Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
Watcher45 #20585 üzenetére
Ez abban az esetben nem elfogadható, ha olyan a pdf, hogy mondjuk pl. InDesignban készült és nemcsak Wordből lett átkonvertálva vagy pdf nyomtatóra kiküldve.
Amiről én írtam, az egy olyan kiadvány, ami könyv hosszúságú és bár kijelölhető benne a szöveg, de mivel kéthasábos igencsak fáradságos lenne megalkotni belőle egy ebookot.
Ugyanakkor ez már félig off topic, de azért baromi kíváncsi lennék, hogy van-e arra valami terv, hogy az összetett kiadványok szövegét mondjuk minimális képanyagot meghagyva hogy lehet átdolgozni az ilyeneket ebookká. Vagy egyáltalán foglalkozik-e valaki ilyesmivel?
Olyasmire gondolok, mint amit a Push to Kindle nevű firefoxos böngészőbővítmény tud, hogy számos weboldalon sokszor én magam sem találom hol a szöveg a sok zavaró szar miatt, ezért átalakítható úgy, hogy lényegében csak a szöveg maradjon meg minimális formázással, képek meg közbeszurkálva.
Jó mondjuk az az egyszerűbbik eset, mert HTML-t kell kvázi HTML-lé alakítani. De tartalmát tekintve sokkal olvashatóbb. -
Watcher45
tag
Pedig van egy zárt oldal - ne nevezzük meg - ahol csak pdf formátumban hajlandóak közzétenni a könyveket. Ősidőkben rákérdeztem, hogy miért nem valami fogyaszthatóbb formátumban, amire azt a választ kaptam, hogy nehogy valaki tovább szerkesztve saját munkaként töltse fel máshová, mivel aki digitalizálta sokat dolgozott vele. Tovább nem feszegettem a dolgot hiszen agyrém egy lényegében nem legális tartalommal (gyk. szerzői és szomszédos jogok) való további "visszaélést" megpróbálni megakadályozni arra hivatkozva, hogy az azt megalkotó (gyk. nem az író) munkáját védik.
Nem vitatkozom ennek az oldalnak a szabályzatával csak nem tartom ésszerűnek a formátum kikötést. De van ugye más alternatíva is.
-
cocka
veterán
Én nem azt írtam, hogy magazin. Azt írtam, hogy olyasmi. Valójában egy elég hosszú könyv, amiben rengeteg a színes kép, sokszor egész oldalas is és kéthasábos a szöveg, a képek alatt feliratok. Igen érdekes lenne egy kb. 200 oldalas magazin.
Aki ezt tableten olvassa, annak csak gratulálni tudok. Bivalyerősek a szemizmai.
-
cocka
veterán
válasz
Degeczi #20580 üzenetére
Ezért olyan fantasztikus, mikor megveszel egy ebookként eladott könyvet, ami nem azért van PDF-ben, hogy a usert szopassa, hanem kicsit magazin jellegű, tele színes képekkel, két hasábbal, tehát valójában nem tud másban lenni.
Nyomtatás plusz költség, megvenni kb. annyiba kerül vagy olcsóbb, mint az ebook ára + a nyomtatásé. Tehát számítógépen olvashatod vagy a megvásárolt fizikai könyvet, de az ebook olvasó ilyen esetekben esélytelen.
-
Degeczi
nagyúr
Így van, a PDF pont fordítottja: az e-book alapvető lényege, h szabadon újratördelhető, újrafolyatható legyen a különböző méretű, fölbontású kijelzőkön, különböző betűméretekkel - míg a PDF feladata éppen ennek meggátlása, h az oldal mindig ugyanúgy legyen tördelve, ahogy egyszer megalkották.
Az egy nyomtatási formátum, nem e-book.
-
Degeczi
nagyúr
Minden e-ink olvasó "boldogul" a PDF-ekkel - de arra nem fogod használni, hanem inkább a táblagépet. Ilyen célra az való, aminek technikai, műszaki oka van: az e-ink csigalassú, szó szerint hosszú tizedmp-ekben mérthető képfrissítése, amivel nem lehet korrekt görgetést megoldani - márpedig belenagyításra, és így görgetésre ilyen kis kijelzőn szükség van.
De a népszerű könyvek könnyen beszerezhetőek e-book formátumban is.
-
-
-
1eske
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy iPad Air készülékkel rendelkezek, amit nem igazán használok már semmire. Viszont a közeljövőben szeretnék elkezdeni olvasni könyveket. Érdemes-e megtartani a tabletet erre funkcióra vagy ajánlott lecserélni egy Kindle-re?
A tabletről pár szóban: Kb. 60-65k környékén tudnám eladni használt piacon, így mindenképpen csak akkor cserélném le, ha lényegesebb olcsóbb alternatívája lenne Kindle terén. Egyébként 9.8"-os, 10-12 órás üzemidővel rendelkezik.
Nem tudom mennyivel könnyebb/nehezebb könyveket pakolászni illetve azt testre szabni egy Kindle-re mint egy iPadre, illetve internetezni is bizonyára jobb a tableten, de ez a funkció csak sokadik szempont lenne. Háttér világítás mindenképpen kellene.
-
Watcher45
tag
válasz
Degeczi #20569 üzenetére
Értem én, hogy kényelmesebb a nyitok és olvasok. Engem azonban nem zavar az az egy bökés. Ha a gombot kellene bökdösni lehet, hogy meggondolnám, hogy ne használódjon el a sok nyomkodás során. Így viszont lényegében esztétikai értéket látok csak a képernyővédőben amit eltakar a tok.
-
adriankoooo
senior tag
Szerintetek lesz a közeljövőben ismét 100€-s Kindle PW3 az amazon.de-n?
-
IamTheDog
tag
Nekem reklámmentes, német Amazonról rendelve. Átálltam UK Store-ra, erre feljött az accounton belül a device-nál, hogy bekapcsolhatom a reklámot. Bekapcsoltam, mert alapvetően szeretem ha ajánlgatnak nekem dolgokat, de állandóan csak ugyanaz a két tokreklám jött fel, úgyhogy ki is kapcsoltam. Vagy van másmilyen reklám is?
-
snowdog
veterán
Szerintem ez a reklámkérdés kicsit túl van lihegve. Az tény, hogy a reklámos változat olcsóbb. Az is tény, hogy a reklámot egy kis utánjárással le lehet tiltatni. Akkor meg minek a reklámmentesre hajtani?
Én annak idején egy osztrák MediaMarkt-ban vettem, reklámosan, nem volt 100 EUR. Hazajöttem, reklámokat letiltattam. Ennyi. -
cocka
veterán
válasz
Mikemend #20563 üzenetére
kis hazánkban CSAK reklámmenteset lehet kapni.
Megintcsak tévedés. Hazai forgalmazók csak reklámosat árulnak. Amazonról (főleg amazon.de-ről érdemes, mert onnan olcsóbb) lehet csak reklámmenteset rendelni Magyarországra.
nem volt reklámos, hiszen resetelve volt.
Az tök mindegy, mert gondolom regisztrálják saját rendszerükbe, hogy melyik sorozatszámú kerül reklámosként illetve reklámmentesként forgalomba. Tehát lényegében elsősorban készülékfüggő, másodsorban accountfüggő.
Szal. valójában szerintem három különböző szempont az, ami eldönti, hogy kapsz-e reklámokat és ha igen, milyet.
1. Reklámosként került-e forgalomba vagy sem.
2. Az accountodban utólag állítottad-e vagy kérted-e ennek kikapcsolását.
3. Maga az account milyen típusú, sima standard amerikai, rendes amerikai, brit vagy egyéb.minek kellett ennyi embernek a reklámmentesítés?
Mer a neppertől, forgalmazóktól és egyéb helyekről összekukázott eszközök mind reklámosok.
-
Mikemend
senior tag
Jövök mea culpázni. Ugyanis az előbb megkérdeztem a kolléganőt, és azt mondta, ő reklámosan vette, ami felvetett bennem egy költői kérdést, miután pár nappal ezelőtt, eme topikot végigböngészve úgy értettem, hogy kis hazánkban CSAK reklámmenteset lehet kapni. Ezt párosítottam azzal, hogy amikor én átvettem, nem volt reklámos, hiszen resetelve volt.
E kettőből összeraktam, hogy akkor reklámmentes volt a Kindle, hiszen itthon nem lehet kapni ilyet és én sem láttam rajta. Viszont a login és frissítés után az lett.
Persze az is elgondolkodtatott, hogy ha elvileg tényleg csak reklámmenteseket lehetne kapni itthon, minek kellett ennyi embernek a trükk?
A fő, hogy végül egy rendes hölgy mentesített (fiók vagy sorszám alapján, ezt nem tudni), valószínűleg egy pipa kiütésével/bejelölésével, távolról. Mindenesetre érdekes kör volt, és pár dologban tapasztaltabb lettem.Az amerikai fiókhoz annyit, hogy nem vettem fel még amerikai címet a fiókomhoz, csak angol volt, de az nem volt elég. Viszont nem akarok ezzel egyelőre trükközni, mert a végén még visszakapcsolódik nekem a reklám.
-
cocka
veterán
válasz
Mikemend #20560 üzenetére
amit itthon vett a kindleshopban
Az mind reklámos tudtommal. Akkor úgy mondom, hogy nemcsak az accounttól függ. Szerintem sorozatszámfüggő is, hogy hogy lett eladva.
Ha egy cuccot alapból reklámosként vettél, akkor tök mindegy, hogy később reseteli-e a készüléket, ha utána bármilyen accounttal feljelentkezel vele a hálózatra, automatikusan reklámokat fog kapni.
Ha nincs beregisztrálva és nincs wifi se, akkor persze hogy nem kap reklámot. De mint mondtam, ha beregisztrálod, akkor azzal egyúttal felengeded wifire is és mivel reklámosként lett véve, reklámokat fog kapni. Függetlenül attól, hogy milyen accounttal lett regelve.
Amerikai fiókban van beregisztrálva a Kindle, és ott nincs olyan opció, mint ami a képen volt nálad.
Akkor az nem teljesértékű amerikai, csak a mindenki másnak (úgy értve olyan országoknak, ahol nincs jelen alapból az Amazon) biztosított butított amerikai.
Akkor válik "amerikaivá", ha USA címet állítasz be és a Kindle Store-ban pedig átállítod az országot USA-ra. Ekkor fog megjelenni, meg pl. azt is beállíthatod, hogy a Store milyen nyelvű legyen, spanyol vagy angol.
De baromi egyszerű eldönteni, hogy tényleg USA accountod van-e.
Példa: [link]
Nyisd meg ezt és mondd el mit látsz a jobb oldali keretben, ha van benne egy sárga Buy now gomb, akkor stimmel, ha csak ennyi van kiírva:
This title is not currently available for purchaseakkor nem USA-beli a Kindle Store-od.
-
Mikemend
senior tag
válasz
Oldman2 #20559 üzenetére
No ezzel a leírással sikerült elérnem a chatet és persze elmondták a kötelező 15-20 dolláros szöveget, aztán ki is kapcsolta a hölgy.
Köszi a segítséget srácok! Viszont annyit még hozzáfűznék: lekérte a fiókomból a Kindle adatokat és valószínűleg mégis fióknál kapcsolta ki
-
Mikemend
senior tag
No ez azért érdekes, mert kezdjük az elején:
- kolléganőtől vettem meg a Kindle PW3-ját, amit itthon vett a kindleshopban.
- az eszköz resetelve volt, amikor átvettem, ergo se könyv, se fiók, se wifi és se reklám, mert képernyővédő volt rajta.
- feltettem wifire és bejelentkeztem az amazon fiókomra. Ekkor az eszköz nekiállt, és megfrissítette magát. Azóta reklám van a nyitóképernyőn képernyővédő helyett.Tehát láttam előtte és utána is, és a reklám akkor került rá, amint felengedtem és beléptem a fiókba, majd frissített.
Amerikai fiókban van beregisztrálva a Kindle, és ott nincs olyan opció, mint ami a képen volt nálad.
Még angol címet is felvettem, alapra állítottam, de semmi.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Mikemend #20555 üzenetére
Pár hete/hónapja még volt (azt nem vitatom, hogy keresni kell), nekem Chat-en sikerült a művelet.
Olvasd át ezt a topikot: Kindle reklámmentesítés
-
cocka
veterán
Ezt tapasztalatból írom, hogy ez rohadtul nem így van. Szerintem a reklámok megjelenítése készülékhez kötött. Annál is inkább, mivel amikor átjelentkezek a cuccal másik accountba, akkor pusztán ez a tény nem tesz rá automatikusan reklámokat. Ráadásul eleve reklámmentesen vettem, mivel Amazonról csak ilyet lehet(ett) rendelni. Legalábbis Magyarországra.
Annál is inkább mivel pl. USA/UK (ill. gondolom olyan accountoknál, amikhez a címnél olyan ország van beállítva, aminek egyébként saját amazonos honlapja is van) accountoknál ez a beállítás a Your Devices résznél jelenik meg.
Az accounttól csak ennyiben függ, hogy kapsz egy extra beállítást a Your Devices résznél, ahol kikapcsolhatod a Special Offerst.
De ha magyar cím van megadva, akkor lényegében csak egy butított amerikai amazon.com-ot kapsz, ahol emlékeim szerint ez a Special Offers beállítási lehetőség sem érhető el.De mondok mindjárt egy egyszerűbb példát. Mióta UK-sként használom a Kindle Store-t, azóta ha a vásárolt könyvet újra megnyitom a Kindle-ön a Kindle Store-ban, akkor már nem írja ki, hogy Buy now, hanem Go to library. A sima "magyar" account lazán megvetetné veled még egyszer.
-
Mikemend
senior tag
válasz
donjohnson #20554 üzenetére
Oké, csak csodálkoztam, hogy korábban nem volt, update után meg megjelent.
A reklámmentesítős cikkben foglaltak elavultak, olyan menüpont már nincs, ahol online chatelni lehetne és reklámmentesíteni. Ezért fura, hogy miért került rá.
-
Mikemend
senior tag
Ha jól értelek titeket, az amazonos account miatt lett reklámos a PW3-am? Ugyanis korábban nem volt az, felengedtem a netre, megfrissítette magát, miután beléptem az amazonos accountommal. Onnantól reklám van csak képernyővédő helyett... Olyan lehetőség nincs, hogy maradok a mostani accounttal, de reklám nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest