Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • beleriand72

    tag

    válasz StLui #121493 üzenetére

    Egy ideje dilemmában vagyok, hogy pontosan mit is vegyek, ezért néha szoktam kérdezni. Megpróbálok nem az agyatokra menni. Köszönök minden választ és hozzászólást, a lényeget meg tudom érteni. 45 éves vagyok és tavasz óta lefogytam 10-15 kilót, most 115 alatt vagyok. Ésszerűen fogyókúrázom, tudom mit nem ehetek, azokat kihagyom, ám nem koplalok, sőt...Kicsit aktívabb élet mellett (nem fekszem egész délután a tv előtt) nekiálltan kicsit mozogni. Kocogás a természetben (na jó hosszabb erőltetett menet/séta) ez egy idő után megviseli az izületeket, amikor ráakadtam a biciklizésre. Az újdonság varázsa kitart még. A nyár nagy részére jellemző volt a heti 4*15/20 + 1*50/60km tekerés. Ezt egy 15 éves Hauser MTB-on dunai aszfalt töltésen, jobb-rosszabb állapotú kis emelkedőjű utakon, kicsit jobb minőségű erdei keményebb földesúton, városon belül, Szelidi tóra kirándulva, kicsit a Balaton parton tettem meg. A bicikli külsőt egy vékonyabb, simább, királydinnyeállóbbra cseréltem, így még nagyobb élvezet haladni. Új biciklit szeretnék, én úgy érzem, hogy ezeknek a kívánalmaknak - főleg ha egy kicsit még tudnék fogyni, teljesítményt növelni, hosszabb túrák - leginkább egy cross bicikli felelne meg. Nyilván kompromisszumokat kell kötnöm - aszfaltra jobb lenne egy gravel, terepre egy MTB - de én nem élsportoló szeretnék lenni, hanem élvezni a dolgot úgy, hogy a kondícióm is némiképp javul.
    (a kategória határokon azt értem, hogy ha minimális terepre is használom, akkor a telo minél jobb legyen, a váltó, fék ne teljesen alap legyen, igénybevételt azért bírja, ésszerű határok között (és bízom benne jó néhány év használatban) nem akarok spórolni, különben már nyáron az első boltban megvettem volna egy "szép" kerékpárt)
    Mégegyszer köszönöm mindenki segítségét és türelmét. KK

    MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero

Új hozzászólás Aktív témák