Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Pesten X. és XIV. kerületben esetleg valaki nem tudna eladni 2db 5ml-es, normális szórófejes üvegcsét?
Vagy ezekben a kerületekben esetleg tudok valahol venni, ismertek jó helyet?
Köszi.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Montale Aoud Leather-t cserélnék Montale Intense Pepper-re érték-egyeztetve.
Notino-s vásárlás, kb 70 milli van még benne.
Akinek van és szívesen cserélne, kérem, hogy privátban keressen meg.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Kiki!
Ha rám hallgatsz inkább lelépsz ebből a topikból és vagy keresel egy másikat, vagy autodidakta módon kezdesz ismerkedni az illatokkal. Sajnos ez a topik (mint ahogy általában a legtöbb), alkalmatlan a kulturált szóváltásra. Kérdezni meg teljesen felesleges is, mert értelmes választ, ami előre is segítene nem kapsz.
Ide nincs értelme feljönni, mert csak unatkozó vérpistikék osztják az észt, mintha ők szarták volna a spanyol viaszt. Azon csodálkozom, hogy a maximum FPS szó eddig nem került elő ebben a topikban...
Én is lépek, értelmetlen erre a topikra időt vesztegetni!
Akinek nem inge, nem veszi magára!
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Köszönöm az értelmes megnyilvánulásod. De először az első mondatod próbáld meg értelmezni és utána okoskodj! Köszi. Az, hogy a cikk végén mit ajánlanak csak egy csepp a tengerben, mellesleg az én ajánlataim nem Rád vonatkoztak szóval nem értelek... Vicc...
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Itt van egy lista (a sok közül), melyek a nők által kedvelt top 5 férfi parfüm aromákat tartalmazza.
Ebből én az első 3-mal egyet is értek, a többivel csak azért nem, mert még nem próbáltam ilyen tartalmú illatokat, legalábbis olyanokat nem, amikben ezek dominálnának.Az elsőhöz egyértelműen a Versace Eau Fraiche Man-t ajánlom. Nem nagyon lehet vele mellélőni. Közkedvelt, így nem fogsz a sorból kilógni, de hogy szeretni fogják az tuti. Nyárra bomba ajánlat. Nem drága: 100 milli kb. 10 pénz.
Másodikhoz Montale Intense Pepper. Drágább, niche kategória. Igazi bors bomba (ráadásul némi citrommal keverve)! Ritkább illat ez már. Szintén nem lehet vele mellélőni. Őszi, téli szezonra. 100 millis kb. 20-25 ezer körül mozog.
Harmadikhoz pedig Profumum Roma Acqua di Sale. Szintén niche kategória. Én nem éreztem még senkin. De aki érezte rajtam, azoknak tetszett. Tengeri sós illat, szintén csak nyári, őszi szezonra. Drága. 100 milli 65 ezer, bárhol veszed. Viszont nagyon durva olajtartalma van, ruhára ne fújd, mert ez már képes nyomot hagyni, 12 óra + hatás. Viszont jó hír, hogy van egy olcsóbb megfelelője, igaz csak pár órás hatással (4-5). Rem REMINISCENCE. Szintén niche kategória. Olcsóbb, de nagyon finom sós tengeri illata van.
Másik kettőhöz nem tudok mit szólni, amint feljebb írtam.
Én ezeket imádom, magamból és abból kiindulva, hogy édeseket nem szereted ezeket tudom ajánlani, figyelembe véve a linkelt cikkemet is.Más, az mindig nagy kérdés, hogy az ember kinek a tetszését szeretné elnyerni 1-1 illattal.
Szerintem az a jó, ha a viselő és a társaságában lévők is szeretik azt amit hord a viselő.
Olyan viszont sosem lesz, hogy 1 illat mindig, mindenkinek, mindenhol tetsszen!Itt a fórumon általában az édesebb, nehezebb, füstösebb, extravagánsabb illatokról esik a szó. A vizes, citrusos illatokat kevésbé kedvelik. Csak megjegyzem, hogy általában pedig elmondható, hogy a nagy tömegnek ezek az illatok kevésbé jönnek be, míg a cikkben szereplő illatok tényleg nagyobb számban kedveltek. Ízlés kérdése csupán, vitatkozni erről gáz, mint ahogy a zenéről ízlésről is.
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Profumum Roma Acqua di Sale helyett olcsóbb, bár kevésbé tartós illat: Reminiscence REM (edt).
De a Mugler-féle Womanity is nagyon hajaz rá, legalábbis az orrom szerint. Igaz utóbbi női parfüm, mire még a neve is erőteljesen utal, mégis el tudnám képzelni magamon is. Érdekes.[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz sonkabence #9013 üzenetére
Mercutio-nak van 120 millije.
Én még mindig keresek Eau Fraiche-t! Senkienk nincs eladó??? Esetleg Eros?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Akinek van Versace Eau Fraiche illata eladó, azt írjon nekem privátban!
Köszönöm.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz orrlyuk #8835 üzenetére
Örülök, hogy hozzá tudtam járulni, hogy Neked és Mercutionak örömet szerezzek, meg az asszonyoknak is.
Azért rosszul én sem jártam, mert 15 milleit félretettem magamnak, valamint a ma eladott "maradékon" még kerestem is pár forintot.
Szóval a kecske is jól lakott, meg egy kis káposzta is maradt.Ha lesz még valami, szoljatok nyugodtan, ha másban nem is, de a beszerzésben bármikor tudok segíteni.
Én pedig sonkabencének köszönöm az Acqua di Sale parfümöt, amit már az asszonypajtás is elvisel. (Jobb a békesség. Jóban kell lenni a nőkkel, mert náluk az összes p**ci!)
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz slick-adam #8827 üzenetére
@ mufi: mi csak a jéghegy csúcsánál járunk, odébb lesz mikor fordul a kocka
Nekem lét nő ismerősöm van, akik imádják az illatokat. Őket mondjuk én nem tudom, meg nem is akarom űberelni. De van benne valami, amit mondasz.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Hát ha minden igaz holnap adom el.
De azért tettem félre magamnak 15 millit, csak az asszony meg ne tudja, lássa ÉREZZE!Ezek a nők...
Lehet mi is átesünk a másik oldalra? És többet fogunk foglalkozni magunkkal (szépészet terén), mint ők???[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Jah... és nem igazán tudom eldönteni róla, hogy egy valami kimért, űber férfias, macsót látok benne. Azaz magát a FÉRFIT (ahogy a nők láthatják, vagy akarják, szeretnék látni a férfiakat), vagy már-már inkább egy kicsit átfordult a dolog a ló túl oldalára, és feminin jegyekkel felvértezett paliról van szó.
Mint maga az illat is: férfi illat, ugyanakkor levendula és a vanília is simán hordható női illatként is. (sőt...)
Nagyon sok esetben az élet más területeire is igaz, hogy egy valamitől, egy dologtól a 180 okos fordulatot csak egyetlen hajszál választja el.
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Meg kell szabadulnom az új illatomtól.
Sajnos nem tűri meg rajtam az asszony. Tudtam, hogy nem tetszik neki a levendula illata, virág formájában, de bíztam benne, hogy más jegyekkel párosítva elviseli majd.
Nah ez elmaradt.Mint feljebb láthattátok 3-an vettünk 500 millit.
Még 180 milli maradt meg az üvegben, miután 200-at orrlyuk, 100-at Mercutio vett meg, 10 millire kollégám tartott igényt és 10-et azért eldugok magamnak is.Eladnám vagy cserélném. Mehet akár bontva is, de inkább egyben "szabadulnék" tőle.
Nem nyerészkedni akarok rajta. Akciós áron vettük 17 ezerért,akciós áron adom is tovább: 200 milli ára volt 6800 Ft. Így kb. 6700 Ft a 180 milli ára.
Vagy cserébe érdekelhet más illat. Cedrat Boise, Intense Pepper, vagy Versace Eros, Eau Fraiche, Boss Bottled, ilyesmik egyeztetve.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz orrlyuk #8648 üzenetére
Írtam privátot. Benne vagyok.
Jah, amúgy csak azért, mert nem niche, nem kell még off-ba tenni.
Van élet azon túl is, vagy előtte is.Más téma:
Viszont én is kérdezném, hogy valaki(k) esetleg Aqua di Sale-t nem akarna közösben rendelni?
Nekem 20-30 milli kellene csak + az üveg.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Nem hiszem, hogy "mi folyik itt a fórumon" című kérdés kicsivel feljebb a designer vs. niche illat versengésére irányult...
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Ez a Kriszti és Zoli parfüméria eredeti termékekkel operál vagy utánzatokkal?
Akik voltak ott és vettek valamit mi a véleményük?Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Hogy lehet basenotes-on keresztül vásárolni?
Profumumot szeretnék nyárra venni, de nem kell 100 milli és amúgy is túl sokba kerül. Ha tudnék kisebb kiszerelést, de tuti eredetit, akkor onnan vennék. Tudtok ebben segíteni?Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #7436 üzenetére
A tartósság egyénenként változó lehet. Én most már (igaz nem régóta) a kevésbé tartós illatokra vagyok ráállva.
Inkább befújom magam naponta 2x vagy 3x, de legalább nem azon filózom, hogy ilyenkor mikor hideg van, és az arcomon kívül mindenem fedi valami ruhadarab, lekoptatják-e a ruhadarabok a parfümöt vagy sem. Egy elméletileg tartós parfümnél, amit ráadásul nem is viszek magammal napközben ez nagyon idegtépő tud lenni számomra, mert arra törekednék, hogy a lehető legtovább megmaradjon az illata.
Egy kevésbé tartósnál meg ráfújok 3-4 óra elteltével és kész. Nem zseníroz az állandó fel-le öltözködés.
Míg egy tartósabb parfümnél az elnyújtott leszáradás végett a "ráfújás" nem épp a legjobb megoldás. Legalábbis ez a saját véleményem, tapasztalatom.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
A notino-nál hogy működik, ha vissza akar valaki parfümöt küldeni?
Kicserélik, vagy visszafizetik az árát?
Vagy hogyan?
Valaki küldött már vissza?Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Boldog Karácsonyt!
Diesel - Fuel For Life Spirit
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Hm. Érdekes, én pont az ellenkezőjét tapasztaltam eddig, számomra pont az egyik legmegbízhatóbb webshop, amivel soha nem volt bajom. Nem rég pont egy téves rendelést kellett lemondanom, probléma nélkül sikerült "a vásárló támogatása" az emag részéről.
Az árakkal sem ezt tapasztaltam, sem a vásárlók hülyének nézésével. Sokszor a keresők az ő áraikat hozza ki a legolcsóbbnak. Azt tudom, hogy román cég, de azt nem tudom, hogy valóban Romániából adják-e fel a termékeket.
Nem egy terméket rendeltem tőlük, problémamentes volt mind.Ami a parfümöt illeti, ha nem az eredetiségével van baj, akkor miért ne lehetne emagról rendelni?
Mi más baja lehet még??? Törni postázás közben máshol is tud pl.Aki pedig a Guess Night-ot nézi: Notino-n is csak 6010 Ft a 100 milli. Mivel itt jóformán eredeti parfümöket árusító oldalnak lett titulálva a notino, így azt merem mondani maga a parfüm is elég olcsó a webes oldalak között, így csak az éppen aktuális akció végett lett ilyen olcsó a parfüm, nem pedig az eredetisége, vagy nem eredetisége miatt. (ha az árat hasonlítani akarom egy eredeti parfümöt árusító másik webes céggel)
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Kb. 5 percet nézegettem ezt a Montale mizériát. találtam egy fórumot, ahol pár kommentben boncolgatták a témát.
Olvasás közben érdekes kommentre lettem figyelmes, ami egy másik parfüm óriás nevét hozza szóba. Számomra nagyon érdekes ez is.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz slick-adam #6788 üzenetére
Nincs cégem és nem is lesz sajnos. Csak az illatokat szeretem, kreálni nem tudok, pedig de jó lenne.
Lehet fantom, amíg veszik az illatokat, és amíg vannak emberek kiknek tetszik addig nem baj, ha nem is létezik. Szerintem. Anno én is próbáltam utánajárni, nem találtam semmit, de itt meg is álltam.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz slick-adam #6783 üzenetére
És ha az én nevemre keresel rá, és nem találsz semmit, akkor már én sem létezek???
Szerintem a gugli + a netes fórumok nem lehetnek mérvadók egy személy kilétét illetően. Ezt csak a márka név mögött állók tudhatják, más nem. Ebből kifolyólag Te sem tudhatod biztosra és én sem mi is a valóság.
De erre alapozni vicces, hogy nem találsz róla képet.
Felőlem akár Kis Pista is készítheti őket, ha jó, akkor jó. Ha nem jó az illat, akkor nem jó az illat. Lényeg, hogy a két márka alatt egy "név" bújik meg elméletileg. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz slick-adam #6778 üzenetére
Keleten igen, anyámnak is van egy mintája, még a 80-as évekből. Kis fa díszdobozban, azt hiszem Törököktől. Elég szörnyű az a tömény rózsa. Mikor még nem tudtam mi az, akkor mindig rám szólt ki ne nyisd, mert sosem tűnik el a szaga.
Nem férfias, keleten meg igen csak másképp működnek az emberek, nem csak ha parfümökről van szó. Közel keleten, arab világban, a tehetős/milliárados emberek giccses életet élnek. Ez igaz a parfümjeikre is. Túl sok, túl tömény. A tömény rózsát egy férfin (és a legtöbb keleti parfümöt, keleti népeknek készített parfümöt), ahhoz tudnám hasonlítani, mint mondjuk az arannyal befuttatott Veyron, vagy gyémánttal kirakott Vertu. Ezért egy európai számára legtöbbször már inkább taszító, mint vonzó. Túlzás.Ezért is lehet az, hogy sok ember jobb szereti a designer parfümöket, mint a niche illatokat.
Én pár Montale és a Mancera illatot egyenesen imádok (azokat annyira, hogy semmi másra nem cserélném), vagy amit meg nem szeretek, azt egyenesen utálom (és sok ilyen niche illat van).Nem létező személy? Ez alatt mit értesz?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz slick-adam #6773 üzenetére
Én is szemeztem az Intense Cafe-val, de az tuti, hogy rózsás illatot sosem fújnék magamra. Mindegy milyen alapanyagok vannak még mellette. Nem férfira való a rózsa, akárhogy is szaglászom. A rózsa egy jól szituált, jómódú öregasszonyra való, aki még nyugdíjas korában is ad magára.
Ezért is tettem le róla.Viszont amit használtam az a Givenchy féle Play Intense.
Ezt nézd meg, ha nem ismered még. Ebben garantáltan érezni fogja mindenki a kávét. Egyáltalán nem nőies, kifejezetten illik a téli időjáráshoz, kifejezetten kellemes az orrnak a hidegben. Nők is szeretik, kedvelik, közepesen tartós, és átlagos felhővel bír.Bár azt se felejtsd el, hogy ha rajtad nem is tartós egy illat. vagy akár az új Montale-k illata, az még nem azt jelenti, hogy máson sem.
Lehet nálad van a "baj". Illetve, ha az orr hozzászokik, akkor jöhet elő megint a "tartóssági probléma".A Mancera-kat és a Montale-kat is Pierre Montale alkotja.
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Valakinek van esetleg Montale Intense Peper-je, amit nem használ?
Most szombat éjjel sikerült az 1 millis mintából kb. 85%-ot magamra önteni.
Maga az illat így is úgy is brutális, és nagyot üt, így viszont 3 hajmosás után is érezni még. De ettől függetlenül is hihetetlen jó illat.
Ha valakinek lenne, akkor megegyezhetnénk.
Köszönöm.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz sonkabence #6564 üzenetére
bocsi, iparfümérián találtam is, olyan mint egy régi kanalas orvosság
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz sonkabence #6564 üzenetére
Köszi, hát creed és amouge most nem játszik, ekkora összegeket most nem akarok költeni, de guerlain és l occitane pour homme jónak tűnik, bár utolsót nem tudom hol lehetne megnézni
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Petyke77 #6563 üzenetére
Uhhh, durvának tűnik, érdekes lehet a vanílával ötvözve, főleg azért mert a vaníliát annyira nem kedvelem, másik fő alkotóelem a pézsma, hát kíváncsi vagyok.
Szagoltad már? Esetleg mintád van-e?Iparfümérián van 750 millis kiszerelés is, olyan mint egy szájvíz ekkora méretben és ilyen színben
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Túlnyomóan levendulás, viszontazonbanellenben mégis férfias illatot tudtok mondani párat, főleg ha valahol meg is lehetne szagolni.
Köszönöm.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz sonkabence #6525 üzenetére
Lehet egy visszaküldött teszterről volt szó. A teszterekből általában hiányzik, csak nem értem, akkor miért csomagolják vissza a fóliába. Érdekes eset, de legalább normálisan jártak el az ügyben.
Mercutio: nem tudom kik árulnak hamisítványt, azt tudom, én hol veszek szívesen parfümöt és hol nem. Netes oldalakról biztos nem, kivéve iparfüméria, bár bennük sem 100%-ig bízok meg. Főleg mikor látom, a tv-ben mi mennyiségű illatszereket és ruházatot semmisítenek meg. Ki tudja hova vinnékk azokat a szállítmányokat.
Én általánosságban beszéltem arról, ha már valakik hamisítványt árulnak, akkor már a szarért ne csak 10-20-30%-kal kelljen kevesebbet értük fizetni az eredetiekhez képest. Ezért hoztam fel azt a kis 100ft-os üzletet, ahol tuti hamisítványt árulnak, de a 20 ezres 100 millis parfümökért is csak 2k-t kérnek el.
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Jhonny06 #6523 üzenetére
Úgy tűnik mindig rossz parfümök után érdeklődöm, legalábbis, ami az anyagi részét érinti.
Jó akciók szoktak lenni iparfümérián, pl. Lanvin: Avanat G., Natica parfümök,Versace-ból pl. Blue Jeans 75 millis kemény 4600 Ft volt, míg müllerben bőven 10 ezren felül. Kapkodják is ilyenkor az emberek, az akciós darabokat, főleg, hogy jönnek az ünnepek is.
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz sonkabence #6521 üzenetére
Mondjuk az érdekes, hogy az iparfümérián általában a niche parfümök drágábbak, mint neroliban.
Én pedig csak az iparfümériának szavazok bizalmat a netes weboldalak közül, nekik is nagyon félve.
Mondjuk ennek részben örülök, mert pl. Profomum Roma-t nem lehet kapni iparfümériában, így kénytelen vagyok neroliban beszerezni, viszont nyugodt lélekkel fújom be magam vele, mert tudom, hogy ők pl. nem mernék megjátszani, hogy hamisat árulnak.Ha pedig már hamisítvány, és azt árulnak, akkor ne csak 20-30-40-50%-kal legyen olcsóbb, hanem 80%-kal, mint az üzleti.
20e busz ősz utcai megállóüánál egy 100ft-os üzletben mindig van 4-5 parfüm, mind dobozos, 100 millis, de csak két ezret kérnek érte, még nem szagoltam sosem, de akkor inkább egy 2000-es hamisítvány mondjuk chanel-ből, vagy dior-ból, mint ugyanazért a hamisítványért, 10000 máshonnan.
Egyszer veszek már majd valamit onnan kíváncsiságból.[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Montale Aoud Leather-röm eladnám.
Dobozában, szütyőkéjében, iparfümériás, 100 millis, ebből pont 10 milli hiányzik. (azért tudom, mert egy utazó üvegcsébe töltöttem csak ki egyszer, ami 10 millis,)
Akit érdekel írjon pü-t.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz kk831228 #6277 üzenetére
Vagy az Intense Pepper is simán hordható, és fiatalos, és hosszantartó, és ritka (ritkább, mint dágleszes társai) és olcsó és ... elfogyott a levegő
Szóval kb. nagy csomó parfüm és ok szólhat egy famer-ing kombináció mellett, akár fiatal/fiatalabb korban is.
Egyedül a szórófej kialakítása a gáz szerintem. Meg, hogy nem látni mennyi van az üvegcsében, bár ez gyakoribb más illatoknál is.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Én nem szeretem az édes illatokat. Szóval nem tartom annak. Tom Fordot nem próbáltam még, csak olvastam, hogy hozzá hasonlítják.
A bőr erőteljes, de eddig csak a Fahrenheithez tudom hasonlítani.
Ez nem olyan érces bőr illat, mint az. Számomra ez kellemes, finom, simogato a bőr illata ebben. Nyugtató hatással van rám. Egy próbát mindenképp megér.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Bizony, hogy az.
Az Aoud Leather szerelem volt első szaglásra.
Hihetetlenül, kellemesen simogató illata van. Szavakkal leírhatatlan.
Ahogy olvastam a Tuscan Leather-höz hasonlítják. Van akinek jobban tetszik, van akinek kevésbé.
Az biztos számomra, hogy ennyi pénzért semmilyen vetélytársa nincs, semmilyen illatcsaládban.Az Intense Pepper is nagyon jó. Imádom ezt is.
Fűszeres illatot kerestem, így akadt meg a szemem, majd az orrom rajta.
Nagyszerű illat ez is. Azért nem tömény bors illata van, van ott még alul más finomság is.Ahogy szagolgatom Pierre Montale illatait, egyre inkább azt gondolom, hogy megtaláltam kedvenc parfümőrömet.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Montale - Intense Pepper vagy Montale - Oud leather.
Én e kettő között vacillálok ősz-tél szezonra. Nekem most favoritok. Tartósság és felhő is brutális.
Lehet megveszem mindkettőt, hogy ne legyen nehéz döntenem.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Jhonny06 #5784 üzenetére
Oké. Volt itthon egy régi pipetta. Nem tudom mire volt használva. Külsőleg nem látszódott rajta semmi sem, de felforralt vizet jó párszor átengedtem rajta. Remélem nem lesz baj. Sem annak amit töltöttem, sem annak, amiből töltöttem.
És mi a helyzet akkor, ha a parfüm és a pipetta + üvegcse is ugyan az, mint legelőször?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Akik töltögetnek parfümöt kis utazó üvegcsékbe:
Egy pipetta = egy töltés? Gondolom más parfümöt azzal a pipettával nem töltötök.Illetve valamiféle tisztítási eljárás a töltés megkezdése előtt?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #5689 üzenetére
Végül is ilyet rendeltem innen, ha esetleg érdekel valakit.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Valakinek van eladó pár milliliteres hordozható utántoöltője?
Természetesen szűz.
Manceram szórófeje megadja magát, ha vízszintesbe kerül az üveg.
Igy azt nem vinném szívesen magammal, csak a pár millis töltőt.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Pegasus nem tűnik rossznak. Bár látom elég vaníliás.
Oajan-nal meg az a bajom, hogy túl édesnek tűnik, valami friss fűszeresre lenne szükségem, nem pedig "meleg" fűszeres-re.Hát el kell mennem körülszaglásznom kicsit, az lesz a vége. Így azt mondom lehet érdekel, de lehet nem. Ha meg megszagolom lehet meg is veszem egyből annyira bejön.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Ahogy irta a kollega feljebb fentebb 800-1000 Ft per minta. Amik 1-2 millisek. Niche parfumok eseteben nem feltetlen olcsobb az iparfumeria, mint a Neroli. Neroli viszont 100%-ig eredeti. Ha mar ehy arban vannak celszerubb onnan rendelni szerintem.
Lehet tipusra szukitve keresni Neroli oldalan a parfumok kozott, nezz meg par mintat.
A vizes, citrusos bazisu illatok nem tartosak ez igaz. Ezert van, hogy egy Eau Fraiche kb. 4-6 orat bir.
De sok nyari illat alapja fas, gyumolcsos. Kevesbe friss, de hosszabb az illata ezeknek.
A Mancera is ilyen. Rajtam 12+ ora. Valamint nagy a felhoje is, mindez kb. 3-4 fujassal reggel.De ne felejtsd, ez egyenenkent valtozhat, hisz pl. amit eszel az is valtoztathatja az illat hosszat a boron.
Ha gondolod nezz par mintat Neroli oldalan, elmegyek, megveszem es elkuldom oket postan.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Nem hasonlit ra. Ez vizes, ez meg egy fas, gyumolcsos parfum. Szamomra ebbol kifolyolag nem olyan friss az illata.
De nagyon meg lehet szeretni.
Iparfumeria? Hat itt rajtam kivul mindenki batran rendel onnan, meg mas webes oldalrol. En nem teszem. Nem hiszek bennuk. Szerencdere van lehetosegem szemelyes vasarlasra Neroliban, igy onnan szerzem be.
Ha gondolod veszek Neked mintakat onnan es feladom oket postan.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz rayoliviero #5437 üzenetére
Én a Neroliban vettem.
Azoknál az illatoknál amiket a Neroliban és az Iparfümériában is lehet kapni oda kell figyelni, mert sokszor a Neroli olcsóbb, mint az Iparfüméria.
Most Montale illatokat néztem, és nem egy 100 millis illat esetében 5-6 ezerrel drágább volt.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Azt nem tudom pontosan leirni, hogy mihez hasonlit, de valoban sokan azt mondjak az Aventushoz, sokan pedig azt mondjak, hogy meg jobb is nala.
A linken lathatod az osszetevoket. Gyumolcsos, fas, kisse citrusos a tortenet, szerintem kelloen edes teli hasznalathoz is.Diszkreten kell hasznalni, reggel max 3 fujas es 12 oras intenziv illatot fogsz arasztani. Nekem nagyon tetszik az illata. Masoknak is.
Bocsanat a helyesirasert, telefonrol voltam es siettem.http://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Cedrat-Boise-15211.html
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Mancera: Cedrat Boise.
Én az Eau Fraiche-t váltottam erre.Vagy Acqua di Sale a Profomum Roma-tól.
Igaz nem citrusos, de "kellően" vizes.
Ha a Mancera kifogy ez lesz a következő.
Ezt biztos nem mindenkin fogod érezni...[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Newyorker #4736 üzenetére
Én nem szeretném módosítani a meglátásod, és főleg nem a pénztárcádban turkálni, de én is így vagyok vele, ahogy most leírtad.
Vegyél azonos parfümöt innen is és onnan is.
Aztán mutasd be!Én majd, akkor bízom bármelyik webshopban is, ha a webshopos parfüm ugyanolyan lesz 100%-ig, mint az üzletben vásárolt.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Newyorker #4733 üzenetére
Ha tuti jót akarsz és van lehetőséged üzletből venni, akkor egyetlen webshoptól sem rendelsz parfümöt. A már jól megismert üzletektől biztosabb nem lehet semmi sem.
Másrészt.
Az az érdekes, hogy a webshopok javának nagyon-nagyon nincs üzletük, ahol lehetőségünk lenne tesztereket használni, kipróbálni, a klasszikus parfüm üzletek meg nem árulnak tesztereket (legjobb tudomásom szerint), akkor a webshopok honnan a bánatból szereznek tesztereket???Vagy a tesztereket, teszter formában kapják az eladók? Vagy ez hogy működik?
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Mr.Csizmás #4373 üzenetére
Igen.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Mr.Csizmás #4369 üzenetére
Nem rossz a Black, de nem hosszú a hatása és kicsi a felhője is.
Szerintem a rossman-os 5k körüli árat nem éri meg.
Akciósan 3k körül már nem rossz vétel.Más illat, de árban 3k körül Tom Tailor Liquid Man ezerszer jobb vétel. Én imádom az ilatát.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Áhhhh.... még csak most barátkozom az iparfümeriával.
Nem tudom még hova tenni a fragrantikat a fejemben.Az is baj, nálam az első benyomás is sokat számít, közben leht tévedek, de mivel azt mondtátok a weboldal elég gagyi így tartok tőlük.
@ Jhonny06
Szerintem ki fogom próbálni, mert úgy is tervezek 5-6 mintát venni és kifejezetten fűszeres illatok felé hajlok most. De még csak mintákat, mert van itthon számomra elég üvegcse most.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Jhonny06 #4231 üzenetére
Nah még a végén kiderül, hogy tényleg eredeti cuccokat árulnak, akármilyen parfümről is legyen szó.
Mondjuk mikor bent voltam a Neroliban voltam olyan pofátlan és kérdeztem, hogy ezeket a márkákat csak Ti áruljátok legalálisan Mo-n, vagy más cég is.
Azt mondták más is. Gondolom ha kamu illatok lennének, akkor csak magukat emelte volna ki.Hát én a sivatagban nem akarom érezni magam, sem illatok miatt, sem gyakorlatilag.
De mivel van még Mancera amit meg akarok venni, így lehet az iparfümeria lesz a nyerő bolt.
Bár most nézem közben, amik nekem kellenének természetesen nincs az iparfümérián.Köszi az infót.
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Az a 3-4 parfüm ami ide felkerülne nyugodtan maradhatna, senkit nem zavarna.
Annak a terméknek aminek úgy is pörög a topikja nem is kell, hogy fórumban legyen hirdetve.
DE a ritka terméknek miért nem lehet külön topikja???OLED tv topik az van, és van benne 2 tv, vagy jó esetben 3.
Még parfümből is többet találni egy multimédiás oldalon, mint egy bizonyos műszaki cikkből...
Ez azért igenis elgondolkodtató.[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz mert_csokis #4174 üzenetére
Háttttőőő... Lehet!!!
Amúgy nem értem itt miért tilos hirdetni.
Vagy akkor lenne egy topik a parfümöknek is.Mert itt hiába megy a beszélgetés, és akár lenne is benne az ember adás-vételbe, vagy cserébe, de normál esetben ha itt nem szól, hogy emberek, ez meg ez van nekem ami eladó/cserélhető, akkor a többiek úgy sem fognak nézelődni más topikokban itt parfüm után.
Mellesleg azt sem értem, ha nem lehet a fórumon hirdetni, akkor a szaros aláírásban miért engedik a hirdetés linkjét betenni???
Ezt meg kellene kérdeznem... Vagy ha ezt épp olvassa egy gazda, vagy moderátor írhatna egy üzenet nekem, mert napokig megint nem fogok tudni elaludni...
Kabaré.
Lassan olyan, mint az ncore.
Ott is olyan szabályok vannak már, mint Észak-Koreában!Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Én mindig megszopom azonnal, ha itt hirdetek.
Min. egy nap bann, másnak úgy látszik nem probléma!Csak az én pofám nem tetszik a moderátoroknak! Vagy a szagom
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Nem sokára pár mintával fogom meglepni magam azt hiszem.
Most fűszeres parfümöket fogok meglesni.
Következők a kiszemeltek:
-D600 Carner Barcelona
-Fou d`Absinthe L`Artisan Parfumeur
-Acqua di Colonia Lorenzo Villoresi
-Aura Maris Lorenzo Villoresi
-Menthe Fraiche James HeeleyÉs amik most a legjobban érdekelnek (kifejezetten a Profumum Roma):
-Masculin Pluriel Maison Francis Kurkdjian
-Victrix Profumum RomaA Profumum Roma-tól még csak az Aqua di Sale-t néztem, az nagyon megfogott. Számomra lenyűgöző, maga a nagybetűs illat.
Szóval a Roma-tól sokat várok! Aztán nehogy bukfenc legyen a vége. Bár a szerelem sem lenne jobb, mert ingem, gatyám költhetem akkor rá!Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Jesszusom buci30
Ezt mértékkel, mértékkel! Ebből 3 max. 4 fújás. Így is min. 12 óráig érezni, és egy kisebb emeletet megtölt az illata.
4 fújásnál már rám szoktak szólni, hogy most már elég legyen!
De tényleg szinte mindenki szereti, nem nagyon lehet mellé lőni vele. Örülök, hogy bejött Neked is.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz #78032384 #4141 üzenetére
Nem csak a címzettnek szól, hanem másnak is!
Aki olyan helyen lakik, ahol nincs lehetősge üzletből vásárolni, és fél ezekből az igen bizonytalan webshopokból megvenni a löttyöt, (amit totálisan megértek) annak felajánlom, hogy szívesen elmegyek megveszem a kiszemelt parfümöt üzletből. És postán továbbítom azt. Természetesen blokkal-vonóval együtt.
És a posta díj ellenében.Ha tudok segíteni, akkor csak privátban lehet írni nekem.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Nem nagyon lesz semmi olyan üzlet benne most.
Elég ratyi boltok lesznek. Se emag, iparfüméria meg pláne nem.Egy nagy nulla lesz az idei fekete péntek, pedig még szabit is vettem ki rá.
Külföldi oldalt nézz meg, hátha.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz rayoliviero #4110 üzenetére
Ez Jhonny-nak akart szólni, bocsi
Nem félsz, hogy "rád romlik"?
Nekem most 7 üvegem volt, amit használtam, de örültem, hogy el tudtam adni a Fahrenheit-emet, mert féltem, hogy tönkre megy...[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Mercutio_ #3912 üzenetére
Nem értelek. Én nem kutattam hamis parfümök és hamis parfümökről szóló cikkek után, csak totál véletlen belebotlottam.(lehet a mai napok sok "Röszkesége" miatt dobta ki a net a cikket).
Csak jó szándékból, érdekességből megosztottam itt.
Most hol ezzel a probléma?
Nem azért topik a topik, hogy beszélgetni lehessen?Milyen álláspontomat? Ezt kifejtenéd?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest