- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
Folytatás itt: Nem indul és mi a baja a gépemnek topic
Ezt zártam.
-
Marci79
senior tag
Én az utóbbi pár napban szembesültem ezen problémával.
A gép egyik nap úgy döntött, hogy majd ő eldönti, hogy leáll, amikor kedve szottyan erre. Én nem értettem egyet ezen gondolatával és elkezdődött az anyázós-fejvakarós idény.
A vége az lett, hogy a vga (Asus 6870, tuning-buhera mentes!) ventilátorvezérlő bigyusza elvolt égve a kártyán. A venti csatlakozója mellett. Gondolom az az. A ventilátora nem pörgött és szépen túlmelegedett. Ez okozhatta a leállást.
Jelenleg az alaplap PWRFAN csatlakozóról van meghajtva egy Arctic Cooling 80-as venti, ami fel lett "szerelve"a gyári helyére. Jelenleg megy szépen.
Remélem valakinek adok a jövőben egy jó tippet az ilyen gond megoldására ezzel.
-
Csili7
csendes tag
Bocsi, lehethogy nem jó helyre írom a hozzászólást, de van egy kis problémám és már szerelték is a gépet, de nem javult meg. Szóval a monitor egyszercsak fogja magát és kikapcsol az asztali gépnél, nem lehet visszakapcsolni, a gép megy közben, és ha újrakapcsolom, akkor fut rendesen. A monitor úgy 4-5 óránként fogja magát és kikapcsol, mindegy hogy éppen internetezik valaki, vagy wordben ír, de olyan is volt már, hogy alvó állapotból "felébredt" a gép, hogy kikapcsoljon a monitor. Nem igazán értek a gépekhez, mert nő vagyok
, ezért technikai paramétereket egyenlőre így vaktában nem írok, de ha szükséges akkor összeszedem, de igazán szeretném tudni, hogy miket tudtok elképzelni, hogy mi baja lehet a gépnek. A szerelők azt mondták, hogy minden rendben van vele, de hát mégsincs, ha egyszercsak elsötétül a kép... Előre is köszi, ha valaki ír valami tippet!
-
jony003
csendes tag
Nagyon melegedik az alaplap vagy a proci. Mi lehet az oka? És a megoldása?
3 hónapja szereztem egy használt gépet áron alul egyik közeli ismerősömtől.
A gép adatai:
CPU: DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 Mhz (15 x 200) 6000+
Alaplap: Gigabyte GA-M56S-S3
Alaplapi lapkakészlet: nVIDIA nForce 560, AMD Hammer
Memória: 4x1gb GeIL CL5-5-5DDR2-800
Videokártya: NVIDIA GeForce 9800 GT 1024 MB
Vinyó: Samsung 1TB 7200 RPMOp.rendszer Microsoft Win 7 Media Center Edition
A gép azért került eladásra mert a tápegysége(HKC USP5550) egyről a kettőre egyszer csak durrant egyet és azonnal leállt a gép. A gép a tápegység meghibásodása előtt nem melegedet.
Így tápegység, memóriák, és vinyó nélkül került hozzám a gép. Szereztem bele 4x1Gb GeiL800Mhz memóriát, egy Samsung 1Tb-os vinyót, és egy használt LC-POWER LC420H-12 tápegységet. Ezzel szépen ment is addig amíg el nem kezdtem vele játszani egy nagyobb gépigényű játékot. Mert ekkor kis idő után leállt a gép. Ezt követően azonnal telepítettem egy EVERESTET és újra elindítottam a játékot közben figyeltem a hőmérsékleteket. Nagyon gyorsan kb 5 perc alatt 90-95 fokra melegedett az ALAPLAP, a meg PROCI 70-80 fok körül volt(az egyik mag jelentős 10-15 fokkal melegebb volt a másiknál). Nem csak játéknál melegszik így hanem például zeneszámok konvertálásánál is. A Videokártya nem melegszik.
Általam próbált megoldások a melegedésre:
(Egyik megoldás se segített!)1. Telepakoltam a gép minden pontját ventilátorokkal, plusz direkt állítottam a procira és a déli hidra egy ventit.
2. Proci és a déli híd újra pasztázása, plusz a sok veni.
3.Az én LC-POWER tápom 420w -os. Ezt helyett próbáltam ki két másik tápot az egyik egy Codegen 350w a másik egy Gigabyte 400W-os volt. Erőseb 550w-600w-os táppal még nem volt lehetőségem kiprobálni.
4. 4x1gb ram helyett csak 1gb memóriával futtattam plusz a DVD meghajtót lekötöttem. Próbáltam külön külön a memóriákat. Próbáltam más márkájú memóriákkal is.
5. BIOS csere a legfrissebb verzióra.
6. ALAPLAPCSERE. Egy régebbi típusú alaplapra cseréltem ki "ASRock ALiveNF4G-DVI" ez a legfisseb BIOS-szal rendelkezik. Ekkor az EVEREST azt jelezte hogy a PROCI melegszik nagyon 90 fok körül és az ALAPLAP 70-80 körül. Nagyobb gépigényű játéknál vagy convertálásnál ugyanúgy kikapcsolt a gép. Ez alapján vissza tettem az eredeti alaplapját.
7. A gépház elejében lévő USB-k lötyögtek és ha csatlakoztattam egy pendrivert akkor észlelhető volt hogy nem érintkezik rendesen. Kiszedtem azt a kis USB panelt megforrasztottam tökéletesen megy. Ilyen érintkezési hibától elszállhatott az eredeti HKC 550w-os táp?
Ezek a sikertelen próbálkozások után használltam a gépet, de nem játszottam csak szerkesztő progikat használtam meg neteztem. Ilyenkor 70 - 75 fok körüli értéket mutatott az EVEREST az ALAPLAP hőmérsékletére. Így tudtam használni egy darabig.
De az egyik nap konvertálnom kellett sok zene számot, és ekkor az ALAPLAP hőfoka azonnal a magasba ugrott de még nem kapcsolt ki a gép egy darabig. Majd egyszer csak leállt de nem úgy mint amikor a melegedés miatt áll le. Ekkor a jelenlegi tápom (LC 420W) is elszállt.(az LC tápnak nem tudom mi baja keletkezhetett de elektornikus égett szaga van úgy mint az eredeti HKC 550W-os eredeti tápjának.)
Ezek ugye nem jó minőségű tápok voltak.
Most azon vagyok hogy beruházok egy minőségi drága tápegységre 550-600w-körül, remélve hogy vagy megoldja a melegedést vagy nem fog bedögleni a táp, mert ha nem döglik be a táp az már fél siker.A fő kérdésem hogy miért melegedhet a gép? Illetve hogy lehetne megoldani hogy ne melegedjen?
Ha netán veszek egy új tápot és az is így besül vagy elromlik akkor a garancia nevében azt kicserélik vagy megjavítják nekem? Nem fogják azt mondani hogy az én gépem miatt romlott el a táp?
A válaszokat előre is köszi
.
üdv. -
kokeny92
tag
Sziasztok!
Akár egy böngészőt vagy filmet szeretnék elindítani a számítógépen lefagy, elmegy a kép alapjáraton fut a gép, kép nélkül. Van engedi megnyitni a böngészőt, van hogy órák hosszát tudok böngészni, filmközbe is előjön, meg úgy bármikor.. "... vagy nem tudom mivel függ össze igazából.Eseménynaplót megnéztem, kritikus hibának írja.
Codegen 300W
1gb Kingmax ddr 400
amd sempron 2500+
nvidia geForce FX 5200
160gb Seagate
a gép 7 éves.
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni -
törölt tag
Sziasztok!
Segítségre van szükségem, mert nem tudok rájönni mi a hiba. Magától kikapcsol a gép..
Egyik nap szövegszerkesztés közben egyszer csak kikapcsolt a gép magától, de úgy mintha csak kihúztad volna az áramból, semmi hiba üzenet vagy hasonló.
Után magától megpróbál újraindulni a gép, de nem tud, már a képernyőt sincs ideje bekapcsolni, mert mire odaérne, megint újraindul. És ezt csinálná a végtelenségi, ha hagynám.Kis pihenés után újra bekapcsolom a gépet, elkezd tölteni windows, kiválasztom hogy csökkentett mód, már beírom a jelszót, bejönnek a dolgok, aztán megint kikapcsol, újraindul, és után már megint azt csinálja, amit fentebb is írtam, hogy már monitort sincs ideje bekapcsolni mert folyamatosan újraindul.
Amit idáig tettem:
- kiporoltam az egész gépet
- leszedtem procihűtőt, megtakarítottam, új pasztát kapott
- kiszedtem az akkut az alaplapbóleredmény: ugyanaz a felállás
amit ezután tettem:
- mivel kb 20mp. áll rendelkezésemre első indításnál (akármit csinálok ezután lekapcsol a gép) gyorsan bementem biosba és megnéztem alaplap és proci hőmérsékletre mit ír.- proci: 27 fok, nem emelkedik
- alaplap: 16 fok, nem emelkedik+ lehúztam vinyót és dvd írót
eredmény: még mindig ugyanaz.
Valakinek valami ötlete?
ja és a konfig:
- Gigabyte Superb 460w táp
- Asus P5Q alaplap
- Intel Core2Duo E8200 proci
- Arctic Cooling Freezer 7 Pro hűtő
- Gigabyte 9800GT vga -
balazs.toth
csendes tag
Sziasztok!
Kb 3 hónapja van ez a problémám a géppel, nagyon örülnék, ha valaki tudna nekem segíteni, mert már teljesen tanácstalan vagyok.
Az a gond, hogy a gép teljesen random szerűen (tehát nem csak terhelésre, de főleg akkor) leáll, vagy újraindul. Amikor leáll, nem teljesen áll meg, mert a ledek égnek, a ventillátorok pedig működnek, csak se kép, se hang (illetve hang az van: ha zene ment, amikor kifagyott a gép, akkor az utolsó tizedmásodperc a számból zúg, nagyon nagy frekvenciával).
A gépet már többször visszavittem a garanciális szervízbe, ahol mindig azt mondták, hogy nekik nem jött elő a probléma. Itthon is van, hogy napokig nem tapasztalom ezt, aztán van, hogy naponta többször is.
A processzorhűtéssel nincs gond, 100 %-os terhelés esetén is 50 fok körül van mind a négy mag. Tápot műszerrel vizsgálták, elvileg azzal sincs gond. Tápkábelt már kettőt is megnéztem, a gép ugyanúgy kikapcsolt.
A gépem:
lap: Gigabyte GA-MA770T-UD3
cpu: AMD Athlon x4 955 3,2 Ghz
cpu hűtő: CoolerMaster Hyper TX3
vga: Gigabyte gtx 460
táp: Corsair 500 W VX
ház: Gigabyte LUXO X142
A segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm
Balázs
balazs-toth@windowslive.com -
Lella
csendes tag
Sziasztok nekem is hasonló problémám van időnként kikapcsol a gépem.
De nem tudom miért. Megtudnátok mondani hogy hol lehet meg nézni hogy mennyi a hőfok szintje ?? Kérlek valaki segítsen előre is KÖSZI
-
gados180
csendes tag
Hellosztok
olyan gondom van a géppel hogy ha neki álok játszani akkor kikapcsolmagátol!!!ez mért lehet???:S
Proci hütö tutinemmert most kapot egy uj procihütöt ileyt kepot: http://www.pcshop.shop.by/pics/items/32tz.jpg.
és ez jo mondták ahol vettem ezt ajánloták
akkor még milehet a gond?? 3éves lesz a gép karácsonykor!!
van a gépemben 3 db ventim az 1db elöl 2db hátul jah pluszba van még a tápon 2 db venti azegyik a procirol szivja a höt hátra felé!!meg észre szoktam venni hogy néhe naon meleg levegöt tolki a tápom lehet hogy az szarakszik:s ujkairt is vettem de lehet hogy naon erös a videokártyám is?? Msi Radeon HD 4870 OC DDR5 ös 512mb os!!
a választ köszi elöre is(jah mig elnem felejtme a tpom Thermaltake Butterfly 480!!!Windows7 ultimate 32bit -es) -
Atos23
senior tag
Segítséget szeretnék kérni
Egy gép mindig kikapcsol magától. Bizonyos, meghatározatlan időközönként teszi. Amikor csinálok egy Lemezkarbantartó futtatást, tuti kikapcsol.
Ami megvolt:
- Teljes hardverteszt, tápcsere, HDD, RAM, minden teszt OK
- Portalanítás
- Avast boot időben
- Malwarebytes antimalware
- Ccleaner
- Msconfig átbogarászás
- Minden amit egy rendszergazda megtehet
- Semmi alkatrész nem forró kikapcsolásnálNem akarom újratelepíteni, mert könyvelős gép rengeteg pénzügyi programmal.
Még Windows-javítást nem küldtem rá, de az is meg lesz végső esetben.Van valami ötletetek?
Attila
-
válasz
TheLion001 #53 üzenetére
Ha kihúzott lan-kábellel telepítenél egy rendszert akkor az lehet, hogy megoldást jelentene?
Már csak azért is, mert ha a hardverben nincs hiba (reméljük), instabil/férges/vírányákos oprendszer még okozhat újraindulást. -
TheLion001
tag
Sokáig dolgozott a CounterSpy, és végre az talált egy csomó férget!
Kiírta mindegyikhez, mit ajánl. Mivel 99%-uk magas fokú ezért karantént, ám mikor befejezte a keresést eltűnt a lista. Meg sem tudtam nézni, hol és mik azok.
A karanténje üres. Lefuttattam megint. reggel ránéztem, újra megtalálta őket.
Mikor kész lett, megint eltűnt minden!
Ilyenkor mi van? -
TheLion001
tag
Talált a vége felé egy ilyet is:
Trojan.Win32.Delf.abt
(Ez is magasfokú)Érdekes, hogy a többi féreg és víruskereső, sőt a legutóbbi Windows rosszindulatú eltávolitó, és Windos Defender sem talált rá! Sőt az Avast sem...
-
TheLion001
tag
A Legfrissebb CounterSpy 45 perc keresé után erre akadt rá:
Trojan.Crypt.XPACK.Gen (trójai)
(A Toplista 5. helyén áll!)Amit találtam róla:
A Trojan.Crypt.XPACK károkozó elindulását követően számtalan helyen beépül az operációs rendszer mélyebb rétegeibe, majd rögtön megpróbál többféle Windows sebezhetőség kihasználásával a helyi hálózaton tovább terjedni. A lenyomott billentyűk naplózásával jelszavakat és személyes adatokat gyűjt, míg a háttérben több megvásárolt alkalmazás és játék licenckulcsát kigyűjti, és eljuttatja távoli gazdái számára. A kémprogram ezen felül további károkozók letöltésére és futtatására is alkalmas, így a bűnözők később tetszőleges feladatokra felhasználhatják a számítógép erőforrásait.
Az utolsó mondatban leírtak számíthanak kikapcsolás ügyben?
A Winfos eseménynaplójában, többször találkoztam olyannal, hogy valami meggyitásához nem volt jogosultságom (?!) pedig egyedül használom a gépet.számíthat?
-
TheLion001
tag
Semmi gond, én még ennyire sem értek hozzá, ám valami gond még mindíg van.
Tegnap, nem hirtelen hangos leállás volt, hanem szép csendben újraindult a gép.
A Word volt nyitva, az internet (Firefox), meg a paint-el szerkesztettem.
Rögtön néztem Bios hőfokot, de a legmagasabb, most is a PWM volt 63 fok, ami talán nem túl magas. Mit tegyek?
A VGA kártya nem lehet a hibás, mert még vissza se tettem.
Az is érdekes, hogyha pa firefoxban (3.5.6) az sg.hu-n nyitok meg több fület, és baromira le is lassítja a gépet. 30-40%-on megy a procihasználat.
Most csak írok magamnak fotókat lemezre. A Proci 6-8%-on mozog, mégis a gépházon lévő munka led, folyamatosan világít, mitha agyon lenne terhelve.
Mi a fészkes fr*ncot tegyek?!
Lefuttatam féregre, vírusra:
Counterspy, Powersuit, malware bytes, Avast.
Semmi.
Nyomtam egy security Task Managert, hogy átnézze a futó folyamatokat, és eszméletlen milyen hülyeségeket dobott ki! A Legveszélyesebbnek ítélt folyamat, a billentyűzet gyári drivere! Második helyen a firefox Flashgot-ja áll! (Mozilla oldaláról)!!!
Valami tippetek van még? Ram lehet? Proci? Szoftver?! -
tomcsi23
veterán
válasz
TheLion001 #47 üzenetére
Hali!
Nyugodtan írd csak be azt is, ha rendben lesz a teszt.
Amúgy szívesen segítünk, ha tudunk.Neked is kellemes ünnepeket!
-
TheLion001
tag
A tesztre még nem volt időm.
Rád hallgatok, és nem bántom a gyári bordát, csak ha netán kritikussá kezdene válni a hőfok.
Egyenlőre nem tapasztalok semmit.
Hétfőn megyek a VGA-ért a szervízbe, és ha beraktam tesztelek.Köszönök minden segítséget.
Ne úgy legyen de írok, ha van valami.Kellemes ünnepeket neked Tomcsi23, és az egész családodnak, haveri körödnek!!!
-
TheLion001
tag
A tesztre még nem volt időm.
Rád hallgatok, és nem bántom a gyári bordát, csak ha netán kritikussá kezdene válni a hőfok.
Egyenlőre nem tapasztalok semmit.
Hétfőn megyek a VGA-ért a szervízbe, és ha beraktam tesztelek.Köszönök minden segítséget.
Ne úgy legyen de írok, ha van valami.Kellemes ünnepeket neked Tomcsi23, és az egész családodnak, haveri körödnek!!!
-
tomcsi23
veterán
válasz
TheLion001 #44 üzenetére
Akkor maradjon így. Van esetleg változás?
A 3 év egyhuzamban - hát mondhatnám, hogy nem számít, de az alkatrészek használva jobban öregszenek. Kondik, miegymásra fokozottan igaz. Ettől még sokáig jó lehet. Ám ez a melegedésre nem igazán van hatással szvsz. Viszont a gyári bordákat leszedhetnéd, meg újrapasztázhatnád, 3 év menet annak már sok. Ha parázol tőle (s a ventivel nem problémázik), akkor hagyd így.
-
TheLion001
tag
Akkor ezt az 1 órás tesztet megnézem, bár tegnap elővettem a Doom 3-at ,kicsit vacakolni. Az alaplapi VGA miatt levettem gyenge minnőségre. Kb. fél órát játszottam, de a PWM nem ment 54 fölé.
Azért vettem a kisventit, mert chip-hűtőnek írták, és a borda is 40*40-es. Nagyobb be sem férne, meg rögzíteni sem tudnám.
Ajánlottak egy Zalman bordát, de nem igazán venném le a gyári bordákat.
Attól azért már f*sok(Az számíthat, hogy 3 év alatt nem volt kikapcsolva, csak párszor újraindítva?
Jah, meg a takarításnál) -
tomcsi23
veterán
válasz
TheLion001 #41 üzenetére
Mondjuk nem kis, hanem nagy ventit ajánlottam, ami kicsit levegőzteti a kondik környékét is, de sebaj.
Eddig a 90 fokos lekapcsolási hőt simán elérhette. Tehát ez lehet egy válasz a "random" kikapcsolásokra. Ha ez a 66 fok terhelve ennyi, akkor az már mindenképp barátibb.
Igazából úgy kéne, hogy megy a teszt, s figyeled a hőt, meddig megy fel. De ne 10 percre, nyugodtan hagyjad dolgozni 1-2 órát is. -
TheLion001
tag
Ja és a leállási hőfok 90.
(Shutdown temperature a BIOS-ban.) -
TheLion001
tag
A kopp-ra nem lett megoldás.
Tisztítva, átnézve.
A ram rosszul volt bent.
Single chanel 64-bit-et írt.
Meg lett cserélve, és már Dual chanel 128-bit.
Így takarítás, és az általad ajánlott kis venti felszerelése után a hőfokok:Bios: Win: 100-os terhelés, 10 perc után:
CPU: 39 39 55
SYS: 28 31 32
PWM: 41 49 66A PWM még lassan, de emelkedett volna, sztem. csak 10 perc után leállítottam.
Kikapcsolást, ez alatt a pár óra alatt még nem tapasztaltam.
Innentől kezdve, ha megint kikapcsol, mit tegyek? -
tomcsi23
veterán
válasz
TheLion001 #39 üzenetére
(Egy pici tompa kopp hallattszott a házból) hábazz remélem, nem a működő venti esett le.
Amúgy a biosba belépve hogy alakulnak a hőmérsékletek? Mármint, ha ott baszkurálsz.
Megtaláltad ezt a hő-figyelős részt a biosban? Hova vannak állítva? Shutdown temperature vagy mit keress. -
TheLion001
tag
Köszönöm!
Ez már segítség
Most szereztem be egy 40*40-es kisventit.
Nemsokára fel lesz rakva a bordára utána írok, ám most kapcsolt ki megint, és nem futott seemi, csak egy fényképet nyitottam meg(!!!)
Indulásnál egyből Bios.
Hőfokok53
39
56Akkor most miért indult újra?!
(Egy pici tompa kopp hallattszott a házból)Ha esetleg az segít neked a hibakeresésben, átküldeném az eseménynapló azon részét.
-
tomcsi23
veterán
válasz
TheLion001 #37 üzenetére
No, ha jól sejtem, akkor ez a nagyobb borda, ill környéke a veszélyes. Erre van ez a PWM rész is, ahol azt a sok kis tornyot (kondid) látod. Ide kellene ráeszkábálni egy nagy ventit szerintem.
-
TheLion001
tag
Nem kapcsol le, mert nem terhelet.
Everest stabilitástesztnél 80 fok PWM-nél leállítottam a tesztet. Nem mertem tovább nyomni.
Ez az IC7-max3 tök jó, csak nekem ez nem segít!
Ami forró kézzel az az Abit feliratú csipp bordával, és a belőle kijövő cső ami a mégnagyobb bordába torkollik.A PWM hőfokot továbbra sem tudom lenyomni.
nekem meg ez az alaplapom.
Itt hol a PWM hűthető lehetőség?http://www.lejabeach.com/pics2/nf-m2.jpg
-
válasz
TheLion001 #35 üzenetére
A híd a proci alatt helyezkedik (helyezkedett) el, a felső az északi, ami meg a buszok mellett van (PCI, stb) az meg a déli híd (volt).
No. A PWM a tekercselt cucc a proci-foglalat környékén. Tuningos alaplapon mint pl az IC7-max3 külön légcsatornában helyezték el az alaplap tetején, ami a FET-eket (kis fekete lapos tranzisztorok) is hűtötte. Teccikérteni?60 fok az már tűrhető ha a system 40 körüli.
Még mindig lekapcsol? -
TheLion001
tag
...vagy ha a PWM nem a híd, akkor hogyan hűtsem a PWM-et?!
Megvoltam győződve, hogy az északi híd a PWM áramkör hűtője. -
válasz
TheLion001 #27 üzenetére
Bios szerint a proci 63 fok, akkor előtte simán 80 körül lehetett... Érdemes lenne kiporolni, pasztázni, stb. PWM-nek a 83 meg k.va sok...
Takarítsd ki, abból baj nem lehet (tápból is fújd ki a port) -
tomcsi23
veterán
válasz
TheLion001 #31 üzenetére
Na várj, mikori a gép? A tisztítás után is csinálja?
Az északi híd azért nem a PWM.
Esetleg hűtő le, megtisztít, majd újrapasztázva vissza. -
TheLion001
tag
Köszönöm, bár még előrébb nem vagyok
Kézzel fogva az északi hídon tojást lehet sütni.
Sokan írják, hogy az everest nem mutat megbízható hőfokot.
Hát sajna nálam igen.
Az alaplapi Abit EQ is hajszálra ugyanezen hőfokokat mutatja.
Bios-ból a legfrissebb van fent.
Tisztítás után, alapon 64 fok a PWM.Hogyan hűtsem? Konkrétan mivel, miként?
Ennyire nem vagyok profi. A neten meg nem találtam az alaplapomra valót, csak tunning vízhűtést, mait én nem tudok házilag megbarkácsolni -
tomcsi23
veterán
válasz
TheLion001 #27 üzenetére
Szia!
Van olyan, hogy pwm, ez az alaplap feszültség-stabilizátor, ill. környéke.
A helyzet az, hogy túlmelegszik ez vagy valami más, és a bios lelövi a powert. Be lehet állítani amúgy, hogy milyen hőmérsékleteknél nínózzon, ill kapcsoljon le.
A fő kérdés, hogy a hőmérséklet valós-e vagy sem. Ezt kézrátéttel lehet leginkább megnézni (óvatosan!), hogy mennyire valós a hő. Ha nem valós, tehát csak épp melegnek érzed a kezeddel, közben meg 80-90 fokot mutat, akkor valami bios/érzékelő dolog lesz. Előfordulhat, hogy egy frissebb bios orvosolja ezt a problémát.
A másik, hogy valós. Hát akkor a hűtéssel kell variálni. Vagy visszavinni az egészet.
Alapon megy amúgy a gép? -
TheLion001
tag
Senki?!
-
TheLion001
tag
Bocsi, most jut eszembe:
Tegnap több kikapcsolás előtt halk "nínó" szerű hang jött a házból.
Csökkentett módban is lekapcsol, pl. ha telepíteni akartam a VGA drivert, vagy neteztem.Mégegyszer előre is köszönöm a segítségeket.
-
TheLion001
tag
Sziasztok!
Kikapcsolási problémával küzdök, úgy 4 napja!
Segítsetek légyszi.AMD 6000+ proci
3G RAM
Alaplapi GeForce 6150 VGA (Legutóbbi Driverrel)
HD3870 volt, de mivel a játékok beálltak, és az everest szerint a GPU dióda alap hőfoka 106 fok volt, így szervízben van. Először erre gyanakodtam.
Asus 650W táp.
Abit NF-M2 nView alaplap
Win XP Pro.
1 cooler az oldallapról fúj be szobalevegőt, 1 a tetején fújja ki, 1 meg hátra.Hol és mivel kezdjem a hibakeresést?
Win eseménynaplóban semmi.
A PWM hőfok viszont alapon 74 fok.Kikapcsolás után rögtön visszanyomtam.
A BIOS szerint proci 68 fok
PWM 83 fok
Alaplap 53 fokÉrdekes jelenségek:
A HD3870-hez az új catalyst feltételekor félúton kékhalál.
Mióta kivettem (Délután 3 óra) nem volt a géppel gond.
Most játszottam letöltés közben kb. 20 percet, egy vacak kis Robokill nevű játékkal.
(összesen 9 mega, és csak ablakban tud futni) erre a gép megint kikapcsolt.Tehetetlennek érzem magam.
Állítólag a PWM hőmérséklete magas. Mindenhol mást írnak róla.
Az egyik PC boltban pl. közölték, hogy elnéztem, mert olyan, hogy PWM nincs. Biztosan RPM akart lenni.
Na ennyire azért mégsem vagyok kezdő.Légyszi, segítsetek. Hogyan kezdjek neki.
(Nincs másik gép, amibe cserélhetném az eszközöket.)Hálás köszönetem, előre is!!!
-
FireFlyy
csendes tag
Hello, hasonlo problemaval kuszkodunk haverommal.
A config a kovetkezo : Asus p5b alaplap ( sima p5b )
Asus GF8600gt
Regi Intel 3.00 GHZ ( nem dual core )
2x Crucial Ballistix 1gb ram ( kit )
Coolink 520 W-s tap ( mas geppel is teszteltuk )
Maxtor 250gb sata2 es vinyoAmiket probaltunk : Leszigetelni az alaplapot a csavarlukaknal mert sokszor elofordult mar velunk hogy valamiert zarlatot csinalt az alaplap a hazzal ( hiaba markas a haz meg mittomen ) probaltuk mas tapegyseggel , mas videokartyaval ( bar biztos nem az a gond ) 1 memoriaval 1 vinyoval ( mert hogy eredetileg ketto van ) mas billentyuvel mas egerrel ( pedig vadiuj mindketto ) teljesen az alaplapra gyankodok mert ha kikapcsolod a tapot elvesziti minden beallitasat a bios ( az elem nem merult le szinte biztos es jol van benne )
minden jol van radugva, a processzor biztos hogy jo es jo a hutes nincs baj vele ellenoriztuk.Na most a problemai a gepnek: ha belepsz a biosba gyorsan betudod allitani de lehet hogy mar ott kikapcsol , ha exit & save elsz nem mindig kapcsol ki a gep magatol illetve indul ujra hanem befagy a bios kepe manualisan ujrainditod a gepet ( tudom hogy veszelyes de muszaj volt ) es elmenti a bios beallitasokat , uj oprendszer van rajta de ez mellekes mert biosban is kikapcsolt mar ... DE AMIG telepitettem az oprendszert az alatt a fel ora alatt tokeletesen mukodott , elindult a windows felraktuk az osszes fontos drivert ugyebar ASUS instALL opcioval ( hangkartya , chipset, Lan, jmicron ) addig tokeletesen ment es meg ujra is indult bar nem mindig volt kedve ujraindulni ha restartot nyomtunk windows bol hanem neha ujraindult neha befagyott a kep feketen es manualisan kellett neki adni egy loketet , na most miutan feltelepultek a driverek ( 3 sikeres ujrainditas utan ) bejon a windows es 2 perc alatt kikapcsol a gep ( semmilyen hibauzenetet nem ir az esemenynaplo )
Ha ezt megoldja valaki megtapsolom bar ugy erzem az alaplapnak lottek
-
ati103
csendes tag
Mármint integrált karin fut rendesen a gép nem kapcsol ki.
-
ati103
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nekem hasonló problémám van csak ugy kikapcsol a gép újra se tudom rakni mert kikapcsol kivettem mindent 1 rammal próbáltam most a vid karira gyanakszom mert fut rendesen venni akarok egy újat de nem tudom hogy tényleg ez a baja.Valaki tud segiteni? Ja amugy 2 napja fujtam ki az egészet.[
-
fasyrt
őstag
Köszönöm a segítséget, 1 alaplapcserével megoldódott a probléma!
-
fasyrt
őstag
No köszönöm a segítséget, most elmegyek nyaralni. Még ma, de 10 napig vissza sem jövök.
Utána ígérem, hogy megosztom veletek a probléma forrását, okulásul.
-
shiver
csendes tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jo topicba irok, de nem tudom meghatározni a hiba okát.
A Windowsom mostanában furcsaságokat csinál, szükségem lenne egy kis szakértelemre.
24 órája telepitettem fel egy XP SP1-est, aztán gyorsan leszedtem hozzá mindenféle update-et, és felfrissitettem SP2-re. Az első hibaüzenetek tök spontán jöttek, igazából nem is értettem őket, s mivel nem volt látszólag hatásuk nem izgattam magam.Megszoktam hogy a windows egy tökéletlen program.
Telepitgettem a progikat sorban aztán egyszer csak többet nem indult el az IE ( IE has encountered a problem and needs to close.) Azután ezt több progival is eljátszotta, pl outlook, total commander.
Előzmények: SATA-s Maxtor winyom megsült, total KO. Ezutan masik winyomat leformaztam, ra egy uj windows, am ez sokadszorra sem volt működö képes. 1-2 nap alatt eljutott olyan szintre hogy semmilyen progi nem indult, végül már be sem engedett. A mostani jónak tünt am mint feljebb irtam ez is halálán van.
A probléma kapcsán eszembe jutott 2 dolog korábbról, az egyik hogy a DVD irommal nem lehet irni. Olvasni tud, csak irni nem. Mas gepben tökéletesen működik az irás. Másik érdekesség, hogy egyszer elkezdett füstölni egy ellenállás (?) a power, reset, hdd led stb csatlakozok közelében. Gyorsan kikapcsoltam, majd mikor elmult a füst tettem egy próbát, és lám működött. Ez fél éve volt azóta semmi probláma nem volt a lappal, annak ellenére, hogy láthatóan fekete és olvadt az az ellenállás.
Most viszont halmozodnak a problámák, eleinte virusra gyanakodtam, mert kiirt az avast olyanokat, hogy worm: Tenga... de lehet hogy hardware hiba (is) állt elő. Vajon mi okozhatja, hogy a windowsom par nam után teljesen meghal? Memória, alaplap? vagy szoftveres hiba csak?
A gép: Epox 8RDA3+, Barton 2500+, 2x512MB Kingston +256MB Geil DDR RAM, Maxtor 160GB SATA ( ez sült meg), Seagate 120GB IDE. A gép nincs húzva, 1-2 plussz ventivel el van látva, és nyitva van a ház,igy melegedés kizárva szerintem.
Pliiz segitsetek! -
Parsifal2
tag
a biztonsagi naplo mit ir i?
-
Korcsii
őstag
Win reinstall?
Új táp? -
fasyrt
őstag
1. Hőfigyelést lelőttem, 1 (vagy 2?) ventit betettem, de ua.
2. Előző hsz.
3. Ram csere volt már, de ua. Alaplaphibára csak úgy jövök rá, hogy már semmi más nem lehet?
4. Ram próba volt már. Itt is alaplap fele kandikálunk.
5. No ezt látod nem tudom.
+1: nem én állítottam össze, ne nekem mond, én is félek tőle, ennél már csak az Asrock rosszabb, de abból is van...
No látod az életkorát sem tudom.
[Szerkesztve] -
giba
tag
Szerintem tuti hogy a proci melegszik túl mert a napokban pont ilyenért cseréltem le és is a prescottomat egy amd konfigra és bejött minden álmom... megbízhatóan tudok dolgozni
A progikat amik mérik a melegedést akkor figyeld meg ha mondjuk másolsz kódolsz vagy amikor a cpu használatban van hosszabb ideig szerintem a nyomtatás is ilyen de nem biztos mert nincs nyomtatóm... akkor szép lassan 65 fokról fel fog ugrani 76 ra akár még tovább is és behal.
Nekem volt az alaplaphoz valami ami ilyenkor visszavett a proci teljesítményéből és nem makkant meg olyan sűrűn de beízzítottam mellé a szobaventit is a levett házhoz... igy ment de nem az igazi megoldás ...
szerintem a prescott nem valami jó ötlet volt. Meg is bántam meg a pénztárcám is -
Parsifal2
tag
Nalam egyszer volt hasonlo problema.
Bar szemmel lathatolag nem erte el a biosban alapbna beallitott erteket (75C),megis kikapcsolt. Nem gyanakodtam procira, mert a progik szerint 65 fok volt a max. Feljebb vittem 85 fokra, es megszunt a problema.
Nem biztos hogy ez a problemad, de probald meg. nekem is prescott csinalta.
Masik lehetseges hiba: ki kellene merni tapodat, mert ha csak egy szalon is ingadozik, prescott szeret kikapcsolni
[Szerkesztve] -
mikado
tag
Nem melegszik túl a proci?
-
Egon
nagyúr
Mennyi idős a gép?
Amit megnéznék:
1. Melegedés. Baromi forróság van, a Prescott fűt mint állat. Be van állítva a hőfigyelés a bios-ban? Hány foknál riaszt?
2. Tápegység gond: nem valószínű, mert márkás, tuti tápod van, de láttam már Enermaxot is elromlani. Ki kellene próbálni másik táppal is.
3. Egyéb hardver hiba: proci, ram, alaplap. Memtest86 és Prime95 futtat órákig.
4. Gyanús, hogy nyomtatásnál és mentésnél száll el (ha hardver hiba, akkor valszeg alaplap vagy ram).
5. Vírus: hogy történt az újratelepítés? Volt formázás?
+1: Ha fizetnének érte, se vennék ECS lapot, pláne Intel proci+Sis chipset felállással... -
Csaba_20_
őstag
Tessék elkezdeni hibát keresni. Minimális konfigurációval futtatni a gépet, USB-s eszközöket lehúzni. Eseménynaplóban bejegyzéseket átnézni. Esetlegesen más táppal kipróbálni.
-
fasyrt
őstag
válasz
Motion_Blur #2 üzenetére
fent.
-
fasyrt
őstag
Sziasztok!
Adott ez a gép:
Microsoft Windows XP Professional
Szervizcsomag 1
Intel Pentium 4E, 3000 MHz (15 x 200) Prescott
ECS 661FX-M (Deluxe) (3 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
SiS 661FX
448 MB (PC3200 DDR SDRAM 1db, 2.5-4-4-5)
SiS 661FX_760_741_M661FX_M760_M741 (64 MB)
SiS 7012 Audio Device
SAMSUNG SP1614C SCSI Disk Device (160 GB, 7200 RPM, Serial-ATA/150)
SAMSUNG DVD-ROM SD-616E (16x/48x DVD-ROM)
Intel(R) PRO/1000 MT Desktop Adapter
CoolerMaster 430w
Ami igen érdekes dolgokat művel. Lefagyott, és kikapcsolt, csak úgy. 2 hete került rá friss win, azóta ''csak'' kikapcsol. Rendesen feltelepült minden, memóriát cseréltünk másik gépből (az továbbra is vígan megy), de kikapcsol. Win install előtt a fagyások és kikapcsolások Coreldraw 12- ben, mentésnél és nyomtatásnál kerültek elő, most win install után 1x kikapcsolt: mentésél.Nagyon tudunk örüni mikor a jó kis munka elvész az örök bitek mezején.
Mi lehet a probléma forrása?
Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest