Új hozzászólás Aktív témák
-
Re
csendes tag
Leica Digilux 2
Bővebben: link -
domedee
senior tag
válasz
oceanearth #38 üzenetére
Mivel a mostani topicokban sora előkerül az S7000, ami a szívem egyik csücske, a másik a barátnőm...
Meg mostanában ez a téma érdekel, ezért főleg ezeket bújom.
-
domedee
senior tag
válasz
oceanearth #35 üzenetére
Az én voltam...
Kokog
tag
ugy latom hasonlo cipoben jarunk.ugyanilyen kivansagaim voltak,mint neked.en minolta z5-t vettem,es nem bantam meg.nehez vele rossz kepet csinalni.talan csak az nem tetszik,hogy mov-ba videozik,nem aviba.ja,es hetvegen csinaltam egy csomo jo kepet az eger rallyn.messze alltam,nagy zoomolas,jo kepek,stb...
-
domedee
senior tag
Igazad van, a fejlesztés utólag mindig deficites, de ez mindig attól függ, mit akarsz, megéri-e később ez a különbség.
A stabi tényleg jól jöhet.
Azért az nem igaz teljesen, hogy a 12MP az S7000-nél csak 6MP, elég sok helyen olvasható a neten, hogy olyan 6MP+20-30% (~8MP) témától függően a valódi információtartalma, a többi tényleg interpoláció. Meg a gép is, ha képet csinál, először 12MP-vel készíti el, azt méretezi le 6,3,2,1MP-re. -
Obi-1
őstag
Szvsz a fejlesztés deficit, inkább olyat vegyen, aminek alapból van 12* zoomja, ilyen esetben. Egyébként reddragon jól mondja, mindnek van hibája, ezen az árszinten, döntenie meg neki kell.
A stabilizátor viszont tényleg jól jön, ha nagy zoomot akarsz, ezt vedd figyelembe.
Ja, és az S7000 12 megapixele valójában csak 6 megapixel, ezt remélem nem felejtitek el a nagy lekesedés mellett... -
domedee
senior tag
válasz
reddragon #30 üzenetére
Gyorsan csináltam két képet a könyvespolcomról, 1,5 m távolságból, vakuval.
EXIF:1/60s; F2,8; ISO:400:nem használtam zoomot Bővebben: link
1/125s; F3,1; ISO:400:6x optikai zoomBővebben: link
A képeket a 100%-os nézetből vágtam ki, PS7.0-val, majd a 6x-os zoomosat XnView-val Lanczos szűrővel átméreteztem. Szóval van egy kis minőségromlás, de talán érezhető a hatszoros zoom. Főleg a zoom nélküli csúnya, de hát vedd figyelembe, hogy végülis ebben a formában ez egy nagyított kép.
Mondjuk ha kell, veszel a Fujihoz 2x-es előtétlencsét, ami duplájára növeli a zoomot, azaz 12x-esre, ez pedig már olyan 2x000-ért kapható. Így később tudod fejleszteni.
[Szerkesztve] -
reddragon
aktív tag
válasz
oceanearth #24 üzenetére
Hát igen,én is nézegetem az S7000-et is csak 1 a bajom vele,kicsi az optikai zoom rajta.Bár lehet,hogy elég lenne.Nem tudom mennyit hoz a 6x-os zoom.Szerintem is ez az egyik legtökéletesebb gép,főleg úgy,hogy egy FZ20-as jóval drágább.De valószínű FZ5 lesz a vége,de azért még várok vele 1kicsit.Tökéleteset úgysem lehet találni,valahol mindnek vannak jó és rossz tulajdonságai.
-
domedee
senior tag
válasz
oceanearth #28 üzenetére
Mondjuk ebben a kategóriában ritka a mechanikus manuális élességállítás... meg ha gyakorol az ember, akkor egész jól bele lehet jönni. én azt szoktam, hogy manuál fókusznál nyomok egy autofókusz, belövi magának, aztán azt korrigálom.
-
oceanearth
őstag
nálam is szerelem volt eslő látásra az s7000 mondjuk nálam a hasonló tudású gépek versengtek coolpix8700 dsc-f828 ezek áruk miatt kiestek így maradt az s7000 soha nem fogom megbánni. mondjuk nálam a külső nem volt lényeg digit fényképezőt venni nagyon nehéz bele kell ásni magát az embernek ebbe a világba ajánlom az Bővebben: link ezt az oldalt illetve a fórumokat. de elsősorban el kell döntened hogy mire kell a gép bulira vagy fényképezni ha bulira ott vannak a 60ezres ''fényképezők'' de ha szép képkeet akarsz csinálni estleg esti tájkép vagy akár svenkelés vagy legyen szó bármiről akkor ott az s7000. sztem mindent tud midnent lehet állítani manualba. olcsó és jó
-
Flashback
addikt
Nekem meg olyan gép kéne amin van MANUÁLIS fókusz és záridő állítás!
-
domedee
senior tag
válasz
oceanearth #24 üzenetére
Na ja, nehéz ügy gépet venni, az ember tanácsot kér, aztán mindenki mondja a magáét
, győzze utána rendberakni, hogy mennyi az annyi... Hogy én is mennyit filóztam, míg megvettem, bár nálam az s7000 szerelm volt első látásra, de a végére megizzadtam, míg rájöttem, hogy nem veszek hülyeséget. Bár nálam a Pana FZ20,HP 945,Fuji S7000/5500, Kodak DX7590, KonicaMin. Z3/Z5, Oly C770UZ, Nikon CP5700 volt kb. a mezőny.
És még egy nem elvetendő szempont, a külső, mert ne csak az észnek okozzon örömet a gép(tudása), hanem a külseje is dobogtassa meg a szívedet. Mert pl. a KonicaMinolta Dimage Z* sorozata egész jó, de kérem szépen az alakja, az valami borzalom(nekem). Ezzel nem megbántani akarok senkit,... -
oceanearth
őstag
-
oceanearth
őstag
válasz
reddragon #21 üzenetére
az FZ20 egyáltralán nem éri meg annyi asszem a plusz hogy abban van MF de szerintem neked tökéletes az FZ5 is. bár én inkább fuji s7000-et mondanék már 107k-ért mivel a pana akku gyenge, s7000-es 12Mp-es és ceruza akkuval megy gyakorlatilag 1 feltöltéssel tudok vele 500 képet csinálni vaku nélkül és gondolom neke ez fontos mert kint vagy a paályán és nincs lehetőséged töltésre. ja és a panához drágák az alkatrészek, de van benne optikai stabilizátor. neked kell dönteni, én mondjuk javasolnám az s700-et vagy pana fz5. nem tom
-
domedee
senior tag
válasz
oceanearth #20 üzenetére
nem rátukmálni akartam, ha nekem szólt. csak elmondtam, hogy nekem mik a fenntartásaim vele, de ez csak egy vélemény...
Ha lehet ajánlanék még egyet: Olympus C-770UZ Bővebben: link
4,2MP,10x opt. zoom, kézi élességállítás, szűrőt lehet felrakni, van vakupapucs, 640*480 MPEG4 felvétel,...
bár képstabi nincs benne. -
reddragon
aktív tag
válasz
oceanearth #20 üzenetére
Az FZ20-ról van valami infód esetleg?Még esetleg annak az árát lehet ki tudom nyögni.Az FZ5-höz képest jobb sokkal?
-
oceanearth
őstag
ne tukmáljunk már szegény gyerekre gépeket. azt írta nagy zoomos gép kéne néki meg optikai képstabilizátor. Szerintem Pana FZ5 12x optikai zoom plusz 4x diditális. olcsó sd kártyát kezel, van rajta AF segédfény 5Mp igaz a panák kcsit zajosak mármint amiket én etszteltem de mivel neki szabadba kell sztem ez enki a legjobb választás én már láttam 105k-ért is. jó a videója szar de most el kell dönteni vagy vidozik az ember akkor vesz kamerát vagy fényképez.
hozzá már csak kártya töltő tok meg ha kint fényképez cirkulár polár kell
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
válasz
reddragon #11 üzenetére
Nekem KonicaMinolta Z2-m van. Jobb lenne, ha Z3-t vehettem volna, a képstabilizátor miatt. Kicsit lassu a gép, már rosszabb fényviszony melett (bár ez általános probléma a kategóriában), és hajlamos a kromatikus aberrációra, bizonyos körülmények között. DE, nagyon jó képeket is lehet vele készíteni, csak nagyon sokat kell gyakorolni.
Auto versenyen nem voltam még, de táncversenyt fotóztam. Sikerültek nagyon jó képek is. Szürkületben az AF kicsit megbolondul, segíteni kell neki, tehát van manuálja, ezzel megoldható. Viszont, makró módban meg pont az AF nagyon jó. Próbálgattam, és manuálissan NEM tudom úgy lefotózni a témát, mint AF-t használva! Most veszek hozzá polárszűrőt!
Visszatérve a ''Z'' sorozatra. A Z5-Z20 szvsz az alapkonstrukció kavarása. A CCD szerintem tuti ugyan az, mert pl. az enyim 4 Megapixel, a másik már 5, de ISO-t lentebb vették. Gondolom ebből, hogy már feláldozzák a képminőséget a megapixel oltárán.
Szerintem, egy Z3 még mindig jobb választás, mint az újabbak, amelyek ráadásul nem bizti, hogy tényleg újabbak. -
domedee
senior tag
válasz
reddragon #11 üzenetére
Nekem az FZ5-tel csak az a bajom, hoy nincs benne kézi élességállítás, az pedig azért kell, mert egy gyorsan mozgó kocsinál nem biztos, hogy mindig pontos, míg ha van kézi, csak belövöd a távolságot, aztán csinálod a képet amikor jön a kocsi, de ha kell, csak egy mozdulat átváltani követőfókuszra. (nekem az s7000 ilyen, mondjuk képstabi nincs benne, meg csak 6x-os zom).
Meg szerintem autóversenyen ritkán használja ki az ember a 12x zoomot, mert beállsz egy helyre, ahonnan jól lehet látni egy helyszínt, aztán onnan fényképezel, ritka az, hogy belátni az egész pályát és kell is a nagy zoom.
Meg most látom, hogy nem lehet rá rakni előtétlencsét sem, pedig egy sima skylight vagy bármi alap mindig jól jön, már csak védeni az obi lencséjét. Nekem is az első dolgom volt megvenni rá. -
Obi-1
őstag
-
domedee
senior tag
Esetleg még tudnám ezt ajánlani: Bővebben: link Kyocera Finecam M410R
Idézek:''Kicsit arra a rendes, becsületes fűszeresre hasonlít a Kyocera, aki a város szélén nyitotta meg a boltját. Mindenki tudja, hogy ott van, hogy senkit nem ver át és még csak nem is drága, dehát messze is van, meg keveset is hallani felőle..''
Röviden: 4MP, 10 opt.zoom. Mielőtt megvettem az S7000-t, ezen gondolkodtam nagyon, egy korrekt kis gép. Egyedüli hátránya, hogy régebbi kiadás, de most 90-be fáj, egy 256-os kártyával. -
-
amargo
addikt
Minolták között is nézzél szét szerintem Z5? Z3ban is van már kép stabi. érdemes lenne őket is szemügyre venned
-
Dexter68
addikt
Ha autóversenyen akarod használni, akkor mindenképpen érdeklődj utána, hogy a kiszemelt „áldozat” autofókusza mennyire jó. A Nikon5700 autofókuszán fanyalognak az okosok, én ugyan nem vettem észre semmi különöset rajta, de mondjuk nem is fotózom vadul felém száguldó elefántot... A manuális fókusza szinte használhatatlan, de nem is akarom használni.
-
ody42
senior tag
neked egy Canon PowerShot S1 IS kell :
3.2Mpixel, 10x zoom, képstabilizátor, kihajtható lcd,640x480 -as video 30fps-el, 95-100k körül van most. szerintem a kategóriájában a legjobb vétel...
reddragon
aktív tag
A Panasonicokról nem tud valaki érdemlegeset mondani?Panasonic DMC-FZ5-öt néztem,ez is 100körül van,de nem nagyon értek én hozzájuk az a baj.Nekem az a lényeg,az autót jól kapja el és jó képe legyen,persze világosban napsütésnél használnám
[Szerkesztve] -
reddragon
aktív tag
Az a baj,nekem nem szobában kell a gép,hanem a szabadban.Tehát vaku nem nagyon lényeg.A 100000ft csak kb ár.Nekem inkább autós versenyekre kell,azért volna jobb a nagyobb zoom és a képstabilizátor.Azért nagyon 100rugó fölé nem akarok menni
Egyébként én is nézegettem a Fujit csak az S5500-at,de nem nagyon tetszett.
A 7000-ben meg kicsinylem az optikai zoomot.Amúgy szerintem is jó gép lehet.De minden megoldás érdekel,csak szeretnék olyat venni,amit nem végok szét mérgemben,mert 1kaka.
[Szerkesztve] -
domedee
senior tag
Ez a 100000 mennyire a felső határ? Mert én javasolnám pl a Fuji S7000, szuper kis gép, most 107000 Ft.
Most páran biztos le fognak támadni, hogy ...
Ha kell mindent állíthatsz rajta manuálisan, külső vakucsatlakozó (ez kell!!!). 6/6 MP/opt. zoom., xD és CF I/II kártya, egyszerre.
Két hátránya van talán, nagyobb a kép zaja, mint az átlag, ebben a kategóriában, de szerintem nem vészes, főleg kinyomtatva; és nincs képstabilizátor, bár nekem idáig nem éreztem nagyon szükségét. Mondjuk, nem dicsekvésképpen, de nem nagyon szoktak bemozdulni a képeim, múltkor kellett fényképeznem egy kastélymúzeumban (kb. 100 kép) és nem lehetett vakuzni, na ott a képek nagy része 1/4-es idővelkészült és alig mozdultak be, sőt van olyan, amin nem látni gyakorlatilag semmi bemozdulást, pedig állvány nélkül dolgoztam...
Ami nekem nagyon tetszik benne, az az lcd-je, valami nagyon gyönyörű képet ad, meg még az evf-je is szép képű.
ha még van kérdés a géppel, szólj nyugodtan -
perempe
veterán
Vagy duplájá áron tükörreflexes, vagy 50 és alatta, pl. Canon A75 és társai.
Jelenleg 100K egy hagyományos digitális kamera - percek alatt veszít értékéből, míg egy DSLR kb. 200K. Sport témában és gyenge megvilágításnál sokkal jobb a tükörreflexes.
Épp tegnap csináltam pár képet focizó gyermekekről egy Canon A40 géppel, de a gyors mozgások elmosódottak, pedig jók voltak a fényviszonyok, gyakorlatilag tökéletesek.
[Szerkesztve] -
Dexter68
addikt
Hát... Lehet, hogy érdemes megkérdezni a külföldi ismerősöket/rokonokat, ha van ilyen. Én tavaly év elején hozattam az USA-bol egy Nikon 5700-s gépet. 105 e-re jött ki. Annyiért jó gép. Ez akkor nem sokkal volt több, mint a fele annak, amennyiért itthon megkaptam volna. Persze ilyenkor nincs gari, magyar manual (ezt később szereztem), de én úgy érzem, hogy megérte. Egy haverom a Fuji finepix 5000-ét 75e-ért hozatta akkor.
Ebben csak az bosszantott, hogy nem elég, hogy jobban élnek külföldön, de olcsóbban is vásárolhatnak mindenféle jót. -
Atomant
tag
Mekkora neked a nagy zoom?
-
reddragon
aktív tag
Kb ennyi pénzért érdekelnének digitális fényképezőtipusok.A fő szempont a nagyobb zoom és a jó képstabilizátor lenne.
szeretnék megtudni pár tipust ami ilyen kategóriába sorolható,esetlegesen mik az előnyei és hátrányai a gépnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest