Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kelzsoca
félisten
Persze, de viszonylag kicsi az értékhatár, főleg ha komolyabb értékű készülékeket nézünk, és ezekre mindig új céget létrehozni az sem időben sem pénzben nem éppen célszerű.
Valószínű egyébként hogy a kínaiak becsempészik az árut az unióba, és mindenféle adók befizetése nélkül adják azt tovább. -
válasz
kelzsoca #47893 üzenetére
Létrehoznak egy új céget, neked már az küldi tovább - a te szempontodból lényegtelen, te ugyanattól rendeled, Kínában maradhat a világszerte bejáratott cégnév, csak az EU-ból más küldi ha sok lesz az összérték.
Aztán a következő évben megint indul elölről, határértékig első cég, majd az új, vagy eleve egyiket ez küldi, másikat az, tökmindegy. -
kelzsoca
félisten
válasz
lovi27 #47890 üzenetére
Viszont, uniós tagországokon belül nem szállingózhatnak korlátlanul a termékek, ugyanis ha a Magyarországra érvényes 35.000 euro értéket átlépi az eladó, vagy várhatóan át fogja lépni 1 éven belül, akkor be kell jelentkezzen a magyar adóhatósághoz, és onnantól kezdve minden termékre a 27%-os ÁFÁ-t köteles megfizetni.
Nem véletlen hogy a nagyok közül pl: Amazon is 27%-os ÁFA tartalmú számlát mellékel. -
-
lovi27
addikt
Ez nem csak annál az egy eladónál működik. Ez a Fedex-hez kötött tulajdonság és nincs szó ÁFA mentességről sem. A Fedex azt a lehetőséget használja ki, hogy EU-n kívüli termékeknél egyszer kell, az EU-ba lépéskor és abban az országban, annak a törvényei szerint fizetni a kötelezettségeket (VÁM, ÁFA), ahol a belépés történik. Ilyenkor az angol szabályok és a Fedex által magának kiharcolt kedvezmények szerint. Tehát a Fedex díj nem csak a szállítás, hanem a kötelezettségek díjait is tartalmazza. Utána már EU-n belül szabadon küldhető a termék.
-
DJ Diablo
tag
Én a tesómnak október végén rendeltem egy telót a pandáról biztosítással, akkor 10% volt. 11.10 óta a vámon van, a posta.hu-n még annyi sincs hogy vám elé állítva. Majd beszámolok hogy tényleg visszakapom e az áfát. Chigont is néztem, de többe jött volna ki. A fedex díját baromira felemelték.
-
atee_13
őstag
Ez nem hangzik rosszul. És mennyire garancia ez? Tehát 10 rendelésből 10 átjön? Vagy ennek is olyan, hogy ha nagyon megnézik levámolhatják?
Ez a Fedex sajátossága vagy az Alié, ha valahol lehet Fedex-el rendelni akkor a Fedex mindig így jár el vagy ez csak az Alinál lesz így?
-
diablo1984
veterán
akkor várok a minidealre, eddig telót tőlük rendeltem mindig, egyet nyáron asszem 2-3 hét alatt itt volt, múlt november végén rendelve meg februárra érkezett...... szóval várok a rendeléssel január végéig, hogy február végére megjöjjön, karácsonyra max dhl-es csomag jön, az meg tuti vám és adós.....
-
kelzsoca
félisten
válasz
diablo1984 #47878 üzenetére
Ha nem érné meg nekik, akkor nem csinálnák, arra játszanak hogy a vevő biztosra kifizeti a termék 5 vagy 10%-át, és nekik az a jó hogy nem minden csomagot fognak meg a vámon, nem mellékesen ami csomag "átcsúszik" az a továbbiakban a vásárló felelőssége, ha elsunnyogja a terhek befizetését.
Sokan azt sem tudják hogy a csomag beérkezését követően 5 éven belül bárki ellen indulhat hivatalból indított hatósági vizsgálat (érdemes eltenni a beérkezett csomaghoz tartozó minden dokumentumot) és egy biztos, az nem lesz móka és kacagás. -
beg
veterán
válasz
diablo1984 #47878 üzenetére
Nem tudom mi az üzlet, talán forgalom növekedés. Én durciba vagyok a pandával, megbízhatatlan kamugép, lassan szállít és mindenről hazudik. Amúgy a szállított termékekkel nincs gond.
-
Zeki
nagyúr
válasz
diablo1984 #47875 üzenetére
nem raktár az mindenhol van.
-
kerekfej
őstag
válasz
diablo1984 #47875 üzenetére
Nem az
-
diablo1984
veterán
hmm, és mi nekik benne az üzlet? amúgy a panda megbízható eladó? akarok egy telót rendelni a minidealen 178 dodó, pandáéknál meg 185,99 Dolcsi, de minideal az tesztelve és ideér, viszont sanszos a 27% áfa, pandáéknál drágább+5% ez a vámos valami, de nem ismerem, hogy van-e kínlódás mint Justinnal, vagy itt is minden flott és nincsenek rejtett költségen és nem raktáron levő termékek....
-
beg
veterán
válasz
diablo1984 #47872 üzenetére
Igen, ez a lényege. Valaki írta már itt, hogy visszakapta az áfát. Az 1500 vámkezelési költség bukó.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #47872 üzenetére
Igen
-
Minstrel
senior tag
Ez amúgy miért éri meg nekik? Egy drágább telefonnál pl. már buknak rajta.
-
Zeki
nagyúr
Így van!
Sőt, most próbáltam a dolgot... ha DHL-t választasz, akkor 10% a biztosítási díj, ha lassú postákat, akkor 5%.
Továbbmenve, ha gyorspostát kell, akkor nem jó a pandawill, mert akkor drágább mint a Chigontól, és az Áfát is ki kell fizetned, amit majd visszatérítenek. A Chigonnál nem kell fizetni Áfát, ha Fedexxel rendelsz.
-
Zeki
nagyúr
Mindjárt kapok a pofámba hogy megint pandawilezek, de újra 5% az Áfa és vám biztosítás náluk, nem 10.
-
Csabcy
tag
Helló!
Az normális, hogy az NL post-os küldeményem már 12.-e óta az országban van, de azóta nem történik semmi.
Máskor már másnap VÁM elé állítják, aztán küldik, de most semmi.
2014-11-12 15:10The item has arrived in the country of destination
2014-11-11 16:36The item is on transport to the country of destination
2014-11-10 17:55The item is at the PostNL sorting center
2014-11-06 10:02The item is pre-advised
Köszi:
Csaba
-
DavidQ
tag
Alin egy ilyen tracking fogadott egy 2$-os telefontöltőnél: DZ1340886.
ÉS MŰKÖDIK -
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Az aliexpress-ről akarok rendelni Maestro kártyával, de ezt írja ki: No money has been deducted.
Mi a nagy problematika?
Válaszotokat előre is köszi.
üdv -
Laza...
addikt
-
válasz
llaszlo #47844 üzenetére
Oldal frissítése sima F5 sok esetben, erre gondoltak a kollégák.
A jelenség okozója a túlterhelt szerver, egyik egyszerű megoldás pedig, a frissítés mellett, hogy odakattintasz a címsoba, ahol ugye a weboldal címe szerepel, majd enter, ha az van ott amit látni akarsz - ekkor a beírt címet megint betölti.
Van amikor azonnal jó lesz, van amikor 5-10 próba után.
Frissítés azért nem mindig jó ilyen esetekben, meert van ahol hiba esetén a hibajelző oldalra irányítanak azonnal, és frissítésnél ezt az oldalt töltöd be újra és újra, nem pedig a kívánt oldalt. -
llaszlo
veterán
válasz
kokokka #47842 üzenetére
Ha rámegyek a keresésre, akkor ezt adja be. Frissítés után jó, de minden keresénél ezlőször ez jelenik meg.
There has been an error processing your request
Configuration array must have a key for 'dbname' that names the database instance
Trace:
#0 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/lib/Zend/Db/Adapter/Abstract.php(183): Zend_Db_Adapter_Abstract->_checkRequiredOptions(Array)
#1 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/Resource/Type/Db/Pdo/Mysql.php(60): Zend_Db_Adapter_Abstract->__construct(Array)
#2 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/Resource/Type/Db/Pdo/Mysql.php(42): Mage_Core_Model_Resource_Type_Db_Pdo_Mysql->_getDbAdapterInstance(Array)
#3 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/Resource.php(93): Mage_Core_Model_Resource_Type_Db_Pdo_Mysql->getConnection(Object(Mage_Core_Model_Config_Element))
#4 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/Mysql4/Abstract.php(297): Mage_Core_Model_Resource->getConnection('core_read')
#5 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/Mysql4/Abstract.php(312): Mage_Core_Model_Mysql4_Abstract->_getConnection('read')
#6 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/Mysql4/Abstract.php(332): Mage_Core_Model_Mysql4_Abstract->_getReadAdapter()
#7 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/Mysql4/Collection/Abstract.php(118): Mage_Core_Model_Mysql4_Abstract->getReadConnection()
#8 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/Config.php(1254): Mage_Core_Model_Mysql4_Collection_Abstract->__construct(Object(Mage_Core_Model_Mysql4_Website))
#9 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/Config.php(1287): Mage_Core_Model_Config->getModelInstance('core_mysql4/web...', Object(Mage_Core_Model_Mysql4_Website))
#10 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/Mage.php(460): Mage_Core_Model_Config->getResourceModelInstance('core/website_co...', Object(Mage_Core_Model_Mysql4_Website))
#11 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/Abstract.php(208): Mage::getResourceModel('core/website_co...', Object(Mage_Core_Model_Mysql4_Website))
#12 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/Abstract.php(213): Mage_Core_Model_Abstract->getResourceCollection()
#13 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(571): Mage_Core_Model_Abstract->getCollection()
#14 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(429): Mage_Core_Model_App->_initStores()
#15 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(335): Mage_Core_Model_App->_initCurrentStore('', 'store')
#16 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/app/Mage.php(627): Mage_Core_Model_App->run(Array)
#17 /chroot/home/minideal/minideal.net/html/index.php(95): Mage::run('', 'store')
#18 {main} -
KamuMazsola
őstag
És a Gőgös Gúnár Gedeon, hogy teljes legyen!
-
llaszlo
veterán
A minideal még mindig fel van törve? Nem lehet rajta keresni sem és valami másik oldalt tölt be.
-
McMarcee
újonc
SWISS POST-al jön egy csomagom, aminek már egy hete megkapram a csomagszámát, de egyik keresőben semblátom, hogy lenne változás. (17Track, Track it online...)
Ez normális ilyen tájban?Legutóbbi csomagom 2 hét alatt rendeléstől számítva kézbesítésre került. Ennek 2 hete. Nagyon jó időt futott...
-
Ez mit takart? A magyar oldal már. NAgyon gyorsak!
Küldemény postai átvétele / Item accepted
Origin Country - Tracking Consuming: 2698 ms - Go to official website
2014-11-14 15:11广州国际, 匈牙利 - HU, 出口总包直封封发, Departure from outward office of exchange
2014-11-14 09:12广州国际, 匈牙利 - HU, 出口总包互封开拆, Opening
2014-11-13 20:47广州国际函件运营中心, 匈牙利 - HU, 收寄局收寄, Collection
-
Zeki
nagyúr
válasz
Hegman #47824 üzenetére
etotalkon dual core 150usd.ért, máshol quad core 250 usd-ért.
Persze lehet hogy kétfajta motorral van szerelve...igen, 2 fajta motorral van.
dual
quad
Quad core bemutatóMegveszed és kiderül megint, hogy olcsó húsnak híg a leve... nézd meg mennyibe van egy Runbo
Az bírja. -
Hegman
csendes tag
Szeretném megkérdezni strapabíró, okos telefont honnan érdemes rendelni?
Amit rendeltem nem rég, az itt kapott segítségnek köszönhetően (sok oldallal ezelőtt) a Paypal döntés után úton van Kína felé, mert telefonként nem igazán üzemelt, de 4”-os tabletnek kiváló volt. (Banggood) Ugyan onnan nem szeretnék rendelni, mert azt meg rendelés után nyugtáztam, hogy bizony valószínűleg a klónok klónját sikerült megrendelnem…. Másrészt nem biztos, hogy nem szívatnának meg, ki tudja.
Egyszer javasolta itt valaki, előbb kérdezzek utána rendeljek. Tehát ezzel kacérkodom miután a pénzem visszakaptam:[link]
Köszönöm -
Dyingsoul
veterán
válasz
Fricibácsi #47819 üzenetére
Én a singpostra rá kellett, hogy fizessek 0,58 USD-t. Egyébként tracking nélküli china posttal küldték volna.
-
llaszlo
veterán
válasz
Fricibácsi #47817 üzenetére
Az singpost-os postával jött?
-
Timre
csendes tag
válasz
#04230330 #47814 üzenetére
Nekem is volt már hogy rossz TN számot kaptam.
Jeleztem az eladónak.
Majd kaptam másikat.
De a végén kiderült, hogy az sem az enyém volt.
Másik városban ért célba.
1. RM207176838CN
2. RM207297310CNMostanában volt párszor hogy csak aláírást kellett adnom a postásnak.
Nem kellett sz ig sz megadni. -
-Nemtom-
őstag
Helló! Auspost air mail csomagot hol lehet nyomonkövetni? Auspost és trackitonline nem látja.
-
törölt tag
válasz
Dyingsoul #47813 üzenetére
Láttunk már ilyet sokat, de 90% ban eddig az volt a megoldás, hogy a kínaitól kapott TN szám, nem a te csomagod száma volt, csak mondjuk városilag stimmelt, pont küldött ide másnak egy csomagot, és összekeverte a 2 számot.
Nekem is volt ilyen, de a csomagom megérkezett rendesen, csak a kézbevett csomagomon más szám volt, mint amit eddig én követtem.
Mutassak jobbat? RI148979200CN
A termék pedig itt van az asztalomon.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
kurtuzov #47812 üzenetére
Ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy lakótársam sem szomszédom nem tartózkodott itthon, egyedül én. Tudathasadásban nem szenvedek és én is meglepődtem mikor a megjelölt napon azt láttam, hogy kézbesítve van, másnap a gyanúperrel élve jeleztem is itt a fórumon (hátha valaki tapasztalt már ilyet), hogy mire véljem azt, hogy kézbesítve van de mégsem érkezett meg a küldemény. Más egyszerűen nem vehette át, szóval mindenképp a kézbesítővel szeretnék beszélni, hogy hová került a küldeményem.
-
kurtuzov
senior tag
válasz
llaszlo #47811 üzenetére
A kártérítés dolog is izgalmas lesz. Mert ugye jelen felállás szerint nem elveszett a csomag...
Jelenleg sem a posta, sem az eladó nem hunyó.A lakcímkártya nekem egy kicsit fura. Pl régebben valóban kérték, de volt nem egyszer, hogy az irodába kértem a csomagot, mert napközben ott tudom átvenni. És bizony nem ott lakom. A személy igazolványom száma kellett csak, illetve azt mutattam be mindig a postán is átvételkor. Lakcímkártyát mostanában már nem.
-
llaszlo
veterán
válasz
Dyingsoul #47780 üzenetére
"Csak aláírás szerepelt, szigszám nem."
Ez a postás mulasztása. Mert az összes ilyen regisztrált átvételnél el kell kérnie a személyit és a lakcímkártyát (csak az veheti át, aki azon a lakcímen lakik). Le kell írnia az adatokat és aztán az átvevő aláírja, majd megkapja a csomagot.
A héten az én értesítőm is be volt gyűrve az ajtófélfa és az ajtó közé. Alig vettem észre. Nem tudom, hogy melyik postás az, de tuti másik, mint aki korábban erre járt (gondolom, hogy szabin van), mert más a postás azonosítója. -
Dyingsoul
veterán
válasz
molvany #47792 üzenetére
A lakóépületünkben végigjártam mind a 40 lakást (10 emelet) senkinél nincs a csomagom, sokan mutatták együttérzésüket is egyébként 7 éve lakom itt szóval a java már jól ismer.
Második látogatásom során a postán annyit tudtam elérni, hogy kihívattam a csoportvezetőt és hétfőn reggel 8-kor egy szembesítésre elmegyek ahol jelen lesz a kézbesítő és a csoportvezetője. Lakótársammal együtt megyek, hogy elkerüljük azt a félreértést, hogy "hát én odaadtam valakinek a lakásból".
Köszönöm az eddigi segítségeket, jöhetnek további tippek arra vonatkozóan, hogy mire készüljek illetve mivel számoljak. Egyébként egy türelmes intelligens egyetemista srác vagyok, nem szokásom fenyegetőzni mert okos beszéddel többet lehet elérni mint üres fenyegetésekkel, de mivel ma az egész napomat ezzel töltöttem el ezért nem kell csodálkozni, ha kicsit a türelmesebb emberekben is felmegy a pumpa ezek után...
-
kurtuzov
senior tag
válasz
Digger #47800 üzenetére
Valóban, Zsoca nem azt állította, hogy az eladó nettó áron árusít, hanem egy magánszemély nem vásárolhat nettó áron.
Az általad linkelt szakportál cikkéből idézett mondat pedig arra mutat rá, hogy a Közösségen belüli beszerzést nem terheli hazai közteher. Értsd: nem fizetsz magyar 27%-os ÁFÁ-t. De az ír 23%-os VAT-t valószínűleg megfizeted.
Természetesen függ az eladótól.Itthon is vehetsz üzletben számlára pl mobiltelefont ÁFA mentesen.
Írországi eladó is lehet VAT free status-ban. De innen el is indultunk a sok ha irányába. -
Zeki
nagyúr
válasz
kosatomi10 #47803 üzenetére
FENT Összefoglaló kinyitása.
Ott van minden infó -
válasz
Digger #47800 üzenetére
Nyugodj meg, ő is jól tudja meg a linkelt oldal is.
Az egész abból indult ki, hogy feltettél egy nem jól megfogalmazott kérdést:
Ugye jól tudom, hogy Írországból vám és áfamentesen lehet rendelni?
Erre jött a válaz, hogy nem lehet áfamentesen rendelni, ami igaz is.
Mert az általad kifizetett ár már tartalmazza az áfát.
Ha úgy teszed fel a kérdést, hogy Magyarországon kell-e vámot meg áfát fizetni ha Írországból rendelsz, akkor más lett volna a válasz.
Én egyből így értettem, de ha őszinték vagyunk, a kérdésedre az volt a helyes válasz amit a kolléga írt.
Kérdezed, Honnan veszed, hogy ez a kereskedő netto áron árusít?
Sehol nem mondta kelzsoca, hogy szerinte nettó áron árusít a kereskedő.
Csak a kérdésedre válaszolt, miszerint (kivonatosan, a lényeget kiemelve) nem vásárolhatsz áfa nélkül az EU-ban.
De te nem is akartál, így a kérdés volt pontatlan. -
kosatomi10
újonc
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Kaptam egy üzenetet, hogy kaptam egy küldeményt.(Azért mert vámköteles) Semmi értesítést nem kaptam a postaládába. Hogy müködik a vámbefizetés? Mtt kell tennem,hogy kiküldjék? Kapok valami értesítést esetleg? Köszönöm!
-
llaszlo
veterán
A singpost-tal mik a tapasztalatok? Mennyi idő után él a tracking?
Rendeltem már rajtuk keresztül és emlékszem, hogy volt átfutási idő, mire megjelent az online felületen is a trackingben. Viszont nem emlékszem, hogy ez mennyi idő volt.A legutóbbi rendelésnél annyit látok, hogy a webshopban 2-án vettem meg és 13-án postázták a singpost szerint. Viszont azt nem tudom, hogy a trackinget mikor kaptam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest