- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
1.
2. sztem is hülyeség. Én is csináltam vele kevesebb vízzel és többel is. Pont azt hozta, amit vártam. Azaz kevesebb vízzel töményebb ital. Mondjuk ekkor finomabbra is őröltem. Épp az a jó benne, hogy a saját ízlésed szerint alakítod a mennyiséget, finomságot, hőfokot. Ezzel is el lehet játszani.
3. Sztem ez is változó, ki mennyi ideig hagyja ázni. Én egységesen 2 percet várok vele.
4. Na ez totál változó. Kinek mi. Én sokáig 14 g körül csináltam 1,5 dl-re. De egyszer ittam a Zalaegerszegi Kávélaborban az enyémhez képest jóval hígabb verziót és azt kell, mondjam úgy jobb volt. Akkor már a más filteres módoknál tapasztalt teaszerűen átlátszó volt a kávé és sztem nagyon finom gyümölcsös.
5. Én 85 fokon szoktam, Kávélaborban is ennyire állítják a hőfokot, úgy rémlik, de ez megintcsak egyéni izlés kérdése és ugye a kávé fajtájától is függ. Itt is más hőt kívánnak az egyes kávék, mint eszpresszónál. 65 azért nagyon kevés sztem.Szóval legalább annyi változó van, mint espressonál, vagy talán több. Kísérletezni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Formula-1
- Külpolitika
- Linux kezdőknek
- Horgász topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy A56 5G Dual SIM (8/256GB) vs. Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G Dual SIM (12/512GB)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest