Új hozzászólás Aktív témák
-
peq
aktív tag
Hali!
Kissé off, de más magyar fórum a topicban szerelő Kontron gépről nemigen van.Pár hónapja egy kvázi új lap (néhány hetet futott, majd a későbbiekben taglalt anomáliát produkálta) került hozzám szokatlan hibával, miszerint áramtalanítást követően kizárólag BIOS resettel ("J5 load default" pinekkel játék) volt hajlandó elindulni a deszka. Akkor Management Engine hibára gyanakodtam, ez végett teljes BIOS képfájl után kutattam jelen fórumban (ismételten köszönöm a tartalmat), majd csíptetővel újraírtam a BIOS chip tartalmát; eredménytelenül. Hiába játszadoztam az "After G3" státuszokkal;
- ipari lap lévén S0 default /amint ismételten áram alá kerül, azonnal bekapcsol a lap/
- opcionális S5 /kizárólag a pwr_in bekapcsoló gombra hagyatkozik/
nem változott a helyzet.
Jegeltem, s most ismét előkaptam, ezúttal hőlégfúvóval ténylegesen lekaptam a chipet és írtam meg tartalmát, majd forrasztottam vissza. Láss csodát, a lap tökéletesen funkcionálKezdeti sejtésem beigazolódott, valóban ME gond okozta a hibát.
Meglehet másnál is előfordul a jövében ilyesfajta probléma, tapasztalataim jól jöhetnek a javítás tekintetében. Egyébiránt a tartalom sérülhet egy lemerülő gombelem, vagy hálózat felől érkező kisebb túlfesz okán is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali navigációs kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Synology NAS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bestbuy játékok
- Apple asztali gépek
- Túra és kirándulás topic
- Mesterséges intelligencia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest