Új hozzászólás Aktív témák
-
LineLord
tag
hat a házat teljesen hangszigetelni? hatt.. szvsz nem
1reszt azert se, mert annak is lehet zaja hogy ahova be van rakva ott rezeg pl az asztalllapon
AMugy probáld meg a szilikon alátétet, en szilikon helyett hungarocelt raktam oda, olyat mint amibe pl a husokat rakjak es foliazzak
De egesz jo -
Süni
tag
Csuma !
Coolink cool u2vs hűtőm van 4800-on hasit, szabalyozhato. Az zavar csak benne hogy rohadt hangos. Megolajoztam meg minden, de ugyanolyan. Lattam egyik oldalon ilyen szilikon hanygszigetelo alatet vagy mi. Az segithet szerintetek? Esetleg a házat lehet teljesen hangszigetelni?
[Szerkesztve] -
sbálint
aktív tag
de mindegy majd valahogy megoldom ez nem közérdekű dolog...
-
sbálint
aktív tag
Jó va na ez a festékes dolog télleg hülye kérdés volt csak nem tudtam, hogy mezei festék is ó erre a célra....
Amúgy most még azon gondolkodok, hogy kéne moddoláshoz valami ház, mert a mostani kicsit kicsi tehát egy új ázat kéne így is venni...
Tehát van valakinek ötlete miennel lehetne ház lenne jó? -
orbano
félisten
Szerintem ha nem tudod hol lehet festéket kapni (egyébként festékboltban), akkor ne állj neki moddolni. Legalábbis plexi oldallapot és festést ne csinálj. De komolyan. Ha nem értesz a barkácsoláshoz, minek tákolnád szét a házad? Ha nincs konkrét elképzelésed, hogy mit akarsz, akkor minek moddolsz? Egy kicsit öncélúnak tűnik nekem ez az egész...
Egyébként festéket vegyél egy normális festékboltban, mindenhol lehet ilyet találni, nem egy ritka üzlet. A kényesebb (műanyag) részek festéséhez pedig használj modellfestéket. Bemész egy makettboltba, elmondod mit szeretnél csinálni és adnak valami sprét, meg esetleg maszkolót, mindent.
A barkács dolgokat OBIban érdemes valóban megvenni, mert viszonlyag nagy a választék, lehet nézelődni, kérdezgetni. Itt megveheted a plexit, hozzá a sziloplasztot (ragasztó), kutyafaxát... -
Juan D
tag
(Nekem P4-em van, de) ha le tudod szedni a lapról az NB hűtőt, akkor inkább tegyél rá egy passzívat (persze csak ha va a házadba elég légmozg!, és nem túl meleg!) Sok ismerősömnek van NF7 és mind Zalman NB-47-re cserélte! (Nincs vele gondjuk). Azt, hogy nem jön le az hogy lehet, mármint hogy van felfogatva?
-
Juan D
tag
Sega! A csatik eltávolításához (elvileg) szerszám kell! De minenféle képpen valaki eszköz (én egy tollal szétszedtem órán, de nem pillanatok alatt! Tehát ha megnézed, hogyan is tartja a vezetékekekt magába, akkor könnyen rá jössz, hogy is kell azokat a szét''menő'' fém ''szárnyakat'' (sajna nem tom a szakszerű +fogalmazását) összenyomni, hogy a kábelt ki lehessen húzni! Ha +nézed a radikalmodon a modblogok között a befejezett munkák között a gépemet, akkor láthatod az enyimét is
(ez a reklám helye)! Én úgy oldottam, meg, hogy lefestettem! (Mivel fehér, ezért elég jól fedte a festék.)
-
Süni
tag
Szevasztok !
Moddolást tervezek. NAgyon kezdő vagyok. Egyelőre semmi extra, csak kábelek rendezése, csatlakozok lecserését tervezem. Az lenne a kérdésem, hogy molex csatlakozokat hogy kell megfeleloen kicserelni? Ja es egy masik erdekes kerdesem is lenne, Abit nf7-sl alaplapi coolerét hogy lehet leszedni? meg akarnam olajozni, de nem mertem feszegetni, eleg masszivnak tunik..
elore is koszi
Süni -
sbálint
aktív tag
zsUPsz!
-
sbálint
aktív tag
UP!
-
S*Tom*
aktív tag
Pár Magyar link:
Bővebben: link
Külföldi oldalak:
A gond, hogy az alkatrészek nagyobb részét itthon nem is ismerik a boltosok
[Szerkesztve] -
harry
veterán
Előszőr valóban nem árt ilyen alap cuccokkal kezdeni, de ha már belejöttök akkor célszerű vmi irányvonalat követni, nem csak össze vissza moddolgatni. Van aki azt hiszi (legalábbis néhányan a computermode 'modding klubb' részében), hogy ha elindulnak 40e fttal a zsebükben és bepakolnak a gépükbe egy kiló viláító baromságot akkor az már mod... Legyetek kreatívak, minél több ötlet, forma, annál jobb. Pl te vágd ki a ház oldalát, esetleg tervezz neki vmi egyedi ablakot, stb. A lényeg, hogy egyedi legyen. Persze tudom, hogy csak most kezditek,ezért talán egyszerűbb vmi mást lemásolni, megcsinálni, ötleteket ellesni, persze csak gyakorlásképp. pl nézd ezt: Bővebben: link
De a PH!n is van rengeteg topic (hogyan/mivel vágjam, hogyan fessem, stb).
Jó munkát mindenkinek!
[Szerkesztve] -
sbálint
aktív tag
Hol lehet festéket és plexit venni?
-
sbálint
aktív tag
válasz
Winner_hun #31 üzenetére
Átfestés (csak szín), néhány matrica, plexi az oldalára, neonok bele!
Esteleg egy digitális hőmérő! -
sbálint
aktív tag
Szerintetek mennyi az az alaptöke amivel érdemes elindulni?
-
Bodika
tag
Bővebben: link (mod.lap.hu, had ne magyarázzam
)
Bővebben: link (a sokak által belinkelt és olvasott Radikalmod)
Bővebben: link (ebben a boltban szinte csak mod cucc van)
Bővebben: link (aki ismeri őket az tudja, hogy nem csak profik hanem valahol nem normálisak, de elkell ismerni! Nagyon fasza cuccokat csinálnak)
Bővebben: link (egy elég ismert magyar modder oldala)
Ennyi kezdő löketnek talán elég, de az igazi mod az az, hogyha te találod ki és te is alkotod meg! Nem arra gondolok, hogy mindent te csinálj de te vagy az aki a saját gépében úgy variálja a színeket ahogy akarja v. úgy ragaszt rá matrcicát ahogy más nem (na jó az elvet értsd meg)!!! Ha te csinálod az már sufni tuning
Sok sikert!
UI: Mielőtt neki kezdesz úgy ajánlom vmi, régi házon kezd ne úgy mint én....
UUI: bocs a hibákért stb.-stb -
sbálint
aktív tag
Bocsi!
Nem haltam meg csak gyüjtögetnem kell még a tőkét meghát a tanulás meg a foci nagyon sok időmet elveszi!
Meg olvasgatom a linkeken leírtakat!
[Szerkesztve] -
Juan D
tag
Kihaló félben a topic? Aki csinálta, kicsit foglalkozhatna többet is vele! Lehetne (esetleg) +többkérdése, vagy csak ennyire volt kíváncsi? Szvsz több van ebben a témában!
-
Bodika
tag
Neonnak igaza van a mod-ban az a lényeg, hogy azt csinálod ami neked tetszik!
Rakhatsz megvásárolt v. házilag készített cuccokat a gépbe. ha az első megoldás jobban fekszik akkor látogass el az alábbi honlapokra!
Modding cuccokat itt tudsz venni: www.computermode.hu
Moddinggal foglalkozó lapok: www.radikalmod.hu és még ezer féle(www.mod.lap.hu)
-
Juan D
tag
Sega, ez itt a gépem, nézd meg a blogom, mindekt leírtam benne, sok más érdekes blogot is találsz. Ha valami kérdésed lenne ezzel kapcsolatban, szívesen segítek!
[Szerkesztve] -
sbálint
aktív tag
Oké megnézem!!!
És köszi! -
Hunterevil
tag
www.mod.lap.hu főleg a magyar oldalaknál van egy csomó tipp+trükk
-
sbálint
aktív tag
Köszi!
És meg fogjuk jegyezni! -
gaboooka
aktív tag
Szerk: elkéstem...
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Radikalmod:
Bővebben: link -
sbálint
aktív tag
Ki mondta, hogy fél pillanat alatt akarom?
Szépen fokozatosan. -
sbálint
aktív tag
Vazze de hosszu topic, lgalábbis végigolvasni!
-
Kazimír
őstag
Én ugyan nem csinálok ilyesmit, de tekintsd meg pl neogorack kollega topicját.
Talán megengedi, hogy ajánljam
Bővebben: link -
sbálint
aktív tag
Oké belerakatom a vesszőt
Amúgy meg nem is úgy gondoltuk hogy mindenki csinál nekün valamit a gépből mi meg fizetünk, hanem úgy gondoltuk, hogy mi csináljunk.
Csak még életünkben nem csináltunk ilyet és nem akarjuk elb*szni a gépünket, ezért kérünk tapasztaltabbaktól tippet, hogy mit hogyan tanácsos csinálni. -
sbálint
aktív tag
Hellosztok én és a haerom azon gondolkudunk, hogy átalakítjuk a házainkat ehhez kérnék segítséget!
Előre is mindent köszönünk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged