Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sasa311

veterán

válasz Roland861010 #93674 üzenetére

Azt mondom amit Saen is írt. A nagy dobás 70% dobótechnika és 30% felszerelés. Én a világ legjobb távdobó cuccával sem tudnék 130-140 métereket dobni, mert ügyetlen vagyok. Látod, a 100E+ forintos cuccal sem tudom a 100 métert megdobni, pedig ugyan ezzel aki jól dob a 120-130-at is megdobná.
    Viszont nem nagy dobásra tervezett felszereléssel jó technikával sem lehet nagyot dobni, mert lekorlátoz a cucc. És nem minden bot van nagy dobásra tervezve - ártól vagy hossztól függetlenül.

Azt mondom, hogyha nagyot kell dobnod ott, ahol pecázol akkor nézz egy 420-as távdobásra tervezett botot és egy távdobó orsót. Az a daiwa bot amit néztél nem 100+ pecára van, ez egy általános bot általános felhasználására. Az az okuma orsó meg pláne.

Az általam linkelt bot sem kifejezetten távdobó, mert nem elég merev hozzá. Viszont az ára megengedi, hogy legyenek rajta olyan extrák, amitől egy kompromisszumos megoldás marad, olyan anyagminőség, stb.. hogy lehet vele relatíve nagyot dobni de mégsem egy seprűnyél és megmarad a fárasztási élmény. Én irtózom a nagyon merev botoktól, azért választottam ezt és elfogadom a kompromisszumot.

Amúgy ilyen távoli pecára én nem vetném el a bojlis botokat sem. Azokkal tök őszintén sokkal könnyebb nagyot dobni. Nagyobbak a gyűrűk, merevebb a blank, jobban tűr egy nagy orsót... És 100 méterről a zsinór nyúlása miatt a finomszerelék (feeder) úgyis kb értelmét veszti. Ugyan ennyi pénzből korrektebb bojlis szettet veszel, mint feedert.

[ Szerkesztve ]

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

• saen

veterán

válasz Roland861010 #93674 üzenetére

Ő csak annyit akart mondani, hogy nagy dobáshoz nem elég a felszerelés, oda jó dobótechnika és erő is kell.
    Nem feltétlen van szükség drága felszerelésre nagy dobáshoz, de ha olcsó cuccot veszel, akkor a fárasztás nem lesz élmény. Ha drágát, akkor valamennyit javítasz ezen.

390-es feeder bot az ilyen 80-90m horgászat max, korrekt technikával. Ha igazán nagyot akarsz dobni akkor 420 vagy még nagyobb és erős bot. Egy legújabb szériás Mantával is tudsz ilyeneket dobni, megnézed Jankovicsot, mindig ilyenekkel dobál és ő tud messzire dobni. Persze a kisebb halak fogása nem lesz élmény.

Új hozzászólás Aktív témák