Hirdetés
- M9702 media player - kinai Oppo UDP-203 klon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Amazon Kindle
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
sanyixXx
senior tag
zselés nyereggel kell próbálkozni. kicsit nagymamás a formája, de nagyon puha. bár van montis és outis kivitel is. kényelmesnek tűnnek. viszont nem túl olcsó. decathlonban a saját zselés ülésü(n)k még egész jó árban, de ha selle vagy fizik vagyegyéb márkás kell, akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlni.
-
sanyixXx
senior tag
nem mindegy, hogy milyen rugóálláshoz használd? a váltókar csak a bowdent húzza. a fogasok távolsága is ugyanaz. szóval elvileg mindegy, hogy a húzással felfelé vagy lefelé váltasz, nem?
-
sanyixXx
senior tag
hétvégén a budaörsi decathlonban dolgozok a bicikliosztályon
ha valaki arra jár, beugrohat egy pacsira. jó magas vagyok, szemüveges, a nevem meg kitaláljátok
a vevőkről amúgy lenne mit mesélni -
sanyixXx
senior tag
kéne egy kis help
érdeklődöm már mindefelé. kéne egy 3x10-es ultegra szett. itthon képben vagyok, de kéne néhány német meg osztrák kisker vagy nagyker, mert ott ha jól tudom jelentősen olcsóbbak a bike alkatrészek.
köszi -
sanyixXx
senior tag
válasz
tr00p3r #4895 üzenetére
nem rossz, bár nekem nem elég egységes
XTR, XTR, LX, Judy... nagyon sokféle nekem. meg kicsit meglepő a judy a wcs cuccok mellett. kicsit presztízskérdés is a bringaépítés szvsz. én is úgy voltam, hogy pyxis vázhoz nem illik az alivio, noha esetleg nem kell jobb annál
egyzserűen megérdemel egy LX szettet
szóval arra akarok kilyukadni, hogy nagyon szép lesz a bringa és dukál a ricsi karbon nyeregcső hozzá
a hátsó gyorszár színe elég meredek -
sanyixXx
senior tag
válasz
tr00p3r #4888 üzenetére
képet képet képet!
láncból sramot vegyél. vagy ha shimano párti vagy, akkor mindenképpen vegyél patentszemet. sok hajtépéstől kímél megbár hevrom hagyta már el sárban a patentszemet...hát nem volt móka megkeresni...
CM előtt meg koccanhatna a PH!-s csapat sztem is. addigra már csak jó lesz a hátsó kerekem. már egy hónapja szopat. grrrr -
sanyixXx
senior tag
válasz
tekeyagd #4868 üzenetére
ismerem ám, spd-m van, de look az más. nem mozog annyit. meg ugye szokatlan
nade leírom akkor már a mai sztorit:
fentebb írtam, hogy összraktam az outit. na közben leeresztett az első kerék. haverom hívott, hogy menjünk érte, mert defektet kapot és nincs nála szerszám. még jó, hogy kettőnk közül (unokatesója van még a sztoriban) csak én voltam a láma. ugyanis a leresztett kerekemet megg kellett foltozni. nos...3 foltot tettem rá és még mindig ereszt...fél órát baszakodtam vele. rá egy fél órával hívnak, hogy menjek már oda valahogy, mert eltört a pumpa és nem tudják a foltozott kereket felfújni és szelepátalakító sincs náluk. most nem szaroztam az outival, felpattantam a montira, mert siettem (jó szarul lehet ám a bütykös gumival haladni az aszfalton). odaértem hozzájuk, az ő kerekét is 3x foltoztuk és utána sem volt jó, szal haza kellett tolni...
valszeg kívágta a fém gumileszedő, a műanyag viszont beletört. szóval nem ez volt a mi szerencsenapunk.
és a vicc az egészben, hogy hogy ez a két kerék pontosan egy párt képez, mert az enyém a hátsó és a hozzá tartozó első kerék van haverom bringájában. megérezték a frontot vagy valami... -
sanyixXx
senior tag
na újra egyben az outim
dobtam rá look pedált, olyanom még nem volt, meglássuk, h mekkorát lehet esni vele
CM-en mi is ott leszünk (bikearena.hu). csak kár, hogy vasárnap lesz. -
sanyixXx
senior tag
-
sanyixXx
senior tag
válasz
tr00p3r #4783 üzenetére
városi rohangáláshoz érdemes lecserélni nem szingósra a rendszert és kész is. minden más maradhat. ez egy felnicserében ki is merül. ez 2-3-4 ezer forint/felni. érdemes benézned a zöld pontba, ott jó áron van kb. minden
amúgy meg a felütéstől nem valószínű, hogy bármi baja is lett a felninek. nézd meg, ha jó add el. így spórolsz az újon egy kicst.
és amennyiben az FC-M572 LX hajtókar az a piskóta formájú, kék vagy fekete, akkor az tányérokkal 16,5k volt még újonnan januárban a bringa butikban, tányérok nélül nem tudom.
a hozzá való középrész meg mit takar? ami octalinkes az kb. mind mondható hozzávalónak. de ha az LX szintű érdekel, az 6500 volt, amikor én középrészt kerestem ugyancsak január magasságában. -
sanyixXx
senior tag
válasz
tr00p3r #4776 üzenetére
félteném a felniket, hogy pillanatok alatt tönkre mennek.
na legyél csirke!ezek a régi kerekek az atomvillanást is kibírják.. amúgy meg csak ügyesen kell kacsázni a kátyúk között. ja és alap, hogy a sáv közepén kell menni mindenhol, mert ott még az autó is elmegy
brownus: duplafal az kell! a patentpedál is elég hasznos az outin, meg lehet rakni vele rendesena bringautak meg jelentősen jobb állapotban vannak (sajnos
), mint a közutak. kivéve a szentendrei alsó bringautat (a part mentén). na az halál az outinak, mert cross pálya lesz belőle
-
sanyixXx
senior tag
válasz
brownus #4768 üzenetére
a váz nagyon tetszik. de sztem nagyon gányolt, hogy szigszalag vagy mi van bandázs helyett rajta.
mod: most nézem...ez kb. bandázsnak tűnikakkor mi is ez rajta pontosan?
viszont csinos a piros klipsszel és bovdenházakkal
a kilógó fékbovdenek amúgy nem zavarnak? nekem rejtett van, és el nem tudom képzelni, hogy milyen ha belóg a képbe két bovdenház
[Szerkesztve] -
sanyixXx
senior tag
válasz
tr00p3r #4746 üzenetére
persze
vagy fékváltókar vagy van egy másik fajta, amit a kormányra lehet szerelni és nem tudom a nevétde a merida road 850-es olyannal van szerelve
vagy ha szerencséd van, akkor ez a vázonlévő váltó bilincses, nem pedig a vázból kiálló pöcökre van ráhúzva, és akkor simán fel kell csak tenni a bilincset a kormányra vagy a stucnira + el kell vezetni a bovdent, de ahhoz is kapni cuccot -
sanyixXx
senior tag
válasz
Manitou #4675 üzenetére
téi álom?
kedden voltam velencén (lásd pár hsz-szel feljebb) és holnap megyek szentendrére.
csak az a szopi, hogy kiszakadt az outim egy küllője még kedden és eddig nem vettem észre, azt hittem, hogy csak sima 8-asom van
szóval holnap montizomjó kör lesz... bár könnyebb, mint az outi, szóval lehet, hogy csak az áttétel lesz kicsi
-
sanyixXx
senior tag
most jöttem meg a velencei tóról. egész kellemes út, javaslom mindenkinek:
Bp(esetemben Budaörs)->Biatorbágy->Etyek->Alcsútdoboz->Lovasberény->Vértesacsa->Nadap->Velence->Gárdony
a Bia utáni és a Nadap előtti emelkedő halál, a többi rész kellemes
67Km volt nekünk, hazafelé már vonat volt, kell még az edzés, h odavissza menjen a tekerés.
az utsó tizenegynehány km-en majdnemhogy behúzott fékkel jöttem, mert hatalmas 8ast varázsoltam a kerékbe és fogta a fék keményen.
mindent összegezve azért jó volt -
sanyixXx
senior tag
trekking és túra témához nem nagyon tudok hozzászólni, de ha használtan veszel bringát, az első utad vele a szervízbe legyen nagygenerálra! persze ha van nyugtája a tulajnak, h ez max. egy hónapja megtörtént, akkor talán nem kell...
a 28-as kerék nem feltétel, jó a 26-os is, úgyis a vázméret a döntő. persze a 28-as eleve nagyobb szvsz.
arra viszont kíváncsi vagyok, hogy ezek elbírnak -e 105kg+felszerelést. valószínűleg igen, de valaki tapasztaltabbat kérdezz meg. bringabolt előnyben. lehetőleg ne fiatal szerelőt vagy eladót, mert fingja nem lesz sztem az ilyenrőldöngölt földnél meg több terepet ne várj el ezektől.
ja és a minél az egy 'n'
ennyi ugrott be hirtelen -
sanyixXx
senior tag
kerékpárutat a fővárosi önkormányzat fog legfeljebb fejleszteni, de a Retour de Vokson hallottak alapján azt sem viszik majd túlzásba. ígért sokmindent az alpolgármester, de ő is csak politikus...
a kerékpározást meg te fogod legfeljebb fejleszteni azzal, hogy felülsz a biciklidre és kulturáltan közlekedsz vele. -
sanyixXx
senior tag
tegnap volt szerecsém egy dirt jumperhez. megnyugtatott, hogy még az én pilotomnál is szarabbul mozog...
-
sanyixXx
senior tag
zöld pont bringabolt a bertalan lajos utcai villamosmegállókörnyékén, ők magellan viszoneladók. de szerintem nézz szét a bikemag aprójában, mert vannak nagyon jó állapotúak is.
sőt én konkrétan tudok neked egyet, itt a kezem ügyében. nagyon szép állapotú, alig használt. ha érdekel adok mailcímet vagy telszámot. (nem a sajátom). -
sanyixXx
senior tag
-
sanyixXx
senior tag
fékezni annyira tudsz, amennyire a lábad bírja. 30-ról csak gyakorlattal tudsz hamar megállni, de hamar belejössz. arra ne számíts, hogy első körben blokkolni tudsz és pikk pakk megállsz. haverom úgy elszállt, hogy 2 hétig fájt a segge az eséstől.
első fék nem kell egyáltalán, csak egy kis segítség. eleinte érdemes.
az áttétel pedi az erődtől és használat helyétől függ. hátra érdemes 16-18-at tenni, előre pedig a terepnek megfelelőt. ha csak síkon mész, akkor bevállalhatod az 53-18-at mondjuk, az már egész korrekt, de emelkedőn lehet beszarsz vele. ha dimbes dombos helyen laksz (pl. 2.ker.), akkor érdemesebb hátra 16 előre meg valami 46-48 körüli. először outin próbálgasd, hogy milyen áttétel a legjobb. kösd ki az első váltót, akkor nincs kísértés dombon.
viszont kis áttétellel számolni kell avval, hogy lejtőn kapkodhatod a lábad keményen -
sanyixXx
senior tag
mivel ilyen jó (nyálkás, taknyos, saras dzsuvás satöbbi..) idő volt ma, gondoltam előveszem a bringát
krossz-kántri wildstyle
úgy elkeveredtem budaörs és budakeszi között kétszer is, hogy rossz belegondolni. felmentem a vitorlázó emlékműhöz, majd le egy murvás úton róla. éreztem, hogy baj lesz, mert csak lefelé mentem és persze az ellenkező irányba, mint amerre nekem jó lett volna. és eccercsak megtörtént a csoda (aszittem...). jobbra kis erdei út, pont arra kanyarodik, amerre mennék. úgy tűnt megkerüli a hegyet. arra nem is gondoltam, hogy egy nagyobbacska letörés után majdnem budakeszin tesz ki. de ez még a kisebb baj volthazafelé gondoltam, hogy maradok a murvás úton, az oda visz, ahol nekem jó.
és megint bejött a csoda. balra kis erdei út... na itt volt végem... keréknyi ösvény, rossz irány, kidőlt fák és egy olyan letörés, hogy le kellett tolnom a bringát. félúton elcsúsztam és kb. 5-10 métert seggen tettem meg. micsoda mázli...
végül letértem a sárga csíkról, amit követtem és kilyukadtam budakeszi vmelyik pihenőövezetében. onnan már gyerekjáték volt 2 ember megkérdezése és csak egyszeri eltévedés után hazatalálni.
összegezve: jól éreztem magam, de gyártottam némi mosnivalót
tanulság: az nincs... kellett volna sört vinnem! -
sanyixXx
senior tag
válasz
illusiON #4520 üzenetére
azt sem tudom, h melyik mire van, még így jelölés alapján sem
de szépek
a pyxis-ek nem tetszenek. a 2005-ös széria még tetszett, ez már nemviszont a serpens jól néz ki, egy olyanra beneveznék, ha nem 2005-ös pyxisem lenne (teljesen véletlenül
)
mod: a polar-x be tehetnének egy rendes telót...így gilával elég vicces
[Szerkesztve] -
sanyixXx
senior tag
nekem újdonság volt akkor is. az én 28.6-os Pilotomhoz képest kész árboc...
felnikről meg: nekem a fehér double track felnik jönnek be nagyon. csak kell egy szép bicó is köré -
sanyixXx
senior tag
volt valaki rajtam kívül demonstrálni?
láttam közelről egy marzo monster telót. kicsit durvák a becsúszói -
-
sanyixXx
senior tag
válasz
urban racer #4457 üzenetére
szvsz merev villával jobb az ugri-bugri. már ha városiról van szó.
és pár kérdés:
FR bringákra is lehet rotort tenni? NWD-ben láttam, hogy simán tekerik 360 fokban a kormányt ugrás közben, de fék mégis van bekötve
miért nincs néhány ugrálós bringán első fék? azzal lehet a legjobb trükköket csinálni sztem (stoppie pl.) -
sanyixXx
senior tag
volt valaki az earthed 4 vetítésén csütörtökön? nagyon jó volt
ezen felbuzdulva megnéztem az NWD 7-et. na arra még nagyobbat flesseltem. nagyon zsír videjók -
sanyixXx
senior tag
háhá!
megjött az ülésem. köcsög ebike...már épp le akartam mondani és elinni a pénzt...
azt hiszem most már kijelenthetem, hogy kész a biciklim -
sanyixXx
senior tag
válasz
Nicky Nygaro #4343 üzenetére
elvileg a 700-assal jobban lehet zúzni. elvileg... szerintem 52/53-11-ben már édes mindegy, hogy 26-os vagy nagyobb a kerék, mert olyan sokat nem jelent. viszont ehhez az áttételhez outi vagy sufni tuningolt mtb kell
-
sanyixXx
senior tag
teljesen jó a 19.5'' a 184 centidhez. án 192-3 vagyok és a 19.5''-es lehetne egy féllel nagyobb
nem tudom, hogy hol veszed, de készíttesd föl a használatra (állítasd be a fékeket, olajoztasd meg a láncot, kormánycsapágy legyen meghúzva, váltók is legyenek jók). mind apróság, de mivel nem bicajoztál 10 éve, ezért nem valószínűsítem, hogy szereltél bringát az elmúlt 10 évben és így eléggé elveheti a kedved, ha rögtön egy fél napig kell szórakozni a szervízzel otthon. -
sanyixXx
senior tag
más:
biztos tudtok róla, de azért linkelem: [link]
én indulok -
sanyixXx
senior tag
így ránézésre szép bringa
a lightos terep és a mászkálás a környéken alatt nem tudom, hogy mit értesz. ha annyi, hogy elugorj vele a boltba, családdal gurulunk egyet a környéki utcákban stb. , akkor ez bőven elég. ezzel még egy kis erdei bringázás is belefér (persze ''vagánykodás'' nélkül)
az alkatrészei inkább középkategóriásak , de amíg nem versenyzel, addig emiatt nem kell aggódni.
a méretet viszont érdemes megnézni, nehogy kicsi legyen
[Szerkesztve] -
sanyixXx
senior tag
válasz
urban racer #4213 üzenetére
jójó, de azért szép ígéretek is vannak benne
-
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Bikeman #4112 üzenetére
jójó, de dec 23 --> jan 2 elég hosszú szünet ahhoz, hogy kitegyék a honlapra
meg mondjuk útba esett...de ha tudom, hogy zárva, akkor a bringa butikot ejtem útba
telókról:
a teleszkóp jó! elöl is hátul is. de nem a tesco bringán. soknak van egy nagyon hasznos fícsöre: a lock out. ha lehet ilyet vegyetek. ezzel kimerevíthető a teló (első is, hátsó is) és nem veszik el az enegriád, amit a tekerésbe fektetsz.
ettől függetlenül nem veszek többet össztelós bringát (7 évig az volt, most váltottam), de az is biztos, hogy az M7-esnél göröngyösebb útra sem megyek első teló nélkül.
gazdagrét felé jöttem le a jános hegyről...hát többször is meg kellett állni, mert szétrázta az út a csuklóm és fájt. országutival voltam. -
sanyixXx
senior tag
nem veszekedést akartam akartam!
bmx powa: kevés a 14 éves, aki így kotorássza össze a bringára valót. respect ezért. monti mellett nekem is van egy oldschool outim (mali team). attól nem jobb neked, hogy másfél évig gyűjtöttél rá. attól jobb, hogy a nem alád tolták, hanem megálmodtad, elérted -
sanyixXx
senior tag
most akkor kinek a hosszabb?
ez gáz...
a másik meg, hogy nem kell leszólni valakit, mert nem elit bringája van...mindenki olyan bringát használ, amilyenre szüksége van és ezen belül, amilyet megengedhet magának...nekem is volt simán 80k egy ilyen össztelós keravillos szörnyembe...és nem sajnáltam! ha élvezed a brongázást azzal, ami van, akkor onnatól nincs miről beszélni. nem a bringa számít első sorban, hanem a tekerés élménye.
az meg megint más, ha a kis 14 éves taknyosoknak anyu megveszi a biciklit...nem is várja el senki, hogy megvedd magadnak, csak éppen ne szóld le a másikét.én fél évig kotorásztam össze a bringát munkából meg ösztöndíjból. más dimenzió...nem ez a beszélgetés témája... -
sanyixXx
senior tag
nekem pilot c-m van... az az alap
semmi levegőráfújás meg ilyenek...állítható előfeszítés és csókolom...
-
sanyixXx
senior tag
válasz
urban racer #4071 üzenetére
látom a magellánhoz jár a pilot teló
neked is, nekem is, haveromnak polarisa van pilottal, öccsének cratere pilottal
-
sanyixXx
senior tag
válasz
urban racer #4068 üzenetére
pyxis 05, de a képek magukért beszélnek
te is dobhatsz fel képet, ha gondolod.
igazából az ülés még hibádzik, de így télen ez kényelmes, meg hosszabb útra is, de kell egy normális is majd
más: bowdenezés...LX a váltószerkó és a fékek + FR5 fékkarok...vagy 2 órát szórakoztam a váltókkal, de az első nem működöttma átmentem haverhoz (szakértőbb, mmint én) és 5 perc alatt pár tekerészéssel meg tologatással úgy megcsinálta, hogy pöccre megy már minden
na és a képek:
[link]
[link] -
sanyixXx
senior tag
én azé mégiscsak raktam fel féket
kb. kész is vagyok a bringámmal. majdnemhogy a fa alá tudtam tenni készen.a bovdenezés meg váltóbeállítás azé nem gyenge művelet
amúgy egy pyxis-ről beszélek, LX szettel, pilot telóval
holnap rakok fel képeket -
sanyixXx
senior tag
kell vkinek egy rock shox pilot c?
vadi új
árban megegyezünk -
sanyixXx
senior tag
hali
kell vkinek egy 2004-es bontatlan csomagolású LX kék hajtómű?
22-32-44
17000 pénz -
sanyixXx
senior tag
Integra: bringa butikba menj, ott occsó minden (Bp, Nyár utca 5 - közel a blahához)
más:
deore váltógarnitúra használtan megér 12-15k-t? 2 váltókar, első váltó és LX hátsó váltó
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest