Új hozzászólás Aktív témák
-
S.I
kezdő
nálam is valami ilyesmi van. ha nem kap áramot 5-10 mp-ig, utána már nem indul, nem kapcsol be. én ezt úgy hidaltam át, amikor elkezdett szivatni, hogy véletlenül áram alatt dugtam rá az alaplapra a táp csatlakozót. úgy meg egyből elindult. mondjuk évente kb. 1-2x fordul elő ilyen. de utána még párszor kipróbáltam, így rendben megy a bios beállítások se tűnnek el.
-
borisz1994
csendes tag
Tudom hogy 2 chip van rajta. Csak az egyikhez volt tartalom így csak azt tudtam újra írni. De valószínűleg a második IC-t maga a lap programozza fel a fő IC tartalmából. CH341-es programozóval írtam meg. A hibajelenség az volt hogy ugyan bekapcsolt, de nem post-olt. Még a billentyűzeten a num lock LED sem villant fel, de viszont RAM nélkül hibát csipogott.
-
Rick4
félisten
Na legalább a borda kész, reggel leflexeztem a széléből, mert a memslotra lógott, utána fél óráig pucoltam az elnyalt alu darabkákat a végéről, egész pofás lett, annyi helyet csináltam, amennyi épp kellett, de legközelebb nem fognék már neki.
Flex után félbehajtott csiszpapír oda- vissza, utána tapétavágóval meg a csiszpapírral toltam ki a sorját a bordák közül, majd vágtam meg csiszoltam le... Nem is az idő, a tökölés nem tetszett, de ekkora magasság fér be, mert ugye keresi magának az ember a bajt..Azért ehhez képest viszonylag elfogadható lett..
-
Rick4
félisten
Na kész is van, ügyesbe' - okosba' meglett, kis átalakítás kellett, de megy szépen már a prime95-tel rongyra terhelve...
Annyi lett, hogy az eredeti hűtő alsó merevítőjébe az eredeti hűtő csavarjai mentek vissza, csak épp az új hűtő lefogató karjait nyomják le. Szépen fogják a hűtőt, nem feszül, nem lötyög, áll ahogy kell.
A becsavaráshoz kellett egy kis hely a csavarhúzónak, ami miatt nem egyszéges az összkép, ezzel a szépséghibával talán 1-2%-ot romlik a hatékonyság, de a rápakolt hűtő miatt nem is látszik, plusz ugye úgyis gépházba (Node202) kerül.
Ha nagyon akarnám, vissza lehetne hajtogatni, de attól még dolgozik az, hogy nem egyenes..
-
Rick4
félisten
Na, sínen is van a dolog, azt nem tudom csak, hogy oldjam meg a hűtő rögzítést, egy id cooling is40-es lett az áldozat, eddig egy i7-6700-ason volt, ezzel is el kell bánjon, a rugós rész nincs előttem, hogy legyen megoldva... Jelenleg a 1151-1155-ös foglalatnál a proci+ kupak, miegymás jóval magasabban van, mint a kontron beforrasztott cpu-ja.
-
Rick4
félisten
felora: Végül sikerült egy pár 8GB-os DDR3-1600-as ecc unbuffered crucial ramot venni 65000/db- ért, hibátlanul megy a lap velük.
Na végre felkerült egy arctic F8 PWM PST venti a tölcsérkémre, az asztalon kipakolt lapot prime95-tel tesztelve a CPU hőmérséklet 20 perc alatt elszaladt szép lassan egész 70°C-ig, persze csúcsra járatva nem kell csodálkozni ezen, viszont sima használat közben 1000-es fordulattal is könnyedén 37-38°C alatt tartható, és ami jó, hogy mindez 500+ 1500ft-os megoldás, felrakni pár perc, visszaalakítani a gyárira is pár perc, és még teljes gázzal is alig- alig hallható ház nélkül 1 méterről.
Szerintem a ráfordított összeg fényében elégedett lehetek, marad egyelőre így.Másnál a cserélt hűtő egy 20-25 perces prime 95-tel mennyire melegíti fel a procit? Van ennél tutibb, vagy hagyjam?
-
-
Rick4
félisten
Ígértem, hogy visszajelzek, fent van a hűtő, hangja semmi, és jobb, mint a gyári. Az egész költsége 500ft+ egy hűtőventi, valami normális is kb 1000ft lehet, és akinek fent van a gyári borda még, nem kell kockáztatnia a cpu lesarkazást, nem kell másik borda többszörös áron, nameg elég gyorsan meg lehet oldani a dolgot, 4 csavar ki, 4 csavar be, kész.
Ugyan van annyi szépséghiba, hogy semilyen csavar se akar a gyári borda "meneteibe" menni, mert az nem is menet, csak egy szétcseszett szélű lyuk, de azért van megoldás, akár 4 pici kötegelő is tökéletes, kell egy normális 4 vezetées pwm-es venti, és mehet fel a helyére.
ez egy sima 1500ft -os aerocool venti, biztosan van gyorsabb, nagyobb légszállítású, nem rgb-s pwm-es is, ez volt kéznél..Én azt mondom, a procinak tökéletesen elég ez a hűtés, és se indításkor, se ment közben (prime 95 alatt sem) lehet hallani, 20 cm-ről sem, hogy süvít, sőt, inkább néma..
-
kotibor
tag
Szia, nem leszel előrébb sajnos. A légáramot ha növeled akkor a zajszint megnő és a kicsi felölet miatt a hóleadás sem leszel elégedett. Tegyél rá egy másik bordát, én is több borda felfogatását átalakítottam, lapos hőcsöves bordák megteszik, csak el kell férjen.
Könnyebb fúrni reszelni, vágni akár otthon is mint 3D nyomtatni, amivel max csak a légáramot irányítod rá az apró bordára.
Hűtőborda csere kell neked, főleg úgy, hogy sikerült leszedned sérülésmentesen a bordát a lapról... -
felora:)
tag
Onnan indultunk, hogy 30 fps 8 mp, ezt sikerült letornázni 25 fps -ra 8 mp -re. A hűtés itt lényegtelen. Mozgás érzékelés és vonal átlépés beállítva, folyamatos felvétel kell és megjelöli hol van mozgás vagy egyéb beállított interakció. Ennyi pénzért, amennyiért ezt a lapot kapni tökéletes. A raid0 pedig a minimum. Jelenleg 95-105 MB/s között lehet lementeni róla hálózaton, miközben folyamatosan ír és nincs szaggatás sehol.
Mi baj a debiannal?
-
kotibor
tag
Szinte mindenhol olvastam ahol a kompatibilitás hivatalos leíárását boncolgatják.
7.-8. generciós Intel, stb.
Ha valakinek nem ilyen a minimális rendszere akkor nem garantálják hogy a frissítések lejönnek, illetve hogy kékhalálmentes lesz a rendszer.Erőből a kontron elbírná, de ha nem lesz 100% akkor marad még 2025-ig a w10.
-
peq
aktív tag
Javítási kísérlet volt, úgy hittem a lapnak management engine gondja van.
Az írás folyamatához hőlégfúvó, forrasztópáka (avagy csíptető, de az sokszor vacakol), illetve bios programozó szükségeltetik. No meg egy teljes bios képfájl.. Ezt találtam meg google driveon, "felora" fórumtárs tette közzé néhány bejegyzéssel feljebb.
-
Rick4
félisten
Naszóval hogy kerek legyen a történet, mert látom kimarad pár fontos részlet:
Srácok, megint elővettem ezt a lapot, egy samsung TV-vel kellene egy win10-nek futnia, de az istennek se akar menni.
Ez egy Kontron KTQ87M ITX lapocska 3 db displayport kimenettel. A másik két gép (Asrock H370M-itx + i7-8700 és Asrock H470M-itx + i5-10600) alaplapi vga-val, alaplapi hdmi kimenettel tökéletesen megy a monitoron és a tévén is, ez a Kontron lap a monitoron oké, a tévével nem akar menni. -
kotibor
tag
Igen, a hűtőt lefogó karok végéből vágni kellett (hogy ne ütközzön bele a lapon lévő alkatrészekbe), valamint az alaplapi (talán 51x51mm) furatoknak megfelelően új furatokat alakítottam ki a lefogatón.
A további már csak ügyesség kérdése, szétszedni egy ideig tuti nem fogom
.
Alapon 35C fog körül vannak a magok így venti nélkül. (amikor volt 2-5C -al hidegebb volt) -
Rick4
félisten
Biost is frissítettem, már a 4-es van fent, minden beállítást nagyon alaposan átnéztem, manualt átolvastam, megint vettem egy ilyen és egy olyan dp- hdmi és dp- dp kábelt, nincs változás.... ez a lap ilyen. Cserébe a cpu hűtő thermal beállítást egész levettem 3-15-re 45°C határral, hangja semmi. Szóval jó ez így.
Nézem ezt a Tibor- féle Janus hűtőt a képeken, ott kellett alakítani a lábakon? Az ID cooling IS 60-asa a megszólalásig hasonlít erre a hűtőre, még a láb kialakítás és a hűtőre felszerelés módja is szinte ugyanaz, csak 5mm-rel alacsonyabb, majd látjuk, ha nem bírná, akkor csere a venti, de egyelőre rendben.
-
tag
-
tag
Én úgy tapasztaltam, hogy ha van VGA kártya a PCI-e -foglalatba akkor kilövi az integráltat. Legalábbis nekem nem ad képet ebben az esetben. Erre véletlenül jöttem rá, mert jó pár napig amíg a VGA kártyám nem érkezett meg az integrálttal használtam a konfigot és amint belekerült az új VGA, véletlenül az alaplapi DP portba dugtam vissza a kábelt és nem adott úgy képet.
-
tag
Én szereztem még egy lapot és azon a gyári bordán levő lamellákat leszedtem, lesíkoltam a rézlapot, felpolíroztam és vágtam a szélébe 2 menetet, amibe alaplapi távtartókat raktam. Pasztát rákentem, aztán ráraktam egy Alpenföhn Brocken 2 -t, amit a két szélén levő alaplapi távtartóval fogattam le. Természetesen fekvő házba használam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged