Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WarLock07222

    tag

    válasz WarLock07222 #116687 üzenetére

    A ma reggeli körben a kávé változatlan, a recept pedig viszonylag konvencionálisabb 4 ml/s előáztatás 4.5 barig, utána pedig 2.4ml/s lefolyás a végéig, a cél az őrleménnyel pedig az, hogy az előáztatás után épphogy megcsípje a 8-8.5 bar-t. Befelé változatlan 18.5g, kifelé viszont 42g. A hőmérséklet 88-ról indul és a végére 78 körülre ejtem.

    A két pohár sokkal közelebb került egymáshoz a tegnapi próbálkozáshoz képest.
    A 98HU késnél az ízek picit közelebb kerültek egymáshoz, ezzel a recepttel a határértékek le letttek kerekítve, a lime és barack maradt a pohárban, viszont a fekete tea teljesen eltűnt. Az édesség picit hangsúlyosabb a tegnapihoz képest.

    A 151C késnél a savak lettek hangsúlyosabbak, mostmár itt is megjelent a lime és a barack, viszont mellette jelen van egy zavaró fás íz is. Egyértelműen testesebb továbbra is a 98HU késhez képest.

    Azt gondolom, hogy ez a recept ennek a kávénak univerzálisan jobban állt. Következő körben, hogy a filter pörkölés ne maradjon ki a hazai pályás szereplésből, V60 lesz a terítéken.

Új hozzászólás Aktív témák