Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Autóhifi
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepe79
addikt
Egyébként ha ez a diagnosztikai eszköz mondjuk egy soros portos hibakód-kiolvasó, akkor ugyanolyan jól működne a Kínából érkező, mint a bárhonnan máshonnan érkező. A máshonnan érkezőt is Kínában gyártják, mindent Kínában gyártanak.
-
bepe79
addikt
A tracking-nél a "Hatósági eljárás kezdeményezése" mit takarhat?
Mert most jelenleg itt tartok:2018-01-09 08:23
Hatósági eljárás kezdeményezése
2018-01-08 15:06
Címzettől beérkezett dokumentumok postai feldolgozása / Processing customs documents
2018-01-05 10:45
Adatbekérés a címzettől / Addressee contacted
2018-01-04 23:13
Küldemény kiválasztása hatósági eljárásra, postai árubejelentés / Under postal customs procedure
2018-01-02 01:21
Célországban feldolgozva / Processed in the destination country
2017-12-20 11:20
Célországba elküldve / Item sent abroad -
bepe79
addikt
Az enyém még jobban néz most ki (ali), 12 nap alatt sikerült elindítani a csomagküldést Kínából:
Despatched to overseas (Country code: HU)
2017-12-19 11:59:52 [GMT+8]
Depart from transit country or district
2017-12-19 11:59:00 [GMT+8]
Hand over to airline
2017-12-09 23:00:00 [GMT+8]
Received by line-haul
2017-12-09 18:13:45 [GMT+8]
Outbound in sorting center
2017-12-09 17:13:45 [GMT+8]
Shipment information received
2017-12-09 17:11:00 [GMT+8]
Inbound in sorting center
2017-12-09 16:13:45 [GMT+8]
Accepted by carrier
2017-12-09 15:43:45 [GMT+8]
Waiting for pickup
2017-12-08 08:05:18 [GMT+8]
[China,海外]Shipment confirmation
2017-12-07 10:05:07
Még 2-3 hét, és eléri a magyar postát, utána már csak 3-4 hetet ül a postavámon, és utána meg is kaphatom.
-
bepe79
addikt
Felhívtam ma a 421-7235-öt, és az NL-es tracking number alapján már azt látja, hogy a vámkezelés megtörtént, csak a tracking nem frissült még, és hogy 6-án zárult le a VÁM-kezelés. Azt mondta, hogy 2-3 nap alatt továbbítják kézbesítésre, tehát még akár óriási szerencsével péntekre meg is érkezhet hozzám...
LOL
Az április 10-e lesz már, és február 20-án rendeltem a cumót.. -
bepe79
addikt
válasz
maj-viktor #55671 üzenetére
Ez már úgymond megvolt, mert kb.4 vagy 5 nap eltéréssel küldtem be a screenshotokat a paypal + order bizonylatról, és az egyszerűsített vámkezelési nyilatkozatról.
Plusz rájuk is telefonáltam a kiküldött levelükben szereplő telefonszámon, de a szokásos lerázós duma az ügyfélszolgálatostól: hogy hát ő is csak ennyit lát, hogy megküldött dokumentumok vizsgálata, várjak még pár napot, és akkor biztos történik valami. Holnap újra fölhívom őket, ha nem változik a státusz, és akkor már nem leszek olyan kedves, mint első alkalommal.
-
bepe79
addikt
Szerintetek az normális, hogy:
2015.03.23 03:16 Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country2015.03.30 09:16 Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents23-án megérkezett Magyarországra (15 napja), és a VÁM-on ácsorog 15 napja, és 7 (!) napja vizsgálják a megküldött dokumentumokat (elküldtem az egyszerűsített vámkezelési formanyomtatványukat is kitöltve, és a paypal + order screenshotokat is.
A cuccot február (!) 20-án rendeltem meg, másfél hónappal ezelőtt...
-
bepe79
addikt
Ma kijött a Posta VÁM levele is (az SMS kb. egy hete). Akkor már elküldtem az order + paypal bizonylatokat, de most kitöltöttem a mellékelt egyszerűsített vámkezelési nyilatkozatot, fényképet csináltam mindkét oldaláról, és elküldtem ezt is nekik. Február 20-án rendeltem a cuccot, most április van, lassan én is másfél hónapnál járok.
-
bepe79
addikt
3. napja, 03.30 óta megküldött doksik feldolgozása státusz.. tényleg nem értem, mi olyan nehéz 2 jpeg kép ellenőrzésén.
-
bepe79
addikt
válasz
maj-viktor #55463 üzenetére
És a beérkezett dokumentumok vizsgálatán (2 darab .pdf vagy 2 darab .jpg) mi tart 1-2 hétig?
Ennyire kevés ember csinálja ezt? Vagy ennyire sok a külföldi rendelés? Vagy mindkettő? -
bepe79
addikt
Itt tart jelenleg a február 20-án (!) rendelt cuccom feldolgozása:
2015.03.20
21:23 NLAMSA(NETHERLANDS (Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2015.03.21
10:05 NLAMSA(NETHERLANDS (Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2015.03.23
03:16Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2015.03.30
09:16Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documentsMa került be az új update, hogy az SMS-ük után általam elküldött doksikat (order screenshot + paypal screenshot) vizsgálják. Ez meddig szokott tartani? Mennyi eséllyel lesznek jók az általam küldött doksik? Ha jók, akkor mennyi idő, míg továbbrúgják és kihozza a postás?
-
bepe79
addikt
válasz
maj-viktor #55387 üzenetére
Melyik kerületben laksz? Hanyas számú posta ez?
-
bepe79
addikt
válasz
Papesz1990 #32628 üzenetére
Nem is volt olyan hülye az a Kelly gyerek az USA-ban, aki megrendelte..
-
bepe79
addikt
válasz
aytukabozs #55323 üzenetére
Írtam a postaimport@posta.hu -ra, csatoltam a ragszámot / tracking számot, a nevemet, a rendelési visszaigazolást, és a paypal fizetési bizonylatot is kiscreenshotoltam és belecsatoltam a levélbe. Visszaírtak egy ilyet:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy levelét megkaptuk.
Ha vámkezelési megkeresésünkre vonatkozó információkat, dokumentumokat küldött el részünkre, úgy a vámkezelésről intézkedünk. Amennyiben bármilyen a vámkezelés során fellépő probléma jelentkezne, úgy ismételten keresni fogjuk.
Egyéb ügyekben kérésének megfelelően járunk el, szükség esetén keresni fogjuk.
Üdvözlettel:
Magyar Posta Zrt.
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ"Innentől kb. mennyi idő, amíg továbbítják a kerületi postára, és eljut hozzám?
-
bepe79
addikt
válasz
Headless #55312 üzenetére
Köszi! Meg is jött az SMS azóta ma reggel. Fölmentem a http://www.posta.hu/vam -ra, amit ír az SMS, de nekem nem egyértelmű, hogy mit is kéne csinálnom. Kell ez is hozzá? ---> [link] ( http://www.posta.hu/static/internet/download/Maganszemely_Vamkezelesi_nyilatkozata.docx ) ? Le kell töltenem, kinyomtatni, és feladni levélben a VÁM-nak?
Vagy a "Nyilatkozat vámkezeléshez" című másik doksit kell visszajuttatni? Vagy van egy e-mail cím, amin megtehető ugyanez? Mintha ezt olvastam volna itt valamelyik kommentben.
-
bepe79
addikt
postnl-es történet, legutolsó update: "23-03-2015 03:19 The item is being processed by customs" Mikorra várható, hogy a VÁM-tól kegyeskednek szólni (írni, hívni, levelet küldeni), hogy nyújtsam be a papírokat és továbbrúgják az ügyet?
-
bepe79
addikt
válasz
maj-viktor #55110 üzenetére
Te meg sötét vagy. Amikor a tracking number még sehol nem volt, már akkor is 1 hónapja rájuk vártam a Chine Spring Festival miatt... úgyhogy ülj le, egyes.
-
bepe79
addikt
válasz
aytukabozs #55085 üzenetére
Bár nem lenne rossz, mi? Ha 2 nap alatt megérkezne
amit Kínából rendelsz. Fénypostával, hogy még az ablaküveget is beveri..
-
-
bepe79
addikt
Na, Geekbuying tapasztalat, hátha valaki tervez(ne) rendelni tőlük a közeljövőben:
február 20-án rendeltem meg a cuccomat tőlük (DG700+tok), 2 héten keresztül Spring Festival volt, és erre fogva rá sem néztek a rendelésemre (és senki máséra sem), de még a nekik küldött levelekre sem válaszoltak, auto reply volt beállítva, hogy most senki sem olvassa el náluk, és nem fognak a szokásos 48 órán belül válaszolni. Elmúlt a nagy kínai fesztiválos móka, utána érdeklődtem levélben is, és a live chat-en is náluk, hogy wtf. Azt mondták, hogy a telóhoz rendelt tok nincs raktáron, és legyek türelemmel. Na ez ment kb. másfél hétig, míg végül lett nekik, és március 13-án (!), 3 héttel a megrendelés után történt valami náluk, kaptam tőlük tracking number-t végre. Na most azóta eltelt újabb 5 nap, és egyetlen bejegyzéssel frissült a tracking number-ös oldal, most már ezt írja: "The item is ready for shipment"
Tehát holnap után lesz 1 hónapja (!), hogy eljutottunk odáig, hogy talán elhagyja Kína határait lassan a csomagom, de most már ebben sem vagyok biztos. A tracking number alapján valami holland futár-céggel állnak kapcsolatban, a [link] oldalon 'lehet' ellenőrizgetni a rendelés állapotát.
Valaki hallott már erről a cégről? Vagy rendelt már valaki a Geekbuying-tól? Mert ez lassan a vicc kategóriát súrolja. 7-16 napos házhozszállítási időkről írnak az oldalukon, ehhez képest 1 hónap alatt jutottak el oda, hogy postára adják, és most mondta az üfsz-eseük a live chat-en, hogy még 7-16 nap, amíg update kerül majd a tracking oldalra...Ez milyen már? Szerintetek ez normális dolog?
-
bepe79
addikt
válasz
RVR400 #53770 üzenetére
@RVR400: csak az összeg miatt mondod? amiatt nem fogom vissza-cancel-ezni, mert raktam mellé egy tokot is, ami itthon szintén valószínűleg nem, vagy sehogyansem beszerezhető, úgyhogy inkább végigcsinálom.
@tahepa: a linkelt oldalon ezt látom:
"Ha látjuk ezt a státuszt, akkor már 100%, hogy a csomagunkat megvámolják (megáfázzák), így elő kell készítenünk a vásárlásról szóló igazolásokat (PayPal számla & bankszámla kivonat, aliexpress esetén PrtScr-ek & bankszámla kivonat) és ezeket elküldeni e-mailbe a NAV-VÁM-POSTA felé ide erre az e-mail címre: postaimport@posta.hu
Az e-mailünk tárgya a csomagunk ragszám legyen, vagyha van hivatkozási számunk, akkor az!Erről amúgy természetesen (hogyha megvámolják-áfázzák a csomagunkat), kapunk egy szép ajánlott levelet a Magyar Posta Zrt.-től, benne 2db A/4-es lappal, amin minden fontos információ rajta lesz, ez pontosan így fog kinézni:"
Ez még mindig nem tiszta nekem: nekem kell bemennem valamelyik NAV-telephelyre, és oda bevinni a rendelési számot, screenshotokat kinyomtatva, vagy a posta e-mail címére kell ezeket átküldenem és a POSTA meg a NAV lerendezik egymás között, úgy, hogy nekem nincs teendőm gyakorlatilag?
Még valami: ezt is olvastam itt ( [link] ) :
"Én csak most találtam erre a fórumra ahol kicsit ámulok és bámulok! Én maholnap 1 éve vásárolok SVÁJC,SWÉD,KÍNA,ANGLIA,TAIWAN,MALAJSIA,USA Országokból. Én is kérdeztem ezt-azt vám kötelesség és adóügyi tudatosságról. /TERMÉSZETESEN VAN KÜLÖNBSÉG AZ UNIÓS ÉS A NEM UNIÓS VÁSÁRLÁSOKRÓL!!/
Amit én tudok és eddig így volt KÍNÁBÓL 150$-ig nem kell adózni.Persze én magamnak rendelem az árut!"akkor ha most nekem pl. az insurance nélkül 14x dollárra jön ki, és insurrance-al együtt is asszem 150.27 dollár, akkor elképzelhető, hogy nem akad fenn a vám-on? Vagy valószínűleg fenn fog?
-
bepe79
addikt
Sziasztok! geekbuying-ról rendeltem tegnap egy Doogee Titans 2 DG700 nevű okostelefont:
és kötöttem rá shipping insurance-t is + PayPal-on keresztül fizettem ki.
A PayPal ezt írja:Feb 20, 2015 Payment To
GeekbuyingCompleted
Details Payment To Geekbuying 3R3234044M1515106 -$150.27 USDés a GB oldala is ezt igazolja:
Order Number: #xxxxxxx
Order Date: 2/20/2015
Order Status: Payment Confirmed (Processing)Viszont a Spring Festival miatt még csak processingben van az order, és ha jól olvastam, nagyjából febr. 25/27-ig nem is nagyon fognak feldolgozni meg kipostázni semmit sem.
A kérdésem az, hogy ezt mikor majd itthon elvámolják, akkor arról én hogy értesülök, és hogy tudom megfizetni (és hol?) a VÁM-költséget + a kezelési díjat? És mennyi lesz ez kb.? Mert lassan ott járok, hogy olcsóbb lett volna itthon valamelyik GSM boltban megvennem a cuccot, és még hazai gari is lenne rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- GRADO RS1e fejhallgató eladó
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest