Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lemmy71

Topikgazda

válasz Madoc #1805 üzenetére

A 3 - 4 -t azért írtam hogy sorban tudja sütögetni a pizzákat. Anno mi is közel 400 C fokig fűtöttük fel a kemencét és pár perc alatt megsült benne a pizza. A miénk tégla kemence volt tapasztva, tökéletesen tartotta az is a hőt, de az dupla ajtós volt belül egy "agyagajtó" hasonlóan mint a hagyományos kéményajtó és kívül volt a vasajtó.
    Amit építeni akarok az is tégla lesz, az hogy gömböc vagy búbos, az még kérdéses. Hely van így a búbos felé hajlok, abba jobban is lehet pakolni :D Alapnak téglafalazat lesz amibe megy cirka 1m³ tört üveg és majd arra épül a kemence. Nálunk ilyenek építenek mostanság és nagyon bevált, persze a külsejét mindenki a saját ízlésének megfelelően cicomázza.
    A múltkor meg is skicceltem magamnak és az anyaglistát is összeírtam nagyjából.

#1806 Essejó
    Amit a földre épített az emberünk az csak egy kiinduló alapnak szántam a kollégának hogy hogyan is készül egy kis gömböc. A lényeg az hogy hogyan is épül meg a boltozat, persze van más millió módszer de szerintem ez egy egyszerű és praktikus megoldás. Az hogy vasállványra vagy tégla falra teszi vagy a földre az már az ő dolga. Persze én sem tenném a földre, öreg vagyok már hajolgatni :DDD Másrészről, jó pár éve voltam azon a vidéken Antalya ahol az emberünk "bűvészkedik" és én is láttam a hegyekbe a semmi közepén ilyen kis kemencéket. Ott ez szokás, sok embernek kint a semmi közepén a hegyekben van kis házuk, mint nálunk a nyaralok. De ők nem nyaralni mennek, hanem nyáron ott laknak a nagy meleg miatt, "télen" meg vissza költöznek a városba. Érdemes megnézni a többi videóját is, van egy nagyon érdekes ahol egy gödröt ás és abban süti a "csirkét" ;]

Új hozzászólás Aktív témák