Hirdetés
Aktív témák
-
Arcanis
aktív tag
válasz
banán007 #3077 üzenetére
Ez három asztali ikon lenne, vagy az alkalmazás ikonján kívül a másik kettő belső UI-ben fordulna elő?
Mindenesetre készítettem egy dokumentum ikont ceruzával, PH logóval, igyekeztem a PH felület stílusát követni. (Lásd kis ikonok
, szürke körvonal, fehér belső glow, belső gradiens, illetve a jelentéstartalom javával rendelkező rész piros-bordó gradiens színű)
Alkalmazás ikonja:
Asztalon sötét / világos háttér előtt, normál / nagy ikonméret esetén:
Ikonfájl letöltése (PNG alapú Vista/Win7/Win8)
Ikonfájl letöltése (WinXP vagy korábbi / Web)Bejegyzés szerkesztés ikon:
Cikk szerkesztés ikon:
(Talán itt lehetne inkább valami spirálozott füzet az alap) -
Arcanis
aktív tag
válasz
qwertyqwerty #2763 üzenetére
Semmi gond. Egyébként ha van kedved, kereshetsz rajzfilmszerű forrásképeket, összegyűjtheted őket egy "galériába", hátha jól jön azoknak, akiknek nincs konkrét karakter ötlete. Előtte nézz bele az arcképszerkesztőbe, főleg az arcképgyárosok kéréseibe, hogy milyen forrásképeket tartunk elfogadhatónak / jónak.
Én is elmentek néha pár képet, amiről úgy érzem kifejezetten jó alapanyag. Pl itt van egy. -
Arcanis
aktív tag
-
Arcanis
aktív tag
válasz
DeFranco #2734 üzenetére
Szia!
Eléggé festményszerűek a képek, de ez [link] talán jó alap lenne nagyobb felbontásban.
Gyorsan megerősítettem pár kontúrt, kicsit homogenizáltam a színeket:
Ahogy látom a haja rendben lenne, de a bőrén kell dolgozni. Eléggé festményszerű még így... Plusz a szeme sem látszik (bár alapból kicsit "szűken" néz) -
Arcanis
aktív tag
válasz
Barthezz2 #2705 üzenetére
Csináltam egy verziót, amiben a haj kontúrja még enyhébb és a fehér csillanás is el van nyomva (pukli + tincsek maradtak):
De ahogy látom Ndruu teljesen átrajzolta, szóval neki csak újra kell színezni, szóval abból sz.v.sz. jobb végeredmény lesz.
Pusztán érdeklődés képpen: A mostani avatarod férfi vagy nő?(#2704) Giot: így néz ki:
[link]
-
Arcanis
aktív tag
Update:
(nagyobb méret)
-
Arcanis
aktív tag
Én elkezdtem egy térbeli verziót ebből a képből, a vállával gondban voltam, végül megkapta saját páncél nélküli vállát innen.
Ez lett az eredmény:[nagyobb méretben]
Tudom, hogy nem szabad így vágni a vállát (plusz a sisak dísze is kilóg), de ebben az esetben szerintem egész tűrhető az eredmény.Ha tetszik, akkor ezt szívesen átszínezem szürkére és kaphat piros sávokat / narancssárga szemet.
-
Arcanis
aktív tag
Itt egy gyors próba tőlem is.
Igyekeztem megtartani az aszimmetriát, kapott kontúrt bőven, plusz a szeme egy csinos glow effektet (lásd: nagy kép), de még nem sikerült rendesen lekicsinyíteni. Játszani kell a kontúrok vastagságával...
Pl. a sisak bal részén az a kis nyúlvány nem jó, meg a piros sávokkal sem vagyok elégedett. -
Arcanis
aktív tag
válasz
somogyib #2639 üzenetére
Szia!
A vállával szerintem még kellene ügyeskedni, elég nehéz ügy a furcsa ruha és a behúzott nyak miatt.
Ezen kívül a szájához emelt kisujjat én nem hagynám le : )
Ha a vállát valahogy ügyesen meg tudnád vágni, akkor egyébként simán lehetne 52-54 px magas az avatar és így nagyobb lenne a fej és az arc is.
Ezen kívül a fej külső kontúrja szerintem vékony az arc belső kontúrjaihoz (valamint a ruha kontúrjaihoz) képest. (Tehát a külsőt vastagítanám, az orr vonalát meg kicsit vékonyítanám)(Én is csináltam egyet ebből a karikatúrából - még nincs kész ugyan - de itt látszanak a "szerintem jó" arányok. Csak hát a vállakat itt is eléggé levágtam és így nem szép -> ügyeskedni kell még vele)
-
Arcanis
aktív tag
válasz
spammer #2636 üzenetére
Ott van a szabad avatarok oldalán, hogy "Nem biztos azonban, hogy nincs olyan hasonló avatar, ami kizárja valamelyik használatát!". Ebben az esetben pont van egy variáns, ami kizárja a fekete hajú verziót. Tehát konkrétan a fekete hajú szabad, de nem használható a kopasz verzió miatt. (Egyébként ide írhatsz az adatbázissal kapcsolatban ötleteket, észrevételeket, pl arra, hogy az ilyen eseteket hogyan lehet egyértelműen jelezni.)
-
Arcanis
aktív tag
Vannak ezek a papírból hajtogatható cubeecraft figurák. Esetleg ilyesmi vonalon elindulni?
-
Arcanis
aktív tag
válasz
somogyib #2612 üzenetére
Szia!
1) Cobain: kicsit nagy a kép (szerintem 54-56 px magasan már elég lenne), a nyakánál én meghagynám a ruhát és vízszintesen vágnám (nem a körgallérnál). Az orr bal oldalán az árnyékot kicsit mérsékelném és a szemet kontrasztosítanám (esetleg egy-két pixelt fehérre át lehet rajzolni a szemben lekicsinyítés után)
2) Hetfield: állat lett, egyedül az aljára nem tennék kontúrt (a levágásnál)
3) Eve: ez is jó lett, a feje tetejénél és a szárnyai szélénél mintha kicsit levágódnának a kontúrok (a kép szélei miatt)
4) Bean: ugyanúgy az alsó vízszintes kontúrral van bajom (mint a Metallicás arcnál)
5) Catherine: itt is lehetne hagyni vállat neki, de ez is jó lett.Összességében; szép munka!
-
Arcanis
aktív tag
Innen letölthetitek a psd-ket. Nekem most nincs időm már variálni vele, max estefelé
[madar_banjo_final.psd]
[madar_banjo_final2.psd]
Húrokat a másodikba már én sem raktam, és valóban túl sok lett az élesítés:
így tán kicsit kevesebb.
De a szemét tényleg ki kellene dülleszteni. -
Arcanis
aktív tag
Én is csináltam egy válzotatot ebből. Újrarajzoltam a bendzsót, kicsinyítettem rajta, plusz kb 10°-kal meredekebben tartja a figura, de még így sem az igazi...
Gifek:(56x52) és
(22x20)
-
Arcanis
aktív tag
válasz
Wandamme #2594 üzenetére
Szia!
A hátteret Photoshopban a Magic Wand nevű eszközzel tudod kijelölni (majd törölni), Gimpben meg a Fuzzy Select (Magic Wand) nevű eszközzel. Ezután én még lecserélném a feliratot, mert annak a részletessége kicsit gyenge.
Mivel nem sok szín fordul elő a képen, könnyedén vektorizálható, ami azt jelenti, hogy a kép matematikai egyenletekkel meghatározott geometriai alakzatok és színátmenetek által lesz definiálva. (Tehát mondjuk a bal oldali tehén fekete és fehér sokszögekből fog állni). A vektorgrafikus képek előnye, hogy a végtelenségig nagyíthatóak, míg a raszteres formátumok (pl. bmp, jpg, png, gif...) a képet képpontok sokaságaként tárolják, (ahol minden képpontnak van színe és átlátszósága), nagyítás közben pixelessé válnak (a valóságban/nyomtatásban egyre nagyobb helyet foglal el egy négyzet alakú képpont). (Tehát egy vektorgrafikus kép élei tetszőleges nagyításban élesek maradnak) [link] -
Arcanis
aktív tag
Ja, hogy így
Hát valóban kevésbé domináns így a kalap, meg jobbak az arányok a rendelkezésre álló hely kitöltésének szempontjából. Viszont ez a figura eleve arról híres, hogy hosszú, karcsú kalapja van, (ami mellé gyakrlatilag nincs arca, csak 2 szeme), és ebből a szempontból viszont rontunk a helyzeten. -
Arcanis
aktív tag
válasz
kiskaktusz #2575 üzenetére
Igen, talán túl sok a gyűrődés rajta.. : )
Megrajzoltam még pár kontúrt, plusz kicsit erőteljesebbé tettem a bordó sávot,
De Loriené szerintem jobb lett. -
Arcanis
aktív tag
Nem tudom, hogy csinálja-e már valaki orkester arcképét, de találtam hozzá egy egész jó forrásképet.
Ez az; kivágtam belőle a figura fejét, körvonalak megerősítése után így néz ki:(49x50)
(19x20)
Mivel a kalap eléggé meghatározza a figurát, nem torzítottam rajta semmit, viszont a nyaka alatti levágás kicsit fura...
Bónuszkérdés: Szerintetek így merre néz, jobbra? -
Arcanis
aktív tag
Üdv!
Volt egy szabad órám, és csináltam egy avatart ebből (SP!T linkelte):
Ilyen lett:
Vélemény? -
Arcanis
aktív tag
Igen, közben látom, hogy Ndruu készített egy jó verziót (csak ismét megtaláltam az arcképkészítő tutorialokat és felbuzdultam : )
Más: Elnézést, hogy megint belekontárkodom a munkátokba, de találtam pár "viszonylag egyedi" koponya jellegű forrásképet citkar kollégának, berakom ide:
Ezekből talán jobb avatart lehetne kihozni. -
Arcanis
aktív tag
Üdv! Az arcképszerkesztőben láttam ezt és gondoltam gyakorlásképp megpróbálok valamit kihozni belőle:
(Eredeti kép)
Viszont kicsiben már nagyon elvesznek a részletek...
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest