Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zezoka
őstag
válasz
DrojDtroll #645 üzenetére
Én konkrétan nem tudom, mivel full gyári sw-n használjuk, mert nekünk az is elég (főleg asszony olvas rajta).
-
zezoka
őstag
válasz
DrojDtroll #643 üzenetére
Az a topik neve, úgyhogy igen!
-
DrojDtroll
veterán
Kindle 6 Touch-csal kapcsolatban jó helyen járok?
-
kristee
tag
válasz
Geretnero #632 üzenetére
Itt megtalálod, hogy melyik országokban érhető el a kindle 3g hálózatra alkalmas példányaival a net.
India közte van, viszont alapból csak az amazon store és a wikipédia használható róla ingyen, tehát a mailezés nem.Van valami trükk amivel a twitteren keresztük tudsz megnyitni a böngészőben weblapokat, de azt nem volt még lehetőségem kipróbálni.
-
N.Sanyi
csendes tag
Furcsa jelenség. A kevés pontos információ alapján inkább rosszul sikerült hack-elésnek tűnik.
Legközelebb próbáld inkább calibre-n keresztül törölni, feltölteni a könyveket. Úgy nem történhet ilyen probléma.Ezt találtam Neked:[link]
Talán itt tudnak valamit kezdeni vele.
Vagy itt vannak az [Uniszervíz]-es fiúk. Állítólag nagyon lelkesek.
Vallj be nekik őszintén mindent. Pontos információk birtokában biztosan találnak valami megoldást.Én jótállási időn belül vittem vissza az artwork-höz az ügyetlenül hackelt készülékem (úgy lefagyott szervíz módban, hogy ki sem lehetett lépni belőle). Ők visszaküldték az Amazon-hoz, akik kicserélték egy újra. Csak a szállítási költségeket kellett fizetnem.
-
Khatyka
újonc
Segítsetek kérlek!
Sziasztok van egy nagyon nagy problémám!
Kindle Touch-om van, szóval felakartam tenni könyveket működött is, de kitaláltam, hogy átkonvertálom pdf ről azw re. El is kezdtem töltögetni, de kitöröltem egy csomó "felesleges" dokumentumot és elképzelhető, h letöröltem az olvasó részét is. Bár nem tudom hogyan, mert az elvileg gyárilag csak olvasható formátum. Mondjuk kirt valamit, h csak olvasható, de azt hittem h könyv meg kapkodtam.
Szóval most nem nyit meg semmit, hiába teszem rá. A gép szerint rajta van..
Mit csináljak? Budapesten van valami szervíz? Jártatok már így ti is? -
N.Sanyi
csendes tag
válasz
MZperX75 #637 üzenetére
Szia MZperX75!
Ajánlom figyelmedbe az 581-es hozzászólást:
[581-es] hozzászólást.
Ez segít. A könyvolvasón minden formátumot tudsz olvasni, pl. kétoldalas szkennelt PDF-et is úgy, hogy egyszerre csak egy oldalt látsz szövegszélességre nagyítva.
A sorokat ez sem tördeli át, de landscape módban tökéletesen olvasható.Ha ugyanolyan szövegtördelést szeretnél, mint pl. a mobi-, prc-, vagy azw formátumnál, akkor sajnos fáradságos munkával konvertálnod kell, vagy megvárnod, míg valaki konvertálja helyetted a fenti formátumok valamelyikébe.
-
MZperX75
addikt
Sziasztok
Hogyan tudok olvasható formátumot önteni(tördelni) PDF-könyveknek,az olvasón?
-
salapp
addikt
válasz
hirlevelem #635 üzenetére
Ezt meg tudom érteni. Sokszor volt gyerekként, hogy egy újabb kiadásba olvasás előtt bele-beleszagoltam, és valóban, a borítók mind a fejemben vannak. Az e-könyv személytelenebb.
Viszont nagyon kényelmes utazás közben, de otthon is a használata.
Egy nagy negatívum van lopikálós kis országunkban: az ebook olvasót nem hagyhatom a strandon őrizetlenül a törülköző alatt, míg egy ponyvát, sőt, szebb kiadványt is, azért kisebb eséllyel lovasítanak meg, míg az ember pancsikol. -
hirlevelem
csendes tag
>> Nem mintha visszasirnám a porszagot. << De!
Rengeteg előnye mellett az E könyv olvasásnak nálam van egy olyan hátránya, hogy elvesztem a kapcsolatot fizikailag a könyvvel...... ezalatt azt értem, hogy nagyon hamar elfelejtem melyik könyvet olvastam már el.Hagyományos könyv olvasásánál kialakul egy kapcsolat. Kezembe veszem és megismerem a borítóját, rögzül róla egy kép a fejembe. E-könyv olvasáskor jó ha egyszer rápillantok a cover képre és a többi text. Tartok tőle idővel csak egy text folyam marad meg.
A Verne könyvek boritója máig be van 'égve', igy tudom valamennyire struktuálni az emlékezetemet. De mi lesz 10 év mulva, ezek a képek nélkül?
Van ezzel így más is?
-
N.Sanyi
csendes tag
válasz
Geretnero #632 üzenetére
Szia Geretnero!
3G-vel hozzá lehet férni az e-mailekhez wi-fi nélkül is, de úgy tudom nem térítésmentesen, mert olyankor mobil hálózatot használ.
Wi-fi-vel térítésmentesen.Tudtommal nincs olyan készülék, amivel mobil (3G), vagy internet (wi-fi) használat nélkül is hozzáférsz az internethez (értsd e-mail fiókodhoz).
Ez olyan, mint a laptoppal internetezés: vagy vezetékes internetet használsz, amiért fizetsz, vagy mobil internetet használsz, amiért szintén fizetni kell, vagy ingyenes wi-fi ponton csatlakozol az internetre, amiért valaki más fizet. Valakinek mindenképp fizetni kell az internet használatért.A wi-fi és a 3G valószínűleg Indiában is elérhető, ahol elérhető wi-fi, vagy mobil hálózat.
-
Geretnero
csendes tag
Sziasztok!
Kindle Touch 3G -vel hozzá lehet férni pl: e-mailekhez, térítésmentesen, wifi hálozat nélkül is vagy sem?
Ha nem akkor van olyan típus amivel igen?
És milyen régiokban érhető el ez a szolgáltatás? pl: Indiában működne?
A választ előre is köszönöm! -
N.Sanyi
csendes tag
Én is teljesen elégedett vagyok vele.
A feltelepített bővítésekkel minden könyvolvasói igényem kielégíti.
Ilyeneket pl.:
- szkennelt - akár két oldalas - pdf-ek, djvu-k tökéletes olvasása,
- margók kisebbre állítása.
- reklámmentesítés,
- saját képernyővédők,
- invert landscape mód (tokkal 30- vagy 60°-ban letámasztva nem kell kézben tartani a KT-t),
- akku töltöttség riport,
- automatikus szoftver frissítés letiltása,PW kontra KT:
1. Világítás: PW tud, KT nem tud.
(Ha szükségem lesz saját világításra, veszek egy rácsíptethetős LED lámpát, ami nem meríti a KT aksiját.)
2. Belső memória (tárolt könyvek mennyisége): PW 2GB, KT 4GB.
3. Zene lejátszás: PW nem tud, KT tud.
4. Hangos felolvasás: PW nem tud, KT tud.- Én maradok KT párti.
-
salapp
addikt
Én még mindig imádom a KT-t, többször kerül a közelembe PW, még mindig nem érzek késztetést, hogy váltsak rá. Sokkal szimpatikusabb a KT.
-
fogarasia
csendes tag
Új frissítés érhető el. Az 5.3.7 firmware nem hoz sok újítást, inkább a Paperwhite egyes funkcióit tették bele. Természetes, hogy a vásárlási funkciók előtérbe kerültek.
A megszokott módon vagy innen tölthető le: http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_left_cn?ie=UTF8&nodeId=200790650Az újításokról:
http://www.amazon.com/forum/kindle?_encoding=UTF8&cdForum=Fx1D7SY3BVSESG&cdThread=Tx1BCUKOXZI5W9Nhttp://blog.the-ebook-reader.com/2013/07/23/kindle-touch-software-updated-to-version-5-3-7/
Attila
-
fil
őstag
válasz
Frankeinstei #627 üzenetére
Ahogyan azt korábban írtam ,a kindlet jailbreak-et (v1.7.N) kellett újra feltennem és akkor már ment a KUAL.
-
salapp
addikt
No, már ismét jó az oldalfrissítés. Lehet, hogy a hőség miatt volt.
-
salapp
addikt
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Hiába nem kérem a minden oldal utáni teljes képernyőfrissítést, mégis minden oldal után újratölti teljesen.
Volt már hosszú kikapcs, de semmi változás. -
N.Sanyi
csendes tag
Megjelent a Kindle Touch új szoftverfrissítése:
Innen letölthető.
Egyelőre csak manuálisan lehet frissíteni, de a közeljövőben várható, hogy a készülék automatikusan frissíti a szoftvert.
A frissítéssel elveszhet a korábban feltelepített JB patch, és talán a KUAL is a benne levő segédprogramokkal.Az automatikus frissítés állítólag megakadályozható a BackDoorLock hack telepítésével.
-
N.Sanyi
csendes tag
Itt jobban látni, hogy a letámaszthatós bőrtok hogy is használható.
-
N.Sanyi
csendes tag
válasz
honfoglalo #616 üzenetére
Tokok:
Nekem fontos szempont volt, hogy letámasztható legyen a tok, ne kelljen kézben tartogatni. Így sokkal kényelmesebb olvasni.
Egy [ilyen] tokot volt szerencsém elcsípni a vaterán kb. 4000 Ft-ért fekete színben.
Ezt két féle módon lehet letámasztani: 60°-ban - ahogy a 4.képen látható - és 30°-ban a másik élre támasztva.
Hátránya, hogy az alap menüben lévő landscape mód a 60°-os letámasztásnál fejjel lefelé lesz. Ezt én a Jailbreak után feltelepített KUAL-lal és a hozzá letöltött "invert landscape" móddal orvosoltam. Így mindkét irányba el tudom fordítani az olvasót.Másik jó tok, amit a Feleségem használ nagy örömmel: [Pöttöm Panna remekműve].
Ezt úgy lehet stabilan letámasztani, hogy a kinyitott tokot a pánttal visszapatentozom a másik irányba. Oldalról ilyenkor úgy néz ki, mint egy nagy A betű, ahol az A betű vízszintes vonalát a tok pántja alkotja. Ez a pánt így nem engedi szétcsúszni a felállított tokot csúszós felületen sem.
A gyári landscape mód ennél a toknál megfelelő, mert a jobb oldali élen támaszkodik.
Egy ügyes varrónő - mint Pöttöm Panna - gyorsan el tud készíteni valami hasonlót egyedi kivitelben.Könyvkötőnek is adhatsz ihletet egy [ilyen] tok elkészítéséhez,
vagy böngészhetsz a [google képtalálatai] között is. -
honfoglalo
senior tag
Meglett a Kindle Touch. Egy 1 hónaposat vásároltam meg. Eddig tetszik, sajnos normális tokot nem találok. Néztem a Paperwhite-ot, az legalább egy 10-essel több lett volna, illetve hiányzik belőle a felolvasás funkció.
Ezzel az egyetlen bajom a fizikai lapozógomb hiánya, szerintem azzal kényelmesebb lenne. Ha esetleg megjelenne ősszel egy gombos Paperwhite, akkor arra lehet, hogy váltanék, de egyébként elégedett vagyok.
Tokot nem tudtok ajánlani? (a barnát lehet csak itt kapni aprón, de az nekem annyira nem jön be) -
N.Sanyi
csendes tag
válasz
honfoglalo #614 üzenetére
Szívesen.
És hogy boldogultál? -
N.Sanyi
csendes tag
válasz
honfoglalo #612 üzenetére
Igen, lehet. Vedd meg!
Látogass el Kobudera barátom honlapjára.
Ő foglalkozik ezzel.
[Itt]Szívesen válaszol a feltett kérdésekre, és a honlapján letöltheted a legújabb verziókat magyarul.
-
honfoglalo
senior tag
Hátha itt..
Üdv!
Érdeklődnék, hogy Kindle Touch 5.3.2.1-re lehet Duokan-t rakni?
Esetleg, ha nem, megoldható valahogy a firmware downgrade? Most vennék készüléket és ez egy fontos szempont lenne, ha nem megoldható sehogy, akkor inkább régebbi firmware-est veszek. -
lacopapa
csendes tag
válasz
lacopapa #607 üzenetére
Szóval....két helyen is próbálkoztam, mindkét szervízben elutasító választ kaptam. Szoftveres problémával nem bírnak. Ráadásul egy másik fórumon azt tanácsolták, hogy készítsek egy bat file-t (type>X:ENABLE DIAGS) és töltsem be a Kindle gyökérbe. Sikerült is. Eleinte úgy tűnt, hogy jó a megoldás, mert az érintő képernyő feléledt és egy tesztelő lap jelent meg. Csakhogy tesztelés közben lefagyott, azóta nem reagál semmire...még a power gombra se. Így jártam.
-
lacopapa
csendes tag
Köszönöm Sanyi!
Megrendeltem a szervizelést.....várom hogy mennyiért javítanák meg. Időközben egy másik fórumon ajánlottak egy megoldást. Egy helyről le kellett tölteni egy képfájlt, DVD-re kiírni és arról bootoltani a számítógépet miután csatlakoztattam a Kindlét. Elvileg a leírás szerint automatikusan menne a szoftver telepítés.....csak közben a kindle kilépett, tehát error lett a vége.
Így jártam. De hátha ezek a fickók megoldják.
Köszi még egyszer. -
N.Sanyi
csendes tag
válasz
lacopapa #601 üzenetére
Na mégis csak találtam valamit neked.
Ide kattints -
lacopapa
csendes tag
Helló!
Sajnos csak alapfokú nyelv vizsgám van angolból.....az is már 21 éve volt....azóta alaposan megkopott. De itt a Google fordító...az segített. Egyébként az Artworkosok se segítettek. Csak azokkal a Kindlékkel foglalkoznak amiket tőlük vásároltak és ők is Amerikába küldik ki javításra. Nem szakemberek.
Nekem 4 db Kindlém van itthon. (3 fő a család) Ebből rossz az egyik. A 3 jó készülékből 2 még az első széria...a klaviatúrás. A legújabbnak már nincs klaviatúrája. Az érintő képernyős romlott el. Meg is fogadtam hogy olyant többet nem veszek. A feleségem használta és sokszor panaszkodott hogy zavarja ha véletlenül olvasáskor hozzáért akkor valami előugrott vagy lapozott. Szerintem a wifi egyébként elég gagyi rajtuk...nem is használjuk...ki is kapcsoltam mert hamarabb lemerült az akku ha be volt kapcsolva. Van itthon 5 számítógép ha netezni akarunk azokat használjuk.
Különben tényleg szeretném megjavíttatni a készüléket. Majd valami amatőr szervizes hátha vállalkozik rá. Rengeteg Kindle van forgalomban, majdcsak rááll valaki a szervizelésre. Ha tudsz valakit légyszíves szólj. Köszönöm. -
N.Sanyi
csendes tag
válasz
lacopapa #598 üzenetére
Hm, szomorú.
Kindléseken az Amazonosokat érted?
Tőlük többet vártam.
Ha felújítottat ajánlottak fel, az azt jelenti, hogy fel tudnak újítani hibás készüléket.
Ajánld fel megvételre a tiédet nekik.Az már nagy baj, ha csak 10mp-ig látja a számítógép is. Így nehéz lehet visszarakni rá a szoftvert.
A chatelésből arra következtetek, hogy tudsz angolul.
Ha nincs hivatalos megoldás, talán kérdezhetnél valahol itt, hátha a Kindle-hackelő fiúk tudnak rá valami nemhivatalos megoldást.
Keress megfelelő fórumot, vagy chatelj. Ne törődj bele, hogy papírnehezék lett a KT-ből. -
lacopapa
csendes tag
Igen, köszi próbáltam. A Kindlésekkel chataltem egy jót tegnap este. Mivel lejárt a szavatosság ezért kedvezményes áron (55$ plusz 15$ szállítás) felajánlottak felújított készüléket. Nem éltem vele. Igazándiból vettem már helyette másikat, de gondoltam hátha adnak valami tippet. Minden esetre jó lenne megcsináltatni. A számítógép kb. 10 másodpercig látja azután kilép. A 20 másodperces power nyomás után kb. addig él...villog a képernyő azután kiírja hogy forduljak a szervízhez. Így jártam.
-
N.Sanyi
csendes tag
válasz
lacopapa #593 üzenetére
Szia lacoapa!
1.) Próbáld meg az [Artwork-nál]. Ott szervizelnek is. Hívd fel őket telefonon, hogy tudnak-e segíteni. Ügyes fiúk. Némi anyagi ráfordítás ellenében biztosan találnak megoldást.
2.) Más megoldás. Bonyolultabb, de ingyenes:
Írj e-mailt az Amazon ügyfélszolgálatára, hogy véletlen formáztad a szoftverét. Lehet, hogy el tudják küldeni mail-ben, vagy megadnak egy címet, ahonnan letöltheted.
[Ezen] az oldalon kattints a Jobb oldalon lévő táblán a "Contact Us"-ra:
Ez megnyit egy oldalt, ahol a regisztrált e-mail címeddel és jelszavaddal be kell lépned, aztán ezeket kell beállítanod:
Utána a megnyíló ablakban írd le a problémád, és kérj rá megoldást.
Ha nem boldogulsz az angollal, fogalmazd meg magyarul, fordítsd le google fordítóval, illeszd be a szöveget és küldd el, majd megfejtik, hogy mit szeretnél.
Pár órán belül választ küldenek a regisztrált e-mail címedre. Már csak azt kell lefordítanod.
Az Amazon híresen készséges, biztosan találnak megoldást a problémádra. -
lacopapa
csendes tag
Sziasztok! Nekem olyan problémám van, hogy a Kindlém már nem garanciális és meghalt. Először csak lapozási gondok voltak vele és elkövettem azt a hibát hogy megformáztam Win7 alatt......Na azóta nem kapcsol be ...azt írja ki hogy vigyem a Kindle szervízbe. Kivettem belőle az akkut hátha azután visszaáll alapra. Hát nem. Hol lehetne megjavíttatni?
Köszi előre is ha valaki tud segíteni. -
loma6
csendes tag
A Calibrem nem béna, csak a prc-t úgy tudja konvertálni, ha van drm programom, ami fizetős. Különben az általad ajánlott honlapról a windowsos calibrét letöltöttem és közölte, hogy forduljak a szolgáltatomhoz. Erre a portable verziót töltöttem le és normálisan müködik.(kivéve hogy a prc-t beolvassa, csak drm-el tudja más formátumba konvertálni) Amúgy a Calibre akár angol akár magyar nyelvű jól müködik. Eddig sokat használtam.
-
-
loma6
csendes tag
Sajnos a Calibre a prc-t nem olvassa, csak ha veszek 50 USD-ért egy drw programot. A prc-t nem tudom másra átirni. Igy ez a verzió nem megy. Próbáltam az on-line convertert, de az se ismeri a prc-t. Itt megállt a tudományom. Viszont ezzel az on-line converterrrel az epub fileket igen gyorsan áttudom mobiba vagy pdf-be konvertálni.
-
N.Sanyi
csendes tag
Sikerült felraknom saját képernyővédőket.
Köszönöm Amazon, köszönöm NiLuJe [Touch & Paperwhite ScreenSavers Hack]! -
N.Sanyi
csendes tag
Az Amazon kérésemre ingyen reklámmentesítette a KT-t.
Írtam nekik egy levelet, hogy Magyarországon lakok, és nagyon ritkán küldenek reklámokat a készülékemre, azokkal pedig nem sokra megyek, mert nem értek angolul, ezért kérem, hogy valahogyan iktassák ki a "Please ensure your Kindle is registered and connect wirelessly to receive the latest Special Offers." üzenetet, vagy szüntessék meg a special offereket.Mivel tényleg nem tudok angolul, lefordíttattam a google fordítóval, és elküldtem az ügyfélszolgélatukra a készülék gyári számával.
Pár órán belül küldtek e-mailben választ, hogy sajnálják, hogy a különleges ajánlatok nem teljesen áll rendelkezésére a nemzetközi ügyfeleik részére és megoldásként levették a különleges ajánlatokat a készülékről, csatlakozzak a készülékkel a wi-fi-re kapok egy üzenetet, hogy leszedték, és többé nem fog zavarni.
Most már valószínűleg fel tudok rakni saját képernyővédőket is [ezzel]. -
N.Sanyi
csendes tag
1.) Calibre-vel lehet pdf-be is konvertálni.
2.) Ha nem tetszik az eredmény calibre-vel lehet konvertálni rtf-be, amit worddel meg tudsz nyitni és tudod formázni, szerkeszteni. Ha jó nekik így akkor már kész is vagy, küldheted nekik rtf formátumban. Ha mindenáron pdf kell, akkor mentés másként pdf-be.
3.) Ha valamiért nem tetszik ez az eredmény sem, akkor nyisd meg calibre-ben a prc doksit, jelöld ki a teljes szöveget (szöveg első sorának kijelölése, dokumentum végére tekerés, shift+utolsó sor kijelölése. Így ki tudod jelölni a teljes szöveget), másold ctrl+C -vel, majd illeszd egy word doksiba (ctrl+V). Itt tudod formázni, szerkeszteni. Ha jó nekik így akkor már kész is vagy, küldheted nekik doc, vagy docx formátumban. Ha mindenáron pdf kell, akkor mentés másként pdf-be.
4.) Kényelmes megoldás:
Dumáld rá a kis csapatot, hogy töltsék le ingyen a [Sumatra PDF] szoftvert, amivel meg tudnak nyitni egy csomó formátumot (pl. PDF, EPUB, MOBI, CHM, XPS, DjVu, CBZ, CBR...)
Tehát megnyitható vele a mobi formátum. A prc és azw fájlok kiterjesztését írd át a címben (átnevezéssel) mobira és már olvashatják is vele. Konvertálás nélkül olvashatják továbbá a fent megnevezett formátumokat is. -
loma6
csendes tag
Sziasztok!
Edig is mindig hozzátok fordultam ha valamit nem tudtam és mindig segitettetek. Egy kis csapatban cserélünk könyveket és van aki Kindle-t használ, de többen tabletet. Az egyiknek küldtem prc-ben könyveket és ő nem tudja konvertálni. Én a mobipocketen szoktam konvertálni, de ujabban a Calibren. A Kindle prc-t és mobit eszik. Az azw-ről nem beszélek. Van egy online konvertáló, de ott sem tudtam a prc-t átkonvertálni. Szerintetetk mivel lehet prc-t pdf-be konvertálni?
Előre is köszi a válaszokat. -
N.Sanyi
csendes tag
Ha valaki vadonatúj KT-t szeretne venni, most láttam hirdetést a vaterán:
[itt] 34.500Ft-ért.
Már szinte sehol sem lehet kapni, de szerintem még mindig ez a legjobb!-Semmilyen kapcsolatban nem állok az eladóval, csak KT rajongó vagyok és mindenkinek ezt a típust ajánlom.
-
N.Sanyi
csendes tag
Kipróbáltam a KPV leszedése után, de úgy a PDF-et csak úgy tudta megnyitni Koraiderrel, ha előtte a KUAL-ban átállítottam a menüt a Koraideres menüre.
KPV-vel a PDF-et alapból Koraiderrel nyitja meg, az alapértelmezett formátumokat hagyományosan, és a PDF-et is meg lehet nyitni hagyományos módon, ha a megnyitást a hosszú érintésel feljövő könyvmenüből a "Go To..." paranccsal kezdeményezem.
Visszaraktam inkább a KT-re a KPV-t is. Szerintem jobb így. -
N.Sanyi
csendes tag
Kedves olvtársak!
Figyelmetekbe ajánlok egy hasznos alkalmazást, amit feltelepítettem.
Régi probléma a PDF olvasása Kindle-n.
Van végre egy új alkalmazás, amit a KT-re telepítve egész jól lehet olvasni PDF-et. Beállítható rajta a megjelenített képtér:
-oldalszélességben,
-oldal magasságban,
-szövegszélességben margók nélkül,
-egyszeri kézi vágással (margó beállítás minden irányból).
A beállításokat megőrzi a doksi többi oldalán is, tehát nem kell lapozás után újra kinagyítani, változtatható a megjelenítés kontrasztja, olvasható landscape módban, az oldalmegjelenítés folyamatos, tehát ha a PDF oldal aljára érsz, alatta lapozás nélkül következik a következő oldal teteje a kijelző aljáig, majd lapozás után a következő sorral folytatódik. Így vesződség nélkül lehet PDF-et olvasni.Van benne még egy csomó beállítási lehetőség, a többi formátum olvasásához, amiket még nem próbáltam.
S, hogy mik ezek a többi formátumok?
Támogatott formátumok (tehát ezeket tudod segítségével a KT-n állítgatni és olvasni):
PDF, DJVU, CBZ, FB2, TXT, HTML, RTF, CHM, mobi, EPUB (és talán még több?).Bővebb információ [itt].
-Angolul. Én nulla angol tudással is boldogultam a google fordítóval.Kell hozzá előtte Jailbreak, KUAL, és/vagy KPV (biztos, ami biztos én mindkettőt felraktam).
Az oldalon megtalálod a többi szükséges alkalmazáshoz vezető linket is.Próbáljátok ki és meséljetek ti is a tapasztalatotokról.
-
G3kko
tag
Sziasztok!
Amazonról vennék pár könyvet, amik felkeltették az érdeklődésem, de felmerült pár kérdés...
Jó lenne digitális formában, gondolom a "Kindle Edition" ezt takarja; ám még nem rendelkezem az eszközzel, a kérdés, hogy tudom-e majd gépen olvasni a könyveket, milyen formátumban és hogy hogyan történik a letöltés/ szinkronizáció?
Láttam hogy valami Whispernet által "kézbesítik" őket, ilyen itthon nincs, ha jól tájékozódtam (fix me).
+1 ha mégis hozzájuk jutnék, adott-e a lehetőség, hogy akár egy táblagépen olvashassam őket?
előre is köszönöm a segítséget; és bocs nem találtam jobb topic-ot ehhez a kérdéskörhöz -
otps
aktív tag
Nekem a gombos Kindlém van, de gondolkozom a váltáson. Hol tudom Budapesten szaküzletben rendes körülmények között megtapizni a Kindle, illetve a Nook Touch eszközöket? Úgy értem, van is rajta valami, ki tudom próbálni a szótárt, jegyzetelést, kijelölést. A böngésző nem érdekel.
Kindle vagy Nook? Ez a nagy kérdés.
-
Frankeinstei
csendes tag
Kapásból, az 1.2.2es Launcherrel sikerült az eltávolítás.
Ezután a KUAL telepítésénél volt egy kis fennakadásom, a prerequisites bundle pontnál nem lett aktív az Update Kindle menüpont és az új launcher indításánál kiírta, h kindlet not jailbreaken, de aztán ráakadtam erre és ez segített: http://ge.tt/4wapSaK/v/92
Miután ezt a kindlet jaibreaket feltettem, fut az új launcher és a leafpad, hálásan köszönöm nektek, h segítettetek, remélem, másnak is használ ez a tapasztalatom -
salapp
addikt
Végre valaki más is észrevette ezt. Már azt hittem, placebo-hatás, meg minden.
Én is elvittem magammal a KT-t a MM-be és összehasonlítottam a PW-vel. (Csak úgy USA-stílusban, mindenből betűszót csináltam, hehe)
És valóban, ugyanúgy, mint ahogyan az Onyx Boox i62 esetében láttam, hogy szürkébb a fekete, koszosabb/szürkésebb a háttér (ott ugye a plusz fólia miatt, mert az kapacitív és nem infrás megoldást használ, mint a KT), a PW esetében is ugyanezt tapasztaltam: a betűk nem olyan kontúrosak, mint a KT-n, és maszatosabb az egész érzésre, szerintem megint csak a kapacitív megoldás miatt.
Ezek szerint lehet, hogy többet cs.sz el a végeredményen a plusz fólia, mint amennyit javít a valamivel nagyobb felbontás és a háttérfény.
Eddig a legszebb, legkontúrosabb képet a Kindle Keyboard-on láttam, aztán jön a Touch szorosan a sorban, utána a többi...
És nem gondolom, hogy magamat győzködném, hogy ami van, az a jó, hiszen eléggé határozott szándékkal mentem az MM-be, hogy összehasonlítom, állam leejtem a PW teljesítményén és utána KT elad-PW beszerez (természetesen nem az MM-ből, bocs).
De még a köv. generációs PW megjelenéséig biztosan megtartom, utána újra mustra. -
fil
őstag
válasz
Frankeinstei #569 üzenetére
Eltávozik az magától
Én nem csináltam vele semmit, csak frissítettem a fw-t. Utána installáltam a jbpatch-ot, majd KUALT-t és lőn... -
Celtis
veterán
Vettem a feleségemnek egy PW-t a Touch helyett, a háttérvilágítás miatt.
Ugyan azt mondják, hogy a PW képe kontrasztosabb, de én pont az ellenkezőjét látom. Ha minimálisan is, de a touch háttere fehérebb és a betűk feketébbek.A documents mappa átmásolásával a könyvek átmentek, még a könyvjelzők is.
A kérdésem csak annyi lenne, hogyan tudom átvinni a collection-öket, hogy ne kelljen újra kézzel megcsinálni. -
N.Sanyi
csendes tag
válasz
Frankeinstei #569 üzenetére
Hangsúlyozom, hogy nekem nincs ebben tapasztalatom, mert a fw frissítés előtt a jailbreak-en kívül mindent szabályosan uninstalláltam, így csak jvaslatokat tudok tenni:
Töltsd le [innen] a launcher_1.2.2.zip fájlt, és/vagy a[innen] a Kindle Launcher (1.0.1) zip fájlt.
Mindkettőben található egy update_launcher_1.x.x_uninstall.bin fájl (x.x = 0.1, vagy 2.2). Ezt a fájlt kell a számítógépről a kindle gyökérkönyvtárába másolni, a kindle és a számítógép kapcsolatát biztonságos módon bontani, majd a kindleben "Menu-Settings-Menu-Update your kindle" indítása után a kindle újrainul, és ha minden jól megy az újraindulás közben kiírja, hogy az Update sikeres. Ha a PC-hez csatlakoztatva megnyitod a kindle gyökérkönyvtárat,akkor a benne levő extensions mappa üres lesz (eddig benne volt valószinűleg az orientation- [vagy rotations?] és gondolom a leafpad-nek is volt itt valamilyen nevű mappája), vagy maga az extensions mappa is eltűnik.
Én a launcher_1.2.2.zip-ben lévővel próbálkoznék először.Ha a menüben az "Update your kindle" szürke maradt akkor próbáld a másik update_launcher_1.x.x_uninstall.bin fájlt.
Ha úgy sem ment, akkor csak ürítsd ki az extensions mappát és próbáld meg a KUAL-nál található hasonló KT-hez illő uninstall bin fájlt. Ha erre sincs "Update your kindle", akkor törődj bele. Lehet, hogy már a fw-frissítésnél lekerült a kindle-ről a GUI launcher.Ha így, vagy úgy túl jutottál ezen, nyugodtan telepítheted a KUAL-t az ott leírtak szerint, majd bele a leafpad-et, amit [itt]találsz.
Jelezd, hogy hogy boldogultál; másnak hasznos lehet a tapasztalatod, és ötletet/bátorságot meríthet belőle.
-
N.Sanyi
csendes tag
válasz
Frankeinstei #567 üzenetére
GUI launcher volt feltelepítve és azon futott a leafpad?
A szomorú hír az, hogy a GUI launcher nem fut 5.3.2 fw-n.
De ne csüggedj, szolgálhatok jó hírrel is:Helyette Twobob elkészítette a Kindle Unified Application Launcher-t (KUAL-t).
Ez a régi GUI launcherhez hasonlóan működik és hasonlóan bővíthatő.
Távolítsd el a GUI-t és tedd fel a KUAL-t, utána arra felteheted a Leafpad-et. A készítők/tesztelők szerint működni fog.[Itt] megtalálod a kiindulási oldalt, ahonnan eljuthatsz a GUI-hoz, a KUAL-hoz, és a Leafpad-hez is. Ha nem tudsz angolul, küldd át google fordítón, vagy használd a Chrome böngészőt fordítás funkcióval, én is úgy fejtem meg az instrukciókat.
Ha nem boldogulsz, kérdezz. Ha tudunk, segítünk.
-
Frankeinstei
csendes tag
Üdv, segítségre és a tanácsotokra lenne szükségem.
Kindle Touchom van, amin eddig a vásárláskor rajta lévő 5.1.0.-ás firmware volt, amit már régebben jailbreakeltem. A JB-re csak a leafpad miatt van szükségem, szeretek jegyzetelni rajta. Ma frissítettem az fw-t 5.3.2.1-re és eltűnt a Launcher funkció a menüből. Milyen megoldást javasoltok? -
N.Sanyi
csendes tag
A reklámmentesítésnél melyik módszert csináltad?
Nem azt az egyszerű .assets mappás módszert, amit még 5.1.0-ás fw-nél ajánlottak?
Ha azt, akkor már túlélt egy frissítést. Ez adhat okot bizakodásra.Bánom, hogy akkor nem csináltam meg.
Most bosszant, hogy nem küld új reklámokat, de a panaszkodó felirat mindíg ott virít.
Utoljára Valentin napra lepett meg egy darab reklámmal, másnap az is lejárt.
Bár lehet, hogy veszem a bátorságot és megpróbálom, hátha most is meg lehet csinálni azt a módszert. Csak attól tartok, a fentlévő jailbreak elszáll egy leregisztrálás-felregisztrálás során.
Van erről valakinek tapasztalata?Ha így, vagy úgy túl vagy a frissítésen, oszd meg ezirányú tapasztalataid.
-
salapp
addikt
Köszi!
Ja, alapvetően prc-ben, doc-ban vannak a könyvek, amiket lekapok. De néha előfordul txt (előadások, novellák, ilyesmi).
Ismerem a Calibre-t nagyjából, de sosem akartam annyit vacakolni vele, az olvasás a lényeg.
Azt nem tudom még, hogy ha feltelepítem a frissítést, akkor vajon elveszik-e a reklámmentesség, amit annak idején csináltam. -
N.Sanyi
csendes tag
A lapozás szemmel láthatóan gyorsabb, ha azw doksiban lévő képet nagyítasz ki rajta annak tologatása, nagyítása kicsinyítése sokkal gyorsabb.
Gyárilag 3 féle betűtipust tud:
Caeccilia, Caecilia Condensed, Helvetica.Elvileg telepíthető rá némi hackeléssel egy csomó betűtipus, amiket ugyanúgy úgyanott lehet kiválasztani, de ennek mikéntjére még nem jöttem rá.
A borítós megjelenítéstől nem lesz lassabb.
Borítót bármelyik könyvhöz rakhatsz, de nem a mappába berakott képpel. Hozzáteheted metaadatként pl. calibreben és ha ott újrakonvertálod, a könyvolvasón megjeleníti azt is. Ha még nem ismered a calibrét, ajánlom figyelmedbe.: [link] - ingyenes, kezelése nem bonyolult és magyar nyelven is működik.
Ha txt formátumban olvasol, nincsenek benne formázott betűk. Nincs dőlt betű, nincs vastagon kiemelt betű, nincs nagyobb betűméret ... egyáltalán honnan szerzel text formátumú könyveket?
-
N.Sanyi
csendes tag
válasz
mr dragonov #559 üzenetére
Higyj nekünk.
1.) Nézd meg a termék megnevezését.
2.) Nézd meg a termék fotóját.
3.) Nézd meg a termék árát (ennyiért boltban nem kapsz e-inkes könyvolvasót).
4.) Rendeld meg és kiderül. -
fil
őstag
válasz
mr dragonov #559 üzenetére
Az bizony.
-
mr dragonov
csendes tag
Most őszintén, szerintetek ez csak egy tok?
http://www.grando.hu/amazon-kindle-touch-erintokepernyos-gyari-bor-vilagitos-tok-fekete-1522299051
Mert holnap szeretném berendelni... -
salapp
addikt
Nekem még az 5.1.2 van fent.
Érdemes frissíteni a legújabbra? Pl. gyorsabb a lapozás vagy vannak újabb választható fontok? Mert nekem ezek érnék meg a frissítést, amúgy tökéletesen elégedett vagyok.
Látom, hogy új dolog, hogy borítókkal is kérhető a megjelenítés a főmenüben.
Ettől nem lett lassabb a lapozás a fő menü(k)ben/mappákban?
Ha eredendően egy txt vagy egyéb könyvhöz szeretnék borítót tenni, akkor lehetséges? Beteszek ugyanazzal a névvel ellátva egy jpeg-et u.abba a mappába? -
N.Sanyi
csendes tag
válasz
mr dragonov #554 üzenetére
Ne kapkodd el a megrendelést erről a címről, mert e-book olvasó helyett egy "gyári bőr világítós tok"-ot kapsz fekete színben.
Nézz szét inkább pl. a vaterán, ha könyvolvasót is szeretnél hozzá. Ott tokot is találsz olcsóbban.
A PW-ben is van wi-fi, semilyen hangfájlt nem tud lejátszani, mint minden e-inkes készüléknek, ennek is fekete-fehér-szürkeárnyalatos a képernyője, sötétben is olvasható, mert világít a képernyője, tulajdonosai szerint jobbak a kontrasztjai és a nagyobb felbontás miatt élesebbek a betűkontúrok (ezzel indokolják, hogy miért adtak ki érte ennyit), állítólag gyorsabban lapoz (nincs nagy jelentősége és az 5.3.2-es fw-vel már a KT is olyan gyors), memóriája 2GB (a KT-nél ez 4GB), és valóban drágább és újabb.
Nem említetted, de a KT hangosan is fel tudja olvasni - hackelés nélkül egyelőre csak - az angol szöveget.
A PW - mivel néma - erre sem képes.
Ezek alpján mindenki maga eldöntheti, hogy melyik tetszik neki.Ügyes programozók mindkét modelhez sok kiegészítő programot hackeltek, és ezek száma és a velük elérhető új funkciók száma hétről-hétre bővül.
A baj az, hogy a Kindle Touch-ot már nem gyártják (talán túl jól sikerült, mint a GM elektromos autója), csak elvétve néhol lehet újonan kapni, vagy használtan azoktól, akik a legújabb modelt szeretnék megvenni helyette.Ha ráböksz egy szóra (és rajtahagyod az ujjad, míg nem villan egyet a kép) akkor tényleg kiirja magyarul, mit jelent, ha felraktad rá az - itt is egy korábbi hozzászólásban felrakott - angol-magyar szótárat. Ezt a KT és a PW is tudja, a szótár telepítése egyszerű, mintha egy könyvet tennél rá. Ezt a funkciót jelenleg csak a doksi nyelvéhez igazodó szótárral tudja, tehát többségében magyar nyelvű szövegben angol szóra bökve, legfeljebb a Magyar Értelmező Kéziszótár szerinti jelentést írja ki. Angol szövegben viszont használható hozzá az English-Hungarian-, a regisztráláskor gyárilag hozzá adott Oxford English- és az Oxford American szótár.
A nem szkennelt pdf doksiknál (tehát ahol számítógépen is ki tudod jelölni/másolni a szöveget) szintén működik ez a szótáras fordítás, de nehezebb a szó kijelölése, mert nem mindig jelöli ki a teljes szót és ilyenkor a nem boldogul vele. Talán angol nyelvű pdf-fel nem lesz gondja, de ilyen doksival még nem próbáltam.
A konvertálás egyszerűen megoldható, ha regisztráltad a készüléket az amazon honlapján. Ott beállíthatod, hogy az Amazonos email címedre (pl.: mr_dragonov@kindle.com) milyen e-mail címekről érkező doksikat konvertálja és küldje tovább a könyvolvasódra, ha wi-fi-re kapcsolódtál. Tehát ha engedélyezted az otthoni, vagy munkahelyi e-mail címedet az Amazon fiókodban, akkor az onnan küldött pdf-et átkonvertálja a készülék által kedvelt azw formátumra és elküldi a könyvolvasódra. Az így kapott doksiban már tökéletesen működni fog a szótár, változtathatod a betűk méretét, típusát stb. Fontos, hogy a konvertálásra küldött pdf doksinál az tárgy mezőbe írd be, hogy convert (más doksiknál nem kell ide semmit írni), mert ha ezt nem teszed meg, akkor nem konvertálja, csak pdf-ként küldi tovább a könyvolvasódra. Az amazonnak küldött levélnél ne használj csicsás levélpapírt, mert azt is átküldi külön konvertálva (tehát csak üres szöveges üzenetet, és csatolva a konvertálni kívánt doksit).
Szkennelt pdf-nél nem mindig tökéletes ez a konvertálás, előfordulhatnak betű tévesztések, de angol szövegnél talán kevesebb.Nehézkesebb, de jobb minőségű konvertáláshoz jobb, ha beszerzel pl. egy ABBY FineRaider 11 karakterfelismerő konvertáló programot, amivel mecerásabb a munka, de a ráfordított munkával arányos minőségű konvertálást tudsz végezni.
Van más kérdésed?
-
fogarasia
csendes tag
válasz
mr dragonov #554 üzenetére
Nekem Touchom van. És nemrég elgondolkodtam, hogy lecserélem a PW-ra. Volt szerencsém kipróbálni a PWt személyesen, és ekkor HATÁROZOTTAN (!!!) úgy döntöttem, hogy maradok a Touchnál. 3 GB használható memória a PW 1,3-al szemben, WIFI igaz mindkettőben van, de a Touchon barátibb a be/kikapcs mód. A KT hangszórót is tartalmaz, mely hasznos angol könyvek felolvasására. Ha pl pont főzöl, akkor addig sem maradsz le a dologról. Feltöréssel magyart is tud felolvasni. Továbbá zenét vagy hangoskönyvet is tudsz lejátszani. Kellemes zene az olvasás alatt sokszor jól esik.
Egyedüli hátránya, hogy nincs világítása. De már lehet kapni mindenféle lámpát hozzá, vagy beépített világítású tokot. Ez a legkevesebb. Ellenben a PW-nak van világítása, de eléggé gyenge minőségű. 4 LED szórja a fényt, legalább is megpróbálja. De amint köztudott, a LED enyhe szórással sugár irányban világít. Így vannak sötétebb holtterek.
Ha feltöröd a KT-t, akkor elérhetővé válik a mikrofon is, így ez már diktafon is. Szóval melegen ajánlom a Touchot.
Azt soha ne feledd el, hogy egy cég csak úgy tud fennmaradni, ha újabb terméket dob piacra, mellyel az újabb vásárlásra buzdítják a tömeget.
PDF-ekkel kapcsolatban, meg annyit mondanék, hogy tényleg van egy kis nehézség velük, de könnyen megtanulható és kezelhető. Én általában néhány száz vagy ezer oldalas angol szakkönyveket böngészek, és nagy segítségemre szolgál. Gyorsan keresek benne, és a feltelepített angol-magyar szótár sokat tud.
-
mr dragonov
csendes tag
Sziasztok. Szeretnék venni egy ebook-ot, és a kindle touch minden értelemben megfelel nekem, csak egy kicsit összezavarodtam. A grandon, most 15% árengedmény van.
http://www.grando.hu/amazon-kindle-touch-erintokepernyos-gyari-bor-vilagitos-tok-fekete-1522299051
Csak itt írtátok, hogy van már ujabb kindle paperwhite. A technikai adatok alapján nincs benne se wifi se mp3, csak fehér a képernyője és sötétben jobban látszik. Akkor nem értem miért drágább és ujabb...
A másik dolog, hogy nekem főleg angol tanuláshoz kell és nagyon sok szakszöveget kell fordítanom. Olvastam, hogy ha ráböksz egy szóra akkor kiirja magyarul, mit jelent, és ez nekem nagyon bejönne. Csak egy ismerősöm mondta, hogy pdf-nél ez a funkció nem működik, csak ha esetleg átkonvertálom. Ez tényleg így van, vagy már az ujabb verziónál működik? -
N.Sanyi
csendes tag
twobob elkészítette a KUAL-hoz a különálló Landscape invert kitrjesztést:
[Itt van ni!]Ha ezt az extensions mappába rakod, helper nélkül is működni fog a fordított landscape elrendezés.
A gyári landscape és a portrait elforgatás a KUAL-ban felesleges volt, mert azok a gyári menüből közvetlenül is beállíthatók.Nekem azért volt hasznos mindkét landscape mód, mert olyan tokom, van, ami 30-, vagy 60°-ban is letámasztható az olvasáshoz, a 60°-os letámasztáshoz viszont Landscape invert elforgatás kell.
Ajánlani tudom mindenkinek. Nagyon kényelmes így az olvasás.
-
N.Sanyi
csendes tag
Basszus!
Most vettem észre, hogy két hasábos pdf-et dupla kattintással ugyanúgy szövegszélességig lehet nagyítani, mint a YouTube-filmen.
Eddig ezt nem tudtam. Szkennelt pdf-fel még nem próbáltam.
És most kipróbáltam egy kétoldalas szkennelt pdf-nél is landscape módban. Annál is működik.
Nem tudom, hogy ez az 5.3.2 fw velejárója, vagy korábban is volt már, vagy a feltelepített kiegészítők miatt működik.Nálam ugyanúgy a KUAL-ból lehet az elforgatást vezényelni, csak független a helpertől.
A KUAL menüben is úgy szerepelnek, hogy Orientation - portrait, Orientaton - Portrait Inverted, Orientation -Landcape Left, Orientation - Landscape Right.
Viszont mivel függetlenek a helpertől, a helpert nyugottan törölhetem is. Az elforgatás megmarad, mert nem a helper mappában van, hanem az Orientation mappában.
A menü sorrendet én sem tudom megváltoztatni, de maradhat csak az Orientation is.
Az eredetei könyv-menüben megmardt a gyári landscape és a portrait mód, ezért csak akkor kell kilépni a könyvből, ha Landcape Left-et akarok beállítani.Nálam is ugyanezek a verziók futnak.
-
fil
őstag
"...egy két hasábos szkennelt pdf-fel mit csinál. Nagyon meggyőző...."
Ami azt illeti, egyetlen pdf-el teszteltem, ami nem kéthasábos. Ott is van fejlődés a beépítetthez képest. pl. kisebb margó.
"...te is a KUAL-ban tudod változtatni, vagy a megnyitott könyvből is elő lehet hívni? ..."
Egyelőre a KUAL-ban. Gondolom ez még fog változni. Jelenlegi kual verzióm 0.3.2, jbpatch verzióm 3.2.1
Nálam a launcherben az orientation changer-ek az első oldal alján és a második oldalon vannak. Természetesen ez egyéni, a telepített menüpontok (extension-ok) számától függ. Sajnos egyelőre még a menü sorrendet nem lehet testreszabni, csak abc-be rendezi. -
N.Sanyi
csendes tag
A kindlepdfviewerről találtam egy filmet is:
0:11-nél látható egy pillanatra, hogy mi mindent lehet vele állítani. Mindent.
Aztán 0:28-tól megmutatja, hogy egy két hasábos szkennelt pdf-fel mit csinál.
Nagyon meggyőző.Ebből mennyit tud az alfa verzió KT-nél?
Érdekes, hogy nálad működik az elforgatás is. Én is csak a megnyitott könyvet szeretném elforgatni.
Te is a KUAL-ban tudod változtatni, vagy a megnyitott könyvből is elő lehet hívni? Honnan és hogyan?Már kétszer felraktam, leszedtem a KUAL-t, és a helpert, de ha a régi orientation mappát nem teszem az extensions mappába, akkor se a KUAL-ban, se máshol nem találok az elforgatás beállításához gombot (csak a menügombnál a gyári portrait-landscape állítást).
Van valakinek tippje, hogy hogyan tudnám előcsalogatni?
HELP ME!
A JBPatch-ben a szótár beállításnál csak az egy-, vagy több szótár használatát látom.
A több szótár használatánál azt tapasztaltam, hogy angol nyelvű doksiban ki tudom választani, hogy angol-magyar szótárat, vagy az Oxford English-, vagy az Oxford American szótárat használom, de pl. egy magyar szövegben csak a Magyar Értelmező Kéziszótárat engedi akkor is, ha angol szót próbálok vele lefordítani. -
fil
őstag
A kindlepdfviewerről itt találsz bővebb infot.
Egyébként egy - nem csak pdf-ek olvasására alkalmas - olvasó. De azért mégis csak azt várom tőle, hogy a pdf megjelenítésen javítson. Ez már részben meg is történt.
Az USB networkről annyit, hogy ha usb kábellel összekötöd a kindle-t a számítógépeddel, hálózati gépként tudják egymást látni. A kindle-nek ilyenkor alapból 192.168.15.244 (/24) az ip címe. A pc beállításához találsz segédletet itt.
Nálam az elforgatás működik. A menü maga nem fordul el mikor kiválasztod, csak a könyv amibe belépsz. (Kivéve az "inverted portrait", ami nem működik, de nem is jöttem még rá ,hogy mit is kellene csinálnia, ill. mi az értelme)
A TTS-t nem használtam soha ehhez nem tudok hozzászólni.
"...Megoldható-e, hogy ne nyelvspecifikusan lehessen a szótárakat használni, hanem az alapértelmezett után bármelyiket (pl. magyar szövegben előforduló angol szóra angol-magyar szótárat is)?..."
Ez elvileg a jbpatch része.
Ami a show network info-t illeti, kapcsold be a wifi-t, nyomj rá és meg fogod látni. Önmagáért beszél. Viszont szükséged nem nagyon lesz rá szerintem. -
N.Sanyi
csendes tag
Köszönöm a válaszod. Én is bizakodom.
Mi az a KPDFviewer, és hol található?
Tudnál az alábbi kérdésekre is válaszolni? "...mire- és hogyan használható a KUAL-ban a BEGIN grayed Installer, a TOGGLE UsbNetworking és a SHOW Network Info...?"
Ezekre nem találtam pontos leírást a MobilRead-en.
Ha tudsz angolul megkérdeznéd pl. hogy a helperben lévő elforgatási opció miért nem működik?
Lesz-e újra szabadon használható TTS?
Megoldható-e, hogy ne nyelvspecifikusan lehessen a szótárakat használni, hanem az alapértelmezett után bármelyiket (pl. magyar szövegben előforduló angol szóra angol-magyar szótárat is)?
Lesz-e valamilyen lehetőség a reklámmentesítésre és a saját képernyővédők használatára?Vagy ha te nem esetleg valaki más?
A KT pedig még ma is a legjobbak között van. Nincs ugyan saját világítása, de ez pótolható világítós tokkal, vagy egy csiptethető ledes lámpával, a tárhelye viszont nem 2GB-os mint a PW-nél, és hangot is le tud játszani, sőt felvenni is, amikre a PW-t nem lehet megtanítani.
Szerintem méltatlanul mellőzték a KT-t.Köszi!
-
fil
őstag
Értem. Sok érveddel egyet is értek, de...
Egyre inkább elérhetőek lesznek a kifogásolt szolgáltatások az új fw alatt is. A KUAL valóban lassúcska, de fejlesztik. Jönnek ki rá újabb és újabb extension-ok. (Pl. most már a Touchon is megy a KPDFviewer a KUAL alatt. Még nem hibátlan, de a mai már ígéretes, ami egy alfa stádiumú sw-től nem rossz). Előbb-utóbb biztosan gyorsulni fog a KUAL is. Biztosan fejleszteni fogják, márcsak a PW miatt is.
Tehát a jövő egyértelműen ez. tudom, tudom, maga a KT is már egy kicsit a múlt, de még sokan és talán sokáig használjuk megelégedetten. -
N.Sanyi
csendes tag
Oké. Hosszú lesz.
Az 5.1.2 fw-nél feltettem a jailbreak-et, a JBPatch-et, és a GUI launchert.
Azok szinte tökéletesen kielégítették az elvárásaim.
Fontos volt a könyv teljes elforgatási funkciója, jól jött a magyar nyelvű felolvasás, és tetszett a borítók megjelenítése.
Vágytam még a reklámmentesítésre és a saját képernyővédők megjelenítésére, de arra még 5.1.0 fw-n volt egy itt is ajánlott módszer, amit akkor elmulasztottam.Fennhagytam a korábbi jailbreak-et és frissítettem 5.3.2 fw-re. Észrevehetően gyorsabb lett a könyvek megnyitása, a képek nagyítása és tologatása szintén gyorsabb és finomabb lett, be tudtam állítani a borítók megjelenítését.
Aztán a többi megszokott funkció eléréséhez telepítettem a KUAL-t, a helpert, és a JBPatch-et.
A KUAL és a helper telepítése után azt tapasztaltam, hogy - bár a helper fájljaiban benne van - nem találok elforgatási lehetőséget. A KUAL-ban csak a BEGIN grayed Installer-t, a TOGGLE UsbNetworking-ot, a PREVENT-, és ALOW ScreenSavert, meg a SHOW Network Info-t találtam. Az első kettő használatáról és hasznosságáról semmit sem tudok, a második kettőre nincs szükségem, a harmadikat meg tudom nyitni, de nem tudom mi haszna van. Az elforgatás opció pótlására a régi GUI launcher elmentett mappájából kiszedtem az orientation mappát és visszaraktam a kindle extensions mappájába. Így sikerült visszaállítanom az elforgatást, csak a korábban sem használt Portrait Inverted nem funkcionál. A Landscape Left beállításához viszont már nincs lehetőség a menüből könyvolvasás közben, csak a megnyitott KUAL-ból.
A KUAL megyitása elég lassú és néha hibát is jelez a megnyitáskor.A JBPatch megnyitásakor csalódottan láttam, hogy a beállítási lehetőségekből csak 4 maradt. Megszűnt az angoltól eltérő szöveg hangos felolvasása, és a szótártámogatással most sem tudok a magyar szövegben lévő angol, német, francia szavakat közvetlenül fordítani.
A kiegészítők telepítése után mintha a könyvek megnyitása is visszalassult volna.
Egyszóval nem sokat nyertem az 5.3.2-es fw-vel.
Talán pár hét múlva felkerülnek a netre a hiányolt funkciók, addig inkább korábbi fw-t használnék.
Kipróbálnám továbbá, hogy ha 5.1.0 fw-nél megcsinálom a reklámmentesítést, megmaradna-e a későbbi frissítések után.Ha tudja, mondja el valaki, hogy mire- és hogyan használható a KUAL-ban a BEGIN grayed Installer, a TOGGLE UsbNetworking és a SHOW Network Info, hogyan lehet jobban megoldani az elforgatást, mit lehet tenni a magyar nyelvű felolvasásért, és a magyar szövegben található idegen szavak fordításáért, hogyan lehet megoldani a reklámmentesítést és a saját képernyővédők használatát.
Angol nyelvű oldalakkal nehezen boldogulok, mert nem beszélem a nyelvet, csak a google fordítóval botladozom.
Köszönöm az érdeklődésed, és előre is mindenki segítségét!
-
N.Sanyi
csendes tag
Olvtársak és Olvtársnők!
Ismer valaki biztos módszert, amivel 5.3.2-es fw-ről, vissza lehet térni 5.1.2-re, vagy 5.1.0-ra?
-
fogarasia
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek esetleg szüksége lenne szótárra:
http://eb.lv/dict/
-
KisBandi18
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, talán ti tudtok segíteni!
Kb. fél éve vásároltam egy Kindle Touch-ot, és eddig semmi baja nem volt, nagyon elégedett voltam vele. Ám egy hete nem tudok vele semmit elolvasni!
Elküldöm a könyvet a konvertáló címre, meg is érkezik gyorsan, de hibásan nyitja meg. Egyrészt nagyon lassan, másrészt vagy a fejléc eltűnése után egy üres oldalt ad be, és nem tudok se előre se hátra lapozni, vagy azt írja ki: "An error occurred. If you purchased this item from Amazon, delete this item and download it from Archived."
Szerintetek mit csináljak vele? Próbáltam letörölni az összes fent lévő könyvet, de hiába, ugyanezt csinálja.
Remélem tudtok segíteni, nagyon tanácstalan vagyok!Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Celtis
veterán
Eredeti reklámos. Nem piszkáltam rajta semmit, nem tettem rá semmilyen egyéb dolgot.
Most frissítettem 5.3.2-re és azóta csinálja ezt. Korábban jöttek a reklámok, csak egy idő után szólt, ha frissíteni kellett és kérte a wifit.
A reklám cseppet sem zavar, jópofa képek és kész.Inkább hiányzik most. -
biga
őstag
Mert gondolom az eredetileg akciósként árult, reklámos Kindle-ről van szó, amin ki lett ez ütve. Vagy tévednék? Esetleg próbálj meg egy alapbeállíts betöltést (reset), és esetleg utána hátha.
De az jó eséllyel leszedi a jb-t is (ha van neked rajta).Ha nincs jb-d (sosem volt) és mégis csinálja, vagy eleve nem is reklámos verziónál csinálja (bár ezt nem hiszem) és ez nem oldja meg, esetleg még support.
-
Celtis
veterán
Felraktam az 5.3.2-es frissítést. Azóta folyamatosan azt írja, hogy csatlakoztassam wifin, hogy a reklámokat le tudja tölteni, pedig fel van csatlakoztatva és működik is rajta a net.
-
biga
őstag
Semmi bonyolult: JB majd utána jbpatch, majd a fenti linkről letöltött localizációval (benne a TTS hangokat tartalmazó fájlokkal és mapákkal kicsomagolás után) felülírod a KT gyökerében lévő TTS mappában lévőket. Utána újraindytás és bekapcsolod a TTS-t és átállytod női hangra. Ennyi.
Asszem a mobileread fórumában, vagy a jbpatch wiki-jében van leírás is, de kb ennyi.
5.3.2 fw-vel egyelőre nem megy...
-
N.Sanyi
csendes tag
Köszi!
Kipróbáltam. Működik.
Amikor elindítottam a TTS-t, először némán magában olvasott, az oldal végén pedig lapozott, de aztán amikor kiválasztottam, hogy hölgy, vagy úr olvasson fel, megjött a hang is.
A női hang magyarul olvas, a férfi hang angolul töri a magyar szöveget, mint régen a bumerángban a "tucchunul" játékban.Köszi a segítséget.
Gondolom, ez a funkció az 5.3.2-es fw-en csak az új JBpatch-csel fog működni, de a jó hír, hogy ixtab már el is készítette az új (3.1.1-es) JBpatch verziót.
[Íme itt van]Én még várok a frissítéssel, mert szeretném megtartani a GUI launcher által lehetővé vált több irányú elforgatás founkciót is. Abból ha jól tudom, még nincs meg az új verzió.
-
biga
őstag
5.1.2 fw-vel, bármelyik jb-vel és JBPatch-el működik, sok féle nyelven (én elsősorban a magyart használom, de készenlétben van a francia és nagy ritkán az alapértelmezett angol is). Elvben egyszerre 2 nyelvet kezel, de nekem pl valamiért nem jön össze a magyar-francia párosítás, így én vagy magyar-angol, vagy francia-angol párosítást használom (mindegyik esetben a férfi hang angol, a női a magyar vagy francia). Ha váltanom kell magyarról franciára 2 perc (egy másolás) és kész.
Le kell még hzzá tölteni az adott nyelv hangfájljait (amik lényegében az ismert navigációs rendszerből is ismert Eszter pl a magyar hanghoz).itt vannak a localizációk: [link] (Az elején a jb szerintem már régi, de az gondolom már megvan
)
-
N.Sanyi
csendes tag
Itt van:
[link]Mik a tapasztalatok az 5.3.2 frissítéssel kapcsolatban, és Mit tartalmaz az új JBpatch?
Az 5.1.2 verzióhoz feltettem a JB után az előző JBpatch verziót és a GUI lanchert.
Mivel a GUI launcher-nél még nem látok új frissítést, nem tudom, hogy anélkül megoldható-e a kép több irányú elforgatása.Számolj be légyszíves a frissítések utáni tapasztalataidról.
Köszi!
-
x_user
csendes tag
Sziasztok! Valaki el árulná nekem hogy lehet Web Browser-ben 90 fokkal elforgatni a képet?
Üdv: X -
biga
őstag
A cover nézet nekem most is van. Vagy azt a JBPatch csinálta? Azon semmit nem kapcsoltam be pluszt, kizárólag a TTS-t engedélyeztem. (valójában valami hiba miatt a JBPatc felülete nekem el sem indul, azt írja tegyek fel JB-t
De a tts megy, így a többi nem is érdekel. 5.1.2-vel megyek, és míg nem lesz megoldva marad is)
-
zezoka
őstag
Azzal képben vagyok hogy kell felrakni így, inkább az volt a kérdés,h OTA nem lesz-e (eddig ment mindegyik úgy - és akkor asszony is meg tudja csinálni), meg h mindkettőhöz jó, igaz, a csak Wifishez is? Mert a Tabletemnél pl különbség van a Wifis és a Wifis+3G szoftverében! Itt meg azt írja, hogy Wifi+3G...
-
fil
őstag
-
biga
őstag
JB van ahhoz a verzióhoz? Vagy régebbiek mennek vele?
-
fil
őstag
-
N.Sanyi
csendes tag
Kindle Touch-ok a vaterán:
-
fil
őstag
Használ valaki custom fontokat a touchon? ha igen mik a tapasztalatok, melyik vált be (neki)?
Én föltettem a fonthack-1.3.2-t, különböző fontokkal. Viszont ha a "sample text"-be őŰ betűket irnék, akkor a billentyűzeten csak a "kalapos" vagy "hullámos" (nem tudom a hivatalos nevüket) betűket választhatom Emiatt nem is cseréltem le az eredetieket. Ahogy néztem a fontok elvileg mind tartalmazzák a 8859-2 karakterkészletet.
Mi lehet a gond? Mégsem jók a fontok? -
emitter
őstag
egyelőre teljesen jól megvagyok vele, nem hiányzik a touchscreen.. bár így a billentyűzetet használni kínszenvedés, de szerencsére nem sűrűn kell. főleg az egyetemi jegyzeteket rakom föl rá pdf-ben, elforgatva a képernyőt, egész jól használható.
szerk: azt hittem, Kindle 5-öt vettem, viszont 4-es verziót ír ki a szoftverje (konkrétan ezt vettem). Kicsit össze vagyok zavarodva, most ez melyik amit vettem? Azt tudom, hogy a Touch (avagy Touch 4) utódja a Paperwhite, de a sima Kindle 4 utódja micsoda? Vagy még nincs olyan?
-
fil
őstag
Néhány napja vagyok tulajdonosa egy Kindle Touchnak. Egyelőre meg vagyok vele nagyon elégedve, de felmerült bennem, hogy esetleg lehet-e, illetve érdemes-e jailbreakelni?
A Firmware 5.1.2. Ezt lehet? A leírásokban 5.0.x-ig láttam...
Milyen előnyöket nyújt, ha jailbrakelem? Vannak ráesetleg olyan appok, amik nyújtanak valami többletet? -
emitter
őstag
na, végül megrendeltem itthoni kereskedőtől egy sima Kindle 5-öt 35 ezerért, nagyrészt úgyis napközben vagy mesterséges megvilágításnál fogok olvasni, a touchscreen hiányát meg talán meg lehet szokni, nem nagyon fogok szótárazni, szavakra böködni, szóval elég a lapozás és nagyítás funkciókat használni..
-
loma6
csendes tag
Kösz ez jó ötlet, majd kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest