- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LED / LCD TV topik
- Videós, mozgóképes topik
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
válasz Archttila #8477 üzenetére
Attól függően, milyen procid van.
Az én hűtőbordám ventik alá van szerelve, de beépítés előtt leteszteltem.
Nem számít neki a két böszmeség ott felette, sem annak fordulatszáma.
Ami számít, az az hogy a gyári ventik zúgnak-e 2x100%-on, vagy nem.
Máskülönben mindegy, hogy van-e venti rajta. 2 fok ingadozása lehet, de az meg elhanyagolható, ha a hangkibocsájtást figyelembe vesszük.
A gyári ventik 100%-os zúgása és a ventilátormentesség között akár 6 fokos is lehet a különbség, de ez még nem feltétlenül ad okot hogy 16 venti porozza be a gépet.Nekem régi procim van, ami nem számít sem forrófejűnek, sem hűvösnek (i5 4670k).
Ezt röhögve ellátja a V2[ Szerkesztve ]
-
-
Vigneau
félisten
válasz Archttila #8459 üzenetére
A BQ! Silent Loop pumpája valóban az. De nálam 5 hónap után elkezdett kerregni, mert belevegősödött. Most várok egy pici kiegyenlítőtartályra, mert normál úton nem tudtam lelégteleníteni úgy, hogy 2-3 nap után ne kezdjen újra kerregni a megrekedő levegőtől. Tiszta haszon, hogy gyárilag bontható a szett.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Milka 78
nagyúr
válasz Archttila #8145 üzenetére
IBT-vel mennyi a max hőfok,illetve a 4.5ghz-hez miért használsz ilyen sok feszt?Ha 5ghz a cél akkor lehet irgalmatlan fesz fog kelleni.Viszonyítás képen nekem 4.8ghz@1.215v(H105,P/P-ben,elől elhelyezve) ami még stabil,így ez sanszosan 5ghz-s darab,de nálam ohne skalp,ibt max 81 fok.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Archttila #8145 üzenetére
Egy komolyabb hűtővel is jelentős javulás lenne, hiába 5 hőcsöves, relatíve kicsi a borda. De ha kompaktozni akarsz, az LF240 jó lesz., csak garira figyelj.
AVG..mennyi a max., az a lényeg inkább.demmer123
Akkor ennyi, csereérett. Biztosan cserélik, nem bontható.[ Szerkesztve ]
-
Solesz84
aktív tag
válasz Archttila #5082 üzenetére
Amugy megvok vele elegedve teljesen jol mukodik csak a ventiket hallom de azok sem veszesek inkabb csak szelzaj a pumpa csendben van.4 ventivel hasznalom ugy h 2db a hazon kivul van a tetejen.i7 6700k 4.6MHz 1.35 volton olyan 60-65 fokos a cpu.
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
R3plica70
aktív tag
válasz Archttila #2413 üzenetére
Köszi a válaszod
Én is a Vipert venném, mert az itt az ajánlott, de sajna holnap fel kell adnom a csomagot attól a forgalmazótól aki az Akasát tartja, de náluk most éppen nincs Viper csak Piranha és Apache...ezért a dilemma, Piranháról nem olvastam hogy ajánlott lenne, + hozna-e értékelhető változást a Swif2-höz képest -
Grózi
Topikgazda
válasz Archttila #2380 üzenetére
Köszönd a gyártónak!Az Enermax/Lepa 240-sre még nem halottam senkit panaszkodni és szerintem a legjobb ár/érték arányú kompakt jelenleg.
Szinyák Nem hiába ajánlom őket ventis topicban,jó kis ventik.Bár ha 1300-ig hajtod őket akkor gyakorlatilag Apache-d van!!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
_Wasp_
csendes tag
válasz Archttila #915 üzenetére
nekem is mini itx rendszerem van, a csőből ha "karikákat" csinálsz talán befér neked is (mielőtt behelyezed a hűtőt, csavard meg a cső tengelye körül Az enermaxok csöve nagyon merev (emiatt nehezen törik meg), nem tudod derékszögben meghajlítani, próbáld megkeresni a legnagyobb íveket, ami mentén elvezetheted.
ha a hűtő garijának elvesztése nem zavar, csövet lerövidíteni nem megoldhatatlan, bármilyen ügyesebb kezű, műszaki érzékkel bíró ismerősöd megcsinálhatja
A harmadik opció, hogy házon kívülre helyezed el a hűtést, nem olyan rémes ötlet, mint ahogy hangzik, gyakorlatilag ugyanarra a pontra kerül ahol lett volna, csak kívülre, ez egyébként hőháztartás szempontjából elég jó, viszont kell egy rács a ventillátorra, hogy nehogy a macska vagy a gyerek belenyúljon a pörgő lapátokba
A negyedik opció, hogy más hűtést/házat választasz, de ezt ha jól értem nem szeretnéd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- ASUS ROG Strix LC II 360 ARGB (90RC00F1-M0UAY0) garanciális
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- Thermalright Frozen Notte 240 RGB vízhűtés Új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest