- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZoliCat
csendes tag
Hello!
A Konica Minolta 1300 W nyomival kapcsolatban:
festék és chip is van
http://www.euro-line.hu/nyomtato/porok.htm.
Bár már rég kerestétek. -
Luxurka
tag
xp home alatt
Egyébként néha ment, néha nem, ha a megosztó gépet kapcsoltam be késöbb, akkor nem volt jó, meg állandóan beragadtak a nyomtatások, restart után kijött minden.
Szóval nem egyértelmű.
Most nem hálózatban használom, így csak energiatakarékosból nem hajlandó felkelninéha
-
NerV
tag
Sziasztok!
Olcsó lézernyomtatót akarok venni itthonra, de szempont a tartósság és az üzemeltetés költsége is. Minolta 1300W és Samsung ml1610 között mérlegelek. Minoltát ismerem, de a samuról nem tudom h patron töltés megoldható-e sem pedig azt h mennyire megbízható? És mennyit számít hogy a minolta 1200dpi-t tud, míg a samu csak 600 dpi felbontású? Van vkinek tapasztalata vele? Előre is kösz a segítséget! -
Luxurka
tag
Ki milyen nyomtatót ajánl helyette? De tudjon megosztott nyomtatóként nyomtatni!!!
-
Luxurka
tag
Nem tudom, de felhívtam a Minolta szervizt és ott azt mondták, hogy megosztottként nem is fog menni, csak print szerverrel mükxik.
Majd kijön egy ember a cégtől, akitől vettük és ránéz.
Vagy beégek, mert elcsesztem vmit, vagy jól visszavetetem velük.Remélem az utóbbi.
Sajnálom egyébként, mert jópofa nyomtatónak tűnik. -
Luxurka
tag
Harveres print serverre gondoltam,van egy kicsi kis HP print serverem, csak azt nem akarom feláldozni erre a célra. Azt meghagyom a mátrix-hoz.
Windows XP alatt tudok printer szervert kreálni?
és akkor itt van az a readme.txt, amiben ez szerepel sehol máshol: hurrá!
11. Hálózati beállítás -- Ez a nyomtató nem támogatja
a hálózati installációt sem a nyomtatómegosztást.
20k-ért azért elvárom, hogy egy rendes drivert írjanak hozzá, érdekes, hogy a régi HP1100 (120.000 oldal! ) csont nélkül megy, az 5 éves OKI nyomtató is simán elgurul, a régebbi tintásokról nem is beszélve, ez meg......köszi
-
Luxurka
tag
Most vettem egy ilyen nyamvadt nyomtatót, egy apróságot kifelejtettek belőle.
Hálózat alatti megosztást beleprogramozni a driver-ébe.
Kicsit most kivagyok bukva.
Nem akarok print servert vennisőt azzal sem biztos, hogy működik.
Köszi Konica, további sok sikert, de nem ebben a kategóriában.......
Ha esetleg vki tud vmit segíteni szóljon! -
asszem valahova mar irtam h mi ezzel a helyzet....
Ezt ilyen humbukkal nem nagyon oldod meg, a chip egy eprom amiben tarolja a nyomtato, hogy mennyi lett nyomtatva. Attol, hogy kifogy es ujratoltod tudsz meg nyomtatni, de csak nagyon lassan kb 4 lap/perc.
Megoldas: van egy eljaras meg1x nem irom le, de mindenfelekeppen kell, hozza egy uj chip.
Illetve mar sok helyen toltenek chippel egyutt. nekem 11000 HUFos ajanlatot adtak toltesre. -
mcsaba
csendes tag
Szerintetek hogyan mukodik a chip? Ha a nyomtato vezerloje felismeri a chipet ami az eppen kifogyott tonerban van valami serial number alapjan es azt figyeli, hogy ua a toner visszakerul a nyomtatoba, akkor at lehetne verni egyszeruen ha cserelunk ures tonert aztan feloltetjuk magunknak. Igy uj chip azonosito kerulne bele. Ezt probaltatok mar? Ennel bonyolultabb? A ,asik megoldas talan az lehetne hogy amikor mar csak kb. 150 lap van hatra (kezdo tonernel kb. 1300-1350 lapnal) akkor ujratoltetni, hogy a low tonert meg ne erzekelje. Valahogy ezt meg kell oldanunk.
-
válasz
blueMerle #32 üzenetére
Hat mondjuk az tenyleg szemetseg ha garival is elkuldenek melegebb eghajlatra
Mondjuk nekem ilyenben nem volt es nem is lesz reszem remelem, most ami van az mar kb 6 eves cucc lehet de szerintem meg regebbi, szal gari mar nincs, ujat meg nem hiszem hogy vennek ilyesmit mert minimum 6 szamjegyu lenneMeg azokat mar megaldottak minden hulyeseggel, meg linux alatt is frankon mennek ezek a regebbi modellek.
A minoltamat is sikerult mar mukodesre birni valami, home made driverrel, de nem ment frankon -
blueMerle
veterán
Megnéztem a linket hát valahogy én ilyen home-made dolgokban nem bízok. Koszonom, de én inkább elviszem egy márkaszervizbe a cuccost ha beteg UGYANIS EZ A GARANCIA LÉNYEGE!!! Ha már kifizettem, akkor JÁR a garancia és nem akarok otthon szerelgetni.
Nem azt nehezményezem hogy HP-hoz nem lehet alkatrészt venni, hanem azt HOGY GARANCIÁLISAN SEM!!!! javítják...ez a gond. -
blueMerle
veterán
Igen az említett modell is koztuk van de van tintasugaras is, szóval én már mindeféle HP-vel szívtam.
Nem vakít el senki ezt nem úgy hallottam hanem tapasztaltam, ami azért qrva nagy kulonbség! Minden egyes esetben ott voltam, és mint írtam, TÖBB HP szervizben is jártunk.
''a hp nyomtatodban meg a legkissebb csavart is kicserelheted ujra''
nah lecci akkor kérek errol egy pontos helyszint hogy ez hol tortent meg, ugyanis lenne még egy HP nyomtató amit jó lenne mukodesre birni
Mellesleg HP-t gyárilag otthon szerelni halott dolog, nálunk a cégnél van egypár müszerész, és nekik sem sikerült -
válasz
blueMerle #28 üzenetére
Hat nemtom, pl innen http://www.printerworks.com/
a hp nyomtatodban meg a legkissebb csavart is kicserelheted ujraSzal szerintem teged elvakit vmi, lehet h 8 darab HP laserjet 5L-t vettel
mer azzal tenyleg lehet szivni, de vannak sikermodellek is pl A 4 4plus szeria
ha nem lenna akkora vennek vagy 2t belole
-
blueMerle
veterán
Bizony ám de még mennyi!!!!! Én ezidáig 8 HP-t vittem el KULONBOZO HP szervizekbe KULOBOZO hibákkal és SOHA nem tudták mehjavítani, mindig csak cserélnek, vagy rád kenik...HP szerviz rulez, egy nagy átbaxás az egész!!!!!!!!
Hp nyomtatón a garancia annyit ér, mintha nem is lenne. Totál mindegy hogy van-e...ugyse javítják meg.
Nézd, nálunk a cégnél és nálam is a HP leszerepelt, és egyre tobben kezdenek rájonni hogy a HP csak egy ''név'', minoség és támogatottság NINCS mogotte!!! -
blueMerle
veterán
Én ''csupán'' azért ''szidom'' a HP-t mivel RENGETEG darabot dobtunk már ki a fenébe, itthon is, és a melóban is! Szervizbe mindig hiába vittuk: a HP-t NEM SZERVIZELIK.
A Minolta pedig nemhogy olcsóbb hanem nagyságrendekkel NAGYOBB tudású, SOKKAL kevesebb árért DUPLA akkora minöség, mivel nem lehet akármilyen szirt-szart a befektetök orra alá dugni.
A FENNTARTÁSA is SOKKAL olcsóbb és GAZDASÁGOSABB
Mindenestre sok sikert kivanok hozzá, remélem semmi gondod nem lesz vele, és szerintem zárjuk is le ezt a vitát mert ez nem egy vs. topik.
[Szerkesztve] -
válasz
blueMerle #18 üzenetére
Hat remelem hogy a cegnel a gazdasagi dolgokhoz nem sok kozod van
600x600 ill 1200x1200, soha nem nyomtattam a konicalval se 1200x1200ban, nincs ra szukseg, nemszoktam nagyitoval nezegetni nagyitoval.
Amugy mi alapjan szidod a hpt meg nem nagyon ertem, ha pl 1300wt vettetek nem hiszem h havi 50000 oldalt nyomtatnatok, 2000 page-el meg nemhiszem h akarmelyiket megfektened -
rdi
veterán
Hali, nem akarok beleoffolni, de éppen vennék egy ilyet: magicolor 2400W:
Ez jó választás lenne? Azt tudom, hogy a tonerek drágák, de hát ez színes nyominger... -
blueMerle
veterán
Nekunk itt az irodában eddig legalább 1000 lapot nyomtattott ki már a 1300W és hidd el hogy semmi gond vele, itthon is nyúzom rendesen.
Másrészt nagyon nem igazak amiket leírtál:
1. az OKI nyomtató ára: 33 000 Ft , az 1300W pedig 23 000 Ft!!!!! (a legolcsóbb helyeken)
2. Az OKI felbontása 600x1200 dpi, a Minoltáé 1200x1200 dpi
3. Neked a 2500 lapos toner 10 K, nekem a 6000 lapos 10 K
azt hiszem ebben a versenyben nagyon nagyon csunyán alulramadt az OKI
várjuk a köv. ''ellenfelet''
[Szerkesztve] -
B.Ali
csendes tag
Tsá mindenki
Nem tom mond e nektek valamit az hogy OKI?(Made in Japan)
Nos az ára kifelyezetten jó nettó 20 alatt (B4100).
A papírt fiókból húzza tehát nem szárad ki ha sokáig benne marad és nem porosodik, külön boríték adagoló ajtó van rajta, kétfelé tudja dobni a nyomtatott papírt.
18 lap/perc.
Toner a gyári! 2500 lapos 6,5KHUF+Áfa
De tölthető is kb 4ezerből.,
Ha a fényhenger lefutja az élettartamát újra lehet indítani kb. 50-60k-t bír ki.
utánna meg lehet venni egy másik nyotatót mer az olcsóbb úgy.
Csak azért mert nekem az 1300W ből áll 3 db a polcon kb 2-3ezret nyomtak velük és mind szar, a szervíz mindíg vissza adja, hogy jó azután vagy felszippantja az összes papírt vagy egyet sem.
Nincs pofám még eladni sem olyan szarok.
szerintem kifogtam egy szar szériát. -
blueMerle
veterán
oké, csak én ezt nem tudtam hogy mennyiért vetted. Mindezek mellett amennyit mi és más cégek is szívtunk a HP-vel, azt hiszen bizton állíthatom hogy a leggagyibb ''márkás'' nyomtatók ezen a bolygón. És még mielött bárki leszólna hogy 1 hp után ilyeneket állítok: CSAK a mi cégünknél 7
HP adta be a kulcsot és még legalább ennyi isminek romlott el a HP csodamasinája
Most nekem itthon is, és a cégnél is egy KonicaMinolta 1300W dolgozik....amióta ez megvan minden oké, simán megy, nincs papírelakadás mert a Minolta tud nyomtatót csinálni! És hogy olcsóbb a HP fenntartása???vicces
Jah, ráadásul lecserélted a faxa kis 1200x1200 dpi-s nyomtatódat egy ilyen 600x600 dpis szarra....ember, hatalmas baromságot csináltál. megérdemelsz 1000smileyt!!!!!
[Szerkesztve] -
válasz
blueMerle #16 üzenetére
Hat nemtom, nekem sokat nyomott a latba h a cucc annyibakerult mint ebbe a 6k toner, plusz egy 4k toner kb +6 ropi. Lassan fele annyit nyomtattam vele mint az elozo konicammal es eddig par kenyelmi bajon kivul nem volt ra panasz. Ahhoz kepest h az elozo gazdija 110k oldalt mar beletolt
egesz jol megy. De kelleket biztos konnyebb lesz szerezni hozza ocson azt mar most eszrevettem) Szerviz nem nagyon erdekel, ugyis ki lesz hajtva a bele ;) es ha elromlik kidobom
vagy beviszem ilyen 10k ert beszamitjuk dologba eccer es maris megvan az ara.
Olyan olcson vettem hogy ezen nem bukhatok. -
blueMerle
veterán
Nagyon okosan tetted hogy HP-t vettél
Megbízhatatlan, gagyi, szervizelhetetlen szarok. Sose vennék HP-t, irodában volt nem is egy és mindet lecseréltük.
Ezek nem eredeti tonerek hanem utángyártottak, de tapasztalatból mondom hogy ugyanolyan mint az eredeti mind sebességben mind minöségben! Semmi változás.
Jah a postaköltség egész biztos legalább 2-500 kemény magyar forintra rúgna.
Kitoltál magaddal, nem is kicsit. Sokat fogsz még szívni avval a HP-val. Most lehet hogy lehurrogsz de majd pár hónap múlva kivancsi leszek hogy megy a HP. -
válasz
blueMerle #14 üzenetére
hmmmmm, de mire ideer nem lesz egy kicsit draga??? nemtudom milyen postakoltsege lehet...
meg ezek original tonerek??? vagy felujitott vagy csak utantoltottek???
Amugy lehetett itthon toltottet kapni hasonlo aron. De mar egy ideje nem lattam. Inkabb vettem egy HP laserjet 6P-t -
Kicsit megkesve
de:
Hali, hat nekem tokeletesen ment. Sot en nagyon megvoltam vele elegedve, meg a linuxos barkacsdriverrrel is ment rendesen.Egyetlen para tenyleg a toner, elvileg utan tudod tolteni de utanna nagyon lassan 4l/p kezd el nyomtatni mert van a festekkazettan egy chip, mint meg kellene hackelni ahhoz hogy menjen rendesen, de ahhoz kene egy ilyen chip amit itthon meg nem lattam sehol.
De mar lattam utangyartott festekkazettakat is szal, talan lassan megoldhato lesz az ez is.
Az enyem meg elfekvoben van, ha talalok hozza olcson tonert akkor meg biztos beuzemelem, ha nem akkor jon a beton -
Coffee
csendes tag
Összességében akkor mit mondasz? Jó ez a nyomi v. sem? Megéri a 23e Ft-ot?
Az utántöltés mibe kerül?
És mit szólsz ehhez Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Hat senki sem irt
Viszont en azota talaltam egyket dolgot ezzel kapcsolatban azert beirom ide hatha segit madj valakinek kesobb.
Szal ujralehet tolteni az 1300w valo tonereket de ujratoltes utan a nyomtato lecsokkenti a nyomtatasi sebesseget kb a negyedere. Ezt az egeszet a toner aljan levo kis chip miatt tudja megtenni ami nem mas mint egy EEPROM. Vannak ilyen olyan megoldasok, hogy a sebesseg ne csokkenjen, hazankban konnyen megvalosithatot nem talaltam(nem lattam ilyen EEPROMot sehol). Kulfoldon mar lattam chipet ami jo lenne a celra, de ok nem szallitottak magyarorszagra.
Hat en kb ennyire jutottam. -
Szeva, jo regi mar ez a topic, de hatha vagytok meg azert aktivan
Nah, amugy csak azoknak a kedveert akik majd meg esetleg rakeresnek erre a dologra valamivel,
linux driver van lett, linuxprinting.org rol le lehet tolteni, tokeletesen mukodik. A kezdotonerrel en sikeresen kinyomtattam mar olyan 3000 oldaltpersze boszen hasznalva a tonersaveing opciot
Es az ara manapsag a cuccnak olyan 22korul van nagykerben.
Viszont nagykerdes, a tonerbolt.hu alatt talaltam festeket a kicsikebe, de en meg semmilyen modszert nemlattam a CHIP megkerulesere, lecci ird le mit csinaltatok vele meg, hogy sikerult e ujratolteni. A cucc elete mulik rajta :p mert ha nemtudom ujratolteni sajna csunya jovo var ra -
lac019
tag
Mi a chipet is megoldottuk, egy kapcsoló segítségével.
-
bitfarkas
őstag
Nemsokára kiderül, mert már kétszer 500 lapon túl vagyok.
Én nagyon elégedett vagyok vele. (Van egy füzetnyomtatás opciója, ami a papír összehajtásával A5 nagyságú, kétoldalasan nyomtatott füzetecskét eredményez, és nem kell gondolkodni hozzá. Igaz, jó apró betűk lesznek, mert az a4 oldalt kicsinyíti le)) -
bigboss
csendes tag
Na vége valakinek konkrétan van ilyen! Időközben jól megvettem.
Bitfarkas! Szerinted az a gyári toner tényleg tud 1500 oldalt?
Most néztem. Samsung is kiadottt ócsóért kis asztali lézert. Azoknak 30 alatt van az ára. Toner ugyanúgy 20e fényhengerestől. A Hp1010-essel meg szopnak, mert alig ismeri fel a win. Szal jól vásároltunk! -
bigboss
csendes tag
Uff!
Gáz, hogy csak win-t támogat. Megnéztem a fényhenger 20e, és 20000 oldalra szavatolt. Na most itt dilemmában vagyok, ugyanis a fényhenger szavatossága vagy élettartanma nem csak a kinyomtatott oldalak számától függ, hanem egy idő után magától elöregszik. Ismerősöm járt így, 5 db fényhengert dobott ki 1 év nemhasználat után. Gyári fekete csomagalás fénytől védés, de hiába. -
lac019
tag
Ami a baj vele, hogy chipes, és csak windows támogatott.
-
bigboss
csendes tag
Külön lehet benne cserélni a fényhengert és külön a festék toner.
A 3000 oldalra szavatolt toner ára 20e míg a 6000 oldalas kb 26e. A fényhengerrôl gôzôm sincs.
Szerintetek megéri a lézer vagy vegyek egy gagyi tintasugarst, amibe tömöm majd a patronokat.
Köszi a véleményeket. -
bigboss
csendes tag
Hi!
Van valakinek tapasztalata eme nyomtatóról. Most árazzák 32eHUF-ért.
http://www.c-enter.hu/center/0132103.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google pixel buds pro 2 vezetéknélküli fülhallgató
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Sony Alfa 7 MII. + Objektívek, Kamera állvány stb.
- Acer TravelMate P245 i3-4010U 4 GB RAM 120 GB SSD (Samsung)
- ÚJ BONTATLAN Macbook Air Apple M1 M2 M3 M4 Legújabb Magyar 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal Átvehet
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest