értelme, vegyük azt alapul, hogy azért kötöm a vámbiztosítást, mert biztos áfázzák a terméket, de kifizetek + 10.000 forintot ezért? amiből ok, hogy visszakapok 7.000-et de akkor is... Vélemény?
-
Wesder
titán
Mi a tökömért nem sikerül 8 nap alatt vàmoltatni egy csomagot? ><
-
Upo
addikt
válasz
KamuMazsola #55135 üzenetére
Azt én is megfigyeltem, annyit von le a számláról amennyit kiírt a forint összegre. Hogy utána a bank mennyit számol fel költségként egy másik sorban vagy hó végén azt nem tudom...
-
Headless
őstag
válasz
vampire17 #55134 üzenetére
Hát szerintem ilyet nem nagyon gyártanak.Így ezt neked kell megcsinálni...
Veszel egy kínai elosztót meg egy szerelhető dugót, és összerakod -
KamuMazsola
őstag
Azt vettem észre, hogy a tinydeal-nél, ha úgy van beállítva, hogy az árak forintban vannak feltüntetve, akkor olcsóbbra jön ki, mintha dollárral fizetnék. Tegnapi példa néhány ledes izzó autóba 1327 Ft és a bank annyit is zárolt a számlán, míg dollárban 4,75, ami 1370 Ft-ra jön ki, 288,45-ös dollár árfolyamon. Most nem az a 43 forint, de ha valaki drágábban vásárol ez akár jól is jöhet. Nekem úgy tünt mintha így nem lenne semmilyen valatakonverziós veszteség.
-
vampire17
addikt
Sziasztok,
Nem igazan temaba vag, de szeritnetek hol tudnek venni egy olyan elektromos elosztot, aminek a fali resze EU-s, a dugoi meg kinaiak?
mar annyi a kinai cuccom, h kitenne egy elosztot, a konverterekbol meg csak kiesnek a tápok...
-
flashpointer
őstag
Helló, tudnátok pár német rendelős boltot mondani ami olyan mint Mo-n az ipon, pcx? Kedvező árú és megbízható néha akciókkal.
Köszi -
Wesder
titán
válasz
maj-viktor #55121 üzenetére
Hogy RAGE-el
-
imis
senior tag
Sziasztok,
a biztosítás a vámra hogyan működik a kínai shopoknál, én a coolicool-nál néztem ki egy telefont, ott +8%ot számol, esetleg ilyenkor érdemes dhl-lel kérni? (DHL-nél is érvényes ez a biztosítás?) egyeltalán mennyire megbízható ez a biztosítás?
Szerintetek melyik kínai shopból érdemes rendelni?
-
maj-viktor
őstag
válasz
bepe79 #55118 üzenetére
Igen volt egy vagy két negatív tapasztalatod velük és örökké azt hozod fel mi!?
Érdekes, nekem / ismerőseimnek szinte csak pozitív tapasztalatai vannak a geek-el (összeadva legalább 60-80 db rendelés)... de biztos mi vagyunk a hibásak... és nem kifutott terméket vásárolunk pl.! Így azt várhatod, hogy "beszerezzék"... (ahogy más shop is)
Egyik legnormálisabb külföldi shop... de te / ti ne rendeljetek onnan én nem fogom sajnálni a sok fillérbaszót, aki miatt a geek le is tiltotta az olcsó magyar DHL-t... az is az ilyenek miatt volt / lett... mert ja hogy vámolnak és akkor fizetni kell pluszba törvényese!? Vegyél magyar shopból, ha baszol fizetni a vámolásért! vagy költözz Kínába!
Tudod értelmes ember 1hét után érdeklődik, miért nem él a TN szám... és esetleg ad még 1hét haladékot...
Az hogy te szopatod magad és 1-2hónapot vársz a te hülyeséged! -
Aucor
senior tag
Sziasztok!
Xiaomi Mi3-at szeretnék venni. Chigon a megbízhatóbb, vagy Ibuygou EU-raktára? Sok rosszat hallottam az EU raktárakról, hogy javított stb cuccokat küldenek. Ez igaz?
-
bepe79
addikt
válasz
maj-viktor #55110 üzenetére
Te meg sötét vagy. Amikor a tracking number még sehol nem volt, már akkor is 1 hónapja rájuk vártam a Chine Spring Festival miatt... úgyhogy ülj le, egyes.
-
RVR400
veterán
-
El_Diablo
tag
válasz
Igazán mély szellemi sötétségben élhetsz. Erről árulkodik minden bejegyzésed. Sem nyelvtanilag sem tartalmilag nem elfogadhatóak az írásaid!
-
Zeki
nagyúr
válasz
Az a shop hibája, hogy a szar holland postát használja.
-
trebrona
nagyúr
válasz
Hát igen, a stílus maga az ember...
-
maj-viktor
őstag
válasz
bepe79 #55082 üzenetére
De ti barmok, már megbocsáss, annak mi köze a shopnak!? Ő onnantól, hogy feladta, az nem az ő rovására írható, ha lassú! Ha lassan dolgozza fel a rendelést... vagy trehányul csomagol, az igen, de hogy lassan jön, az nem a shop hiába! annyira idióták a hozzád hasonlók! Te ha elmegy a net is az ELMŰ-t hívod mi!?
Szal ha valamiért nem jön meg, amit már feladtak, ott a posta a ludas, hogy elhagyta / ellopták! Arról a shop nem tehet!
-
tankraid
aktív tag
válasz
aytukabozs #55102 üzenetére
Azt, hogy lehet?
Tudtok ajánlani amúgy egy értelmes oldalt ahonnan nem három hónapos szállítási idővel tudok rendelni egy ilyet: Jet 1300-C Butane Lighter
Köszönöm a segítséget!
-
aytukabozs
addikt
-
atee_13
őstag
Üdv!
Van valakinek mostanában tapasztalata NL postával? 16-óta célországba megérkezett. A sok várakozás automatikusan vám vagy vannak vegyes tapasztalatok is és lehet megúszom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gitáros topic
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Tesla topik
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Futás, futópályák
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Fedezd fel az erőt: GIGABYTE B450 AORUS ELITE v2! Kèszletről azonnal vihető!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest