- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Out
addikt
Van pár ilyen hibakód, amire a táblázat azt írja, hogy a hibát szinte bármi okozhatja. Hardveres hiba, meghajtóprogram hiba, Windows összetevő hiba, Windows frissítés elmulasztása, stb... Ilyenkor kell rákeresni a megadott fájlokra, amivel tovább szűrhető a hiba forrása. Jelen esetben én a wifitask.exe-re kerestem rá és azt találtam, hogy memóriahiba IS okozhatja ezt. Szóval, az irány ugyanaz
-
Out
addikt
válasz
eclipse006 #3990 üzenetére
Hibakód illetve "kék" képernyő nélkül nehéz megmondani a hiba forrását, de én a memóriára gyanakodok annak ellenére, hogy tesztelted és átraktad másik helyre is.
-
Out
addikt
Az tényleg "vicces" lenne, ha az új RAM-okkal megszűnnének a kék halálok okozta problémáid.
Egyébként a STOP 1e és az Arg1: ffffffffc0000005, The exception code that was not handled azaz STATUS_ACCESS_VIOLATION, alapján a Microsoft hibakódtáblázat szerint memóriagond állhat a háttérben és ezt egy Google keresés is alátámasztotta, illetve a megoldást egy memóriacsere orvosolta.
Nyilván ez mind csak elméleti dolog, de ha megjönnek az új RAM-jaid, akkor meglátjuk, hogy a gyakorlatban is helytálló-e
-
-
Out
addikt
válasz
trancemusic #3971 üzenetére
Az eszközkezelőben van egy olyan opció a Nézet menüben, hogy Rejtett eszközök megjelenítése, talán ott megtalálod. Én úgy szoktam azonosítani egy ismeretlen eszközt, hogy kétszer rákattintok és a Részletek menüben a legördülőből kiválasztom a Hardverazonosítók feliratot és a legfelső sort kimásolom és beszúrom a google keresőbe. Nem tudom, ez kérdés volt-e vagy sem
-
-
Out
addikt
sith7: Nem néztem meg az előzményt, mert a melóhelyen nem tudom. Ez a hiba általában videokártya meghajtóprogram problémára utal, esetleg videokártya hardveres dologra. Több meghajtóprogram kipróbálása után kellene gyanakodni a hardveres hibára.
trancemusic: Az utoljára felrakott meghajtóprogrammal lesz valami probléma, ami talán az alaplapodhoz köthető. Mivel konkrét fájlt nem ír a BlueScreenView, így csak találgatni tudok
Colos1: Az utolsó sorban van a lényeg, USB3 meghajtóprogramja miatt van a hiba. Ha raktál fel hozzá vezérlőprogramot, akkor töröld le, a Win10 kezeli alapból is. Ha nem raktál fel, akkor az alaplap gyártódnál kellene megnézni, hogy van-e és felrakni.
-
Out
addikt
-
-
Out
addikt
A BIOS-ban sem látszik, hogy van CD olvasó a gépben? Ezek szerint elkezd betölteni a Windows és akkor kapod a kék halált, ugye? A csökkentett módos menüben nincs olyan, hogy legutóbbi helyes működési konfiguráció betöltése? Nem emlékszem már, hogy xp-ben volt-e ilyen.
A hibaüzenet pedig pont arra utal, amit Te is tapasztalsz, hogy az elsődleges merevlemezről nem tud indulni az operációs rendszer. Esetleg, ha parancssort tudnál indítani, akkor lehetne valamit kezdeni vele, de anélkül csak a szerviz jön szóba szerintem.
-
Out
addikt
-
-
Out
addikt
válasz
Avicularia #3862 üzenetére
Ez az érdekes, hogy ha nincs terhelve, akkor megdöglik valami, azért ez nem mindennapi.
-
Out
addikt
válasz
Avicularia #3860 üzenetére
Ugyanez a 124-es hibakód lett a kék halál oka? Mi van ha a táp okozza az egészet? Tápot tudsz cserélni?
-
Out
addikt
válasz
Avicularia #3857 üzenetére
Igen, ez is a processzorra utal, de azért a BIOS-ban egy alapbeállítást azért még megpróbálnék, bár írtad, hogy nem tuningolsz.
Szerk: Látom már ez is megvolt. Akkor nincs több ötletem
-
Out
addikt
válasz
Avicularia #3855 üzenetére
Nem tudom hogy lehetne másképpen kiszűrni a probléma valós forrását, minthogy leteszteled őket más alkatrészekkel.
-
Out
addikt
válasz
Avicularia #3853 üzenetére
Helló!
Pedig ez a hibaüzenet processzor gondot mutat, esetleg lehet még alaplap is. Első körben ezeket nézném meg.
-
Out
addikt
válasz
Gaabor96 #3849 üzenetére
Nem volt mostanában valamilyen meghajtó program csere? A hibaüzeneted szerint az okozza a gondot és nem hardveres probléma van.
drogery: Ugyanez volt nálam is, MEMORY_MANAGEMENT-es kékhalálok és watchdog.sys-es kékhalálok, amikor a DVD írómból a kábel állandóan kimozdult, mert még a régiféle kábelem volt, amin nem volt kapocs ami megfogja, hogy ne mozduljon ki.
-
Out
addikt
válasz
misiizsai #3846 üzenetére
Ha a legújabb van rajta, akkor azzal nem tudsz mit kezdeni. BIOS-t tudomásom szerint nem lehet újrarakni
A procid kellene elvinni valakihez, ahol lehetne tesztelni az lenne az igazi. Ha erre nincs lehetőséged, akkor a garancia lejárata előtt használd ki a lehetőséget és gariztasd. Majd ők eldöntik, hogy van-e baja vagy nincs.
-
Out
addikt
válasz
misiizsai #3843 üzenetére
Lehet alaplap gond is, ha nincs felrakva a legújabb BIOS. Viszont én még mindig a processzorra gyanakodok, hogy azzal lett valami probléma, de ötletem sincs milyen programmal lehetne ellenőrizni azt.
heindrich95: Egyértelműen videókártya meghajtót kell cserélned, vagy újabbra vagy régebbire.
-
Out
addikt
válasz
drogery #3840 üzenetére
Első körben a HDD-k/SSD-k kábelezését nézd át, mert lehet kicsúszott egy csatlakozó a helyéről és rosszul érintkezik vagy "meghibásodott".
misiizsai: Ha tuning nélkül is kék halált kapsz az még lehet processzor gond (hűtés megfelelő?) vagy esetleg alaplap vagy táp is. Egy bluescreenview képernyőmentést, ha be tudsz rakni, azzal talán közelebb jutnánk a megoldáshoz.
-
Out
addikt
válasz
papadzso1 #3824 üzenetére
Szia!
Sajnos ez a hibakód nagyon kevés. Ajánlom neked is a bluescreenview letöltését és futtatását a probléma megoldása érdekében.
Fisherhun: Ha még nem oldódott meg a dolog, akkor a Vezérlőpult --> Rendszer --> Speciális --> Indítás és Helyreállítás részen a Beállítások menüben alul találod a memory.dmp-re vonatkozó részt. A kis memóriakiíratás legyen beállítva és hogy ne induljon újra automatikusan.
-
Out
addikt
-
-
Out
addikt
válasz
GeryFlash #3813 üzenetére
A Bluescreenview nevű programmal nézd már meg, hogy melyik fájl okozta a kék halált. Mert ez valószínűleg meghajtóprogram probléma.
-
Out
addikt
Legalább egy Eseménynapló --> Rendszer-ről készült képernyőmentést csináljatok, mert hibahivatkozás nélkül elég nehéz bármit is mondani. Van hogy még azzal együtt is
-
Out
addikt
válasz
balazska92 #3804 üzenetére
Az baj, ha nem lett változás és ugyanaz a kék halál jelenik meg. Akkor megkellene nézni az alaplapi meghajtóprogramokat, hogy nincs-e frissebb, illetve, hogy egyáltalán fenn vannak-e. Ha igen, akkor le kellene szedni és csak az alap windows meghajtókkal tesztelni egy kicsit a gépet.
-
Out
addikt
válasz
balazska92 #3802 üzenetére
Melyik meghajtóprogramot cserélted és melyikre, hogy semmi változás nem lett?
-
Out
addikt
válasz
balazska92 #3799 üzenetére
Videókártya driver csere megoldhatja a problémád.
-
Out
addikt
válasz
apollo12 #3794 üzenetére
Nem találtam ilyen bejegyzéseket, hogy a GTA 5 ilyet produkált volna másnál is, ami természetesen nem zárja ki, hogy az lenne a hiba forrása, de én inkább tovább keresgélnék az eseménynaplóban. Csak ilyen system_thread_exception_not_handled dxgmms1.sys hibajelzések vannak?
-
Out
addikt
válasz
NyuszyCaster #3787 üzenetére
Az első képernyőmentésen nézd meg az utolsó kritikus hiba pontos idejét és azt vesd össze a rendszernaplóban található időponttal és nézd meg hogy akkor volt-e bármilyen figyelmeztetés vagy hibajelzés. Amennyiben ilyen nincs illetve kék halált sem kapott a géped, akkor nem ez a megfelelő topik a számodra
-
Out
addikt
válasz
NyuszyCaster #3785 üzenetére
Ebből sok minden nem tudható meg, viszont ha már az eseménynaplót nézed akkor a Windows naplók --> Rendszer részt nézd meg és arról tegyél be egy képernyőmentést. Talán az közelebb visz a megoldáshoz.
-
-
Out
addikt
válasz
Leone966 #3771 üzenetére
Ezt a megoldást találtam a problémádra: [link]
Amennyiben nem Windows 7 x64-et használsz, akkor lehet tovább kell keresni egy másik drivert.
Szerk: Úgy látom a linken szereplő letöltés már nem aktív, így az alaplapod weboldaláról kellene letöltened a Marvell MV-91xx/92xx SATA 6G Controller meghajtóprogramot.
-
Out
addikt
Igaz, azt a 2012-es dátumot jól elnéztem, bocsi
Szóval az egész tegnap este kezdődött 19 óra 57 perckor. Nem telepítettél semmit sem tegnap? Valami oka csak van ennek az egésznek, magától nem csinál ilyet még a Windows sem
Az hogy nem telepítesz frissítéseket az hiba, de talán nincs köze a problémához, ha eddig rendesen működött a gép. -
Out
addikt
Azt a tcpip.sys hibát hiába nézted, mert az még 2012-ben volt, viszont az irány az jó szerintem. Valamilyen driver lehet a ludas vagy esetleg egy Windows frissítés? Nem volt mostanában valami nálad?
Nézd már meg légyszi, mikori az első mostanában bekövetkezett kék halál időpontja. Vagy az a 2015.04.02 19 óra 57 perckor történt eset volt az első?
-
Out
addikt
válasz
tescosjogi #3758 üzenetére
Próbálj ki egy másik videókártya meghajtóprogramot. Ha a legújabbat van fenn, akkor régebbit.
K!$$rác: Nem túl biztató, mert akkor ott valami hardveres meghibásodás várható, bár kívánom, hogy sokáig ne legyen.
-
Out
addikt
Ez tipikusan az a hibakód, amit bármi okozhat akár hardver akár szoftver (driver). Elsősorban azt nézd meg, hogy felment-e minden frissítés az operációs rendszerre, ha nem akkor orvosold. Aztán jöhet az eszközkezelő ahol ellenőrizd, hogy nincs-e felkiáltójeles eszköz, ha van akkor ne legyen
Ezután a szokásos driverek ellenőrzése jöhet, alaplap, hangkártya, videókártya.
-
Out
addikt
válasz
dobobazsy #3734 üzenetére
Ezekből semmit sem, itt volt az amikor kikapcsoltad a gépet, mert nem tudtál mit kezdeni vele. Előtte kellene keresgélni figyelmeztetéseket, hibákat. Azokból lehetne kiindulni.
Ha nem találsz semmit, na akkor jön az, hogy mindent ellenőrizni kell, amit eddig nem ellenőriztél (RAM, HDD, BIOS, alaplap driverek, videokártya driverek, tápprobléma) és még ami nem jut eszembe hirtelen.
-
-
Out
addikt
válasz
Flashback #3723 üzenetére
Más ötletem nincs, nálam a laza SATA kábel okozta anno a MEMORY_MANAGEMENT hibát. Viszont ha ez laptop, akkor talán a videóRAM okozhatja a gondot.
dobobazsy: Próbáltad már lecserélni a videokártya drivert újabbra/régebbire?
VIPowER: Ezek közül valamelyik működik még? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen program, ami...?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Wii U
- Microsoft Excel topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exkluzív órák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest