- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Az adatlapomon lévő konfiggal ilyen melegekben 25-28 fok szobába 1-2h tolok bf4-t
AVG proci temp : 55-64 fok max : 72-76 de egy pillanatra felugrik mikor kilépek a menübe .
Ez elmegy a liqmax 2 240.-el vagy sok ???
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kean_Sorbo #4597 üzenetére
Erre írtam,hogy tipikus Arctic venti hang-csak félrement..
-
half333
őstag
Üdv! Milyen hűtőt ajánlatok AMD FX 8300-ás procihoz,ilyen melegekben komolyabb játékokhoz,ami nem méregdrága
?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Rottweiler89 #4595 üzenetére
Szerintem ez a ventilátor hangja (már ha azt a "kattogást" kell hallani).
-
Grózi
Topikgazda
válasz
FuRiONight #4591 üzenetére
Bőven.Az Apache kiváló választás kompaktra és elég belőle 2.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #4589 üzenetére
Csak akkor hallom a szörcsögést, ha az egyik ventit kézzel megforgatom, illetve ki és bekapcsolásnál....[link]
-
Speed®
titán
válasz
FuRiONight #4593 üzenetére
Az sima liba szvsz. Nem fűtenek annyira ezek..azért az LF240 a topban van kompaktok közt.
-
Speed®
titán
válasz
FuRiONight #4591 üzenetére
Persze, jók. 6700K sima ügy, ha nem extrém az OC.
-
Speed®
titán
válasz
FuRiONight #4588 üzenetére
2 normális venti simán hozza a 4 ACt, nem kell extra költségbe verni magad.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Rottweiler89 #4587 üzenetére
Kikapcsolt ventilátorokkal nem szörcsög?
-
FuRiONight
addikt
válasz
Rottweiler89 #4587 üzenetére
Hali!
Szemezgetek az arctic liquid freezer 240-el. A kérdésem az volna, ha cserelem a ventiket pl. Apache black-re, akkor abbol is 4-et kellene vennem a jo hatásfok miatt? A masik pedig, h ez egy phanteks Enthoo Pro M-be beleszerelhető e?
Elore is köszönöm!
-
hobizoli
nagyúr
Enermax Liqtech 120X mennyire szamit elfogadhatonak?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Terrorista #4584 üzenetére
Elnézést,belekeveredtem-azt hittem az Arctic kompaktjáról van szó..Igen,sajna az Enermax ventijei sem jók.Lepam volt,ott leírtam én is a véleményem a ventikről.
-
Terrorista
senior tag
Artic venti? Ezek elvileg az Enermax saját fejlesztésű ventillátorai.
Én egy 6700k-t hűtök vele és egész jó. Ugyan a proci alapon volt, de csináltam egy IntelBurnTestet amit sikerült lehűtenie fél gőzzel a hűtőnek.Végig ~1500rpm-el dolgozott a pumpa, a radi hűtők pedig 600-700rpm között voltak. Így ment fel max 68 fokra a proci. Szóval van tartalék a cuccban.
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
Rottweiler89 #4579 üzenetére
Nagy valószínűséggel a pumpánál van levegő, ezért hallod, próbáld meg kicsit megmozgatni a gépet, hátha kimegy a radiba.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Terrorista #4581 üzenetére
Tipikus Arctic venti betegség(ezért nem ajánlom őket ventis topicban) és az idő múlásával hatványozódik a hangjuk-előbb mint gondolnád.
-
Terrorista
senior tag
válasz
Rottweiler89 #4579 üzenetére
Nofene ez nem hangzik túl jól.
Nekem is ilyen van (bár még 1 hetes sincs) és eddig meg vagyok vele elégedve. Nálam az az érdekes, hogy először azt hittem, hogy a pumpa folyamatos alapzaja az amit hallok, de nem, hanem a radiátorra szerelt ventiké.
Kb. 550-600-as fordulattal van egy minimális hangja. A Coolink SWIF2 házventim azokhoz képest néma.
Azonban ezt letudom annak, hogy most felkerült a ház az asztalra és a fejemtől fél méterre van. Ha a lábam mellett lenne, akkor szinte semmit nem hallanék.
Később ha már elviselhetetlen lesz, akkor kap a radiátor normális ventiket.
-
Rruuer
senior tag
helló! 1151-re keresnék valami 240es hűtést ami jó és nem horribilis árban van. hallgatom az ötleteket
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Kezdjek aggódni, ha a Liqmax II 240-es ki és bekapcsoláskor, illetve kis behatásra elkezd szörcsögni? -
Huriusz
csendes tag
Sziasztok!
Thermaltake Water 3.0 Performer mennyire ajánlott? i5 6600k-ra
elsőnek a tritont nézegettem de láttam hogy sokan nem ajánlják a kis repedtsarkút -
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Végül úgy lett, hogy Vezéreletlen csatin van pumpa, kipróbáltam, nem zavar a hangja maxon. A venti pedig ment a CPU-FAN-ra, itt pedig silent beállítás, ahogy néztem Speedfannal, kb. 35%-on pörög így, de terhelve szépen fokozatosan felkúszik a max fordulatra. Így nyáron még azt is elnyomja az, hogy a táp felhangosodik ha terhelem a gépet (pl. renderelés), igazából a nagy melegekben már idle-ben is a táp ventijének a legnagyobb a hangja (CoolerMaster M520 moduláris táp).
-
ScomComputer
veterán
Bazze...ki kell próbálni dugd már rá és meglátod.....
Nálam így van...és működik.... -
-
Grózi
Topikgazda
válasz
icecave #4571 üzenetére
Megnéztem,szóval:
Pwm-s venti a cpu_fan aljzatra,a pumpa pedig a 4 pin-s CHA_FAN1-re(feszültségalapon szabályozás és kezeli az AiSuite).
Ne bios-ban állítsd,hanem töltsd le a gyártói oldalról az AiSuite(Fan Xpert) progit és winfos alól vezéreld-sokkal könnyeben és hatékonyabban tudod állítani! -
Köszönöm, áttanulmányozom, mert nagyon nem vagyok képben ilyen témában. A lapom egyébként egy Asus p7p55d-e lx lap.
Biosban is lehet állítani a cpu fan-t is, manual mód is van, meg "ignore" gondolom, azon hagyva fixen megy maxon.
A többit is lehet manuál, bár nem %-os értékek vannak, csak 3 mód, standard, silent és turbo.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
icecave #4569 üzenetére
Ez mind szép és jó,de ha kicsit visszaolvasnál,leírtam hogy melyik lábkiosztás mire való...
A ventillátor topic [link] Összefoglaló részében is találsz segítséget,nézd meg a manual-ban az aljzatok lábkiosztását.
Ha nem boldogulsz/nem vagy biztos,írd le a lapod pontos típusát és megnézem neked. -
Sziasztok!
Sürgősen kellett egy kompakt vízhűtés, az egyetlen, ami raktáron volt a környéken egy CM Seidon 120V Rev. 2.
Nem vártam sokat tőle, úgy voltam vele, hogy a gyári cincogó, folyamatosan felpörgő és ez ember agyára menő gyári intel hűtőnél jobb lesz és ezt teljesíti is.A kérdésem, hogy nem írja a leírás pontosan, hogy hova kell dugni a vízpumát és a ventit. Néztem több tesztet, ott azt mondják, hogy a cpu fan-ra legyen a pumpa, és sysfan-ra a ventillátor.
viszont nem hogy pont fordítva kellene? Hisz a cpu fan-on van automata szabályzás, a pumpának meg csak "áram kell aztán jól van", nemde? A pumpa gondolom fixen keringet, nem hol gyorsabban, hol lassabban. Rosszul gondolom?
Látom, más is tárgyalta itt ezt, olvasom közben. Nálam a pumpa 3 pines, a venti pedig 4.
-
seeder
csendes tag
Értem!
Már csak egy kakukktojás van: (#4559) scomcomputer javasolta a pumpát a W PUMP- ra tegyem.
Igen, elméletileg ez a csati direkt erre kellene hogy legyen. De akkor miért más a kiosztása, mint a többi csatinak?
Talán azért mert ez nem venti, ez oké. De ha a CPU FAN- ba működik normálisan, akkor itt nem fog a kiosztás miatt. -
seeder
csendes tag
Igen, ezt a PWM, DC módot már én is megtaláltam!
Köszönöm mindkettőtöknek a választ! -
-
-
seeder
csendes tag
Én is köszönöm!
Pontosan mit hova kellene? Ha jól sejtem, az összes csati képes PWM szabályozásra. Így több variáció lehetséges.
1. CPU FAN- ra a két venti Y elosztóval, a pumpa meg a CPU OPT-ba, vagy CHA FAN1-re.
2. CPU FAN- ra pumpa, CPU OPT-ba a két venti Y elosztóval.
3. CPU FAN- ra pumpa, CHA FAN1-re az egyik venti, CHA FAN2-re a másik venti.
Melyik a legjobb megoldás? -
Grózi
Topikgazda
válasz
Szattila83 #4550 üzenetére
Mielőtt tanácsot adsz,azért járj utána a dolgoknak-jelen esetben,hogy melyik aljzat lábkiosztása mire való.
Négy pines csatlakozó és kizárólag feszültségalapú szabályozásra képes
1. GND
2. speed control/voltage control/fan power
3. sense/speed/fan in
4. NC/+5V/VCC/GND
Négy pines csatlakozó és hibrid (PWM vagy feszültségalapú) szabályozásra képes
1. GND
2. speed control/voltage control/fan power
3. sense/speed/fan in
4. PWM/speed control
Én kihagynám az amúgy is bug-os Link-t és a megfelelő aljzat az AiSuite 3-l szabályoznám külön a ventiket(sokkal fejlettebb-jobban beállítható mint a Link) és a pumpát hőfok függvényében.Értelemszerűen a pwm-s ventit pwm-s aljzatról,a pumpát és 3 pin-s ventit feszültségalapon szabályozható(a hybrid is képes erre) aljzatról járatnám. -
seeder
csendes tag
válasz
Szattila83 #4552 üzenetére
Köszi!
-
seeder
csendes tag
válasz
Szattila83 #4550 üzenetére
Ja, így már értem!
Viszont Fan Expert kihagyható. Nem?
Így a Corsair Link szabályozná a pumpát és a rákötött ventiket. A többi venti meg, BIOS- ban úgyis be van állítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA VI
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Direct One (műholdas és online TV)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest