Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvarez81
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
KÖSZÖNÖM!
Paljocnak írtam, hogy valahogy most nem olyan Yirgás az LXR, mint régen (Saecoval),
pedig a hőfokot végigjátszottam a teljes skálán. Csakhogy 25-32 másodperc közötti időkkel próbálkoztam.Ahogy írtad, hogy hosszabbra hagyod, illetve jött a megerősítés, hogy a gaggia ilyen, hagytam 37-38 másodpercig, és lássanak csodát 88 fokon, ott volt az eddig hiányolt Yirga íz tökéletesen.
(kb 22-25 ml lehetett, és épp csak elkezdett szőkülni.)Nem gondoltam volna, hogy jó ilyen sokáig hagyni... na most eljátszom majd minden kávémmal ugyanezt
.Köszi srácok!
-
verti1
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Én is valami ilyesmire jutottam az elmúlt hetekben. Ha nagyon ragaszkodom ehhez a 25-30 mp dupla espesso szabványhoz akkor eléggé jellegtelen, lapos lesz az eredmény. Savas, de vizes, gyenge cremával. Nekem ugye szűkítő van benne, ami miatt eleve 6-7 mp körül épül fel a max nyomás és bőven 10 mp után indul meg a kávé. Igazán értékelhető eredmény min 35 mp-es lefolyással értem el ami inkább még mindig csak dupla ristretto. Most kicsit megint fúrtam a szűkítőn, mert éppen, hogy 60 ml/10 sec volt a vízhozamom, szerintem kicsit kevés volt. Most felment 65-re, így is használom egy jó darabig, meglátjuk mit lehet kihozni belőle.
Más...kérdezném mindenkitől:
Ikea-s french-press mennyire életképes megoldás tejhab készítésre? Megnéztem pár videót, hogy 65 fok körülire kell melegíteni a tejet és hipp-hopp egy két rántás és kész a tökéletes tejhab. Valaki alá tudja ezt támasztani aki használj a mindennapokban? Valamint melyiket érdemes venni? Ha jól látom akkor van 0.4l-es és 1 literes változat.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ASUS ROG Ally
- Spórolós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.