Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Ebben a topikban a a Kriptovalutákhoz tartozó adózásokkal, pénzfelvét/utalással kapcsolatban lehet olvasni.
Mielőtt kérdezel olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny_vT
senior tag
Német IP-címről csináltam, vissza is dobott jó sokszor. Egy (nem a legutolsó, hanem korábbi) próbálkozásomra írja azt, hogy még verifikálás alatt...
Megvárom ennek az eredményét, aztán ha megint elutasítják, akkor mindenhonnan kijelentkezek és egy nap múlva VPN-nel "Magyarországról" újra próbálkozom.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Johnny_vT
senior tag
Most hogy mondjátok, az app-ban egy korai jogsi képemre azt írja még, hogy verifikálás alatt.
Ami fura, mert mindegyik próbálkozás után kaptam a lentebb említett elutasító e-mailt. Hát jó, akkor először is várok...
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Németországból regisztráltam a Coinbase-re. Ezzel nem is volt probléma a magyar személyimnek hála (alapból Németo. blokkolva van az oldalon), de mikor a GDAX-re is be akarok lépni és feltölteném a jogsim/útlevelem, akkor mindig visszadob sikertelen verifikáció miatt.
Végigzongoráztam az opciókat és úgy fest, hogy az IP-címem nem tetszik neki egyedül (bár akkor miért engedett Coinbase-re regisztrálni és ott kereskedni...?).
Szóval két opcióm marad:
1) VPN-nel ismételem meg a verifikációt, hogy az IP-m is magyar legyen. Ez beválhat?
2) Áttolom a walletből az összes eurót kriptoba és megpróbálom a Support útmutatásai szerint így átállítani az országot.
+1) Várok márciusig, mikor ismét otthon leszek.
Másnak is volt problémája a verifikáció második szintjével?
[ Szerkesztve ]
-
Johnny_vT
senior tag
Van értelme az apró kriptopénzekkel kereskedni? Úgy értem ezek nem szerepelnek a GDAX és hasoló nagyobb brókeroldalakon, csak a kevésbé kedvező feltételekkel működő egyéb helyeken. Milyen megbízható oldalakat ismertek még, ahol biztonsággal lehet kereskedni?
Dogecoin, Verge, vagy akár Ripple? Utóbbi pl. elég nagyot futott az elmúlt hónapban, mire visszaért 1 dolcsi alá.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz fogtunder #157 üzenetére
Nem adóelkerülés miatt. A paranoia a wallet-em feltörése és a bankszámlámon lévő pénz <<valahogyan>> ellopása miatt van. A kriptobányászat továbbra is szürke, szabályozatlan területe a gazdaságnak, így nincsenek jogi mentőövek sem, ha besz*pom.
Persze ennek elkerüléséhez első lépésként biztonságos piacot kell keresnem. Személy szerint attól is kiráz a hideg, hogy egyes oldalak fotót és aláírást kérnek.
-
Johnny_vT
senior tag
-
-
Johnny_vT
senior tag
Javasolt a kriptokereskedéshez új bankszámlát nyitni?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz X Factor #146 üzenetére
Jól értem, hogy magánszemélyként sem para a kereskedés? Mindenképp piciben szeretném kezdeni, hogy megízleljem a dolgot, csak emiatt nem akarok cégalapításba vágni. (Ebben a témában - is - tök tapasztalatlan vagyok, de ha szükséges, akkor úgy lesz.)
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Mostanában szeretnék belevágni a kriptovalutával történő kereskedésbe. Sok még a homályos részlet, hogy how-to, de az alapvető kérdések nálam is az adózással kapcsolatosak.
A helyzetemet bonyolítja, hogy Németországban élek és ide adózok az itteni főállású munkám után. A magyar adószámom továbbra is él, de otthoni bejövő pénzforgalmam nincs (néhány kis értékű online vásárlást/eladást leszámítva, amik a magyar bankszámlámról történnek).
Mielőtt bevásárolnám magam egy wallet-be, el kéne döntenem, hogy Magyarországon, vagy Németországban szeretnék-e adózni utána (ha észreveszik egyáltalán). A német alaposságot a saját bőrömön érzem, a NAV meg egy g*** alapvetően, szóval az adó elkerülésének lehetőségét én már elfelejtettem.
Van valakinek külföldi tapasztalata a témában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest