Aktív témák
-
HEBI
senior tag
Egyébként ez a lap egy ECS via266a chipkészlettel szerelet Matsonic.
-
HEBI
senior tag
Melyik lap tud olyat (DDR400/cl2)?
Amúgy én is kíváncsi lennék ennek a noname lapnak a teljesítményére egy márkáshoz képest.
De egyenlőre csak a tesztekben látható számokhoz tudok viszonyítani, abban pedig nagyon jó helyen áll. Persze az, hogy az ''életben'' mennyire érvényesül a tesztben kapott pontszám az mindenki döntse el maga.
Van az úgy, hogy ez a sok ''Mega Ultra 600 Plussz DDR Deluxe +'' lap nem is olyan sokkal jobb, sőt.
Ennek a lapnak egy hátránya van, minimális tuninglehetősége van. Persze az 1.8 XP-t nem is kell húzni. -
HEBI
senior tag
Na ma végre sikerült kipróbálnom ezt a bizonyos matsonic lapot sd és ddr memóriaával egyszerre.
Eredmény: Csak a ddr-t látja. EZ VAN ):(
Ha már egyszer volt nálam mindkettő megnéztem a különbséget. Azóta már viszont (igaza lett Sidariesnek) 1.8 Athlon XP boldog tulajdonosa vagyok. Sokat tesztelgettem. (3DMarkok, Sandra, Hot CPU Test Benchmarkja, 3DMAX Renderelés, Quake, Dungeon Siege, kb. ennyi)
Tanulság: NEM KELL DDR ennek a procinak(akkor gondolom az 1.2 Duronnak meg még annyira sem).
Mert: Nem volt szemmel és méréssel kimutatható jelentős külünbség, csak annyi, hogy a 3DMark2001SE 250 ponttal többet adott, meg a sandra kétszer akkora csíkot húzott. A quake3 2 fpssel lett jobb(1024*768/32 fullon 118 fps, helyett 120 fps), a 3DStudio max 6:52 helyett 6:51 alatt végzett az animációval. Szóval, ha valaki le szeretné cserélni az SDRAMját az szóljon nekem előtte én megveszem, ha ''brand''.
Amúgy a Matsonic alaplap minden tesztben ahol ''gyárilag'' szerepel az Athlon Xp meg a VIA266A valamivel jobb lett, mint a generic. -
HEBI
senior tag
Idézet a kézikönyvéből, (netről letölthető).
''The mainboard accommodates two SDR SDRAM and two
DDR SDRAM modules. You must install at least one module in any of the four slots. Each module can be installed with up to 1 GB of memory; total memory capacity is 4 GB.''
Akkor ez mit jelent ? -
HEBI
senior tag
Sajna nem tudom eladni a Hyundai 512 SDRAMomat, pedig jó megy 140-en is stabilan. A Cerka mellett ment annyin. A Duronnal ''csak'' 133 Mhzen megy (aszinkron), de cl2-es beállításokkal.
Nem kell valakinek 20000 HUFért? -
HEBI
senior tag
Megnéztem néhány cikket, bár konkrétan ezzel foglalkozót nem láttam. DE a külömbséget úgy 10%-ra becsülöm. Majd meglátjuk.
-
HEBI
senior tag
Mérted vagy hallottad?
Volt már aki kiprobálta?
Kifogom próbálni mindkettőt... -
HEBI
senior tag
Mit fog szólni a 2100+ os 0.13as Athlonom a SDRAMhoz? Mennyivel lesz lassabb ? Nyár végére tervezem a cserét?
-
HEBI
senior tag
Tényleg DDR-nél is úgy van.mint az SD-nél, hogy 333-as megy 266-on is?
-
HEBI
senior tag
Most SDRAMmal megy, de a lap támogatja a DDR-t is. Érdemes most lecserélni. Miért?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy ruhás topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Dell notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest