Új hozzászólás Aktív témák
-
peq
aktív tag
Hali!
Kissé off, de más magyar fórum a topicban szerelő Kontron gépről nemigen van.Pár hónapja egy kvázi új lap (néhány hetet futott, majd a későbbiekben taglalt anomáliát produkálta) került hozzám szokatlan hibával, miszerint áramtalanítást követően kizárólag BIOS resettel ("J5 load default" pinekkel játék) volt hajlandó elindulni a deszka. Akkor Management Engine hibára gyanakodtam, ez végett teljes BIOS képfájl után kutattam jelen fórumban (ismételten köszönöm a tartalmat), majd csíptetővel újraírtam a BIOS chip tartalmát; eredménytelenül. Hiába játszadoztam az "After G3" státuszokkal;
- ipari lap lévén S0 default /amint ismételten áram alá kerül, azonnal bekapcsol a lap/
- opcionális S5 /kizárólag a pwr_in bekapcsoló gombra hagyatkozik/
nem változott a helyzet.
Jegeltem, s most ismét előkaptam, ezúttal hőlégfúvóval ténylegesen lekaptam a chipet és írtam meg tartalmát, majd forrasztottam vissza. Láss csodát, a lap tökéletesen funkcionálKezdeti sejtésem beigazolódott, valóban ME gond okozta a hibát.
Meglehet másnál is előfordul a jövében ilyesfajta probléma, tapasztalataim jól jöhetnek a javítás tekintetében. Egyébiránt a tartalom sérülhet egy lemerülő gombelem, vagy hálózat felől érkező kisebb túlfesz okán is.
-
peq
aktív tag
Javítási kísérlet volt, úgy hittem a lapnak management engine gondja van.
Az írás folyamatához hőlégfúvó, forrasztópáka (avagy csíptető, de az sokszor vacakol), illetve bios programozó szükségeltetik. No meg egy teljes bios képfájl.. Ezt találtam meg google driveon, "felora" fórumtárs tette közzé néhány bejegyzéssel feljebb.
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Kissé OFF topic, de reményeim szerint valamelyikőtök segítségemre lesz. A lapon két programozható chip található, az egyik tárolja a MAIN BIOS-t, a másik jó eséllyel EC.
Esetleg egy kedves fórumtárs le tudná menteni mindkettőnek a tartalmát? Avagy Budapesten belül címre megyek, és sörrel hálálom ha donorként kezelhetnék egy lapot a művelethez
Neten sajnos sehol nem találtam (vinafixen se), a gyártónak címzett levelem egyelőre megválaszolatlan. A két chipről készült fotó alább:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Villanyszerelés
- Házi hangfal építés
- Egyéni arckép OFF
- Stellar Blade
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest