Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
benyo513
tag
Ha vásárolni szeretnék könyvet amazon.com-ról, akkor az megakadályozhatja a vásárlást, hogy a német oldalról rendelem a kindle-t?
-
passat77
tag
válasz
hampidampi #21741 üzenetére
És a Koobe Novelbook Shine ajánlott-e? Tudom ez Kindle fórum!
-
Degeczi
nagyúr
Csak egyszer használsz Paperwhite-ot pár órán át, és többé eszedbe nem jut világítás nélkülit venni... a legtöbben (akik régóta használunk e-book olvasót) világítás nélkülivel kezdtük, tapasztalatból mondjuk.
Amikor Amazon akciókban pár havonta 100 EUR környékén kapható, az ártöbblet sem igazán érv, bőségesen megéri ezt a 10e körüli különbséget (és mivel sokáig, min. 5 évig használatban maradó eszközről van szó, végképp nem tényező ennyire kis árdifferencia)
-
HKorn
veterán
válasz
hampidampi #21741 üzenetére
Pedig nekem egy 6 gen Kindle van és most tervezek asszonynak is venni 8 gen-t. Paperwhite egyszerűen túl drága, hogy cska a beépített világítás miatt megérje.
Van ilyen rácsiptethető LED lámpa, tök jó lehet vele olvasni, de esetek 70-80%-ban még az sem kell. Szóval szerintem felhasználói szokás kérdése, hogy kell-e a beépített világítás, vagy nem.
-
passat77
tag
Mi a külömbség a Kindle Touch 8. gen és a Kindle Glare 8. gen közt?
-
benyo513
tag
válasz
donjohnson #21723 üzenetére
Uh, kicsit más lett az ár. Azt hiszem inkább megvárom a black friday-t/cyber monday-t
. Köszi a választ!
-
Spy89
aktív tag
válasz
DummyBoy #21732 üzenetére
A kérdésedre válaszolva a Casebotos tokok a jók, hasonló módon körbeölelik az olvasót mind a PW esetén.
A Libretom által linkeltet az Amazon maga vonta vissza annó, mivel olyan nagy mennyiségű negatív riportot (cikkek ehhez kapcsolódóan: 1,2) kapott a gyenge mágneses rögzítése miatt, ami már nekik is elérte az ingerküszöböt. Így kerültek a hivatalos Amazon tok helyett a Casebot-osak az Amazon által, az olvasó mellé alapból kínált kategóriába.
Ha tudsz várni vele a jövő hétig, akkor tudok majd képeket is küldeni, illetve tapasztalatot írni! -
DummyBoy
senior tag
Sziasztok! Oasis 2-höz milyen tokot ajánlanátok? Origami, vagy keménytok vagy ilyen szütyő (sleeve)? Kinek mi jött be leginkább?
PW-hez az originál bőrtokot használtam, de kicsit vastag. Olyat szeretnék ami védi a laptopom mellett a táskában, de nem lesz tőle bumszli, de azért megvédi.
Előre is köszi!
-
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
Mindenképpen az AZW3-at célszerű, mert jópár formázás csak abban lehetséges. Ez akkor szempont, ha EPUB volt a forrás, azzal csak az AZW3 egyenértékű, a MOBI/PRC/AZW egy nagyon buta, nagyon régi bináris formátum, míg az AZW3 és EPUB már HTML alapú, korszerű.
Ezen felül bármilyen formátum is volt a forrás, a feltételes elválasztás is egy fontos ok, amiért AZW3-at célszerű választani, az is csak abban elérhető (és a korábban is említett lób@szó margók itt is visszaütnek, mert a magyar nyelvre az angolhoz képest hosszabb szavak jellemzőek, amik miatt különösen ronda tud lenni a tördelés elválasztás nélkül)
-
snowdog
veterán
Eddig mobi-ra konvertáltam, esetleg prc vagy azw jobb lenne?
Nekem nem is engedi prc-be konvertálni (konvertálásnál nem is jelenik meg ez a formátum).
Sőt, ha az eredeti formátum prc, akkor a könyvtárba felvételkor automatikusan mobi-ra konvertálja.
A gyári honlapon is a támogatott formátumok között a prc csak mint forrás szerepel:What formats does calibre support conversion to/from?¶
calibre supports the conversion of many input formats to many output formats. It can convert every input format in the following list, to every output format.Input Formats: AZW, AZW3, AZW4, CBZ, CBR, CBC, CHM, DJVU, DOCX, EPUB, FB2, FBZ, HTML, HTMLZ, LIT, LRF, MOBI, ODT, PDF, PRC, PDB, PML, RB, RTF, SNB, TCR, TXT, TXTZ
Output Formats: AZW3, EPUB, DOCX, FB2, HTMLZ, OEB, LIT, LRF, MOBI, PDB, PMLZ, RB, PDF, RTF, SNB, TCR, TXT, TXTZ, ZIP
-
HKorn
veterán
Ha epub-ról konvertálok (Calibre-vel) melyik formátumra érdemes konvertálni? Eddig mobi-ra konvertáltam, esetleg prc vagy azw jobb lenne?
Csak azért kérdezem, mert jónéhány könyvnél, mintha nem lenne tökéletes a bekezdések szétválasztása.
szerk., látom Zseko azw3-at preferálja
-
benyo513
tag
Írtátok, hogy ide reklámmentes változatot küld az amazon. Ezt valahol látni lehet (mondjuk ennél a terméknél), hogy ez valóban a reklámmentes változat?
-
HardRic
addikt
válasz
vegyszer #21714 üzenetére
"-268/1695 oldal típusú oldalszám kijelzés, ami automatikusan újra törik egy margó/betű állítás után."
Na nekem ez kellene. Már nem emlékszem iPaden milyen appal olvastam pár éve, de az tudta és sokkal többet mond, mint egy százalék, vagy egy fizikai könyvhöz viszonyított számítás.A piacon sok olvasó tud sokmindent ami tetszik, nekem a Kobok most nagyon bejönnek, de a megvásárolt könyvek és a kiváló support itt tart.
-
zseko
veterán
Megvolt az első könyv - meg úgy egyáltalán az első - vásárlás az Amazonon, bár nem úgy, ahogy szerettem volna...
Fizetés gombra nyomva egyből le is vonta az árát, amivel nem számoltam, viszont én másik kártyáról akartam fizetni.
-
-
vegyszer
addikt
válasz
HardRic #21690 üzenetére
Valahol igenis megértem, amit mondasz. Nekem a PW3 előtt egy Nook Simple Touch volt. Háttérfény nélkül, ellenben rootolható androidos alappal. Onnan meg egyenes út vezetett a cool reader végletekig testre szabható fícsör hadához. Ez kegyetlen mód hiányzik.
-egyedi margó
-268/1695 oldal típusú oldalszám kijelzés, ami automatikusan újra törik egy margó/betű állítás után
-automatikusan magyar nyelvű feltételes elválasztás akkor is, ha azt a forrás nem ismeri
-magyar menü
-9 zónás, zónánként 3 funkciós érzékelő felület (tapi, hosszú tapi, dupla tapi más más funkciót hozhat elő ugyanott)
-ebook CSS kikapcsolás
-volt egy egy pixel széles vízszintes státusz bár, ami a fejezeteket 3 pixel széles rovással jelezte, míg az elolvasott rész invertált.
-akku százalék
-és óra (ez bekerült ide is nemrég)Imádom a PW3-mam, mert jobb vizuális élmény olvasni rajta, de azt hittem, hogy ezeket a sw fícsöröket itt is egy JB után könnyedén be lehet majd állítani.
Hát nem... -
-
han_lev
senior tag
Köszönöm minde kinek!
Meg gépre nem dugtam, de az lesz.
Dropboxomban van sok ebook.
Azt nem tudom letölteni vele a memóriájáva valahogy?
Az lenne az igazi, onnan mindíg tudnám frissíteni az olvaányaimat.
Egyébként szerintem minden ráfér, 4 gb a memóriája. -
passat77
tag
Köszönöm az ötleteket! Igen, az édesanyámnak lett ajándékba. Már meg is kapta, eddig tetszik neki.
))
-
HardRic
addikt
PW-knél elég nagy a szórás a világítás minőségét illetően. Első fekete PW3-amon majdnem tökéletes volt, a mostani fehéren meg elég foltos alul a megvilágítás. Állítva használva nem zavaró egyáltalán, de oldalt fektetve igen. De amúgy is, fektetve megszűnik az egész "könyv amit nem kell lapozni" illúzió. Egyszerűen csúnya úgy.
-
pjen
félisten
válasz
Degeczi #21701 üzenetére
Ebben igazad van,én csak a véleményemet írtam,ahogy Te is,Az pedig,hogy a fórumokon 100 embernek nem tetszik,nem jelent semmit,az eladott 100000 hez képest.Legalábbis a gyárnak.De valóban csinálhatnák szabadon kofigurálhatóvá.Ja gondolom még valamiért csinálják ilyenre,mert sikeres,megveszik.
-
Degeczi
nagyúr
Ha utálod a spenótot/karalábét/akármit, vajon finomabb lesz attól, h az emberek többségének nincs vele problémája?
(amit jelen esetben mondjuk nagyon erősen kétlek, mert külföldi fórumok is tele vannak erre panaszokkal)
Szóval ez tovabbra sem érv
Sokakat egyszerűen nem is érdekel, hogyan néz ki, amit olvas, más pedig kényes rá, ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest