Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- RAM topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Monitor hiba topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
rii
nagyúr
-
ludsimon
veterán
Hmmm, csak az ellenőr meg ne lássa.
-
szki
őstag
válasz
rétisün #30396 üzenetére
Van vonat közlekedés is: Zeg.-Lenti 7:21-8:22. A tempó meg még kérdéses. Vagyis izomból végignyomni megálló nélkül, vagy kellemesebb tempóban bulira venni, és a 2-3 frissítőnél megállni? Egy boly szélárnyékában azért jól lehetne hasítani
Tervezem, hogy most hétvégén letekerem az útvonalat kényelmes tempóban, mert a horvát szakaszát nem bicajoztam még.
Még 2,5 hét, tehát bármi lehet...(#30398) Doki-HUN1978: jelenleg trekking a málhás szamár, és a versenygép is
16 kg, 32 mm széles bordázott gumik...
De magamhoz képest kiváló formában vagyok, és ezzel is tudok hasítani keményenNagyon könnyedén pörög a lábam. 30-as tempót tartom síkon 130-as pulzussal.
-
rétisün
veterán
nem tűnik rossznak, azzal együtt, hogy oda-vissza is bicajjal kéne mennem. ami a rosszabbik része a dolognak, hogy nagy valószínűséggel nem lenne túl jó együtt mennünk. vagy neked lenne lassú az én tempóm (akkor mi benne az erőfelmérés) vagy én kínlódnék, hogy tartsam a te tempódat.
meglátjuk, még 2.5 hét....
mod: este kipróbálom az endo útvonal-szerkesztős trackelését, mert maradjon nyoma a bringázásoknak akkor is, ha nincs telefon.
-
rii
nagyúr
hehe
-
ludsimon
veterán
Én pedig megúsztam egy Blaha oda vissza utat ebben a forróságban!
Áldom aki kitalálta az ingyenes myfax faxolást!
Aki diákmunkán van, vagy hasonló vagy épp faxolnia kell, ajánlom figyelmébe!
Lefényképezed, lehetőleg jó minőségben, vagy scannerrel bescanneled és pdf-be átkonvertálva elküldöd. -
amargo
addikt
Ha van rá igény - most jut eszembe -, WP7-re nincs vagy legalább is én nem tudok, hogy lenne turistautak.hu térkép. Ezért készítettem egy számomra elegendő alkalmazást, ami mutatja a pozíciómat és a térképet:
Ez online térkép! Ahhoz, hogy offline is képes legyen dolgozni több munkát kellene bele fektetni. De esetleg javaslatok vannak?
Jelenleg a program, több térképet is képes lekezelni és google féle overlay-ek is húzhatóak rá. Jogilag még nem kérdeztem rá a turistautaknál, hogy mennyire lehet megosztani ezeket az adatokat, mert anno a kutas kérdésemet elutasították..
Jelenleg tervezem, hogy lehetne majd benne keresni kutakra is vagy érdekességekre, stb. -
Packersbay
tag
Már biciklis pláza is lehet
[link]
-
-
ludsimon
veterán
válasz
rongyi #30387 üzenetére
Szia!
Első hozzászólást ajánlom figyelmedbe és a felhasználási cél megjelölését!
Aszfalt út, föld, terep stb.
Ha vegyes akkor cross bringa, ha terep mtb, xc, ha aszfalt akkor országúti!Ennyiért használtat érdemes venni, semmiképpen sem újat!
Újba nem fogsz találni jót ennyiért. -
rongyi
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm (lány) új kerékpárt szeretne venni alkalmi túrázásra (napi 50-60 km), későbbiekben pedig ide-oda elmászkálásra és nem tudja eldönteni, hogy trekking vagy mtb-t vegyen. Szerintetek melyik lenne a jobb erre a célra? Valamint konkrét márkákat tudtok-e ajánlani? (Gepida, Mongoose, Schwinn-Csepel stb. stb.) A vas ára lehetőleg ne legyen több 70 ezernél. Válaszokat előre is köszi!
-
atos19881101
senior tag
Sziasztok,
Valakinek esetleg egy Magura Louise 2010 hirdás fék?
-
emre
veterán
válasz
belaazallat #30376 üzenetére
Van egy országúti bringád is?
-
szki
őstag
-
Doki-HUN1978
senior tag
Van valakinek ilyen nyerge?
Mi a tapasztalata vele hosszabb távokon?
Tervezem a vételét és nem szeretnék mellé nyúlni.
-
ludsimon
veterán
Tour de France: stage 3 - aki lemaradt
-
belaazallat
addikt
-
Zebu
addikt
Na nem szaroztunk. Vettünk egy ktm
Life pro cross trekking 2011 bicót az intersportban. 150-re le volt árazva. Nagyon jól felszerelt. Mindenből deore és slx van rajta. Kah nem bocs a hajtókar alivio.Szombaton jön valaki spirit of balaton teljesitmény túrára?
-
rétisün
veterán
b*****meg......
bekrepált a telefonom, úgyhogy biciklizés helyett mehetek intézni valami javítást, ha meg lehet csinálni egyáltalán. se töltés, se pc-re kapcsolódás nem megy, a csatlakozónak van valami nyomora.
-
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos #30364 üzenetére
Vegre sikerult a linket is beszurnom... A valodi kerdes igy hangzott volna:
Szerintetek meger ez a bicaj 244 469 Magyar Forintot?
Nishiki Criterium 2012(Elegge raizgultam... Ezzel lehetne hasitani... A montival csak szenvedes a bituminen.)
-
MC Pite
veterán
Kicsit beleféloffolnék a tekeréses beszélgetésbe, és feldobnám, hogyha valaki játszana a gondolattal hogy kijönne egyszer Salzkammergut maratonra, a kocsiban 1-2 fő és egy bringának (+csomagok) van helyünk, illetve még a szálláson is kerítünk (1főre tuti van mert 3ra foglaltam, a negyedik személy másnem pótágyazható).
Júli 12-17 (vagy 16 ha sietünk vissza) lenne az idő, előtte-utána túrázgatás (főleg gyalogos), csobbanás. Szállás Gosauban.
Én először ilyen last minute módon jutottam ki, azóta fix program, karácsonynál is jobban várjukÜgyesek iwiwen is találnak nálam képeket.
Magáról a maratonról? Pff, arra most így 2000 karakter is kevés lenne, de anyanyelvünkön várnak, és nagyon nagyon nagyon más mint itthon
Kukk:
http://trophy.at/
http://www.adamek.at/
http://www.gasthof-gosausee.atAkit érdekel privi/mél/sms/postagalamb/akármi módon jelezzen, lehetőleg 1-2 napon belül
-
tvamos
nagyúr
Mennyit erhet egy ilyen bicaj?
Nishiki Criterium 2012
Allig hasznalt. A tulaj MTB-ra cserelne... -
sanzi89
addikt
válasz
tjokai #30355 üzenetére
Ez a két változat létezik első váltó felfogatásban, az egyiket TopSwing-nek a másikat DownSwing-nek hívják. Az első a "normál" felfogatású, a második ahol a felfogatás alacsonyabban van, mint a terelőlemez. Van aki azt mondja, hogy a DownSwinges tartósabb, nem kotyog ki olyan hamar. Nekem TopSwing van, tetszik, hogy megbújik a tányérok mögött. Lényeg, hogy nagy különbség nincs, inkább csak más módon csinálják ugyanazt.
-
tjokai
senior tag
válasz
salieri. #30359 üzenetére
Ja tényleg, így már tisztán emlékszem rá. De vmiért úgy rémlik, mintha a kék Magellán használt lett volna és amiatt is beszéltem le rola magamat. Hallgathattam volna rád, de így utólag már hiába okos az ember. Akkor még a szín volt az egyik fő kritérium, azóta már tanultam pár dolgot bringákról, és most már tapasztalatom is van.....hát sikerült ismét elmulasztanom a bestbuy vételt, most már itt az X3, ezt pofozom ki magamnak.
-
sanzi89
addikt
válasz
D.Orion #30330 üzenetére
Nem a csapágyazást szedném szét, nem azzal van a gond, ha kidokkolva tekerek nem recseg, csak ha dokkolva van a cipő, ebből gondoltam, hogy a dokkoló részen nyekereg valami. Azt szedte már szét valaki?
Amitől félek, az az erős rugó, ami folyamatos feszítés alatt van, ami tartja bedokkolva a lábat. Azt lehet kicsit macerás kiszedni... -
tjokai
senior tag
válasz
salieri. #30356 üzenetére
Igaz a Magellán egy 150e ft-os bringa, csak most akcióban van 85e ft -ért, az X3 meg alapban egy 86e ft-os gép. Így még szép h minőségibb cuccokkal szerelték a Magellánt. Sajnos egy hónapja még nem volt ez az akció vagy csak az én figyelmemet kerülte el vmiért, már nem emlékszem pontosan:/
Köszi a segítséget
-
ludsimon
veterán
válasz
csabi94 #30323 üzenetére
Nem szeretnék amatőrnek nézni Titeket, de azért hátha nincs rendesen beállítva.
Próbáljatok rajta feszíteni a bovdenen azzal a végállítóval, vagy a váltókarnál az állítóval?Felfelé akkor vált iszonyú pengén ha laza a bovden, lefelé meg 2-t kell váltani, hogy 1-et ugorjon.
De csak óvatosan! Mindig csak 1 'kattanásnyi' fordulatot tekerjetek rajta és mindig próbáljátok ki utána változott e.
-
tjokai
senior tag
válasz
salieri. #30347 üzenetére
Igen, nagyjából ennyiért vettem a gépet. Most már mind1, ezt kell számomra barátságossá varázsolnom, de ez a megoldás jóval nagyobb anyagi vonzattal fog járni mintha a Magellánt vettem volna
Külsőre tetszik az X3 de van hibája, főleg kényelmi szempontból.
Shimano Alivio-t ajánlod? Sajnos nem értek még hozzá, milyen paramétereket kell nézni egy első váltó esetén? Mitől lehet tudni h az jó vagy sem?
-
Teasüti
nagyúr
Szerintetek mivel járok jobban, ha a menetes agyat kazettásra szeretném cserélni? Folyamatosan hajlítgatom a tengelyeket, már vagy egy centivel kilóg a kerék teteje a síkból oldalirányban. Lassan verdesi a kerék a sárvédő pálcáit.
Új agy és újrafüzetés, vagy új kerék és a jelenlegit adjam el - ha el tudom egyáltalán? 5-6k-s kerék, szóval budget kategóriáról van szó.
Sort és láncot amúgy is ideje lenne cserélni, de előtte választanom kell, h fejlesztek, vagy maradok az elhajló tengelyeknél. Új keréknél mondjuk tudnék választani nagyobb belső felni szélességet, mert a 19-esre csak 2.0-ás gumit lehet felerőszakolni és az is már nagyon a vége. Új gumi is esedékes lassan.
Ha már guminál vagyok: mekkora ideális nyomáskülönbségek vannak a gumik között? Tehát hány tizeddel lehet a ballonosabb gumit alacsonyabb nyomásra fújni, mint egy keskenyebbet? Van erre vmi táblázat? Úgy másfél bar már kényelmes lenne, de ahhoz a 2.0-ás gumi még kicsi.Köszi!
-
ludsimon
veterán
Hmmm, hol is kezdjem...
2010 október környéként montiztam utoljára, tehát majdnem 2 éve nem.
Gondoltam megyek egy lightos Janihegy aszfalton fel, sárgán le.Namost, ez szokás szerint (nálam szokás) nem jött össze, hanem egy űber brutál mega durva, talán a lehető legdurvábbat sikerült a Budai-hegységben összeszednem!
Sajnos előbb jöttem le, elnéztem a Janihegy aszfaltos felvezetését, ha meg már eljöttem arra, akkor meg megyek, megnézem mi van ott. Na most kérem szépen!
Sikerült megtalálnom a zöld jelzést a libegő alatt (aki nem ismeri a környéket: DH pálya!!), ekkor már tudtam, hogy valami irtózatosan durva fog következni.
Hát legyen! Simán megvolt ott a 20%-os meredekség! 28 / 28-as áttételben éppenhogy sikerült kitekerni, de amikor jöttek ezek a kb 50 cm magas hatalmas palló szerűségek, ott leszálltam és szabály szerűen majdnem megfulladtam!
Olyan érzés volt, mint ha valami asztma lett volna!
Szerintetek mi lehetett? (Dokim mindig azt mondta, csak pozitívan álljak a dolgokhoz, nincs semmi bajom akkor nem is lesz. Hiszem is.)
2x jött ez elő, mindkettő a libegő alatt. Ott csak úgy múlt el, ha leguggoltam akkor már kaptam levegőt.Arra tudok gondolni, hogy a nagy meleg miatt nem igazán jár szél az erdő mélyebb pontjaiba és alul több oxigén érhető el, mint 1,5 méter magasban.
Jól gondolom?Persze felelőtlen dolog volt 2 év után tovább próbálkozni, de mentem ameddig vezetett a zöld jelzés, aztán eltűnt és ismerős lett az az aszfaltos környék és visszagurultam.
Egy autós lefelé aszfalton nagyon lassított és rontott az átlagomon, mivel egy outis tökölt előtte, én kivágódtam mellé, de mire meg tudtam volna előzni észleltem egy buszt szemből, satufék, be vissza autó mögé.....
Amúgy teljesen a megérzéseimre hagyatkoztam, hazafelé amerre jöttem és pont eltaláltam a lánchíd alagútját!Nagyon durva volt, pedig csak tipp-mixeltem, na akkor ez szimpi, menjünk erre, csak kilukadunk valahol és sikerült kilukadni ott, ahol szerettem volna eredetileg.
Endosoknak írom miért montiztam:
Scottomhoz (országúti) ma jött meg a lánctányér és inkompatibilis sajnos vele (eladó!) és berendeltem az eredeti original hozzávaló lánctányért ami 1 hét még és addig csinálni kell valamit! 1 hét kihagyás még ok, de 2 hét után elkezdi a szervezet csökkenteni az izomzatot, amit egyáltalán nem szeretnék.Végül adatok: TRACK
-
salieri.
őstag
válasz
tjokai #30346 üzenetére
Ha jól tudom vagy 85k ért vetted?
Ezt vetted volna ezt csak hajtanod kellene és semmit sem cserélgetni
én egy aliviot tennék rá . -
tjokai
senior tag
válasz
salieri. #30344 üzenetére
Sajnos azt kell mondjam, h igazad van
A Kross haxagon X3 váltórendszere elég gyatra, az első váltó meg egyszerűen használhatatlan. Több mindent is cserélni fogok a bringán, a pedállal és a markolattal sem vagyok elégedett, az ülés 10km után nagyon kényelmetlen!
Többet vártam összhatásban, kicsit csalódott vagyok
-
salieri.
őstag
válasz
venember83 #30337 üzenetére
ez neked pont jó lett volna.
az ára meg több mint vicc ha 180k volt.
chorus meg = dura ace! -
tekeyagd
aktív tag
válasz
belaazallat #30316 üzenetére
ez jobb vétel lehet, csak kérdezz utána a felni miféle...
-
tjokai
senior tag
Tudnátok ajánlani Shimano Tourney TZ30 helyett egy valamivel jobb minőségű első váltót? Már kikészít idegileg, kritikán aluli ez a termék, folyton eléri a lánc a terelőlemezt, ledobálja a láncot leváltásnál vagy nem viszi le a láncot a legkisebb lánckerékre
Mindenképp maradjunk 10e ft-os határ alatt, lényeg h minél jobb ár/teljesítmény arány legyen. Minél olcsóbb és jobb, annál jobban örülök. A Torneynél rosszabb már úgysem lehet.
Egy SR Suntour CW9-XCC-T202PBIG 42/32/22T hajtókarom és lánckerekem van, ehhez kellene a váltó......ezt még nem cserélném, hiszen zsír új.
KösziVagy együtt érdemes a hátsó váltóval cserélni az első váltót?
Igazából új mindkettő de az első váltóval nem bírok, elállítódik folyton, vagyis lehetetlen jól beállítani és alapban is egy gagyi sz@r!U.I.: lánckeréknél mit jelentnek ezek a számok: 42/32/22T?
-
szki
őstag
válasz
csabi94 #30295 üzenetére
Ja tényleg, láncledobódás ellen jó a kistányér
Nekem is volt már életmentő.
#30320) Toomy: Ez az. Erő kérdése...
Más:
Ma 35-30 C fokban tekertem 79 km-t 2 részletben. 3 kg hátizsákot cipeltem, mert strandoltam a megszakítás alatt. Végig könnyedén pörgött a lábam, és 30,5-ös átlagot tekertem. Volt kis szél, meg pár domb is bejátszott, de nem volt téma.
Ja, és ez regeneráló terhelés volt nekemJelentem, most ideért az eső! Hurrá!!
-
salieri.
őstag
válasz
venember83 #30334 üzenetére
Az egy 2004 es colnago lehetett szerintem, de jól jártál volna vele!
Már -Már gyanúsan olcsó-. -
venember83
nagyúr
-
salieri.
őstag
válasz
venember83 #30332 üzenetére
Nem is csoda,az enyémet is annyi alatt vitték el! Igaz jóval többért
-
venember83
nagyúr
Volt fent egy szép Colnago Dream valami Record szettel (vagy Chorus?) száznyolcvanért, én még nem láttam ilyen gyorsan elkelő országútit, fél napot se volt kitéve.
Blog off.
-
D.Orion
veterán
válasz
sanzi89 #30327 üzenetére
Kis segítség hozzá:
SPD PD-M505 exploded view.A hármas számmal jelölt alkatrészre figyelj, ahogy elnézem "gömb" alakú, sok van belőle és könnyen elgurulhat.
-
csabi94
őstag
válasz
venember83 #30328 üzenetére
Váltókar úgy néztem nem hibás. Kora kb. 4 év. Mindegy, elvisszük a bicót majd akkor egyik ismerősömhöz, Ő ért is hozzá.
-
sanzi89
addikt
Átlag földi halandó szét tudja szedni az SPD dokkoló részét úgy, hogy aztán össze is tudja rakni? Nyöszörög benne valami, pedig már mindent kentem/fújtam rá, amit csak találtam. Gondoltam szétkapom, mindent bekenek külön-külön, aztán hátha jó lesz. Egyébként PD-M505-ös pedálról van szó.
-
csabi94
őstag
válasz
venember83 #30325 üzenetére
És létezik, hogy ezzel a rugóval lenne gond? Alig használt váltónak tűnik, az én Alivio-m 5 éve teszi a dolgát (hibátlanul), pedig kapott már mindent.
-
-
csabi94
őstag
Adott egy nagyon jó kis bicó, amit barátom az én ajánlásommal vett meg. Egy Merida montiról van szó. Minden hibátlan rajta, Deore 9-es szett, egyetlen gond van vele, a hátsó váltó nem vált rendesen. A bowden simán fut a házban, nem az a hiba oka. Szerintem a váltónak a rugója van elgyengülve. Létezhet ilyen? A váltón egy karcolás nincs, szép állapotban van, felfele tökéletesen vált, csak lefele nem húzza rendesen. Ha a rugóval van baj, akkor lehet ilyet cserélni benne?
szerk.: természetesen jól be van a váltó állítva...
-
D.Orion
veterán
Legkorábban jövőhét hétfőn tudok így is úgy is külsőt venni. Addig még 200-300km belemegy biztos. Pláne ha hétvégén elmegyek valamerre tekerni, nem csak a Velencei tó köré. Majd meglátom, hogy mennyit kopik még. Ha netán megáll ez a hirtelen kopás, akkor marad, ha nem, akkor meg így is úgy is cserélnem kell. Vasárnap majd rakok fel képet, hogy milyen állapotban lesz akkor a külső.
Neten nagyon jókat olvasgattam én is róla, nem is értem, hogy nálam miért kopik el. Szerintem nem gyilkolom, mert kanyarodni csak lassan merek vele menni a vékonysága miatt, egyenesekben meg hát, hogyan is gyilkolnám.
-
válasz
ludsimon #30235 üzenetére
Amikor sz@r volt a fékváltókarom akkor az érdi 10% os emelkedőn a 12-23-as fogaskoszorúmon közepére volt rakva a lánc ( 16-17-re tippelek) és elől a kisebbik 39-es tányéron mászkáltam egy hétig. Nem volt egyszerű de felküzdöttem magam. Majd az emelkedő után fel lehetett dobni elől az 52-es tányérra oszt gyerünk
-
belaazallat
addikt
válasz
venember83 #30318 üzenetére
Kösz!
-
dqdb
nagyúr
válasz
D.Orion #30312 üzenetére
nem is gondoltam volna, hogy ennyire puha abroncs ez
Én sem, jó általános külsőt sejtettem a név mögött, kissé a terep felé eltolt hangsúllyal. Alternatívaként csak a szokásos Land Cruisert és társait tudom javasolni, cross/trekking külsőkben még annyira sem vagyok járatos, mint MTB-ben (és amióta belenyúltam a drága tutiba, azóta ezen a téren sem keresgélek).belaazallat: nem jó a link.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Fénykép alapján kb milyen vételnek tűnik ez a kerékszett? Érdemes elgondolkodni rajta?
-
D.Orion
veterán
válasz
Chosen #30314 üzenetére
Öcsémnek az mtb-n már kilátszik a szövet
, mert nullára koptatta. De így is 4bar fölé van fújva. Baromarcúja nem cseréli le, mert aszfalton közlekedik vele és nem akarja a következő szériát is lekoptatni. Csak azt nem érti meg, hogy bazira nem lesz poénos, hogy egyszer csak szétrobban a kerék, mert az már nem defektes lesz, hanem kettészakad.
-
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
D.Orion #30308 üzenetére
Az elnevezése alapján ez egy cyclocross külső, aminek pont a földes-homokos-murvás-kavicsos-saras-saras-saras út a lételeme (a sár szót a CX viszonylatában tényleg muszáj ennyiszer elismételni
), erre van kitalálva. Nem a nyomástól függ a külső kopásának mértéke, hanem a gumikeveréktől és a talajtól, ahol használod és ahogyan használod. A lágy keverékű gumik sokkal jobbak terepen, cserébe aszfalton gyorsabban kopnak (valamint a farolgatást sem bírják, bár az esetedben valószínűleg nem erről van szó). Úgy tűnik, hogy ez a CX Comp is egy relatíve puha darab, és az aszfaltot nem igazán bírja (egy lágyabb MTB terepgumit akár 100 km alatt el lehet koptatni aszfalton, egy kimondott sárguminak még ennyi sem kell).
-
ludsimon
veterán
válasz
Chosen #30306 üzenetére
Úgy csináltam 1 órával ezelőtt az én szintén Land Cruiseremmel, hogy ráköptem a végére és simán felcsúszott.
Régen szappanoztam, de aztán rájöttem mi a fenét kezdek magammal ha a semmi közepén kapok defektet, hát így jött az ötlet, nyál tökéletes síkosításra.
D.Orion:
Nyomással nincs gond! Én is a max határon használom a gumijaimat, bár most ha kiértem terepre akkor eresztek belőle, nem akarok pattogni mint egy nikkelbolha.
Hazafelé meg valami benzinkútnál visszafújom 4,5 bárra. -
D.Orion
veterán
válasz
Chosen #30306 üzenetére
Az nem egy terepjáró?
De viccen kívül nekem meg más problémám van a gumival:
Nagyjából egy hónapja vettem a kerékpárt és eddig úgy 800-1000km-t raktam bele. Ebből nagyon maximum 100km volt földes-homokos-murvás-kavicsos út. Ellenben ma láttam, hogy a hátsó gumi erősen kopott már most! Pedig nem satu fékeztem eddig egyszer sem. Az előírt max 4.5Bar helyett 4.25-re van fújva, mert én úgy találtam, hogy a súlyom alatt itt nem lapul már nagyon.A képen a piros vonalak közötti terület éri az aszfaltot, hogy ha egy szép egyenes szakaszon 25-28km/h között haladok. Direkt bekrétáztam a gumit, hogy meg tudjam nézni, hogy pontosan hogy érintkezik az aszfalttal. Túl lenne fújva a gumi vagy tényleg ennyire kopik? 2000km-t biztos nem fog kibírni a mintázata középen, hogy ha ilyen ütemben fogy.
ludsimon: nem mondtad, hogy van otthon flex.
-
ludsimon
veterán
válasz
D.Orion #30305 üzenetére
Megoldódott !
Nagyon korrekt, hosszú leírást írtál!
Még én laikus is megértettem volna mit, hogyan kell csinálni. Szuper! Köszi!
Apu merészebb volt.
Én: ' Be van rohadva, ki kéne szedni ezt a csavart'.
Ő: 'Nem, gond'. - Megjelent egy flexel.
Vágott bele egy sliccet és fúró géppel megindult a szemét csavar.
Nem sérült meg a váz, szerencsére semmi baja.
Úgyhogy sikeres volt, 1 liter kulaccsal indulok nemsoká útnak. -
Land Cruiser felszerelést hogy csináljam, ha nincs gumileszedő szerszámom? Lejönni lejött mással is, de felmenni sehogy se akar.
-
D.Orion
veterán
válasz
ludsimon #30302 üzenetére
Kulacsrögzítő csavar általában M5-ös vagy ahhoz közeli. Átfúrni a menet megsértése nélkül maximum 4.6-as csigafúróval lehet, de ehhez nagyon biztos kéz kell és a lyukra teljesen merőlegesen kell tartani a fúrót. A csavar magmérete(menet nélküli méret) 4.8.
DE!
M5-ös menetfúrónak előfúrni a lyukat elvileg 4-es fúrószárral kell. Saját tapasztalat alapján az én vázamban M5x4.6-os menet volt és ehhez 4.2-es előfúrást kellett alkalmazni(nagyjából 2-3mm-es aluváz esetében), hogy a végén se ne szoruljon, se ne lötyögjön benne a kulacsrögzítő csavar.
Ha olyan a vázad, hogy merőlegesen odaférsz a fúrógéppel, akkor fúrd ki 4.2-es fúróval és küld át rajta a menetfúrót, kitekeri a régi csavart és kitisztítja a menetet. Ha nincs menetfúród, akkor venned kell egyet(300Ft max). Menetfúró nélkül hiába fúród át a csavart majdnem magméretű fúróval, erősen kétséges, hogy a menet sérülés nélkül túléli ezt, az meg pláne, hogy utána valahogy ki tudod erőszakolni a bent maradt fémet a menetből. Fúrószárból pedig valami jófélét használj, mert ezek a rögzítőcsavarok mind edzett fémből készülnek, feltéve ha nem valami high tech carbon ez is.
Szerk.: Bocs a hosszadalmas leírásért, csak végeztem némi fémiparit és ha csak azt írom, hogy: "4.2-es elfúrás majd m5 menetelés", akkor az nekem egyértelmű, de annak aki nem ért hozzá lehet, hogy semmit nem jelent. Így leírtam úgy ahogy anno tanultuk.
-
ludsimon
veterán
Adott egy csavar. Kulacstartó csavar berohadva a vázba.
Vas váz, vas csavar. Mit tehetnék?
Fúrjam át? Ha igen, mekkorával? Csavar lazító nem jött be, csillag csavar és képtelenség kicsavarni, már el van kenve a szája sajnos.
04ahgy:
Köszönöm szépen!
Valaki figyelte a fórumos tevékenységeimet, vagy épp valaki beajánlott.fpeter07:
Ilyet nem lehet csak úgy 'kapni'. Limited.
Felkeresnek, ha alkalmas vagy rá és felkérnek rá.csabi94:
Rögtön nézem!Meg is van.
Akkor azt hiszem szki értem már, hogy jött neked össze annyi.25214 m / 4114 km alatt. (Nem minden utam lett tracklogolva!!!!)
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest